Evde Lazer Epilasyon Aleti Kullanarak Tüylere Veda
Sağlık & Bakım

9 dk okuma

İstenmeyen tüylere veda etmek için güzellik merkezlerini ziyaret etme zahmeti sona erdi. Artık IPL teknolojisi ile evde lazer epilasyon yapmak ve ev konforunda istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün. Lazer ışınlarının gücünü epilasyona taşıyan IPL lazer epilasyon aletleri, teknolojinin gelişmesiyle kolay kullanılabilir hale geldi. Günümüzde oldukça küçülen cihazlar, kullanıcılar tarafından satın alınarak evde güvenle epilasyona yardımcı olur. Üstelik, geleneksel yöntemler gibi geçici değil, daha kalıcı çözüm vadeder. Öyle ki, uygulama yönergesine uyulan düzenli seanslarla, istenmeyen tüylere kalıcı olarak veda edilebilir.

Intense Pulsed Light olarak adlandırılan teknik, yoğun ve ardışık ışık darbeleriyle tüy köklerinin hedef alınmasına dayanır. Her ne kadar IPL teknolojisi ile lazer aynı teknik zannedilse de aslında günümüzde evde lazer epilasyon uygulaması için bahsedilen sistem lazer değil, IPL’dir. IPL, farklı dalga boylarındaki ışıklarla beyaz bir ışın oluşturur ve tek bir atışta daha geniş alana etki eder. Bu sadece evde kısa sürede istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün olur. Ayrıca, lazer çok güçlü bir ışık olduğu için evde kullanıma uygun olan sistem IPL’dir.

Evde lazer epilasyonu mümkün kılan IPL teknolojisini daha yakından tanıtabiliriz. Işık, kıl köküne uygulanır ve bu kısmı ısıtır. Böylelikle kıl folikülünün hücreleri etki altına alınır ve kılın büyümesi duraklar. Bu duraklama farklı etkenlere bağlı olarak geçici veya kalıcı olabilir. Uygulamada düzenli tekrar ile tüyler azalır, zayıflar. Böylelikle uzun süre pürüzsüz bir cilt elde edilir ve istenmeyen tüylerin yeniden uzaması engellenir. Ayrıca IPL cihazların vücudun kıvrımlarına uyum sağlaması için farklı başlıkları, ten rengine göre düzenlenebilen yoğunluk ayarları bulunabilir. Bu sayede, kullanıcılar kendileri için uygun başlık ve ayarları oluşturarak evde lazer epilasyon uygulaması yapar.

Evde epilasyon yapmanın avantajlarını sizler için derledik:

  • IPL aletleri, geniş alana tek atışta etki ettiği için tek hamlede daha çok alanın hedef alınması mümkündür. Böylelikle kısa sürede istediğiniz bölgelerin epilasyonunu tamamlayabilirsiniz.
  • Güzellik merkezlerinde lazer epilasyon oldukça maliyetlidir, IPL ise daha ekonomiktir.
  • Kullanıcılar güzellik merkezlerine gitme gibi zahmetlerden de kurtulur.
  • Geleneksel lazer cihazların ışınları çok güçlüdür, hata halinde can yakan sorunlar oluşabilir. IPL ışın sistemi daha güvenli ve evde uygulanabilecek kadar zahmetsizdir.
  • IPL teknolojisi ile epilasyon sonrasında hayatı zorlaştıran bir acıdan söz edilmez.
  • Yeniden uygulamayla tüylerin sıklığı ve kalınlığı azalır.

Evde Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Kendi kendine lazer epilasyon yapmak isteyen kullanıcıların yol haritası birkaç basamaktan oluşur. Basit birkaç işlemle evde lazer epilasyon gerçekleşir. Her adımı doğru uygulayarak hızla sonuç almaya başlayabilirsiniz. Önerilerimiz genel kullanım tavsiyeleridir, ürüne özel küçük değişiklikler olabilir, bunun için kullanım kılavuzunu dikkatle okumalısınız.

  • İlk olarak, evde lazer epilasyon uygulaması yapacağınız vücut bölgesini jiletle tıraşlamalısınız. Kıl kökünün canlı ve güçlü olması gerektiği için epilatörle veya cımbızla tüy almak yerine jiletle kesmek gerekir. Jilet aynı zamanda kılların aynı boyda kesilmesini sağlayarak işlemi kolaylaştırır.
  • Eğer uygulama öncesi tüyler ağda ile temizlenecekse, işlemden ancak 1 gün sonra lazer uygulaması yapabilirsiniz. Oysa jiletle tıraştan hemen sonra temizlediğiniz bölgenin kuru olduğundan emin olarak işleme başlayabilirsiniz.
  • Vücut bölgesine uyumlu başlık ve ten/kıl rengine uygun ışık düzeyi seçilir.
  • Bölge yavaşça ışıkla taranarak atışlar takip edilir ve ortalama 10-15 dakika içinde bir bölge tamamlanır.

