Taksitle Cep Telefonu Alma Yöntemleri
Mobil

9 dk okuma

Yapılan yasal düzenlemelerle bir süredir taksitli cep telefonu alma yöntemleri kısıtlandı. Örneğin artık kredi kartına taksit yaptırarak telefon almak mümkün değil. İşte bu sorunun üstesinden gelmek için geliştirilen taksitle telefon alma yolları var. Siz de yeni bir cep telefonu almak istiyor ancak nasıl taksit yaptıracağınızı kara kara düşünüyorsanız uygulayabileceğiniz yöntemleri hemen öğrenebilirsiniz.

Öncelikle, taksitli telefon alma işlemleri her satıcıda mümkün değildir. Telefonu kimden aldığınız taksit yaptırıp yaptıramayacağınızı belirler. Bunun yanında, farklı kampanyalar, paketler kapsamında taksit seçenekleri de değişiklik gösterir. Bu nedenle, “Hem uygun fiyatlı hem de taksitle telefon almak istiyorum” diyenlerdenseniz, alışveriş öncesinde fiyat ve alışveriş şartları için biraz araştırma yapmanız gerekir.

Taksitle Telefon Nasıl Alınır?

Taksitli telefon alma yöntemleri için 5 farklı seçenek sizleri karşılar:

Alışveriş Kredisi ile Taksitli Cep Telefonu Alma: Taksitle cep telefonu alma gereksinimini karşılamak için son yıllarda en sık tercih edilen yöntemlerden biri alışveriş kredisidir. Hemen hemen her e-ticaret sitesinde rastlayabileceğiniz alışveriş kredisi seçeneği, bankalarla yapılan özel anlaşmalar neticesinde kullanıcılara sunulur. Avantajlı kredi şartları sunan bankaların taksit seçeneği ise kısıtlıdır. Çünkü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararına göre, 5.000 liranın altındaki cep telefonlarına maksimum 12 ay taksit yapılabilir. Söz konusu 5.000 liranın üzerindeki cihazlar olduğunda ise taksit sayısı 3 ile sınırlandırılır. Diğer bir deyişle, eğer almak istediğiniz cep telefonu 5.000 liradan daha pahalıysa, bu yöntemle çok sayıda taksit yaptırmanız mümkün değildir.

İhtiyaç Kredisi Kullanarak Taksitli Cep Telefonu Alma: BDDK kuralları gereğince alışveriş kredisinin şartları ve taksit seçenekleri kısıtlı olduğundan, birçok kullanıcı taksitle cep telefonu almadan önce kendi bankasının kredi seçeneklerini inceler. Dolayısıyla ihtiyaç kredisi çekerek cep telefonu almaya yönelir. Eğer ihtiyaç kredilerinin 36 aya kadar vade sunabildiği göz önüne alınırsa bu alternatif, avantajlı görülebilir. Ancak günümüzde birçok kişinin aktif kredi kartı borcu veya kredisi olduğundan, çok sayıda taksitle yeni bir ihtiyaç kredisi kullanılması neredeyse imkansızdır. Bankalar kişilerin kredi puanları üzerinden şartları belirlediği için taksitli cep telefonu alma işlemlerinde çoğu zaman ihtiyaç kredisi çıkmaz.

Ticari Kredi Kartları ile Taksitli Cep Telefonu Alışverişi Yapma: Bireysel kredi kartları ile taksitli cep telefonu almak mümkün olmasa da ticari kredi kartlarıyla taksitli alışveriş hala mümkündür. Bu nedenle kendi şirketine sahip olan kullanıcılar, şirketlerinin üzerinde çıkarılan kredi kartlarıyla kolaylıkla taksitli telefon alışverişi yapabilir. Hatta bu kartlara 12 ay taksit avantajı da sağlanır. Lakin, günümüzde birçok kişi çalışan pozisyonunda ve ticari işletme sahibi değildir. Bu durumda bu seçenek de çoğunluk için geçersizdir.

Senetle Borçlanma Yoluyla Cep Telefonu Satın Alma: Senetle alışveriş özellikle 90’lı yıllarda yaygın olsa da, günümüzde hala bazı kuruluşlar taksitle; mobilya, ev eşyası ve elektronik satışı yapmaya devam eder. Kredi kartı bulunmayan, herhangi bir bankadan kredi alamayan müşteriler için vade ile ödeme imkanı oluşturan bu firmalar üzerinden taksitle cep telefonu almak için borç senedi imzalanır. Fakat BDDK’nin taksit kısıtlaması senetle borçlanarak telefon almak istendiğinde de karşımıza çıkar. Sadece sınırlı sayıda vade ile alışveriş mümkün olur. Üstelik, satıcı firmalar taksitli alışverişe yüklü miktarda vade farkı ekleyerek satış yapar. Bu nedenle en avantajlı ödeme seçeneğinin senet olduğunu söylemek bir hayli güçtür.

