Cep Telefonlarından Oynanabilecek En Eğlenceli 5 Oyun
Oyun

12 dk okuma

Mobil oyun pazarı, dünyanın genelinde olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir hızla artıyor. Önceleri, yalnızca çocukların ve gençlerin oynadığı düşünülen oyunların, yapılan araştırmalarda yetişkinler, hatta yaş almış insanlar tarafından da büyük bir keyifle oynandığı görülüyor. Ancak gerek iOS işletim sistemli cihazlardaki AppStore’da gerekse Android işletim sistemli telefonlardaki Google Play Store’da on binlerce oyunun bulunması en eğlenceli olanların zaman zaman gözden kaçmasına neden olabiliyor. Gelin, belli başlı oyun türleri altında parlayan en iyi telefon oyunları hangileriymiş bakalım.

Telefondan Oynayabileceğiniz Savaş Oyunları

1. Call of Duty: Mobile

Ana platformu bilgisayar ve oyun konsolları olan Call of Duty serisinin, asıl sürümlerinden birçok yönden geri kalmayan mobil versiyonu Call of Duty: Mobile, telefonda oynanan en güzel oyunlar listesinde kendine rahatlıkla yer bulabiliyor. Harika grafikleri ve sunduğu savaş hissiyle popülaritesi azalmayan yapım, iOS ve Android platformlarında zirvede.

2. PUBG Mobile

Battle royale oyun türünün yaygınlaşmasında muazzam bir katkı sunan PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununun mobil versiyonu konumundaki PUBG Mobile, hem klasik battle royale modu hem de death match moduyla geliyor. Grafik açısından bilgisayar ve konsol sürümüne kıyasla biraz daha zayıf kalsa da oynanış bakımından son derece doyurucu olan PUBG Mobile, eğlenceli mobil oyunlardan.

3. Modern Combat 5: Blackout

Telefonda oynanan en güzel oyunlar söz konusu olduğunda akla ilk gelen yapımlardan biri de Modern Combat 5: Blackout oluyor. Gerek sunduğu atmosfer gerekse güçlü içeriğiyle en iyi telefon oyunları arasına dâhil olan atıcı türündeki yapım, sonuna kadar oynanmayı hak ediyor.

4. Dead Effect 2

Korku, hayatta kalma ve rol yapma gibi oyun elementlerini tek potada eritip sunan ve eğlenceli telefon oyunları listesine girmeyi başaran Dead Effect 2’nin mutlaka deneyimlenmesi gerekiyor. Özellikle cep telefonunda FPS oyunları oynamayı seviyorsanız yapım sizi bekliyor.

5. Hitman Sniper

Alışılageldik FPS oyunlarından oynanış olarak farklı yapıdaki Hitman Sniper, eğlenceli mobil oyunlar içinde yer alıyor. Hitman serisinden anımsayacağınız Ajan 47’yi yönettiğiniz yapımda, soğukkanlı bir suikastçı olarak hedeflerinizi, senaryonun seyrine göre ortadan kaldırmanız gerekiyor.

Her Saniyesi Heyecan Dolu Yarış Oyunları

1. Asphalt 9: Legends and Asphalt Xtreme

Her yeni sürümünde daha eğlenceli hâle gelen ve görsel yönden bilgisayar oyunlarına yaklaşan Asphalt serisinin son oyunu Asphalt 9: Legends and Asphalt Xtreme, telefonda oynanan en güzel oyunlardan biri oluyor. İçinde sayısı 1000’e ulaşan etkinlik, onlarca araç ve mücadele ederken adrenalin patlaması yaşayacağınız zorlu rakipler olan oyunun, ücretsiz eğlenceli telefon oyunları içinde bulunuyor.

2. Horizon Chase

Bundan yıllar önce oyun konsolları ve PC’de yayımlanan yapımın mobil sürümü konumundaki Horizon Chase, retro grafikleri ve müzikleriyle özellikle Y Kuşağı ve Z Kuşağı oyuncuların favorisi oluyor. Çok sayıda yarış sahası ve parkuru bulunan Horizon Chase, doğal olarak en iyi telefon oyunları listesinde boy gösteriyor.

3. Beach Buggy Racing 2

Modası asla geçmeyen ve karting türü yarış oyunlarından hoşlananların keyifle deneyimledikleri mobil oyunlardan Beach Buggy Racing 2, mutlaka oynanması gereken eğlenceli telefon oyunları arasında yer alıyor.

4. GRID Autosport

İlk defa PC platformunda yayımlanan oyunun mobil sürümü olarak yarışseverlerin karşısına çıkan GRID Autosport, gerçekçi bir yarış tecrübesi için ideal oyunlar arasında gösteriliyor. Orijinal yapımdaki oyun dinamiklerini taşıyan ve böylece telefonda oynanan en güzel oyunlardan birine dönüşen yarış oyunu, türün meraklılarını memnun ediyor.