Evde Lazer Epilasyon Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Evde IPL epilasyon süreci, ilk uygulama ve rötuş programlarıyla tamamlanır. Aletlerin özelliklerine göre tekrar süresi değişebilse de genellikle ilk 4 uygulama iki haftada bir yapılır. Ayrıca belirlenen tarihler için ortalama 3 gün esneklik sağlanır. Diğer bir deyişle, takvimin çok fazla dışına çıkmamak önemlidir. Planlanan uygulama tarihinden 3 gün önce veya sonra uygulama gerçekleşmezse, planlamaya ilk baştan başlanarak takvim takip edilir.

İlk 4 uygulamanın ardından (8 hafta sonrasında) 4 haftada bir rötuş gerçekleştirilir. Böylelikle tüylerde azalma ve gözle görülür sonuç alınır. İşlem 8 kez tekrarlanır. Belirlenen rötuş tarihinden 4 gün önce veya sonra işlemi gerçekleştirmek gerekir. Takiben, 8 hafta sonunda elde edilen sonuç kişiden kişiye değişir ve vücudun farklı bölgelerinde farklı düzeylerde etki gözlemlenebilir.

Evde Lazer Epilasyon Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her ne kadar güvenli ve kolay olsa da, evde lazer epilasyon uygulaması yaparken dikkatli olunmalıdır. Nasıl epilasyon aleti seçerken dikkat edilmesi gerekenler varsa, söz konusu uygulama olduğunda da püf noktaları mevcut. Evde lazer epilasyona dair önerilerimize kulak vererek verimli sonuç elde edebilirsiniz.

  • Evde lazer epilasyon uygulaması yapabilmek için kullanıcıların 18 yaşın üstünde, hormonal gelişimini tamamlamış olması gerekir.
  • “Evde lazer epilasyon ne kadar sık yapılırsa o kadar etkilidir” düşüncesi doğru değildir. Önerilenden daha sık veya seyrek uygulama yapmamalısınız. Ayrıca daha hızlı etki görmek adına aynı bölgeye art arda, tekrar tekrar atış yapmamanız gerekir. Bu tip yanlış uygulamalar, ciltte tahriş ve can yakıcı sonuçlara neden olabilir. Kesinlikle tavsiye edilen uygulama takviminin dışına çıkmamalısınız.
  • Uygulama sırasında canınız yanarsa ışın şiddetini azaltmalısınız.
  • Eğer vücudunuzda siyah nokta varsa, uygulamayı ertelemeli ve önce komedonlardan kurtulmalısınız. Cihazlar, noktaları tüy zannederek atış yapabildiği için tahrişe neden olabilir.
  • Bronzlaştıktan sonra IPL epilasyon aletleri kullanmamalısınız. Güneşten zarar gören cilt üzerine atış yapmak leke meydana getirebilir. Uygulama yapacağınız bölgenin en az 4 haftadır güneş görmemiş olması gerekir.
  • Lazer epilasyon uygulamasını kesinlikle kuru ve temiz cilde yapmalısınız.
  • Evde IPL aleti kullanılmadan en az 1 ay önce, ağda veya epilatör uygulaması bırakılmalıdır. Tüylenen bölgedeki tüyler, uygulama öncesinde jilet ile kesilir.
  • Ciltle ilgili özel bir sorun, hastalık, deride açık yara, akne varsa bir dermatologtan onay alınarak lazer epilasyona başlamak uygundur.
  • Lazer epilasyon aletini, cilt üzerine tuttuktan sonra atışa başlamalısınız. Cihazı açtıktan sonra vücudun başka bir bölgesiyle veya gözlerle temas etmemesine özen göstermek tavsiye edilir.
  • Lazer epilasyon yapılacak bölgede dövme bulunmamalıdır. Eğer dövmeli alana işlem yapacaksanız bir uzman kontrolü sonrası, onun onayıyla epilasyona başlayabilirsiniz.
  • Evde lazer epilasyon uygulaması sonrasında duş almak için 24 saat beklemek gerekir. Epilasyondan hemen sonra duş almak istediğinizde, cildinizin hassaslaştığını ve canınızın hafifçe yandığını hissedebilirsiniz. Ancak dilerseniz ılık ve tazyiksiz suyla cildi rahatlatabilirsiniz. Bu esnada kesinlikle kese gibi cildi zorlayıcı etkinliklerden uzak durulmalıdır. Eğer şampuan veya sabun kullanılacaksa; parfümsüz, temiz içerikli ve hassas ciltler için uygun kozmetikler tercih edilmelidir.
  • Lazer epilasyondan sonra en az iki gün güneş altında kalınmamalıdır. Dışarı çıkarken bölgeye yüksek faktörlü, temiz içerikli bir güneş kremi sürülür.
  • Epilasyon sonrası denize girmekte sorun yoktur ancak güneş kremi ihmal edilmemelidir.

Gelişen cilt bakım teknolojileri ile siz de hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. IPL lazer epilasyon aletleri ile istenmeden tüylerinize veda edebilir, Turkcell avantajlarıyla alışveriş yaparak uzun süre pürüzsüz kalan bir cildin keyfini çıkarabilirsiniz.

scrolltotop svg