Evde Sinema Deneyimi Yaşatabilecek Ürünler
Kültür & Sanat

8 dk okuma

Kendi ev sineması, her sinema tutkununun hayalidir. Bu nedenle, giderek daha fazla insan, fazladan salonunu, oturma odasını, bir odayı, tavan arasını veya bodrum katını oturup iyi bir film veya dizi izleyebilecekleri bir yere dönüştürmeyi tercih eder. Teknolojilerin gelişmesiyle birlikte ise evde sinema keyfi konusunda düşündüğünüzden daha fazlasını elde etmeniz mümkün. Bu nedenle çalışma ve okul programları arasında vakit bulup sinemaya gitmek oldukça zor olsa da sinema keyfini evinize taşımanız bir hayli kolay. Ev sinema sistemlerinden ortamın ışığına, dijital TV üyeliklerinden ses sistemine kadar her boyutta oda için mükemmel seçenekler mevcut. Evde sinema keyfi için öncelikle bir ekran ya da medyayı duvara yansıtacak bir ürün gerekir. Diğer şeyler ise daha gerçekçi ve daha keyifli bir deneyim yaşamanız için eklenmesi gereken ürünlerdir.

Ev sineması kurma planlarınız mı var? Ancak buna nasıl yaklaşacağınız konusunda henüz bir fikriniz yok mu? İşte uygun maliyet seçenekleri olan ve hemen herkesin evinde sinema deneyimi yaşamasını sağlayan ürünler!

Geniş ve Yüksek Çözünürlüklü Ekran Seçimi

Samsung, Philips, LG, Sony, TCL, Profilo ve daha pek çok markanın geniş, göz yormayan ince çerçeveli ve yüksek çözünürlüklü TV modellerini bulmak mümkün. TV seçimi söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kullanılacak odanın boyutları. Çünkü genellikle insanlar alabilecekleri en büyük TV’yi almak isterler ancak görüş açısı ve TV’ye olan uzaklık oldukça önemlidir. Bunun için televizyonu yerleştireceğiniz alanı belirlemeli ve TV’ye olan uzaklığı ortalama olarak ölçmeniz gerekir. Örnek vermek gerekirse TV ve koltuk arası mesafe 4 metre ise bu 158 inç eder ve bu sayıyı üçe böldüğünüzde sizin için uygun TV boyutunu bulabilirsiniz.

Tv seçenekleri artık smart kategorisinde olduğu için pek çok özellikle beraber gelir. İyi bir televizyona yatırım yapmak sinema kurulumunu için maliyetleri de düşürebilir. Örneğin LG OLED65A16LA 65 inç 4K OLED Smart TV, mükemmel çözünürlüğün yanı sıra Al işlemcisi ve Dolby Atmos ile sinematik ses deneyimi sunar. Aynı zamanda TV modelleri hem marka hem de teknolojilerine göre farklı fiyatlara sahiptir. Ev sineması kurulumlarında bütçe de oldukça önemli bir etken olduğu için markalar arasında seçim yapabilir ve size en uygun gelişmiş teknolojilere sahip bir TV’yi Turkcell Pasaj televizyon kategorisinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Projeksiyon Cihazları ile Taşınabilir Sinema Keyfi

Projeksiyon cihazları da gelişen teknolojilerle birlikte yenilenen ve çok daha iyi bir görüntü sunan ürünlerden biri. Projeksiyon ve beamer seçenekleri eskiye göre daha kolay kullanıma ve daha kaliteli yansıtma olanaklarına sahip. Duvara ya da özel perdeye yansıtılan modeller evinizde ya da kullanacağınız alana göre rahatlıkla seçilebilir. Yeni projeksiyon cihazlarının en ilgi çekici ve kulağa hoş gelen özelliği ise taşınabilir olmaları. Bu sayede sadece evinizde değil bahçenizde, kampta ya da herhangi bir yerde film/dizi izleyebilirsiniz. Örneğin ViewSonic PX728-4K 2000AL ev sinema projeksiyonu 4K çözünürlüğü ve yüksek yenileme hızı ile dev ekranda sinema deneyimi sunar. Taşınabilirdir ve sinema supercolor teknolojisi ile renk doğruluğuna sahiptir. Büyük ekrandan daha fazlasını isteyenler için idealdir.