Faturaya Ek Cihaz Kampanyaları ile Taksitli Cep Telefonu Alma: Alışveriş kredisi ve ihtiyaç kredisi yöntemleri kadar yaygın olan bir diğer taksitli cep telefonu alışverişi yolu faturaya ek kampanyalardır. GSM operatörleri, ön ödemeli veya ön ödeme olmaksızın hazırladıkları paketlerle, müşterilerine taksitli telefon alma imkanı sunar. Örneğin Turkcell Pasaj’da ödeme seçenekleri arasında “faturaya ek” ibaresi ile taksit sayısını ve ödeme seçeneklerini görebilirsiniz. Bunun yanında, BDDK’nin kurallarının faturaya ek cihaz kampanyalarında da geçerli olduğunu belirtmek gerekir. Bu nedenle kampanyalarda uygulanan taksit sayısı sınırlıdır. Yine de müşterilerinin avantajlı alışveriş yapmasını hedefleyen Turkcell, düşük vade farkı seçenekleriyle faturalı hat sahibi kullanıcılarına cihaz fırsatları yaratır.

Bu yöntemleri kullanarak siz de akıllı cep telefonu ihtiyacınızı, nakit çıkışı yapmadan karşılayabilirsiniz. Her yöntemin farklı avantaj ve dezavantajları olduğunu aklınızda tutarak araştırma yapmayı ihmal etmeden alternatifleri değerlendirmelisiniz.

Taksitle Telefon Nereden Alınır?

Taksitle telefon almak için birçok alternatif olduğunu fark edebilirsiniz. E-ticaret siteleri, vadeli satış yapan firmalar ve GSM operatörlerinin mağazaları onlardan bazılarıdır. Bu seçenekleri değerlendirerek “taksitle telefon nereden alınır” diye araştırırken önceliğiniz güvenlik olmalıdır. Zira ne yazık ki, tüm satıcılar iyi niyetli olmayabilir. Fark etmeden fahiş fiyatlara imza atmanız olasıdır. Benzer şekilde, kimin olduğunu bilmediğiniz herhangi bir e-ticaret sitesi üzerinden kredi kullanmanız, bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabilir. Birçok dolandırıcılık yönteminin internet üzerinden verilerin ele geçirilmesi ile uygulandığını hatırlatmalıyız.

Taksitle cep telefonu almak için en güvenli adresi bulmanın yolu, detaylı araştırmadan geçer. Bunun için;

  • Köklü ve güvenilir firmalardan alışveriş yapmalısınız.
  • Sizi arayarak kredi kartı şifrenizi isteyen şirketlerden uzak durmalısınız.
  • Kimlik bilgilerinizi güvenmediğiniz firmalarla paylaşmamalısınız.
  • Daha önce alışveriş yaptığınız veya sağlam dijital altyapıya sahip olduğundan emin olduğunuz şirketlere güvenmelisiniz.
  • Halihazırda bağınız bulunan, uzun süredir çözüm aldığınız şirketlerin kampanyalarından yararlanmalısınız.

Taksitle telefon alma yolları değerlendirildiğinde, en avantajlı seçeneğin faturaya ek cihaz kampanyaları üzerinden telefon almak olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca, bu işlemler için bizzat kullandığınız GSM operatörünüzü seçmelisiniz. Hem müşterilerine özel fırsatlar sunan hem de ödeme için faturanızı kullanan ve özel bilgilerinizi paylaşmanızı gerektirmeyen yöntemle kolaylıkla cep telefonu sahibi olabilirsiniz. Üstelik faturaya ek telefon almak için senet imzalamanız da gerekmez. Tek yapmanız gereken, cihazı alacağınıza dair pakete onay vermektir. Kısa süre sonra cihazınızı teslim alabilir ve takip eden ay itibariyle faturanıza yansıtılan tutarı ödemeye başlayabilirsiniz. Üstelik ödeme süreci aynı fatura öder gibi tamamlanır. Dilerseniz, kredi kartınızla online ödeme yoluyla ya da hesaptan otomatik ödeme talimatı vererek faturanın ödenmesini sağlayabilirsiniz.

Turkcell’in faturaya ek taksitli alışveriş seçeneği sunduğu modeller arasında hem Android telefonlar hem de Apple telefonlar yer alır. Böylelikle, farklı onlarca markanın, farklı fiyat aralıklarındaki çeşit çeşit akıllı telefonunu taksitle almak mümkündür. 5000 TL fiyat baremi altındaki seçenekleri 12 aya varan vadelerle, 5000 TL üzerindeki modelleri ise 3 ay vade ile Turkcell avantajlarından faydalanarak güvenle satın alabilirsiniz. Hatta alışveriş sırasında aylık taksit tutarlarını ve vade farkı dahil ödeyeceğiniz toplam miktarı, net olarak görür ve onaylarsınız. Ayrıca, Turkcell Pasaj üzerinden en iyi markaların, en sevilen cep telefonlarını bularak ister peşin ister taksitli telefon alışverişleri yapabilirsiniz. Hatta Turkcell seçkisinde yer alan modeller arasında yenilenmiş telefonlar da bulunur. Dilerseniz bu alternatifi de değerlendirebilirsiniz. Eğer yenilenmiş telefon nedir, alınır mı gibi soru işaretleriniz varsa yazımız size yol gösterebilir.

scrolltotop svg