5. Hill Climb Racing 2

Listedeki diğer oyunlarla kıyaslandığında daha temel grafikleri bulunan ve iki boyutlu yapısıyla diğerlerinden ayrılan Hill Climb Racing 2, vadettiği eğlenceyle diğer yapımlarla başa baş gidiyor. Eğlenceli mobil oyunlar arayanların oynayabilecekleri oyun, özellikle küçük yaştaki oyunseverlerin ilgisini çekiyor.

Telefondan Oynanabilecek Strateji Oyunları

1. Bad North

Strateji oyunları, mobil dünyada oldukça revaçta ve bu, oyun geliştiricilerin yaptıkları akıllıca oyun tasarımları ile mümkün olabiliyor. Minimalist tasarımı ve sunduğu sürükleyicilikle listeye girmeye hak kazanan eğlenceli mobil oyunlardan Bad North, kule savunması mekanizmasıyla öne çıkıyor.

2. Civilization VI

Listedeki bazı başka oyunlar gibi PC’de yayımlandıktan sonra mobil sürümü yayımlanan Civilization VI, basitleştirilmiş bir oyundan ziyade PC’deki Civilization tecrübesini cep telefonunda yaşamak isteyenlere sesleniyor. Bu noktada cep telefonunuzun gücünü sonuna kadar kullanabilen yapım, en iyi telefon oyunları arasına giriyor.

3. Company of Heroes

İkinci Dünya Savaşı konseptini strateji türüne uyarlayan başarılı oyunun mobil sürümü, gerçekçi bir savaş deneyimi arayan mobil oyun tutkunlarının beğenisini kazanıyor. Grafiklerinden müziklerine kadar her noktasıyla telefonda oynanan en güzel oyunlardan biri hâline gelen Company of Heroes, mobil oyuncuların gerçek zamanlı strateji açlığını dindiriyor.

4. Rebel Inc.

Uzaktan bakıldığında basit bir oyun gibi duran ama oynamaya başlandığında oyuncuları epey terletebilen Rebel Inc., savaştan yeni çıkan bir bölgenin yöneticisi olmanın ve isyanlarla baş etmenin ne kadar zor olduğunu gözler önüne seriyor. Eğlenceli mobil oyunlar arasında yer alan yapım, strateji türüne ilgi duyanlara hitap ediyor.

5. Kingdom Rush: Vengeance

Kule savunması formundaki bir başka strateji oyunu olan Kingdom Rush: Vengeance, sevilen serinin en iyi üyeleri içinde gösteriliyor. Eğlenceli telefon oyunları arayışında olan strateji tutkunlarının tereddüt etmeden oynayabilecekleri yapım, mizahi yönden güçlü oluşuyla listedeki diğer strateji oyunlarından ayrılıyor.

Asla Eskimeyecek Koşucu Oyunları

1. Super Mario Run

Hemen her oyuncunun 8-bit NES konsollarıyla tanıştığı Mario, bu defa koşucu türü bir yapım olan Super Mario Run ile oyunseverlerle buluşuyor. Eğlenceli telefon oyunları arasında ilk sıralarda bulunan oyun, klasikleşmiş bölümleri ve karakterleriyle herkesin ilgisini çekiyor.

2. Subway Surfers

Koşucu türünün mobil platformda bu denli yaygınlaşmasında önemli pay sahibi olan oyunların başında şüphesiz Subway Surfers geliyor. Yıllardır türle birlikte anılması sayesinde en iyi telefon oyunları içine de dâhil olan yapım, sevimli grafikleri ve oynamaya doyulmayan yapısıyla oyuncuların favorisi hâline geliyor.

3. Alto’s Odyssey

Renk şeması ve kendine has tasarımıyla koşucu oyunları arasında kendine özgü bir yeri olan Alto’s Odyssey, kolay oynanışıyla da cep telefonuyla oyun oynayan herkesin yüzünü güldürüyor. Mobil platformlar için geliştirilen minimalist tasarımlı oyunlardan biri olan ve yayımlandığı günden bu yana popülerliğini koruyan yapım, hem Android hem de iOS işletim sistemindeki uygulama marketlerinden indirilebiliyor.

4. Crossy Roads

Eğlenceli oynanışı ve sıra dışı mizahıyla olduğu kadar bağımlılık yapıcı formuyla da öne çıkan Crossy Roads, karşıdan karşıya geçmenin ne kadar zorlaşabileceğini oyunculara gösteriyor. Seçilebilen karakterlerin zenginliği ve yeni karakterler açtırabilmenin yarattığı heyecanla eğlencesi katlanan yapım, yıllardır en iyi koşucu oyunları içinde bulunuyor.

