Profil Fotoğrafı Nasıl Çekilir? Profil Fotoğrafı Çekme Taktikleri
Mobil

7 dk okuma

Sosyal medyanın yaygınlaşması, yeni uygulamaların piyasaya sürülmesi ile beraber fotoğraf çekmenin önemi her geçen gün artmakta. Bunlar arasında ilk dikkati çeken ve tıklanma sağlayan ise profil fotoğrafıdır.

Doğru açı ve taktiklerle çekilmiş fotoğraflar; Instagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya mecralarında ve LinkedIn gibi kurumsal platformlarda profilinize olan ilgiyi besler. Her bilgiye ve insana ulaşılan, arkadaşlık ve iş ilişkileri kurulan internette, varlığınızın ses getirmesini istiyorsanız profil fotoğrafını doğru seçmelisiniz.

Peki mükemmel profil fotoğrafı nasıl çekilir? Günümüzde kameralı telefonlara neredeyse herkesin erişimi olduğu için profesyonel araçlara ihtiyaç duymadan kendi fotoğrafınızı çekebilir ya da bir arkadaşınızdan yardım isteyebilirsiniz.

Kullanacağınız birkaç alet ile ev içinde bile stüdyoda çekilmiş gibi üstün kalitede görüntü yakalayabilirsiniz. Evde fotoğraf çekmenin başlıca yardımcılarından biri tripodlardır. Üç ayaklı, kendinden destekli ve portatif olan bu telefon tutucu modellerinden yararlanabilirsiniz. O halde en iyi açıyı yakalamak için bir telefon-kamera tutucu edinin ve objektifin karşısına geçin. Kamerayı tutmakla uğraşmanız gerekmediğinde doğal poz vermeniz kolaylaşır.

Fotoğraf çekerken işinize yarayacak ürünlerden biri de LED ışık modelleridir. Bu amaçla özel olarak geliştirilen ışıklar ve kompakt telefon portre ışığı gibi fotoğrafçılık aksesuarlarından da yararlanabilirsiniz. Unutmayın ki, en mükemmel çekim iyi ışıkta gerçekleşir!

Profil Fotoğraflarında Nasıl Poz Verilir?

Profil fotoğrafı için objektif karşısına geçmeden önce bunu hangi mecrada kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Mesajlaşma uygulamaları, sosyal medya ve kurumsal alanlarda kullanılan görüntülerin farklı özelliklere sahip olması gerekebilir. Profil fotoğrafı çekme işlemine başlamadan ne istediğinizi iyi belirlemelisiniz. Doğru poz, bakış ve kıyafetler ile etkileyici bir profil fotoğrafına sahip olabilirsiniz. Sizi daha iyi gösterecek olan profil fotoğrafı önerilerilerini dikkate alarak başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz.

Sosyal medya için kullanacağınız eğlenceli bir fotoğrafta; rahat, cool ve artistik poz verebilirsiniz. Yüzün tamamının vesikalık gibi göründüğü düz açılı çekimler yerine, ¾ dönüş ve yan profil deneyebilirsiniz. Çeneyi öne çıkarma ve, başı hafif yukarı kaldırdırmak, boynu açıkta bırakır ve zarif görünmenizi sağlar. Kameraya dik bir şekilde bakmak yerine, bakışı çapraz bir noktaya odaklayarak ve gözleri kısarak etkileyici bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Kolların görüneceği bir fotoğrafta ise doğal duruşu asla bozmamalısınız. Habersiz çekilen fotoğrafların her zaman güzel çıkmasının nedeni, doğal olmalarıdır. Kol ve vücudu “V” açısı oluşturacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

Vücudu dik tutmaya özen gösterip hafif yana dönebilirsiniz. Yükü tek ayağa vermek, kontrapost duruş ile estetik görünen “S” kıvrımını yakalamanızı sağlar. Poz verirken; her daim omurga dik, omuzlar geride ve çene ileride olmalıdır. Uzun ve ince görünmek istiyorsanız, hafif yan dönmek ve lensi yere yakın yerleştirmek işinizi kolaylaştırır.

Instagram Profil Fotoğrafı İçin Etkileyici Öneriler

Sosyal medyanın popüler uygulamalarından olan Instagram profili için etkileyici bir fotoğrafa mı ihtiyacınız var? Instagram profil fotoğrafı çekerken, doğru poz verme önerilerini takip ederek özel bir kare yakalayabilirsiniz. Herkesin en iyi halini yayınladığı, eğlenceli ve dikkat çekici olduğu mecrada sizi yansıtan en iyi görsel için ipuçlarını takip edin!

Yaptığınız spor, sevdiğiniz hobiler ya da ilgi duyduğunuz nesnelerle desteklenerek çekilen sanatsal bir fotoğraf fark yaratır. Tatilde iken fotoğraf makinesi ile beraber poz verebilir ya da dağ tırmanışı yaparken çekilmiş bir karenizi ekleyebilirsiniz.

Hangi fotoğrafa karar verirseniz verin, 1:1 (kare) oranında olmasına dikkat etmelisiniz. Neredeyse tüm mecraların profil fotoğrafları kareye yakındır. Fotoğrafı büyütmek, kırparken güzel görünen bölümleri feda etmek başarısız sonuç verebilir.

Instagram profil fotoğrafı önerileri arasında en popüler olan ve beğeni toplayanlar ise portrelerdir. İnsanların direkt olarak yüze odaklandığı portreler, uzun süreli kullanımda sizle özdeşleşir ve fotoğrafı büyütmeden bile kim olduğunuzun anlaşılmasını sağlar. Portrede,  canlı renklerle enerjik bir hava yaratabilir ya da gölge-ışık oyunlarıyla gizemli görünebilirsiniz.

LinkedIn – Kurumsal Profil Fotoğrafları İçin Öneriler

İş ilişkilerinin kurulduğu, profesyonel manada insanların sizin hakkınızda bilgi edindiği mecralardan biri LinkedIn’dir. Sosyal medyada özgür ve eğlenceli görseller dikkat çekerken, LinkedIn için bu durum geçersizdir. En doğru kurumsal profil fotoğrafı için buna uygun bir kare seçmelisiniz.

Fotoğraf, kişilerin hakkınızdaki ilk izlenimini etkiler. İnceleyen kişilerin gözünde kaliteli imaj çizen bir kare, LinkedIn profil fotoğrafı olarak kullanılabilir. Rastgele seçilmiş, kalabalık gruplardan oluşan ve gayriresmi görünen kareler, kötü bir izlenim yaratabilir. LinkedIn gibi kurumsal bir mecrada yayınlayacağınız fotoğrafta; kıyafet, duruş, gülüş, arka plan gibi farklı detaylar titizlikle düşünülmelidir.

İşine hakim, başarılı, enerjik, disiplinli ve aynı zamanda da sempatik görünen bir fotoğraf; profili inceleyen insanlar üzerinde iyi bir etki bırakır. Portre fotoğraflar bunun için oldukça uygundur. Hafif gülümseyen ama ciddiyetini muhafaza eden mimikler ile hem ulaşılabilir hem de sorumluluk sahibi biri olduğunuzun mesajını verebilirsiniz. Bakışları da gözden geçirip karşınızdaki insana vermek istediğiniz izlenimin uygunluğuna dikkat edebilirsiniz. Aşırı parlak ve neon renkler, derin dekolte kıyafetler yerine klasik giyim kombinlerine yönelebilirsiniz. Fotoğrafçılık aksesuarları ile evde kendi stüdyonuzu kurabilir; tüm internet platformlarında kullanıma uygun, en iyi kareleri yakalayabilirsiniz.

scrolltotop svg