Yenilenmiş Telefon Nedir? Alınır mı?
Mobil

10 dk okuma

Cep telefonu değiştirmek istiyor fakat eskisini ne yapacağınızı bilmiyorsanız ya da bütçenize uygun bir model arıyorsanız “yenilenmiş telefonlar” tam da ihtiyacınız olan üründür. Eski cihazınızı satarak yenisi için kaynak oluşturabilir ya da başka bir cep telefonunu sıfıra yakın performansla yenilenmiş olarak alabilirsiniz. En yeni teknolojiye uygun fiyata sahip olmak için son dönemlerde popülerliği gittikçe artan ürünlere Turkcell Pasaj gibi güvenilir satış kanallarından ulaşabilirsiniz. Peki, yenilenmiş telefon nedir ve alınır mı? Sizin için tek tek her ayrıntıyı yazdık.

Yenilenmiş Telefon Nedir?

Yenilenmiş telefon, çeşitli nedenlerden dolayı iade edilen veya ambalajı açılan, ancak daha sonra tamir ve test edilerek tekrar satışa sunulan telefonlardır. Bu telefonlar genellikle sıfır telefonlara göre daha uygun fiyatlıdır ve garantilidir.

Sıfır ambalajından satış, nakliye hatası gibi farklı sebeplerle çıkarıldıktan sonra baştan ayağa yeniden düzenlenen ve tüketiciye sunulan cep telefonlarıdır. Yazılımsal, estetik (dış görünüm) ve donanımsal olarak cihazın tamamının tekrar elden geçirilmesi ile üretildiğinden “yenilenmiş” olarak anılır.

İkinci el cep telefonlarından farklı bir sınıfta değerlendirilmesinin sebebi baştan sonra cihazda gerekli değişikliklerin yapılmasıdır. Elden çıkarılan bir telefon ilk etapta ikinci eldir. İkinci el bir telefon uzman ellerde bakıma girerek refurbished telefon (yenilenmiş) sınıfına girer. Bu bakım işleminin amacı cihazı sıfır ayarında çalışma ve görünüm performansına kavuşturmaktır. Sadece ikinci el telefonlara değil fabrikasyon hatası bulunan hiç kullanılmamış cihazlara ve teşhir ürünlerine de uygulanabilir. Kullanıcı memnuniyetini alamayan ve iade edilen cihazlara da bakım yapılabilir.

Yenileme (Refurbished) işlemine alınan telefonların yazılım ve donanımı tamamen sıfırlandığından içerisinde geçmişe ait bir veri bulunmaz. Tamamen bakımdan geçtikten sonra detaylı temizlik yapılarak sıfır ürünlerde olduğu gibi ambalajlanır ve satışa çıkarılır. Baştan ayağa yenilenen cihazlara genellikle satıcısı tarafından On iki (12) ay boyunca garanti verilerek çalışmanın arkasında durulur.

Yenilenmiş Telefon Alınır mı? Yenilenmiş Telefon Fiyatları

İkinci el yenilenmiş telefon almak istediğiniz zaman karşınıza aynı model ve özelliklere sahip ürünlerin farklı fiyatları çıkabilir. Bu durum ilk bakışta şaşırtsa da aslında temelde bir sebebi vardır. Yenilenmiş telefon fiyatları sadece modele göre belirlenmez. Cep telefonunun ne kadar kullanıldığı, yenilemenin hangi oranda yapıldığı da ücretlendirme üzerinde etkilidir. Mükemmel seviyesindeki bir iPhone yenilenmiş telefon ile iyi seviyesindeki bir ürünün fiyatları farklıdır. Her ürüne garanti verilse de sıfıra yakınlık derecesine göre fiyatlandırma yapılır. Genel olarak baktığınız zaman aynı modelin sıfırına oranla %50 ile %30 arasında bir indirim söz konusu olur.

Cihazların fiyatını etkileyen unsurlardan biri de markasıdır. İPhone ve Samsung yenilenmiş telefon fiyatları markanın asıl satış değerine göre bir belirlemeye tabi tutulur. Modelin güncellik durumu, hafıza kapasitesi gibi özellikler de satış bedelini etkileyen unsurlardandır.

Marka ve modelden bağımsız olarak yenilenmiş telefon satın alırken normalde ödeyeceğiniz ücretten çok daha azının cebinizden çıkacağını bilmelisiniz. Yerel bir dükkândan alacağınız ikinci el telefondan çok daha iyi durumda olan bir cihaza uygun fiyata sahip olabilirsiniz.

Yenilenmiş Telefon Nereden Alınır?

Sahip olduğunuz cihazı yenilemek istiyorsanız yenilenmiş cep telefonu almaya karar vermiş olabilirsiniz. Güvenilir bir yerden ürün satın almak estetik görünümün yanı sıra cihazın çalışma performansında da başarılı bir yenileme işlemi yapılmasını sağlar. Bu haliyle ürünü uzun süre sorunsuz şekilde kullanarak paranızın karşılığını fazlası ile alabilirsiniz. Peki, güvenilir yöntemlerle bu modellere nasıl sahip olabilirsiniz?

