LoL 2022 Dünya Şampiyonası Ne Zaman? İşte Tüm Detaylar
Oyun

9 dk okuma

2012 yılında çıktığı günden beri dünyanın her yerinde en çok oynanan oyunlar arasında bulunan LoL, çevrim içi oyun sahnesinin kontrolünü elinde tutuyor. Dünya şampiyonası ise League of Legends e-sporu için yılın en önemli etkinlikleri arasında bulunuyor. Turnuva, Sihirdar Kupası için yarışan 24 tane takımı ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanından katılan 24 takım, hünerlerini Kuzey Amerika’da göstermek için hazırlanıyor. Kuzey Amerika’nın her yerinde birden fazla şehirde yapılacak olan turnuva, genel olarak beş farklı aşamadan oluşuyor. Dört şehrin ev sahipliği yapacağı ve özenli hazırlık aşamalarına sahip olan etkinlik, oyun dünyasında her yıl olduğu gibi tekrardan sükse yapmaya hazırlanıyor. 29 Eylül ile 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuva, oyunu seven kişilerin bütün yıl beklediği bir aktivitedir. Nitelikli takımların birbiriyle kıyasıya mücadele edeceği aktivitede keyifli vakit geçirebilirsiniz. Küresel sahnede farklı ülkelerden gelen ve LoL konusunda belirli bir seviyenin üzerinde olan oyuncuları izlemesi oldukça keyifli olabiliyor. Daha önce etkinlik Çin, İngiltere, Fransa, Güney Kore ABD ve Almanya gibi ülkelerde yapıldı ve LoL Dünya Şampiyonası, oyuncuları için gerçekten küresel bir fenomen haline geldi. Bu yıl Türkiye’nin de aralarında bulunduğu yirmi dört tane takım, oyun severlerin merakla beklediği aktiviteler arasında bulunuyor.

LoL 2022 Dünya Şampiyonası Etkinlik Takvimi

League of Legends 2022 dünya şampiyonası beş farklı aktiviteye sahip. İlk olarak 29 Eylül’de Mexico City’deki Artz Pedregal’deki Arena Esports Stadyumu’nda ön elemeler gerçekleşecek. Play-in’leri geçen takımlar 7-10 Ekim ve 13-16 Ekim tarihleri arasında New York’ta buluşacak. Madison Square Gardden’daki Hulu Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek yarışta grup elemeleri yapılacak. Ardından çeyrek finaller 20 ile 23 Ekim tarihleri arasında, grup elemelerinin yapıldığı yerde yapılacak. Yarı finaller içinse Atlanta’ya gidilecek. State Farm Arena’da yapılacak yarı finaller, 29 ve 30 Ekim tarihleri arasında olacak. Son olarak yarış San Fransisco’ya taşınacak. 5 Kasım tarihinde California’daki Chase Center’da yapılacak etkinlik, nefesleri kesecek bir final ile şampiyonunu belirleyecek. Geniş bir zamana yayılan 5 farklı aktivitesiyle öne çıkan LoL 2022 Dünya Şampiyonası, oyun tutkunlarının tarihlerini not etmek isteyebileceği karşılaşmalar içeriyor. Dünyanın dört bir tarafındaki profesyonel olarak League of Legends oynayan en iyi takımları bir araya getiren etkinlik, LoL’u seven kişiler için oldukça önemli görünüyor. Bununla beraber önceki yıllarda pek çok önemli başarıya imza atmış olan LCL bu yılki takımlar arasında yer almıyor. Bundan dolayı ilk eleme aşamasına LEC iki tane takım gönderebilecek. Her ne kadar LCL’nin katılamaması birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratmış olsa da turnuva dünyanın en iyilerine ev sahipliği yaptığı için izleyenlere keyifli dakikalar vadediyor. Belirtilenlere göre LCL’nin katılamama sebebinin ise halihazırda 4 tane yuvası olmamasıdır. 2021 LoL dünya şampiyonası ise 5 Ekim 6 Kasım tarihleri arasında İzlanda’nın Reykjavik kentinde gerçekleşmişti. Burada LPL temsilcisi olan EDward Gaming, Dünya Şampiyonası`nın kazananı olmuştu. Finallerde dünya şampiyonluğu bulunan DWG KIA’yı 3-2 yenmiş ve kupanın sahibi olmuştu. Geçen yılki gibi heyecanlı bir atmosferin beklendiği LoL 2022 Dünya Şampiyonası, oyun dünyasında keyifli bir bekleyişin yaşanmasına neden oluyor.

LoL 2022 Dünya Şampiyonasına Kimler Katılıyor?

LoL 2022 dünya şampiyonası 24 farklı takıma ev sahipliği yapacak. LPL, LCK ve LEC, turnuvaya dört tane takım gönderebilecek. LCS 3, PCS ve VCS ise 2 takım ile turnuvada yerini alacak. Kalan yerlerde ise CBLOL, LJL, LLA, LCO ve TCL için birer takımlık kontenjan olacak.

LoL 2022 Dünya Şampiyonası Katılımcılarının Açılımları

Takımların her biri, farklı bir ülkeyi temsil ediyor. Eğer kısaltmaların ne anlama geldiği hakkında bir fikriniz yoksa aşağıdaki listeyi inceleyerek takımların hangi ülkelere ait olduğu hakkında bilgi edinebilirsiniz:

LPL: Çin

LCK: Kore

LEC: Avrupa

LCS: Kuzey Amerika

PCS: Güneydoğu Asya

VCS: Vietnam

CBLOL: Brezilya

LJL: Japonya

LLA: Latin Amerika

LCO: Okyanusya

ŞL: Türkiye

LoL 2022 Dünya Şampiyonası Favorileri Kimlerdir?

League of Legends 2022 yirmi dört tane birbirinden başarılı takıma ev sahipliği yapıyor olsa da takımlar arasında bazıları daha fazla öne çıkmayı başarıyor. LPL ve LCK turnuvaya dörder tane takım gönderebildiği için onların kazanma olasılıklarının daha yüksek olduğu görülüyor. VCS ve PCS de her zaman güçlü rakipler olduğu için turnunavının merakla beklenen takımları arasında yer alıyor.

LoL 2022 Dünya Şampiyonası Eleme Aşamaları

LoL 2022 dünya şampiyonasında bazı takımlar ön elemeye katılacakken bazıları direk olarak grup aşamasına geçecek. Ön elemeye katılacak olan takımlar LPL, LCK, LEC, LCS, PCS, VCS, CBLOL, LJL, LLA, LCO ve ŞL. Grup aşamasına otomatik olarak geçiş yapacak takımlar ise LPL, LCK, LEC, LCS, PCS ve VCS. Ön eleme aşaması geçtikten sonra bütün takımlar grup aşamasında mücadele etmeye başlayacak. Keyifli dakikalara ev sahipliği yapacak olan League of Legends 2022 dünya şampiyonası, bütün oyun dünyasının heyecanla beklediği aktiviteler arasında yer alıyor.

League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası Biletleri Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Final hariç geriye kalan bütün aşamalar aynı günde satışa sunulacak. Ön eleme, grup aşaması, çeyrek finaller ve finallerin biletleri 8 Eylül tarihinde saat 19.00’da açılacak. Bununla beraber final biletlerini satın almak istiyorsanız 29 Eylül tarihini ve saat 19.00’u beklemeniz gerekecek.

League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası Nereden İzlenebilir?

Bu yıl Türkiye’nin de katılacak olması, etkinliğin nerede izleneceği sorusunu pek çok kişinin aklına getiriyor. Türkiye’yi desteklemek ve dünya sahnesinde nasıl bir performans ortaya koyduğunu izlemek istiyorsanız League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası’nı izleyebileceğiniz birçok kanal olduğunu öğrenmekten memnun kalabilirsiniz. Birden fazla platformda canlı bir şekilde yayınlanan aktivite, oyun severler tarafından heyecanlı bir şekilde bekleniyor. Çoğu kişi şampiyonayı LoL Esports’un resmi YouTube kanalından takip edebilir. Bununla beraber canlı Twitch yayınları da pek çok kişinin izlemeyi tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Bununla beraber LoL Esports’un resmi sitesinden izleyerek ücretsiz hediye kazanma şansı da elde edebilirsiniz. Farklı platformlardan canlı bir şekilde takip edebileceğiniz League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası, herkes tarafından kolaylıkla ulaşılabilir.

League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası Mücadeleleri Nasıl Belirlenecek?

Gruplarda ve ön elemelerden hangi bölgelerin karşı karşıya geleceği çekilişle belirlenecek. LCS Şampiyonası 11 Eylül’de sona erdikten sonra hangi takımların birbiriyle mücade edeceğinin belirlenmesi için çekiliş yapılacak. Gruplar için her bölge, gücüne ve tohumuna göre bir havuza alınıyor.

League of Legends 2022 Dünya Şampiyonası Öncesi Kimler Kazanmıştı?

2011 yılından beri düzenli olarak yapılan League of Legends dünya şampiyonası, şimdiye kadar 11 farklı birinci çıkardı. 2011 yılındaki 1. Sezon’u Fnatic, 2012 yılındaki 2. Sezon’u Taipei Assassins ve 2013 yılındaki 3. Sezon’u SK Telecom T1 kazandı. 2014 yılında Samsung Galaxy White, 2015 ve 2016 yıllarında SK Telecom T1, 2017 yılında Samsung Galaxy, 2018 yılında Invictus Gaming, 2019 yılında FunPlus Phoenix, 2020 yılında Dam Won Gaming ve 2021 yılında Edward Gaming kazanmıştı. Bu yıl da League of Legends 2022’nin kimi şampiyon yapacağı sabırsızlıkla bekleniyor. LoL evreni ve en güçlü karakterleri ile kıyasıya mücadele ederek yeni şampiyon olacak takımı izlemek için sayılı zamanınız kaldı.

scrolltotop svg