Tüketicilerin günlük yaşamlarında teknolojiyi benimsemesi ve özellikle akıllı telefonların artan kullanımıyla sanal ve gerçek dünya arasındaki sınırlar giderek bulanıklaşır. Teknolojinin sağlık ve kişisel bakım potansiyeli de her geçen gün gelişmeye devam eder.
Yeni nesil cilt bakım cihazları cilt bakımında kuralları değiştiriyor mu? Gelişen cilt bakım cihazları aktif maddelerin cilde nüfuz etmesini ve belirli hedef hücrelere aktarılmasını sağlayarak kozmetik formüllerin etkisini de iyileştirir. Cihazlar ve ürünler, ciltte tam olarak ihtiyaç duyulan yere uygulanabilir.
Cilt Bakım Ürünleri Nasıl Seçilir?
Kırışıklıkları gidermek, cildi sıkılaştırmak, yaşlanma belirtilerini azaltmak veya sivilceleri tedavi etmek için çok sayıda ürün mevcut olduğundan seçim yapmak zaman zaman yorucu olabilir. Cilt bakım ürünlerinde kullanıcı yorumlarını takip etmek ve beğenilen ürünleri tercih etmek oldukça kolay bir seçimdir. Ancak bu her zaman iyi bir yol değildir. Basit şekilde ifade etmek gerekirse her cilt tipine uyan tek bir cilt bakımı yoktur.
Kişiye özel bir yaklaşım ile cilde uyumlu, doğru bileşenlere sahip cilt bakım ürünlerini bulmak çok önemlidir. Etkili ürünü seçmek zamanınızı fazlaca alabilir, ancak buna kesinlikle değer. En pahalı ürünlerin belirli cilt tipleri için her zaman doğru ürünler olmadığı unutulmamalıdır. Cilt tipinize en uygun ürünleri bulmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Cilt tipinizi belirlemek cilt bakım ürünlerinden hangilerinin sizi en iyi sonuca ulaştıracağını bilmekte en kritik faktördür. Örneğin akneye eğilimli, hassas cilt yapısına sahip olanların cilt bakım ürünleri seçerken çok daha dikkat etmeleri gerekir.
- Ambalaj ve popülerlik bazen düştüğümüz kolay tuzaklardır. Cildiniz için neyin iyi olduğuna çok daha fazla önem vermeniz gerekir.
- İyi bir araştırma yapmadan ürün satın almamalısınız. Ürünün internette çok sayıda olumlu incelemesi olsa dahi içerik listesini kontrol etmek ürünü seçmek için en iyi yoldur.
- Cilt bakım ürünlerine eklenen kokular, sülfatlar, parabenler, formaldehitler ve boyalar gibi bazı bileşenler cilt alerjilerine ve tahrişe neden olabilir. Hassas bir cildiniz varsa cilt bakımı ürünü seçerken bunlardan kaçınmak önemlidir.
- Ürünlerin içeriğinde bulunan maddeler, en yüksek eklenenden en düşük eklenene doğru sıralanır. Bu nedenle, içindekiler kısmının ilk sıralamalarında tahriş edici bileşenler bulunuyorsa o ürünü seçmek istemeyebilirsiniz.
- Uzun içindekiler listesinden korkmamalısınız. Çünkü vadedilenler arttıkça içerik listesi de uzayabilir.
- Ürünü almadan ve kullanmadan önce deneme testi yapmanız yararlı olur. Bu anlamda tester ürünler, ürünlerin içerisindeki bileşenlerin alerji veya tahriş yaratıp yaratmayacağını belirlemeye yardımcı olabilir.
- Doğru cilt bakım ürünlerini seçerken o ürünün size uygun olup olmadığını belirlemeniz için bir dermatologdan yardım istemek ise en doğru davranış olur.
