Zoru Seven Gamerlar Buraya: İşte Dünyanın En Zor Oyunları
Oyun

9 dk okuma

Bilgisayar oyunları, eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için kusursuz bir seçenektir. Günümüzde video oyun teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte birçok video oyun, neredeyse gerçeği aratmayan grafikleri ve benzersiz kontrolleri ile ön plana çıkıyor. Video oyunlar, genellikle eğlencenin bir kaynağı olarak görülse de bazı oyunlar, zorluk dereceleri ile ön plana çıkan. Video oyunlarla yakından ilgilenen hemen herkesin en az bir kez oynamak istediği en zor oyunlar, birçok oyunsevere göre farklı şekilde sıralanabilir.

Bununla birlikte bazı zorluk derecelerini göz önünde bulundurarak ya da şimdiye kadar oyunların oynanma istatistiklerini inceleyerek zorluk dereceleri hakkında fikir elde etmek mümkündür. Dünyanın en zor oyunları, oyuncuları çok büyük oranda zorlayarak keyifli anları ikiye katlama potansiyeline sahiptir.

Siz de zorlayıcı oyunlardan hoşlanıyor, basit ve kolaylıkla seviyelerin geçilebildiği video oyunlar yerine bir miktar zorlanmak istiyorsanız, Souls Like oyunlar tam da size göre bir seçim olacaktır. İşte doğru oyun bilgisayarları ile eğlencenizi ikiye katlayacak ve zorluğu derinlikli olarak hissetmenizi sağlayacak birbirinden zorlayıcı oyunlar listesi!

Getting Over It with Bennett Foddy

En zor oyunlar arasında gösterilen Getting Over It with Bennett Foddy, kontrol zorluklarıyla ön plana çıkar. Oynanışı öylesine zorlayıcıdır ki bir çok profesyonel oyun tutkunu tarafından da zorlukla oyundaki karakter kontrol edilir. Hatta öyle ki Getting Over It with Bennett Foddy tarihin en zor oyunları arasında dahi gösterilebilir.

Oyunun ana karakteri, oyuncuların kontrol ettiği, bir kazma ile donatılmıştır. Aynı zamanda bu adam, bir kazanın içerisine oturmuş vaziyettedir. Oyuncular ana karakteri, kazanın içerisindeyken kontrol etmeye çalışır. Kontrolün yanı sıra kazmayı kullanarak bir dağın zirvesine çıkmanız gerekir. Bu yolculuk, birçok zorlu görev ve engel ile doludur.

Oyunun zorluğu, karakterin kontrolü oldukça zor olmasının yanı sıra, oyuncuların ilerlerken sık sık düşmesine ve başlangıç noktasına geri dönmesine neden olan çeşitli tuzaklar ve engellerle dolu olmasından gelir. Bununla birlikte Getting Over It with Bennett Foddy, zorlayıcı kontrollerinin yanı sıra oyuncuların sabırlarını sınıyor olması ve motivasyon testi açısından da oldukça önemli bir video oyundur.

Sekiro: Shadows Die Twice

En zor oyunlar arasında yer alan bir diğer video oyun olan Sekiro: Shadows Die Twice, 2019 yılında oyun tutkunlarıyla buluşan, aksiyon ve macera türündeki bir oyundur. Oyun, 1500’lü yıllarda feodal Japonya’da geçer. Oyuncular, kahraman Shinobi Wolf isimli bir karakterin hikayesini takip eder. Sekiro: Shadows Die Twice, Souls oyunları listesinde yer alır. Bu yüzden en zorlayıcı oyunlar arasında yer alır.

Genel anlamıyla oyunun zorluğu hızlı tempolu savaş mekanikleri, düşmanların karmaşıklığı ve yüksek öğrenme gerekliliğinden gelir. Dolayısıyla bu oyunu oynarken son derece çevik bir hareket kabiliyetine ve hızlı tepki veren donanımlara ihtiyacınız vardır. Oyuncu aksesuarları arasından doğru seçim yaparak zor bilgisayar oyunları arasında gösterilen Sekiro: Shadows Die Twice’de başarı elde etmeniz mümkündür.

Cuphead

En zor oyunlar listesinde yer alan bir diğer oyun ise Cuphead’dir. Cuphead, 2017 yılında geliştirilmiş ve 1930’lu yılların çizgi film stilini yansıtan son derece etkileyici bir oyundur. Cuphead’in zorlayıcı oyunlar arasında yer almasına neden olan durum ise oldukça dikkat, beceri ve bilgi gerektiren boss savaşlarıdır. Gelişmiş saldırılarla dolu bossları yok etmek ve bir sonraki seviyeye ulaşmak son derece zorlayıcıdır.

Özellikle reflekslerinize ve zamanlama konusunda hakimiyetinize güveniyorsanız, video oyun oynarken de biraz zorlanma taraftarıysanız Cuphead, doğru bir seçim olabilir. Aynı zamanda oyunu arkadaşlarınızla birlikte oynamanız da mümkündür. Zorluk derecesini bir nebze olsun azaltmak ya da arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmek istiyorsanız Cuphead’i yine en sevdiğiniz zorlu oyunlar listesine dahil edebilirsiniz.