Yenilenmiş telefon alırken bazı noktalara dikkat ederek güvenilir bir alışveriş yapabilirsiniz. Cihazı satın aldığınız yerin TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi ve Yenileme Merkezi Sertifikası sahibi olmasına özen göstermelisiniz. TSE desteği Türk Standartları Enstitüsü’nün onayını alan kaliteli çalışma anlamına gelir. Yenileme merkezleri de Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığı için güvenilirliği yükseltir.

Turkcell Pasaj yenilenmiş telefonları 1 yıl garanti vererek satışa koyduğu için herhangi bir problem yaşadığınız zaman karşınızda kurumsal bir firma bulabilirsiniz. Turkcell’in titiz çalışma sistemi ve her detayı incelikle işleyen ürün temini sayesinde neredeyse sıfır ayarında çok daha uygun fiyata yeni bir cihaza sahip olabilirsiniz. Mükemmel, çok iyi ve iyi gibi farklı kategorilerde sunulan cihazlar arasından bütçenize ve beklentinize göre seçim yapabilirsiniz. Yenilenmiş cep telefonu modelini nereden alırsanız alın karşınızda sorunlarınızda size yardımcı olacak bir muhatap bulabileceğiniz, güvenilir ve onaylı olanlardan seçim yapmanız tavsiye edilir.

Yenilenmiş Telefon Nasıl Anlaşılır?

Yeni bir cihaza sahip olmanın avantajlı yollarından biri olan yenilenmiş cep telefonu alırken bazı noktalara dikkat ederek ürünün hangi kategoriye girdiğini anlayabilirsiniz. Refurbished telefon alırken satıcı tarafından size bu bilgi verilir. Peki, aldığınız telefonun sıfır olduğunu düşünüyorsanız bunu nasıl ayırt edebilirsiniz.

İPhone yenilenmiş cep telefonu modellerinde kutu size ipuçları verir. Ambalajın arkasında seri, ön kısmında model numarası varsa ve kutu sıkıca kapatılmış ise sıfır bir cihaz anlamına gelir. Sıfır cihazda kulaklık ve şarj aleti gibi aksesuarlar tamamen yeni ve orijinal olur. Satıcı durumuna göre bu aksesuarlar yenilenmiş telefonlarda değiştirilebilir ya da hafif hasarlı olabilir. Küçük çizikler ve lekeler telefonun yenilenmiş olduğunu gösterir. Büyük estetik hasarlar için cihazlarda yenileme yapılsa da genellikle küçük hasarlar için değişim yapılmaz. Yenilenmiş cihaz ambalajların üzerine Türkçe ve İngilizce ibareler ile bu bilginin yer alması beklenir.

Yenilenmiş Telefon Güvenilir mi?

Yurt dışında yıllardır popüler olan ve Türkiye’de de son yıllarda devlet kontrolü ile yapılmaya başlayan telefon yenileme işlemleri satıcıya bağlı olarak güvenilir olarak görülür. Turkcell Pasaj gibi bilindik ve kurumsal firmalardan yapacağınız alışverişler verdikleri garanti ve detaylı kontrol süreci sayesinde içinizin rahat olmasını sağlar.

Yenilenmiş akıllı telefon az kullanılmış ya da uzun süredir kullanılan bir cihaz olabilir. Hiç kullanılmadığı halde yenilenen cihazlar da vardır. Ürünün performansına göre yıllar boyu kullanabileceğiniz bir model elde edebilirsiniz.

Cihazlar satışa çıkarılmadan önce Bluetooth, WiFi ve 3G/4G/4.5G kablosuz bağlantı potansiyelleri kapsamlı bir teste tabi tutulur. Hoparlörler ve mikrofon donanımları incelenerek ses kalitesinin maksimum olması sağlanır. Ekranın tam kapasite çalışması ve dokunmatik özellikleri test edilerek hasarlı durumda değişme gidilir. Yazılımlar yüksek verimlilik için son yazılımla güncellenerek satışa çıkarıldığı için genellikle ek bir güncelleme bir süre gerekmez. Cihazınızı satmak ya da almak istiyorsanız veri güvenliğinden endişe etmenize gerek yoktur. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve yasalar sayesinde kişilerin bilgilerini izinsiz kullanmak yasaktır. Bu nedenle alınan ve satılan yenilenmiş akıllı telefon modelleri sıfırlanarak içinde eskiye dair bir bilginin olmaması sağlanır.

Yenilenmiş Telefon Orjinal midir?

Yenilenmiş telefonların orjinallik durumu değişkendir. İlk üretimleri orijinal olarak sahibi olan marka tarafından diğer ürünlerle aynı şekilde yapılır. İkinci el olarak geri alındığı zaman her detayda kontrol ve yenilemeye gidilir. Bu yenileme sırasında markanın orijinal yedek parçalarının kullanılması beklenir. Yenileme yapan kurumun güvenilirlik durumuna göre orijinal parça kullanmama ihtimali de vardır. Muadil parçalarla yapılan yenileme işlemleri fiyatta indirim için de uygulanabilir. Yenilenmiş telefonlarda orijinal parçalar çıkarılarak yerine farklı donanımlar takılabilir.

Sahip olduğunuz cihazı yenilemek istiyorsanız ya da sevdikleriniz için uygun fiyatlı bir alternatif arıyorsanız Turkcell Pasaj garantisi ile sunulan yenilenmiş telefon modellerine göz atabilirsiniz.

scrolltotop svg