Bebekler İçin Aylık Fotoğraf Çekim Konseptleri
Aile

10 dk okuma

Son yıllarda anne babaların ilgisiyle yaygınlaşan bebek trendleri arasında, fotoğraf çekimleri ilk sırada yer alır. Bebeklerinin büyüme sürecini, birbirinden eğlenceli pozlarla takipçilerine sunan ebeveynler, bu eğlenceli seriyle hem eğlenir hem de gelecekte dönüp yeniden bakacak güzel hatıralar yaratır. Hatta bu özel anlar için özel konseptler hazırlayanlar ve özel çekimler organize edenler bile var. Biz de sizlere bebekler için aylık fotoğraf çekim konseptleri derledik. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz konseptler sayesinde siz de bebeğiniz için unutulmaz anılar oluşturabilirsiniz.

Bebek konsepti oluşturmanın yazılmayan bazı kuralları var. Öncelikle bunları aklınızda tutmalı ve konsept çalışmalarına ondan sonra başlamalısınız:

  • Öncelikle, konsept çekimlerini 30 günde bir, diğer bir deyişle ayda bir yapmalısınız.
  • Bebeklerin tüm gelişiminin görülmesi adına boydan fotoğrafının yer aldığı görseller seçmeli, bebeğin yanına kaçıncı ayda olduğunu gösteren bir rakam yerleştirmelisiniz.
  • Konseptiniz ne olursa olsun, eğer her ay tekrarlayacağınız bir seri yapmak isterseniz, her pozun aynı açıdan ve uzaklıktan olmasına özen göstermelisiniz.
  • Arka planın tek renk olmasını tercih edebilirsiniz. Eğer çok renkli bir arka plan kullanacaksanız, çok minik desenlerden uzak durmanızda fayda var.
  • Bebekler ilk aylarda henüz oturamadıkları için pozları yatak üzerinde hazırlayabilirsiniz.
  • Çekimlerde aklınıza gelen tüm objeleri kullanabilir, nesneleri farklı amaçlarla değerlendirerek yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Aylık bebek fotoğraf konseptleri hazırlamanın püf noktası, çok büyük maliyetlerle hazırlıklar yapmak yerine, küçük eklentilerle, evde olan malzemeleri kullanarak yaratıcı sonuçlar elde etmektir. Bebek oyuncakları ve yastıklar, çarşaflar kullanarak eğlenceli temalar oluşturabilirsiniz.

Aylık Bebek Konseptleri Nasıl Yapılır?

Aylık bebek konseptlerinin nasıl yapıldığına geçmeden önce temelde iki sınıflandırma olduğundan bahsetmeliyiz. Bazı aileler oldukça sade konseptlerle yola çıkar, bazıları çok daha organize ve renkli çalışmalara imza atar. Her iki kategori için de örneklerimizden ilham alabilir, kendi tarzınızı yansıtacak yaratıcı çalışmalara imza atabilirsiniz.

Aylık konsept bebek fotoğrafları çekmek için hazırlıklara tema belirleyerek başlamalısınız. Temalar genellikle doğa konseptlerinden seçilir. Örneğin temanız; orman, bahar, deniz, gökyüzü sizin çekim temanız olabilir.

Bunun yanında masallardan da konseptler yaratabilirsiniz. Mesela, Rapunzel masalından ilham alabilir, arka plana maketler, kuleler yerleştirip bebeğinizi oradaki bir prenses veya onu kurtarmaya gelen bir prens gibi resmedebilirsiniz. Oyuncak arabalar, bebekler veya atlar ile dekoru renklendirmeniz olası.

Eğer temanızı belirlediyseniz, ilk olarak aklınızda bu konsepti yansıtacak bir resim belirlemelisiniz. Örneğin, gökkuşağı temasını tercih ettiyseniz bebeğinizi gökkuşağına uzanan bir bulutun üzerinde hayal edebilirsiniz. Resmin gözünüzde canlanması için biraz fotoğraf albümü, çizgi roman, dergi veya fotoğraf arşivi karıştırmanızda fayda var. Zira görsel hafızayı canlandırmanın en hızlı yolu çağrışımdan geçer. Devamında, bu görseli hangi malzemelerle, nasıl hazırlayacağınıza yoğunlaşmalısınız. Mesela, gökkuşağının her rengini bir çarşafla oluşturabilir, onları gökyüzünü andıran mavi bir arka plan üzerinde sergileyebilirsiniz. Buna ek olarak bulut yapmak için biraz peluş kumaş, yumuşak bir battaniye veya pamuk işe yarar.

Dekorasyonu oluşturacak öğeleri de belirlediyseniz bebeğinizi bu temada nasıl giydireceğinizi düşünebilirsiniz. Konsepti yansıtan bir kıyafet seçebilir veya onu yalın giydirmeyi tercih edebilirsiniz.

Bebeğiniz tüm şirinliği ile tematik fotoğrafta poz verirken, onun kaç aylık olduğunu belirtmeyi unutmamak gerekir. Bunun için rakam kadar objeyi bebeğin yanına yerleştirebilir, rakamı bir çarşaf, çiçek veya led ışık ile yazabilir veya grafik olarak fotoğrafa sonradan ekleyebilirsiniz. Bunun yanında, bebeğin kaç aylık olduğunu yazan bir yazıyı çerçeve içinde yanına koyabilir veya ayların yazılı olduğu bir battaniyeyi kullanarak bebeğin gelişimini işaret edebilirsiniz.

