Sevdiklerinizle iletişim kurarken ya da bir toplantıya katılırken görüntülü konuşma uygulamalarını kullanmak gündelik rutinler arasında yer alır. Sadece ses duymak kimi zaman yetmediği için görüntülü konuşma ihtiyacı arttıkça güncellenen teknolojik çalışmalar, bu uygulamalarla kişilere hizmet etmek için yarış halindedir. Görüntülü sohbet için oluşturulmuş ve sürekli geliştirilen uygulamalar, kullanıcı tercihlerini çekmek isteyen markaların vazgeçilmezidir. İşte kullanabileceğiniz en iyi, güvenli ve rahat görüntülü konuşma uygulamaları:
BİP Görüntülü Konuşma
BiP, Turkcell’in anlık mesajlaşma servisi. Aynı anda 10 kişilik grup görüşmeler yapma imkanınız var. BiP içinde oluşturulan bir grupla, daha sonradan görüntülü görüşme oturumu açabilirsiniz. Siz oturumu açtığınız anda grup üyelerine bir mesaj giderek hatırlatma yapılır. Bilgisayar üzerinden görüntülü görüşmeler için de BiP Suit Conference adında bir hizmet ile servis verilebilir. Turkcell BiP görüntülü konuşma sistemi, her türlü altyapıya sahip telefon tarafından rahatlıkla kullanılabilen en iyi kameralı sohbet uygulamaları arasında yer alır.
Zoom
Daha önceki zamanlarda var olan ancak pandemi ile birlikte adı en çok kullanılan uygulama olan Zoom, oldukça popüler görüntülü sohbet uygulamaları arasında yer alır. Kullanan kişi sayısının artması ile oluşan uygulama güvenliği boşlukları da güncellenen özelliklerle minimize edildi. Ücretli ve ücretsiz paketleri ile her zaman kullanılabilir olan Zoom görüntülü konuşma paketlerine göre kullanım avantajları bulunur.
Facetime
iPhone’da görüntülü arama ürünleri arasında en çok kullanılan aplikasyon Facetime’dır. Oldukça pratik olan bu güvenli konuşma platformu birebir görüşmeler ve çoklu görüşmeler için kolaylıkla kullanılan bir uygulamadır. Konuşmaya başladıktan sonra başka katılımcıları da davet ederek konuşmaya katabilir, sabit pencereler ile kimin konuştuğunu rahatlıkla görebilirsiniz.
Anlık mesajlaşma servisleri arasında en popülerlerinden birisi olan Whatsapp üzerinden görüntülü ve sesli konuşmalar da gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamanın en pratik yönü, telefonunda whatsapp uygulaması olan rehberinizdeki kayıtlı herkesle bu uygulama üzerinden iletişime geçebiliyor olmanızdır. Whatsapp görüntülü konuşmayı 8 kişiye kadar çıkarabilme özelliğine sahiptir ve tüm görüşmeler uçtan uca şifreli olduğu için güvenli bir konuşma alanı sunar. Whatsapp görüntülü konuşma uygulamasında konuşulan içerikler, dışarıdan takip edilemez.
Skype
İş dünyasının çok eski zamanlardan beri bildiği ve sıkça kullandığı bu uygulama, Microsoft’un ürünleri arasındadır. Skype görüntülü konuşma sisteminde görüntülü görüşme başlatabilirsiniz ve katılımcıların e mail adresleri üzerinden kayıt oldukları uygulamada, onlara mesaj ya da e mail ile birer uyarı gönderebilirsiniz. Skype uygulaması esnasında dosya paylaşımı gerçekleştirmeniz mümkündür. iOS, Android ve diğer tüm yazılımlarda rahatlıkla kullanılabilen bu uygulama, en çok kullanılan görüntülü konuşma sistemleri arasında yer alır. Bir toplantıda 50 kişiye kadar katılımcı sağlayabilirsiniz ve katılımcıları kendiniz seçebilirsiniz.