Cilt Bakımında Kullanılabilecek Cihazlar
Cilt bakım rutininizi iyileştirebilecek, tek başına serum ve kremlerinden daha iyi sonuçlar verebilecek en iyi cilt bakım cihazları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
Işık Terapi Cihazları
Işık tedavisi cihazları, hücrelerin içinde bir reaksiyonu tetiklemek için cilde ışık enerjisi göndererek çalışır ve farklı renk dalga boylarının tümü benzersiz faydalar sunar. Kırmızı ışıklar kolajen üretimini açar ve iltihabı azaltırken dolaşımı artırır, mavi ışıklar ise akneye neden olan bakterileri yok eder. Maske kırışıklıkları yumuşatmaya, lekeleri azaltmaya ve cilt dokusuna daha düzgün bir görünüm kazandırmaya çalışır.
Mikro Akım Cihazları
Mikro akım, dolaşımı ve lenfatik drenajı arttırarak cildin kolajen sentezi ve yara iyileşmesi potansiyelini geliştirir. Yüz hatlarını ve yüz tonunu iyileştirmek ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için mikro akımlar kullanır.
Mikrodermabrazyon Cihazları
Bu cihazlar, cilde doğal bir ışıltı ekler. Cildin yüzeyinden eski, ölü cilt hücrelerini çıkarmak için vakum emme kullanarak çalışır ve alttaki sağlıklı görünen cildi ortaya çıkarır.
Dermaplaning Cihazları
Dermaplaning, cildi pul pul dökmek için keskin bir alet kullanmayı içerir. Şeftali tüylerinden ve ölü deriden cildi kurtararak aktif bileşenlerin daha iyi nüfuz etmesi için cildi hazırlar.
Göz Masaj Cihazları
Yüz masajı, cildin genel görünümünü iyileştirmenin mükemmel bir yoludur ve gözler de bir istisna değildir. Bu cihazlar, nazik bir dokunuşla göz bölgesinin kontürünü iyileştirmeye çalışır. Göz kremlerinin ve serumların emilimini artırır. Düzenli kullanımla göz çevresi daha genç ve nemli görünebilir ve hissedilebilir.
Mikro İğneleme Cihazları
Bu cihazlar, ciltte kolajen ve elastini uyarır. Dokuyu ve gerginliği iyileştirir. Gözeneklerin ve yara izlerinin görünümünü en aza indiren mikro kanallar oluşturmak için küçük bir iğne deliği kullanır. Mikro iğneleme cihazları vücut, yüz, gözler, dudaklar ve daha küçük alanlar için boyutlandırılmış silindir başlıklarıyla birlikte gelir.
Epilasyon Cihazları
Bu cihazlar epilatörler ve IPL cihazları olarak bilinir. Evde kullanılan epilasyon cihazları oldukça yüksek talep görür. Yeni nesil cilt bakımı için ev cihazları, hem yoğun darbeli ışık (IPL) hem de radyo frekansı (RF) teknolojisini kullanan geniş bir tedavi yüzeyi ile hızlı darbe avantajı sağlar. Bu da onu tüm cilt tonları için güvenli ve etkili hale getirir.
Temizleme Cihazları
İyi bir temizleyici başlamak için harika olsa da temizleme adımını geliştirmenin ve Spa’ya uygun bir deneyim yaşamanın yolları vardır: Temizleme cihazları. Bu cihazlar, derinlemesine temizlik sağlamak ve fazla yağı azaltmak için nazikçe ve etkili bir şekilde çalışan küçük kıllara sahiptir.
Cilt Bakım Cihazları Nasıl Kullanılır?
Cildinizden memnun olabilir ve onu korumak için kişiselleştirilmiş bir bakım rutinine sahip olmak isteyebilirsiniz. Cildinizle ilgili ulaşmak istediğiniz hedefleriniz de olabilir. Daha derin bir temizlik ve cilt bakımı için en son teknoloji cilt bakımı cihazlarını kullanmak isteyebilirsiniz. Peki, yeni nesil cilt bakımı cihazları nasıl kullanılır? Bunun tek ve genel bir cevabı yoktur. Farklı cilt bakım cihazları kullanım talimatlarına uygun olarak farklı şekillerde ve bölgelerde kullanılır.
Yüz masaj aletleri, cildinize uygun bir serum veya yağ ile kullanılır. İstenmeyen bakterileri önlemek için kullanımdan önce ve sonra talimatlarında belirtilen şekilde temizlenmesi gerekir.