Dark Souls Serisi

Tarihin en zorlu video oyunları arasında gösterilen Dark Souls serisi, bu konuda öylesine ünlüdür ki zorlu oyunları tasvir etmek için bu serinin adı kullanılır. Seride yer alan oyunların hemen tamamı en zor oyunlar arasında gösterilmeye adaydır. “Dark Souls” serisi, FromSoftware tarafından geliştirilen ve 2011 yılında piyasaya sürülen bir aksiyon-rol yapma oyunu serisidir.

Oyunun zorluğu ise attığınız her adımda son derece stratejik davranmak zorunda olmanızdan gelir. Aynı zamanda güçlü rakiplerinizi yenebilmek için güçlü reflekslere de ihtiyacınız vardır. Bununla birlikte Dark Souls serisi oyunları, zorluk derecesinin yanı sıra benzersiz oynanışı ve hikayesiyle de ön plana çıkar.

Bir miktar zorlanmanın iyi olduğunuz düşünüyorsanız ve eğlenmekten taviz vermek istemiyorsanız, Dark Souls serisi oyunlar tam size göredir. Oyun içerisinde hikayeyi doğrudan takip etmeniz mümkün değildir. Bu da oyunun bir başka zorluğudur. Küçük ipuçlarından ve bilgilerden faydalanarak hikayeyi takip edebilir, düşmanlarınıza karşı güçlü stratejiler geliştirebilirsiniz.

Contra: Hard Corps

Adından da anlaşılacağı üzere Contra: Hard Corps birçok oyun tutkunu tarafından en zor oyunlar arasında gösterilir. Öyle ki zor oyunlar denildiğinde akla ilk gelen video oyunlardandır. Oyun, 1994 yılında Konami tarafından Sega Genesis oyun konsolunda oynanmak üzere geliştirilmiştir. Dolayısıyla Contra: Hard Corps, o dönemin en yaygın eğlence araçlarından olan ve atari olarak adlandırılan oyun konsolları ile oynanır.

Aynı zamanda en beğenilen ve sevilen video oyunlardan olan Contra: Hard Cops, bir düşman grubunun gelecekte dünyayı ele geçirmesini önlemek üzere kurulu bir hikayeye sahiptir. Oyuncular, bu kötü güçlere karşı savaşan özel bir askeri birlik olan Hard Corps üyelerini kontrol eder. Buradaki göreviniz düşmanlarınızı yok etmek ve her bir seviyenin sonunda karşılaştığınız bosslara karşı üstünlük kurmaktır.

Ninja Gaiden

En zor oyunlar arasında gösterilen Ninja Gaiden, hem zorluk derecesi hem de efsanevi olmasıyla bilinir. Keza oyun, 1988 yılında oyun tutkunlarının beğenisine sunulmuştur. Oyuncular oyun boyunca Ryu Hayabusa isimli karakteri kontrol eder. Kontrol bakımından çeşitli zorluklar sunuyor olmasının yanı sıra Ninja Gaiden, hızlı tempolu mekanikleriyle ön plana çıkar. Dolayısıyla bu oyunda da başarı elde etmek için güçlü reflekslere ihtiyacınız vardır.

Bunların yanı sıra Ninja Gaiden, oyun tutkunları tarafından zamanın ötesinde olan grafik özellikleriyle bilinir. Güçlü bir oyun içi deneyim vadeden Ninja Gaiden, zorlayıcı bir video oyun olsa da herkes tarafından fazlasıyla sevilen efsanevi bir oyundur.

Returnal

Returnal, Housemarque tarafından geliştirilen ve 2021 yılında PlayStation 5 için piyasaya sürülen bir bilim kurgu aksiyon-rogue-like oyunudur. Oyun, oyuncuları gizemli bir gezegene hapseden ve sonsuz döngüler içinde sıkışıp kalan bir uzaylı olan Selene’in hikayesini anlatır. Oyuncular, Selene’i kontrol ederek yabancı bir gezegeni keşfederler. Oyunun zorluk seviyesi ise bu gezegen keşfinden gelir. Eğer keşif boyunca ölürseniz, tekrardan başlangıç noktasından devam etmeniz gerekir. Dolayısıyla Returnal, ciddi düzeyde beceri gerektiriyor olmasının yanı sıra zaman konusunda da oyuncuları çeşitli zorluklarla karşı karşıya bırakır.

Elden Ring

En zor oyunlar listesinde son sırada herkes tarafından bilinen ve fazlasıyla sevilen bir diğer oyun olan Elden Ring bulunuyor. Oyun, FromSoftware tarafından geliştirilmiştir. George R.R. Martin’in de imzasının bulunduğu Elden Ring, geniş haritası ile ön plana çıkar. Tamamen kendi hikayenizi oluşturduğunuz bu oyunda, düşmanlarla savaşırken oldukça zorlu engellerle karşı karşıya kalırsınız. Bu engelleri aşmak ise hiç de kolay değildir.

scrolltotop svg