Google Meet ve Google Duo
Daha önceden Hangouts olarak bilinen Google Meet, pandemi sırasında gelişirilerek daha pratik hale getirilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Servis, ilk zamanlarda kullanıcılara ücretsiz olarak açılarak katılımcı sayısını 100’e çıkartan bir bantta hizmet vermiştir. Web arayüzünden kolaylıkla başlatabileceğiniz görüşme, google meet’in en pratik özelliğidir. Katılımcı çağırmak için mail göndermeniz ya da mesaj atmanız yeterli olur. Bu konuşmalara katılacak kişilerin, google uzantılı mail hesabına sahip olması şartı vardır. Google Duo ise mobil cihazlara özel görüntülü konuşma servisidir. SMS ile kayıt olduktan sonra kullanıma başlayabilirsiniz.
Instagram görüntülü konuşma özelliğinde kendiniz bir konuşma odası açabilir ya da DM’den gelen sohbet kutucuğuna dokunarak davete katılabilirsiniz. Sohbet esnasında çeşitli videolara ya da foto post’larına bakabilirsiniz ve konuşmaya devam edebilirsiniz. Kullanıcı şikayetlerini ve görüşme puanlamalarını çok dikkate alan şirket, şikayet alan görüşmeleri akışa düşürmeyerek önemli bir güvenlik tedbiri ve dezenformasyon temizliği sağlamaktadır. Özellikle pandemi döneminde geliştirilen bu uygulamada, yüz maskesi, dezenfektan tanıtımı, reklamı gibi pazarlamaya yönelik faaliyetleri görüntülü görüşmelerde gerçekleştirmek engellenir ve tamamen yasaktır.
Messenger ile görüntülü görüşme imkanı bulunan, ancak görüşmeye katılan kişi sayısında kısıtlamalar olan Facebook görüşme özelliği, Messenger Rooms ile daha da geliştirildi. Böylelikle sohbet odalarının oluşturulması, kişi daveti gibi hizmetlerin tamamını çok daha kolay bir şekilde tamamlayabilir ve kendi sohbet odanızı hızla açabilirsiniz. Böylelikle görüntülü konuşmayı, çok vakit kaybetmeden başlatma imkanınız bulunur. Aynı anda 50 kişinin bir odada sohbet etmesi imkanı vardır ve sohbet odalarında bir zaman kısıtlaması bulunmaz.
Daha Eğlenceli Görüntülü Konuşma Çeşitleri
Görüntülü konuşmalar, sohbet esnasında arkadaşlarla oynanan çeşitli oyunlarla daha da eğlenceli hale gelir. Arkadaşlarınızla görüntülü konuşma sırasında oynayacağınız oyunlar tamamen sizin yaratıcılığınız ve hayal gücünüz ile sınırlıdır. Özellikle evde kalınan dönemlerde görüntülü konuşmalarda en çok oynanan oyunlar listesinde sessiz sinema başta yer alır. Bilgi yarışmaları, meydan okuyan çeşitli yarışmalar, doğruluk ve cesaret gibi oyunlar haricinde masaüstü oyunlarını da rahatlıkla oynayabilirsiniz. Bunun için aynı masaüstü oyunundan her iki tarafta olması yeterli olacaktır.
İnternetsiz Görüntülü Konuşma
Telefon hatları görüntülü konuşma özelliğine açık olan kişilerin rahatlıkla yapabildikleri bir konuşma türüdür. Bunun için telefon hattınız olması yeterlidir. İnternet bağlantısı olmayan yerlerde, karşınızdaki kişiyi telefonla ararken “görüntülü arama” seçeneğini tercih ederek görüntülü aramayı başlatabilirsiniz. Karşı tarafın telefonu da bu arama seçeneğine uygun bir teknoloji içeriyorsa internet olmadan görüntülü konuşmanın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz .