Süt Sağma Makinesi Nasıl Kullanılır?
Aile

7 dk okuma

Bebeklerin fiziksel gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için anne sütünü yeterli ve uzun süre boyunca alması gerektiği artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Peki, çalışan ve sürekli bebeğinin yanında olamayan anneler bu durumda ne yapacak? İşte süt sağma makinesi modelleri sağlıklı bir şekilde anne sütünü sağmak ve saklamak için bu noktada imdadınıza yetişir. Bebeğin annesi yanında yokken de beslenmesini sağlayan bu ürünler ebeveynlerin en büyük kurtarıcı ürünlerinden biridir. Bebek bakım ürünleri arasından en çok işe yarayan ve direkt bebeğin gelişimine yardımcı olan bu modellerden bir tanesini her ihtimale karşı evde bulundurarak olası durumlara karşı önlem alabilirsiniz.

Doğru tekniklerle süt sağma pompasını kullanarak bebeğiniz için steril şartlarda anne sütü hazırlayabilir, saha sonra tüketmesi için buzdolabında saklayabilirsiniz. Sabah evden çıkmadan önce sağma işlemi yaparak gün içinde küçük bebeğinizin karnı acıktığında tüketebileceği besini hazırlarsınız. Sadece çalışan annelerin değil, emzirme konusunda problem yaşayanların da ihtiyacı olan bu ürün elektrikli ve manuel modelleri ile hizmetinizde! Kendi bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun birbirinden kaliteli seçenekler arasından seçim yaptığınızda hem bebeğiniz hem siz rahat edersiniz.

Elektrikli Göğüs Pompası Nasıl Kullanılır?

Kullanımı pratik olan elektrikli göğüs pompası tek ve çift taraflı sağım için üretilen farklı modellere sahip olabilir. Başlık sayısına göre aynı anda tek ya da iki göğüs ucundan sağma işlemi yapabilir. Taşınabilir boyutlarda olan bu modelleri dışarıda olduğunuz zaman da kullanabilirsiniz. Elektrikli olduğundan kendine ait bir güç kaynağı vardır ve fiziksel efora olan ihtiyacı azaltır. Süt sağma işlemi ile uğraşırken ellerinizin serbest kalmasını ve vakitten tasarruf etmeyi istiyorsanız tam size göredir. Peki, nasıl kullanılır?

Göğüs pompası kullanmadan önce ürünün tam olarak yerleştiğinden emin olmanız gerekir. Memeyi göğüs yastığına tam olarak yerleştirdiğiniz zaman uç kısmı cihazın açık yuvasına denk gelir. Sağma işlemi başladığı zaman bu açıklıktan memeye hafif masaj-baskı uygulayan cihaz bebeğinizin emme hareketini tekrarlayarak süt kanallarının dışarı akmasını sağlar. Sütün dışarı akması ile beraber cihaz içinden geçip depolama haznesine geçişini görürsünüz.

Modelin özelliğine göre masaj, uyarı, sağma gibi farklı fonksiyonlar olabilir. Bu modlar masaj ile göğsü rahatlatır, uyarı ile süt kanallarını aktif eder ve sağma işlemi ile sıvının dışarı akmasını sağlar. Mod seçiminin yanı sıra ritim, hız gibi ayarları da değiştirebilir, hafızalı ürünlerde son seçimlerinizi uğraşmadan yine kullanabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika içerisinde tüm sütünüzü sağarak çocuğunuz için saklayabilir ya da direkt tüketmesi için verebilirsiniz.

Manuel Süt Pompası Nasıl Kullanılır?

Anne adaylarının sütü fazla geldiğinde göğüste ağrı olabilir ya da düzensiz süt akışına sahip olabilirsiniz. Bu durumda süt pompası kullanmak size fayda sağlar. Aşırı dolan göğüsleri rahatlatır, bebeğinize de karnını doyurması için hazır besin sağlar. Üstelik en sağlıklısından! Manuel pompalar bu amaçla kullanılan fonksiyonel aletlerden biridir. Manuel göğüs pompası kullanımı basit ve anlaşılırdır. Süt üretimini artırmak, göğüsleri rahatlatmak ya da besin depolamak amacıyla manuel pompalar nasıl kullanılır?

Göğüste krem vb. kozmetik bir ürünün olmaması, temiz olması gerekir. Temiz olduğundan emin olduktan sonra makinenin yastığı meme ucu iç açıklığa denk gelecek şekilde yerleştirilir. Manuel olduğu için elinizle pistonu hareket ettirmeniz gerekir. Modele göre klavuzda yazan şekilde pistonu hareket ettirerek vakumun başlamasını sağlayabilirsiniz. Çek-bırak hareketi çoğu modelde çalışmasını sağlar. Memeden gelen süt tamamen kesilene kadar vakumlamaya devam edebilirsiniz. Diğer göğüsten de sağım işlemi tamamlandığında hazırsınız demektir. Çok fazla sütünüz geliyorsa ve depolama haznesi erken dolarsa biberona sıvıyı boşaltarak kalan kısım için yer açabilirsiniz.

Manuel pompaları kullanırken eller sürekli hareket edeceği için aynı anda başka bir iş yapmaya çalışmanız tavsiye edilmez. Oturur pozisyonda, rahat hissettiğiniz bir anda sağma işlemi yaparak sorunsuz şekilde bebeğiniz için anne sütünü hazır hale getirebilirsiniz.

Süt Sağma Makinesi Temizliği

Bağışıklığı düşük olan ve anne sütüne bu anlamda çok fazla ihtiyaç duyan bebeğiniz için en iyisini istersiniz. Her anne bebeğinin sağlıklı ve mutlu bir şekilde gelişip büyüdüğünü görmek ister! Peki, bebeğinizin ağzı ile temas eden, beslenmesini sağlayan anne süt sağma makinesi ve biberonlarını doğru temizliyor musunuz?

Süt pompalarının temizliği için daha sonraki bir zaman dilimini beklemek yapılan en büyük hatalardan biridir. Kullandıktan sonra hemen temizlenmesi gereken bu aletler aksi durumda bakteri ve virüs yuvasına dönüşebilir. Üstelik beklemiş anne sütünü temizlemek de hiç kolay olmaz! Pompanın içinde kalan sütün bakteri üretmeye başlamadan önce detaylı ve iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir.

Sütün depolandığı kap, göğüs yastığı ve manuel modellerde pompa kolu gibi farklı parçalar eğer modelin özelliği izin veriyorsa bulaşık makinesinde yıkanabilir. Makineye atılması için uygun parçalarda sadece organik deterjanlar kullanılmalı, ağır kimyasallardan mutlaka uzak durulmalıdır. Çift durulama modunu aktif edebilir ya da makineden çıkardıktan sonra elle tekrar sudan geçirebilirsiniz.

Kaynamış suyun buharı da yıkanmış mekanizmanın steril hale getirilmesini sağlar. Birkaç litrelik suyu kaynattıktan sonra buharı ile ya da direkt içine atarak parçaların üzerinde kalan organizma varsa yok edebilirsiniz.

Elektrikli modellerde boru, konnektör gibi hassas parçaları sudan tamamen uzak tutmaya özen göstermelisiniz.

scrolltotop svg