Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aile

9 dk okuma

Bebek cilt bakımı, son derece hassas bir cilt yapısına sahip olan bebekler için son derece önemlidir. Çünkü bebeklerin ciltleri doğumdan yaklaşık 1 ay sonra gelişmeye başlar. Bu ise ilk dönemlerde bebeklerin ince bir cilt yapısına sahip olduğunu ifade eder. Dolayısıyla dışarıdan gelebilecek tehditler, bebeklerde ciddi sorunlara neden olabilir. Bu nedenle düzenli olarak bebek cilt nemlendirici ürünleri kullanılarak bebeklerin cildi korunabilir. Bunun yanı sıra sağlık ve kişisel bakım ürünleri arasında yer alan cilt kremleri ve yaz aylarında güneş kremleri; korumanın efektif bir şekilde gerçekleştirilmesini mümkün kılar. Peki ama bebek cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bebeklerde Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Bebek cilt bakımı, birçok açıdan son derece önemlidir. Bebeklerin ciltleri doğdukları zaman oldukça hassastır. Bu nedenle doğru bakım yapılmadığında tahriş meydana gelebilir. Öte yandan mikroplara ve enfeksiyona karşı açık bir tehdit olan bebek cildinde düzenli bakım yapılmalıdır. Ayrıca doğru ve düzenli bir cilt bakımı, cilt sağlığının desteklenmesini de olanaklı kılabilir. Dolayısıyla bebek cilt kremi ve diğer ürünler ile bebeklerin cildinde bakım uygulamalarının gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir.

Bebek Cildi pH Değeri Nedir?

Bebek cilt bakımı yapmadan önce bebek cildinin pH değeri hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Bebeklerin cilt pH değeri yetişkinlerle kıyaslandığında çok daha düşüktür. Bebeklerde cilt pH değeri 5,0 ila 5,5 arasında değişiklik gösterir. pH değerinin düşük olması, doğal koruyucu bariyerin bebek cildinde korunmasını mümkün kılar. Bunun yanı sıra nem dengesinin sağlanması da oldukça kolaydır. Bebekler için özel olarak tasarlanan bakım ürünlerinde pH değeri dikkate alınır.

Bebeklerde Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

Bebek cilt bakımı, bebekler için birçok olumlu sonucu mümkün kılar. Düzenli ve doğru bir şekilde yapılan cilt bakımının bebek cildine sağladığı katkılar genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt bariyeri güçlenir. Bebeklerin cildi dışarıdan gelebilecek tehditlere açıktır.
  • Hassas bir cilt yapısına sahip bebeklerde düzenli bakım, cildin tahriş olmasını önler.
  • Ciltte nem dengesi korunur. Doğru bir şekilde gerçekleştirilen bakım uygulamaları, cildin nemlenmesine destek olur.
  • Bebeklerin cilt sağlığını destekler.

Düzenli bakım uygulamaları, aynı zamanda cildin temiz kalmasını mümkün kılar. Bu nedenle bebeğinizin cildine özel olarak üretilen bakım ürünlerini tercih ederek cilt bakımını düzenli olarak yapabilirsiniz.

Bebeklerde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı kadar bakım uygulamalarının nasıl yapıldığı da önemlidir. Bu nedenle bebek cilt bakımı nasıl yapılır sorusu her zaman ön planda yer alır. Bebeklerde cilt ideal olacaktır: olarak şu adımların uygulanması ideal olacaktır:

  • İlk olarak bebeğinizin cildini nazik bir şekilde temizleyin. Yumuşak bir bez ve ılık su ile kimyasal içermeyen bebek sabunu ile cilt temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yumuşak bir bez ile cildi kurulayın.
  • Bebek cildiyle uyumlu krem ve losyonlarla nemlendirme gerçekleştirin. Banyo sonrasında bu adımı düzenli olarak uygulayın.
  • Güneşe çıkmadan önce bebeğinizin cildine güneş kremi sürün.

Bu tür adımların her biri, bebeğinizin cildinin dış etkenlerden korunmasını sağlayacaktır. Özel olarak tasarlanan bebek araç ve gereçleri kullanarak bakım uygulamaları sırasında bebeğinizin cildinin tahriş olmasını engelleyebilirsiniz.

Düzenli Banyo Yaptırın

Bebek cilt bakımı aşamalarından ilki, bebeğin düzenli olarak banyo yaptırılmasıdır. Bebeklerde hijyenin sağlanabilmesi için belirli aralıklarla banyo uygulamasından yararlanmak ideal olacaktır. Banyo sırasında, bebekler için özel olarak üretilmiş şampuanları kullanmanız son derece önemlidir. Bu tür şampuanlar göz yakmayan içeriği ile konforlu bir kullanım sunar. Bunun yanı sıra bebeğinizin saç sağlığını koruyacak içerikleriyle dikkatleri üzerine çeker. Aynı zamanda bebek sabunları kullanarak cilt üzerindeki temizliğin efektif bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Bu tür hususların her biri, banyo uygulamasının çok daha sorunsuz geçmesine katkıda bulunur.

