Mama Isıtıcı Nasıl Kullanılır?
Aile

7 dk okuma

Anne adaylarının bebekleri doğmadan önce büyük bir heyecan içinde yaptıkları alışverişler arasında en çok işe yarayan ürünlerden biri de mama ve biberon ısıtıcısı çeşitleridir. Bebeğinizin mamasını ve sütünü ılık bir şekilde ağız tadı ile içmesini sağlayan bu ürünler eski yöntemlerin zahmetini ortadan kaldırmakla kalmaz, size de zaman kazandırır.

Büyük bir özen isteyen bebek beslenmesinin önemli adımlarından biri de doğru ısının bulunmasıdır. Ocağa suyu koyup kaynatmayı içeren eski yöntemler yerini çok daha kullanışlı olan ve kısa süre içinde doğru ısıya mamayı ulaştıran cihazlara bırakır. Bebeğinizin damağı yanmadan ve soğuk yüzünden tadı kaçmadan beslenmesini sağlayan, tam ayarında mamayı ısıtan bu ürünlerin kullanımı da oldukça kolay!

Bebeğinizin bağışıklığının güçlü olmasını sağlayan enzimlere ve vitaminlere zarar vermeden, yapısını bozmadan yemeğini ısıtmanın yolunu biliyor musunuz? Doğru sıcaklık ve yöntemleri uyguladığınız zaman mama ve sütün besleyiciliğini koruyarak damak tadına uygun hale getirebilirsiniz. Biberon ve mama ısıtıcı ürünler bunu sağlıklı ve kolay yoldan size sunar. Peki, cihazlar nasıl kullanılır?

Biberon ısıtıcı kullanırken ölçüm fincanı, su ve besin (anne sütü, mama vb.) önceden hazırlanır. İçinde anne sütü ve sıvı besinin bulunduğu biberonun cihaz içinde bulunan uygun yuvaya yerleştirilmesi ilk adımdır. Modele göre biberonun sabit kalması için gerekli şartlar değişiklik gösterir (Mandallar, hazne tasarımı, biberon büyüklüğü vb.). Hazne içine gösterilen yere kadar su eklenir ve genellikle bulunan ölçü çizgisini aşmaması için kontrol edilir. Az su yetersiz ısınmaya, çok su da taşmaya neden olabilir. Biberon ve su konulduktan sonra cihazı çalıştırıp arkanıza yaslanabilirsiniz. Çoğu model biberon yeterli sıcaklığa ulaşınca güç akışını otomatik olarak keser ve belli bir ısının üzerine çıkmaz. LED ve sesli uyarı ile sizi ikaz eden modeller sayesinde sütün hazır olduğunu anlayabilirsiniz. Sütün tamamının homojen ısınmasını sağlamak için biberonu çalkalayarak eşitlik yaratabilirsiniz. Dilerseniz bilek testi ile sıcaklığı kontrol ettikten sonra bebeğinizi besleyebilirsiniz.

Mama ısıtıcı kullanımı da oldukça kolay ve pratiktir. Bebek acıktığı ya da beslenme saati geldiği zaman kavanoz içindeki hazır mamaların kapağını açarak cihaz içinde ısıtabilirsiniz. Mama ısıtıcı haznesinin içi boşken kapağı açık kavanoz içine konur ardından da belirtilen ölçüde su eklenir. Suyun mama içine girmemesi için dikkat etmelisiniz. Cihazı çalıştırdıktan sonra alarm sesini ya da ışığını duyana kadar beklemelisiniz. Isınma tamamlandıktan sonra cihazı fişten çekip mamayı içinden alabilirsiniz. Temiz bir kaşık yardımı ile hazır mamayı karıştırıp ısının dengeli dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Biberon Isıtıcı Kaç Dakikada Isıtır?

Anne sütü ve normal sütün içeriği farklı olduğundan ikisinin de hazırlanma şekli değişiktir. Anne sütünün asla fazla ısıtılmasından kaçınmak gerekir yoksa tüm yararlı enzimleri yok edersiniz. Bebeğinizin karnı acıktı ve sütünü hazırlamak istiyorsunuz ama kaç dakikaya ihtiyacınız var?

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmeleri için düzenli beslenmeleri oldukça önemlidir. Çalışan anneler için çocuğun beslenmesine yardımcı olan göğüs pompası sütü sağarken, biberon ısıtıcı da içime hazırlarken kullanılır. Hazır sağılmış süt elinizde varsa şanslısınız ve kısa sürede bebeği besleyebilirsiniz. Hazırda süt kalmadı ise yaklaşık 10-15 dakikanızı da bu işe ayırmanız gerekir. Bebeğinizi beslemek için biberon ve hazır kavanoz mamaları ısıtmak istiyorsanız cihazların ne kadar sürede hazır olduğunu merak edebilirsiniz.

Biberon ısıtıcısı modelleri farklı marka ve özelliklere sahip olduğundan ne kadar sürede besinin ideal sıcaklığa ulaştığına kadar bir çok noktada değişkendir. Biberonun malzemesi, kalınlığı, içinde bulunan besin türü gibi etkenlere göre ısınma süresi farklılaşabilir.

Ortalama bir değer verilmesi gerekiyorsa biberonda bulunan 150 ml anne sütü için yaklaşık 3 ile 5 dakikalık bir ısınma süresi gerekir. Isınma süresi modele ve besine göre değişeceği için ilk kullanımda süre tutarak tam zamanı belirleyebilirsiniz. Mama kavanozları ve çeşitli boyutlarda biberonlar için süre tutarak doğru zaman aralığını kendiniz tespit edebilirsiniz.

En İyi Biberon & Mama Isıtıcı Modelleri

Biberon ve mama ısıtıcı cihazlar tek birini ya da iki işlevi bir arada gerçekleştirebilir. Modelin özelliğine göre yapabilecekleri de oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Bebeğinizin sadece besinlerini ısıtmakla kalmayan aynı zamanda bir sterilizatör olarak da kullanılan modeller bulabilirsiniz. Isıtıcı işlevli ürünler max 40 derece sıcaklığa ulaşırken sterilizasyon için kullanılan ürünler 100 dereceye kadar ısıtma gücüne sahiptir. Farklı sıcaklık derecelerini seçerek yapmak istediğiniz işleme göre cihazı yönlendirebilirsiniz.

Mama ısıtıcı fiyatları ve özellikleri markaya göre değişkenlik gösterir. Bebeğiniz için oldukça kullanışlı olan ve sizi uğraştan kurtaran bu ürünleri ihtiyacınız doğrultusunda seçebilirsiniz. Fiyat açısından avantajlı olan bu ürünler her bütçeye hitap eder ve satın alırken sizi zorlamaz.

En iyi biberon ve mama ısıtıcısı hangisi diye merak ediyorsanız cevap size göre değişir. Üründen beklediğiniz performansa göre farklı seçenekler ihtiyacınızı karşılayabilir. “Sadece biberon ya da mama mı ısıtmalı yoksa başka işlevlere de sahip olmalı mı?” sorusunu kendinize sormalısınız. İsteklerinizi belirledikten sonra gösterge, ikaz, ayar, hazne ve işlev yönünden farklı cihazları inceleyerek kendiniz için en iyisini seçebilirsiniz.

scrolltotop svg