Samsung Galaxy S22 Tüm Özellikleri
Android

9 dk okuma

Geliştirdiği akıllı cep telefonlarıyla teknoloji dünyasının en önemli markaları arasına dâhil olan Samsung, Galaxy ailesindeki telefonlarına, Samsung Galaxy S22 ile bir yenisini ekliyor. Markanın amiral gemisi telefon modelleri içinde yer alan ve tasarım anlamında Galaxy S serisinin önceki üyeleriyle benzerlikler gösteren Samsung Galaxy S22 özellikleri bakımından seleflerinden ayrılıyor. Başta dâhilî donanım gücü ve kamera kabiliyetleri olmak üzere pek çok yönden önemli değişiklikleri bir arada sunan telefon, Android 12 işletim sistemiyle kutusundan çıkıyor.

Samsung Galaxy S22’yi Diğer Modellerden Ayıranlar Nelerdir?

Gerek Samsung’un gerekse başka markaların ürettiği amiral gemisi sınıfındaki akıllı telefonlardan Samsung Galaxy S22 modellerini ayıran birçok özellik bulunuyor. Ancak bunun başında, markanın çevreci politikalara duyduğu saygı çerçevesinde, ürünün geliştirilmesinde kullanılan materyal geliyor. Samsung’un “Unpacked” etkinliğinde de kapsamlı şekilde aktardığı üzere Samsung Galaxy S22’nin kasasında kullanılan malzeme, okyanuslardaki ağ atıklarının bileşiminden oluşuyor. Özellikle mercan resifleri ve genel deniz hayatını negatif yönde etkileyen hayalet ağların bir an önce okyanuslardan temizlenmesini arzu eden ve buradan hareketle en önemli adımlardan birini atan Samsung, kendi olanakları doğrultusunda bahse konu balık ağlarını toplayıp dönüştürerek yeni nesil teknolojik özelliklerle donatılan Galaxy S22’nin kasasının oluşturulmasında değerlendiriyor.

AMOLED ekran üretimi konusunda dünyanın önde gelen markalarından biri olması sayesinde orta ve üst segment telefonlarında daima yüksek performanslı AMOLED ekranlara yer veren marka, bu geleneğini Samsung Galaxy S22 özelinde sürdürüyor. Fakat bu ürünü, diğer AMOLED ekranlı modellerden ayıran bir yönü bulunuyor. 1300 nit değerinde parlaklığa çıkabilen ve HDR10+ sertifikası almaya hak kazanan 120 Hz yenileme hızlı 6,1 inçlik ekran, “Dinamik AMOLED” şeklinde isimlendiriliyor. Kullanıcıların gereksinimleri doğrultusunda yenileme hızını ve 2340 x 1080 piksellik çözünürlüğünü değiştirebildikleri ekran, DCI-P3 renk uzayını destekleyerek renk başarımı konusunda benzerlerinden ayrılıyor.

Donanım cephesinde de diğer pek çok modelden ayrılan Samsung Galaxy S22, Qualcomm imzalı Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden gücünü alıyor. 4 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen sekiz çekirdekli işlemci bulunduran ve gerek sentetik test yazılımlarından yüksek skorlarla ayrılan gerekse kullanıcılara akıcı bir deneyim sunmasıyla fark yaratan yonga seti, Samsung tarafından hazırlanan telefonun, genel performansını pozitif yönde etkiliyor. Yepyeni teknolojileri beraberinde getiren yonga seti, kablosuz bağlantı konusunda da Samsung Galaxy S22’nin fark yaratmasına zemin hazırlıyor. Hâlihazırda yaygın şekilde kullanılan Wi-Fi 6 kablosuz ağ imkânlarının yanında enerji verimliliği ve performans konusunda dikkat çeken Bluetooth 5,2 teknolojisi, ürünle birlikte geliyor. Ayrıca dünyanın birçok ülkesinde etkin şekilde değerlendirilmeye başlanan ve Türkiye’de de kullanıcıların hizmetine sunulan eSIM teknolojisi, önceki nesil telefonlardan farklı olarak Galaxy S22 tarafından destekleniyor.

Kullanıcıların kendilerini âdeta bir yönetmen gibi hissedebilmelerini ortam hazırlayan kamera becerileriyle donatılan akıllı cep telefonu hem ön hem de üçlü arka kamera kurulumu ile diğer amiral gemisi telefonlardan ayrılıyor. 80° görüş açısı sunan f/2,2 diyafram açıklığına sahip 10 megapiksellik çift piksel özellikli ön kamera, kusursuz selfie’ler elde edilebilmesini mümkün kılıyor. Yine çift piksel özelliğine sahip f/1,8 diyafram açıklığına sahip 50 megapiksellik geniş açı kamera, 85° açılı çekimler yapılabilmesine olanak veriyor. Adaptif piksel özelliğiyle telefonun benzerlerinden ayrılmasını kolaylaştıran kamera, yanına aldığı 12 megapiksellik ekstra geniş açı ve 10 megapiksellik telefoto lensiyle 8K (4320p) çözünürlükte videolar yakalanabilmesine imkân tanıyor.

Bunların yanı sıra Samsung’un amiral gemisi telefonlarına özgü DeX platformu başta olmak üzere cihazla birlikte değerlendirilebilecek pek çok yazılımsal fonksiyon da Samsung Galaxy S22’yi diğer modellerden ayrı bir noktaya taşıyor.

