Huawei P50 İncelemesi – Merak Ettiğiniz Her Şey ve Teknik Özellikleri
Android

7 dk okuma

Amiral gemisi konumundaki “P” serisi akıllı telefonlarını, her yeni sürümünde biraz daha geliştiren teknoloji devi Huawei, HarmonyOS 2 işletim sistemli telefonuyla yazılım tarafında da güçlü olduğunu gösteriyor. Daima mükemmelin peşinde olduğunu Huawei P50 özellikleri ve tasarımıyla gösteren marka, kameraları başta olmak üzere modelin her yanında harikulade dokunuşlar gerçekleştirdiğini ispatlıyor. Huawei P50 fiyatları ise yeni nesil üst segment telefonlarla benzerlik gösteriyor. Dilerseniz gelin, Huawei P50 Lite modelinden önce çıkan Huawei P50’ye yakından bakalım ve Huawei P50 artıları ve eksilerine birlikte göz atalım.

90 Hz Yenileme Hızına Sahip OLED Ekranlı Huawei P50

Geliştirdiği önceki telefonlarından farklı olarak tasarım tarafında oldukça yenilikçi adımlar atan Huawei, model özelinde kompaktlığı ve tutuş kolaylığını öne çıkarıyor. 6.5 inç gibi oldukça geniş bir ekran içermesine rağmen yalnızca 156,5 mm uzunluğunda kalabilen Huawei P50, telefonunu tek elle kullanmak isteyenlerin beğenisini kazanıyor. Yuvarlak hatlara sahip telefon kasası, çerçevesiz ve tek delikli ekranıyla muhteşem bir uyum yakalıyor. Su ve toza dayanıklı (IP68) telefon kasasının alt kısmında, bağlantı noktaları ve yerleşik hoparlör toplanırken arka kapakta ise ikonik bir kamera kurulumu yer alıyor. İki büyük daire içinde yerleştirilen üçlü kamera kurulumu ve LED flaş, içinizdeki fotoğrafçıyı keşfedip kusursuz görseller yakalamanız için sizinle buluşmayı bekliyor. Huawei’nin model özelinde farklı renk seçenekleri sunması ise tarzınızı böylesi şık bir objeyle tamamlamanıza ortam hazırlıyor.

OLED formundaki 6.5 inçlik telefon ekranı, şüphesiz, Huawei P50 özellikleri arasında öne çıkan en önemli unsurlardan biri oluyor. 2700 x 1224 piksel çözünürlükte görüntülere imza atan ekranın asıl hünerleri, teknik ayrıntılarında gizleniyor. 90 Hz seviyesinde yenileme hızı sunarak akıcı bir arayüz kullanımı ve oyun deneyimi yaşamanıza yardım eden ekran, 300 Hz’lik dokunma tepki hızıyla her bir dokunuşunuza anında yanıt vererek sürükleyici bir telefon tecrübesi vadediyor. Renk doğruluğu konusunda DCI-P3 renk uzayını destekleyerek rüştünü ispat eden Huawei P50 ekranı, OLED teknolojisinin sağladığı sürekli açık gibi teknoloji avantajlarını kullanımınıza sunuyor. Ayrıca güvenli bir telefon kullanım deneyimi için başvurabileceğiniz parmak izi okuyucu, ekran içinde bulunuyor.