Mikro iğneleme cihazlarının yoğun kullanımı ciltte iltihaplanmalara neden olabilir. Haftada üç defadan fazla olmayacak şekilde kullanmak en iyi kuraldır. İğne uzunluğunun 0,25 milimetreden uzun olmaması önerilir. Bundan daha uzun iğneler profesyonel kullanım içindir. Bu nedenle bu cihazlar nazik bir şekilde kullanılmalıdır. Gerekirse kullanımı hakkında bir uzmandan destek alınmalıdır.
Mikro akım cihazlarının bazıları, hem ışık tedavisini hem de elektro-akım teknolojisini içerir. Bu nedenle talimatları dikkatlice kontrol etmek önemlidir. Bazı cihazların özel iletken jel ile kullanılması gerekebilir.
Cilt masaj cihazları, sarkan boyun bölgesini sıkılaştırmak için çene çizgisinden yukarı doğru hareketler yapılarak kullanılır. Masaj aletlerini yüzün ortasından dışına doğru hareket ettirdiğinizden emin olmalısınız.
Bir LED cihazı hangi sıklıkta ve ne sürede kullanacağınız o cihazın özelliklerine ve bakımı neden uyguladığınıza göre değişir.
Derma planlama cihazları cilt üzerine 45 derecelik açıyla tutulur. Kısa vuruşlar kullanmak iyi bir tercihtir. Cilt güneş ışınlarına daha da duyarlı olabileceğinden, derma planlamadan sonra güneş kremi sürdüğünüzden emin olmanız önemlidir.
Sonuç olarak her araç farklıdır, bu nedenle kutudaki yönergeleri izlemeniz en doğrusudur. Ayrıca aktif iltihaplanmalardan kaçınmak ve sonrasında cildi güçlü tutmak için kullanım sonrası her zaman nemlendirme ve güneş koruyucu ürünler tercih etmek önemlidir.
Cilt Bakımı İçin Bitkisel Yağlar
Bitkisel yağlar, cildin üst tabakasındaki lipid bariyerinde bulunan yağ asitlerinin zincirlerinden oluşur. Spesifik bitkisel yağların kombinasyonlarının cilt tedavisinde önemli iyileşmeler sağladığı bilinir. Yağlar doğru seçilirse cildi yağlı hale getirmezler. Cilt bakımı için bazı bitkisel yağları sizler için derledik:
- Besleyici ve pürüzsüzleştirici özellikleri ile badem yağı, sahip olunması gereken bir bitkisel yağdır.
- Zeytinyağı, nemlendirici ve güzelleştirici özellikleri ile bilinir. Zeytinyağı cildi iyileştirmek, korumak ve beslemek için çalışan önemli antioksidanlara sahiptir.
- Hindistan cevizi yağı cildi temizleyen antimikrobiyal bir yağdır. Çok sayıda faydası vardır. Cildi besler ve temizler.
- Üzüm çekirdeği yağı, güçlü bir antioksidan ve cilt parlatıcı C ve E vitamini ile doludur. Cildi beslemeye ve cildin yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur, akne eğilimli ciltler için harikadır.
- Avakado yağı cildi yumuşatır, korur ve yeniler. Tahrişleri iyileştirir ve yatıştırır. Avokado yağı tamamen kuru ciltler için tavsiye edilir.
- Argan yağı, hücreleri yeniler ve yaşlanmayı yavaşlatır. Bu yağ cildinize esneklik kazandırır. Serbest radikalleri nötralize eder ve cilt yaşlanmasının etkileri ile savaşır. E vitamini ve antioksidanlar açısından zengindir.
- Jojoba yağı her cilt tipine uygundur. Bileşimi insan sebumuna yakındır. Jojoba yağı kuru ciltleri korumak için sebumu taklit ederken yağlı ciltlerde aşırı sebum üretimini engeller. Cildi, saçı ve tırnakları besler.
- Kakao yağı mis gibi kokar! Cildi ve saçı nem kaybına karşı korur. Makyaj temizleyici olarak kakao yağı kullanabilirsiniz.