Samsung Galaxy S22 Pil Süresi Nasıl?

Güncel teknolojilerle hayat bulan ve teknoloji tutkunlarına, sürükleyici bir telefon deneyimi yaşatan Samsung Galaxy S22, 3700 mAh kapasiteli batarya ile sahiplerini karşılıyor. Telefon, enerji tüketimi konusunda Android 12 işletim sistemi ve Samsung One UI kullanıcı arayüzünün optimizasyonu sayesinde yazılımsal açıdan mümkün olduğunca tasarruflu davranıyor. Benzer tasarruf adımları, cihazın donanım bileşenlerinde de görülüyor. Modelin Dinamik AMOLED teknolojili ekranı, piksel bazında aydınlatma gerçekleştirdiği için özellikle koyu renk tema kullanımında siyah renge denk gelen pikselleri tamamen devre dışı bırakarak ekranın normalden daha az elektrik sarf etmesini sağlıyor. 120 Hz yenileme hızlı ekranın yenileme hızı arttıkça grafik işlemciye binen yük artabiliyor ve bunun önüne geçmek isteyen kullanıcılar, diledikleri takdirde ekran yenileme hızını düşürerek bataryanın daha uzun süre doluluğunu korumasına yardım edebiliyor. Çözünürlük de benzer bir etki yarattığından batarya kullanım süresini artırmayı hedefleyenler, var olan çözünürlük değerlerini biraz daha düşürerek multimedya içeriklerini takip edebiliyor ve oyunlarla zaman geçirebiliyor. Telefondaki işlemci çekirdeklerinin saat hızlarının farklı frekanslarda çalışması da enerji verimliliğine katkıda bulunuyor. Yalnızca çok yüksek performans gerektiren anlarda devreye giren maksimum 3,00 GHz frekanslı tek çekirdekli işlemci, gündelik kullanım süreçlerinde görev üstlenen maksimum 2,5 GHz frekanslı üç çekirdekli işlemci ürünün performansını belirliyor. Ancak maksimum 1,80 GHz frekansında çalışabilen dört çekirdekli işlemci, telefonun rutin kullanımlarında devreye girerek modelin batarya kapasitesinin kısa sürede azalmasını engelliyor.

Gerçekleştirilen testlere göre 4,5G modunda 29 saat konuşma süresi vadeden 3700 mAh kapasiteli batarya, yine 4,5G modunda 14 saatlik internet kullanımına izin veriyor. Telefonun 18 saat video oynatıp 54 saat müzik çalabilmesini mümkün kılan bataryanın bu değerleri, cihaza yüklenen uygulamalar, ekran parlaklık ve yenileme hızı gibi değişkenler doğrultusunda farklılık gösterebiliyor. Ancak teknoloji otoriteleri Galaxy S22 sahiplerinin, maksimum pil kullanım süresinin yakalayabilmeleri için Android işletim sisteminin “Gece Modu”nu etkinleştirerek koyu tema ile telefonlarını kullanmalarını öneriyor. Bu mod etkinleştirildiğinde işletim sistemi ve kullanıcı arayüzü, uygun olan her bölgeyi siyah renkte sunarak Dinamik AMOLED ekrandaki piksellerin daha az etkinleşmesini sağlıyor ve bunun sonucunda güç korunumu maksimum düzeye taşınıyor. Ayrıca dileyen kullanıcılar, üründeki güç tasarruf modlarına da başvurabiliyor.

Samsung Galaxy S22 Renk Seçenekleri

Stil sahibi teknoloji tutkunlarının keyifle kullanabilecekleri teknolojik bir obje olarak tasarlanan Samsung Galaxy S22, alternatif renk seçenekleriyle üretilmesi sayesinde kullanıcıların ilgi odağı hâline geliyor. Su ve toza dayanıklılık göstermesi, ayrıca ekranının çizilmeye dirençli olmasıyla kapak veya kılıf olmadan da gönül rahatlığıyla değerlendirilebilen akıllı cep telefonu, arka kapağının ilgi çekici renkleriyle cezbedici bir görünüme kavuşuyor.

Renk isimlendirmesi noktasında farklı bir yaklaşım benimseyen Samsung’un; Phantom White (beyaz), yeşil, Pink Gold (pembe altın) ve Phantom Black (siyah) renk alternatiflerine sahip telefonu Galaxy S22, kullanıcıların hem kıyafetleri hem de diğer teknolojik ürünleriyle uyum yakalıyor. Renk detaylarının yalnızca kapak tarafında yer alması ve çerçevenin metalik görünümle yapılandırılması, telefonunun renginden memnun olanların kapak ve kılıf seçimi yaparken şeffaf çözümlere yönelmesine zemin hazırlıyor. Bunun yanında telefonunun rengini kapak gibi aksesuarlar yardımıyla kişiselleştirme yolunu seçenler ise doğrudan doğruya farklı renklere sahip kapakları alabiliyor. Ancak gerek Türkiye’deki gerekse dünyanın diğer ülkelerindeki Samsung Galaxy S22 kullanıcılarının birçoğu, edindikleri cihazı kapaksız olarak değerlendirerek modelin kendine has tasarımı ve rengini diledikleri an görebiliyor.

scrolltotop svg