5. Talking Tom Gold Run

Çocukların mobil platformlarda zaman geçirmeyi en sevdiği karakterlerden Konuşan Tom, bu defa bir koşucu oyunuyla küçüklerin karşısına çıkıyor. Sevimli grafikleri ve çocukların aşina oldukları karakterlerle şekillendirilen yapım, türün en iyi temsilcileri içinde yer alıyor.

En İyi Balon Patlatma Oyunları

1. Bubble Shooter Legend

Geleneksel balon patlatma oyunu formüllerini alıp kendine göre şekillendirerek oyuncularla buluşturan Bubble Shooter Legend, sayısı 1000’e yaklaşan bölüm, farklı power-up’lar (güçlendiriciler) ve harika bir ödül mekanizmasıyla geliyor.

2. Bubble Witch 3 Saga

Balon patlatma oyunlarında yenilik arayanların indirip deneyebilecekleri Bubble Witch 3 Saga, balon patlatma bölümleriyle bir hikâyeyi sürdüren oyunlar arasında yer alıyor. Sevilen karakter Cadı Stella’nın yeniden döndüğü oyunda, oyuncuların Stella, Nero ve Violet’e, balon patlatarak yardım etmeleri gerekiyor.

3. Bubble Shooter: Panda Pop!

Cep telefonunuzda daima bulunmasını isteyeceğiniz Bubble Shooter: Panda Pop!, sahnenin, patlatılmayı bekleyen balonlarla birlikte sevimli pandalara bırakıldığı yapımlardan. 3000’den fazla bölüm içeren oyunda yavru pandaları kurtarmak gibi küçük görevler de bulunuyor.

4. Bubble Shooter

Oyuncuların 1990’lı yıllardan bu yana rağbet ettikleri klasik balon patlatma oyunlarının izinden giderken oyuncuları ekran karşısında tutma konusunda da başarılı iş çıkaran Bubble Shooter, bulmaca, klasik ve aşama oyun modları sayesinde binlerce bölüm, yüzlerce oyun saati sunuyor.

5. Escape Bubble

Sıra dışı görselleri ve eğlenceli oynanışıyla milyonlarca oyuncunun akıllı cihazlarına girmeyi başaran Escape Bubble, çevrim dışı oynama imkânıyla seyahatlerde de rahatlıkla oynanabiliyor. Oyun içi satın alımları bulunsa da hiçbir ödeme yapmadan da bölümleri geçmek Escape Bubble’da mümkün oluyor.

En İyi Zekâ Geliştirici Oyunlar

1. 2048

Zaman içinde birçok klonu çıkan ama sunduğu eğlence pek değişmeyen 2048, yapıma adını veren sayıya ulaşmaya çalışacağınız ve bu süreçte biraz zorluk yaşayacağınız bir oyun. Tek elle bile oynayabileceğiniz oyunda, sayılar arasındaki bağlantıyı yakaladığınızda skorunuzu artırmanız mümkün oluyor.

2. Monument Valley (Serisi)

Önce iOS platformuna daha sonra Android’e gelen Monument Valley serisinin ilk oyunu, Hollandalı ressam M.C. Escher’in resimlerinden ilham alınarak tasarlanan sıra dışı bölümleriyle beyin kıvrımlarınızın sayısını kolayca artırıyor.

3. The Room (Serisi)

Hem oyun dünyasında hem de oyun basınında övgüyle karşılanan The Room serisinin ilk oyunu, gizemli bir hikâyeye sahip ve amacınız, karşınıza çıkan bölümlerdeki kutuları açarak senaryonun ilerlemesini sağlamak. Tabii bu, beklediğiniz kadar kolay olmayabiliyor ve her yeni bölümde, zihninizi biraz daha zorlamanız gerekiyor.

4. Bridge Constructor Portal

Oyuncular arasında bir fenomene dönüşen ve yenisinin çıkması dört gözle beklenen Portal serisinden ilham alınarak hazırlanan Bridge Constructor Portal, 60 test odasından oluşuyor. Her bölümde zorluk biraz daha artıyor ve beyninizin âdeta ısınmaya başladığını hissediyorsunuz.

5. Brain Wars

Eskimeyen mobil zekâ oyunlarından biri olan Brain Wars, başlı başına bir eğitim modu bulunduran, oyunculardan kısa sürede doğru yanıtları vermelerini bekleyen yapım, farklı oyun modlarıyla beynin hem sağ hem de sol lobunu geliştirmek için uygun oyunlardan birine dönüşüyor.

scrolltotop svg