Bebekler için Aylık Fotoğraf Çekim Konsept Örnekleri

Bebekler için birbirinden sevimli aylık konsept örneklerini sizler için bir araya getirdik. Siz de görsellerden örnek alabilir veya benzer temaları farklı şekillerde yorumlayarak size özel konseptlerle sosyal medya hesaplarınızı renklendirebilirsiniz.

  • Renk renk çiçeklerin kullanıldığı konseptlerde beyaz arka plan sayesinde ön plana çıkarılabilir. Siz de benzer çalışmalarla bebeğinizin odakta olduğu görseller hazırlayabilirsiniz.
  • Çamaşırlığa asılan bebek aylık fotoğraf konsepti trendinin en gözde temalarındandır. Üstelik çok da maliyetsiz olan bu tema için birkaç çamaşır ve bir uçan balon yeter. Bebeğin küçücük gövdesinin konsept içindeki şirinliği, anne babaların ilgisini çeker.
  • İsterseniz konsepti küçük değişikliklerle daha da ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Çamaşırlığa asılan bebeğin üzerinde bir gökkuşağı da olabilir, ne dersiniz? Bunun yanında daha çok bulut kullanmayı veya temayı gece şeklinde resmetmeyi deneyebilirsiniz.
  • Ayrıca, oturma ve yürüme çağına adım atan çocuklar için konsept hazırlarken duvar stickerları da kullanılabilir. Örneğin, pembe renk ile bebeğin 1 yaşı müjdelenirken kelebek ve çiçeklerle baharı andıran coşkulu bir izlenim yaratılabilir. Siz de soft renklerin zarafetiyle sade konseptler yaratmak için bu örnekten ilham alabilirsiniz.
  • Gökyüzü konsepti için harika bir örnek sizlerle… Pamuklardan yapılan bulutlar, yaldızlı boyalarla hazırlanan yıldızlar ve birkaç karton ile kolaylıkla şekillendirilecek bir ay, bebeğinizin büyüdüğünü duyurmanız için harika bir fon seçeneğidir.
  • Daha kolay hazırlanabilecek bir diğer gökyüzü konseptinde, bebeğin bir uçan balon ile verdiği poz gönülleri çalmaya yeter. Yıldızlı bir çarşaf veya siyah fon üzerine kesilen yıldızlarla kısa sürede konsept hazırlığını tamamlayabilir, aylık konsept bebek fotoğrafları için çekebilirsiniz.
  • Sadelikten hoşlanan anneler için de örnekler var. Sadece bir dal kullanarak konsept hazırlanabilir. Bebeğin tüm sevimliliği ile konseptin yıldızı olduğu poz, 7. ayın epey hareketli geçtiğinin de habercisidir.
  • Konsept fotoğraflar çekerken evcil dostlarınızı da kullanabilirsiniz. Bebeğinizin her ay kediniz veya köpeğinizle poz vermesi biraz daha çaba gerektirse de imkansız değildir. Her ay can dostlarınız ile bebeğinizi bir arada kadraja alarak, eğlenceli konseptler oluşturabilirsiniz. Tabii çekim için biraz kedi veya köpek maması, ödül macunu harcamayı göze almalısınız.
  • Bebeğin üzerine yatırılarak poz vereceği desenli bir örtü konseptlerde kurtarıcınız olur. Farklı desenlerin bulunabildiği bu konseptler için dijital baskı yapan herhangi bir yerden destek alabilirsiniz. Yalnızca bir metrekarelik bir örtüye baskı yaptırarak her ay fotoğraf zahmetini hafifletmeniz mümkün. Üstelik örtülere bebeklerin isimlerini de yazdırabilirsiniz. Ayrıca, birçok bebek mağazasında ay çekimlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış battaniyeler de mevcut.

Aylık Bebek Konseptleri Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek aylık fotoğraf konsepti hazırlarken, söz konusu hangi konsept veya poz olursa olsun, bebeği zorlamamalısınız. İstenen poz bir türlü alınamazsa, konseptte ufak değişikliklerle doğaçlama sonuçlar elde etmeye yoğunlaşılmalıdır. Hatta eğer bebeğiniz çok hareketliyse, bebek uyurken fotoğraf çekmeyi deneyebilirsiniz.

Özellikle ilk aylarda, bebeklerin bedeni çok hassas ve hareketleri kısıtlı olur. Bu nedenle ilk ay fotoğraflarında, pozları çok hareket gerektirmeyen şekilde seçmeye özen göstermelisiniz. Hatta uyurken çekim yapmak, ilk aylar için çok daha kolaydır. Bunun yanında üçüncü aydan itibaren bebeklerin jest ve mimikleri gelişeceğinden, çok daha enteresan pozlar yakalayabilirsiniz. Onların şaşkın, komik yüz ifadeleriyle pozları daha da eğlenceli kılmanız mümkündür.

Aylık bebek fotoğraf konseptleri bebeklerin gelişimi ile beraber çeşitlenir. Otururken, emeklerken, ayakta pozlar ile albümünüzü renklendirebilirsiniz. Bu sırada dikkat etmeniz gereken ise fotoğrafın yatakta çekilen pozlarla aynı uzaklıktan kayda alınmasıdır. Böylelikle mesafe korunduğundan devamlılık sürecektir. Siz de bebeklerinizin en özel anlarını profesyonelce kaydetmek için Turkcell Pasaj ayrıcalıklarından yararlanarak fotoğraf makinesi satın alabilirsiniz.

scrolltotop svg