Doğru Ürünleri Kullanın

Bebekler için özel olarak üretilen ve zengin içerikleriyle bebek cilt yapısına olumlu etkide bulunan bakım ürünleri tercih etmeniz oldukça önemlidir. Bu tür ürünler, bebek cilt bakımı konusunda size yardımcı olacaktır. Bebeklerin cildi için özel olarak formülize edilen pek çok cilt bakım ürünü bulunmakta olup bunlar, genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • Bebek sabunları
  • Bebek şampuanları
  • Bebek losyonu ya da kremleri
  • Güneş kremi
  • Islak mendil

Bebek cildinin hassasiyeti ön planda tutularak üretimi gerçekleştirilen cilt bakım ürünlerinin her biri, bebeğinizin çok daha yumuşacık bir cilde ulaşmasını sağlar. Aynı zamanda cilt sağlığını olumlu yönde etkiler.

Bebeğin Cildini Nemlendirin

Bebeklerde cilt bakımı aşamaları arasında yer alan cildin nemlendirilmesi son derece önemlidir. Her ne kadar bebek ciltleri nem konusunda etkili bir bariyere sahip olsa da gün içinde nem dengesinin korunması gerekir. Bebek cilt bakımı kapsamında yer alan nemlendirme konusunda şu hususlara dikkat etmelisiniz:

  • Banyo süresini kısa tutun.
  • Kimyasal içermeyen sabun ve nemlendirici kremleri kullanın.
  • Banyo sonrasında parfümsüz losyon kullanarak bebeğinizin cildini nemlendirin.

Bu ve bunun gibi adımların her biri, bebeğinizin cildini doğru bir şekilde nemlendirmenizi olanaklı hale getirecektir. Ayrıca bebek cildiyle uyumlu bebek tekstil ürünleri tercih ederek cildin uzun süre nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Güneş Koruması Sağlayın

Bebek cilt bakımı kapsamında yer alan güneş kremleri, güneşin zararlı ışınlarından cildi korumayı destekler. Bu nedenle özellikle sıcak havalarda bebeğinizi dışarı çıkarmadan önce güneş kremlerini tercih edebilirsiniz. Güneş kremi satın almadan önce kremin koruyuculuk oranına dikkat etmeniz bir hayli önemlidir. Altı aydan büyük bebeklerde SPF 30 ya da daha yüksek faktörlü güneş kremleri tercih edilmelidir.

Kıyafetleri ve Yatakları Temiz Tutun

Yeni doğan bebek cilt bakımı için kıyafetlerin ve yatakların temiz tutulması oldukça önemlidir. Bu tür tekstil ürünlerinin belirli aralıklarla yıkanması, mikrop ve kirlerin giderilmesini sağlar. Bunun yanı sıra alerjenlerin ciltle temasını önlemek adına da kıyafetlerin ve yatakların temiz tutulması gerekebilir. Öte yandan bebekler terlediklerinde kıyafetlerde nem birikebilir. Bu tür durumların her biri, bebeklerin konforlu hareketini kısıtlar. Dolayısıyla bebeğinizin cilt sağlığı ve rahat bir uyku deneyimi elde edebilmesi için kıyafetlerini ve yatağını temiz tutmaya özen gösterin.

Bebeklerde Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bebek cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunur. Bu hususlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Doğru ürünü seçtiğinizden emin olun. Bebekler için özel olarak formülize edilen bakım ürünlerini tercih edin. Bu tür ürünler, bebeğinizin hassas cildini koruma konusunda son derece başarılıdır.
  • Düzenli olarak banyo uygulamasından yararlanın. Fakat bebeğinizi önerilenden fazla banyo yaptırmanız, cildinin kurumasına sebebiyet verebilir.
  • Bakım ürünlerini tavsiye edilen miktarda kullanmaya özen gösterin.
  • Kıyafet ve bez değişimini düzenli olarak yapın.
  • Bebeğinizin cildini nemlendirirken aynı zamanda nazik hareketlerle cilt üzerinde masaj uygulayabilirsiniz.

Bunların yanı sıra bebeğinizi özellikle yaz aylarında güneşe çıkarmadan önce cildine mutlaka güneş kremi sürün. Son derece hassas bir cilt yapısına sahip olan bebekler, koruyucu olmadan güneşe çıktıklarında zararlı ışınların etkisinden oldukça fazla etkilenirler.

Siz de doğru bir cilt bakımı ile bebeğinizin cildini koruyabilir, sağlıklı bir cilt yapısını destekleyebilirsiniz.

scrolltotop svg