Sıra Dışı Telefona Eşlik Eden Sıra Dışı Donanım

Huawei P50 Pro modelinden sonra markanın şimdiye kadar geliştirdiği en yüksek performanslı ikinci telefon olma özelliği taşıyan Huawei P50, güçlü bazı telefonlarda da kendine yer bulan Qualcomm Snapdragon 888 yonga setiyle güç kazanıyor. Sekiz çekirdekli işlemciye ve oyunları yüksek kare-saniye oranlarında oynayabilmenizi sağlayan Adreno 660 grafik işlemcisine sahip yonga seti, 5 nm üretim teknolojili işlemcileriyle düşük güç tüketirken muazzam bir performans sergiliyor. Aynı anda pek çok uygulamayı kullanabileceğiniz telefonda 8 GB RAM var ve seçiminize bağlı olarak ürünün depolama alanı, 128 GB veya 256 GB olabiliyor. Dilediğiniz takdirde maksimum 256 GB kapasiteli NM kartlar kullanarak depolama alanını artırmanız mümkün oluyor. Bağlanabilirlik tarafında gereksinimlerinizi fazlasıyla karşılayacak olan Huawei P50 Pro özellikleri ve fiyatları ile teknoloji tutkunlarını cezbediyor. Wi-Fi 6 (802,11ax), Bluetooth 5.2, çift frekanslı GPS, çift ve üç bant BeiDou hizmeti, çift bant Galileo ve daha pek çok navigasyon hizmeti, telefon tarafından destekleniyor.

Tüm bu donanım bileşenlerine güç verense 4100 mAh kapasiteli Li-Po batarya oluyor. Huawei’nin SuperCharge teknolojisiyle desteklenerek 66 Watt hızlı şarj özelliğine kavuşan batarya, çok kısa sürede tam doluluğa ulaşıyor. Böylece gerek cihazın kendi adaptörü gerekse 65 veya 87 Watt şarj destekli taşınabilir şarj cihazlarıyla telefonunuzu dakikalar içinde şarj etmeniz hayal olmaktan çıkıyor.

Huawei P50, DxOMark Camera’dan 144 Puan Alan İlk Telefon

Donanım geliştirme ve yazılım hazırlama tarafındaki Ar-Ge çalışmalarının karşılığını fazlasıyla alan Huawei, benzeri bir çalışmayı telefonların kameraları tarafında da gerçekleştiriyor. Bu sayede her güncel telefon; daha stabil çalışan, daha maharetli ve profesyonel sahada dahi kullanılabilecek kalitede görseller yakalayabilen kameralarla donatılıyor. Dört arka kameralı Huawei P50 Pro’dan eksilen tek kamera farkıyla ayrılan Huawei P50, üçlü arka kamera kurulumuyla her türlü kullanım ve çekim senaryosunun üstesinden layıkıyla geliyor.

Telefon, optik görüntü sabitleme mekanizmasına sahip f/1,8 diyaframlı 50 megapiksellik ana arka kamerasıyla mükemmel görsellere hayat veriyor. 4K-Ultra HD (2160p) çözünürlüklü videoları, saniyede 60 kare hızında yakalamanıza imkân tanıyan arka kamera, size tam manuel kontrol olanağı vererek sahneleri dilediğiniz gibi görüntüleyebilmenizi sağlıyor. Dilerseniz RAW kayıt yaparak daha sonra işleyebileceğiniz görseller, Leica imzalı optikler sayesinde profesyonel kalitede oluyor. Ana arka kameraya eşlik eden f/2,2 diyaframlı ikinci arka kamera, 120 derece ekstra geniş açı çekimleri için size kolaylık sağlıyor. 12 megapiksellik telefoto kamerası ise optik odaklama yeteneğiyle öne çıkıyor. Portre modu, yavaş çekim video kaydı gibi imkânlarla zenginleştirilen 13 megapiksellik selfie kamerası ise 4K-Ultra HD çekimler için de uygunluk gösteriyor. Tüm kamera kurulumunun sunduğu yüksek performans, dünyanın en önemli kamera test platformu kabul edilen DxOMark Camera v4’ten alınan 144 puan ile taçlandırılıyor. Zira şimdiye kadar akıllı telefon dünyasında bu puana erişebilen Huawei P50 Pro ile Huawei P50 oluyor.

Huawei P50 fiyatları açısından yüksek olsa da dünyanın en iyi kameralı telefonunu edinmek isteyen herkes, Huawei P50 Lite özellikleri ve fiyatlarını beklemeden P50’ye yatırım yapabiliyor.

scrolltotop svg