Sinema Keyfi için Olmazsa Olmaz Ses Sistemi

Ev sinema sistemi, aileniz ve arkadaşlarınızla çeşitli keyifli anların tadını çıkarabilmeniz ve evinize daha fazla eğlence getirmek için gelişmiş elektronik ekipman kullanan bir sistemdir. Bir ses sistemi aracılığıyla sesin her yönden gelmesi için odaya birkaç hoparlör yerleştirilir ya da bu teknolojiyi tek cihazda birleştiren ürünlerden yararlanılır. Bu cihazların ve evde sinema atmosferi yaratan tüm ekipmanların pek çok avantajı vardır. Sinema ekipmanları film deneyiminin yanı sıra özgür olmanızı sağlar, çünkü istediğiniz kadar mola verebilirsiniz, filmin iyi anlamadığınız bir bölümüne geri dönüp tekrar izleyebilirsiniz ve tüm bunları evinizin rahatlığında yapabilirsiniz.

Bu nedenle ailenizi ve arkadaşlarınızı daha çok bir ev sineması ile birleştirmek istiyorsanız ses sistemi ekipman için doğru seçimdir çünkü herkesin evdeki televizyonun etrafında toplanması için mükemmel bir sebeptir.

Ses sistemleri ürkütücü bir dinozor filmi izlerken gerçekten yanınızdaymış gibi hissettirir ve filmin tüm atmosferini salonunuza taşır. Çünkü filmler söz konusu olduğunda ses her şeydir. Sinemaların bu kadar ilgi görmesinin sebebi ise içinize işleyen ses sistemidir. Bu nedenle subwoofer destekli bir ses sistemi her bir filmde ve sahnede tüm duyguları derinden yaşamanıza olanak tanır. Bunun için sesi çevresel olarak yayan ve odanın her yerinden duymanızı sağlayan Polk Audio Magnifi Mini Wireless Soundbar gibi ürünlere göz atabilirsiniz. Ses sistemleri kendiniz monte edebileceğiniz kolay kurulum sunar. Bu sayede odadan ve soundbardan en iyi şekilde yararlanmak için dilediğiniz yere kurulum yapabilirsiniz.

Sinema Atmosferi için Işıklandırma

Ev sinemanızın merkezinde bir TV varsa ekranı Philips Hue Play surround aydınlatma ile genişletebilirsiniz. Aydınlatmanın rengi ve yoğunluğu Philips Hue senkronizasyon kutusu ile ekrandaki sahneye göre değişir. Gerçek bir ışık gösterisi elde etmenin yanı sıra ekrandan daha fazla yararlanıyormuş gibi hissedebilir ve net ekran bitişi yerine soft ışıklarla filmlerinizi daha keyifli bir şekilde izleyebilirsiniz.

Bulunduğunuz ortamın ışık düzeyi de oldukça önemlidir. Tamamen kapatarak kendinize mükemmel bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bunun için oturma odanızı iyi bir şekilde karartabilmeniz de oldukça önemlidir. Işık hüzmeleri ekrana yansıdığında sahneleri kaçırmanız ve konsantrasyonununuzun bozulması doğaldır. Bu nedenle gündüz sinema keyfi için karartma perdeler iyi bir fikirdir. Gece sinema seanslarınızda ışık sorunu olmaz ancak bunaltıcı bir yaz gününde içeriye ışık sızmasını önlemek ve TV ekranını her an rahat görmek için karartma perdelerden yardım alabilirsiniz.

Dijital Platformlar ve Hizmetleri

Bir film koleksiyonu oluşturmak eskiden oldukça maliyetliydi ancak günümüzde her türlü yayın hizmeti sayesinde sonsuz film/dizi, hatta belgesel ve pek çok yayın izlemeniz mümkün. Netflix, Apple TV+, Disney+, Exxen, Amazon Prime, BluTV, beIN Connect, D-Smart GO ve TV+ gibi online izleme platformları mevcut. Bu platformlara akıllı TV’nizin Wi-Fi özelliği ile erişebilirsiniz. HDMI kablo ile laptop gibi taşınabilir bilgisayarlardan da yansıtabilirsiniz. Pek çok bağlantı, kurulum ve izleme seçeneği sundukları için hemen her yerde ulaşım kolaydır. Çoğu dijital yayın platformu, sinemada gösterilmesi gereken birçok filmi burada yayınlar ya da dizileri bölüm bölüm değil de sezon olarak beğeninize sunar. Bu sayede film ve dizileri çıktığı gibi izleyebilir, kültürel faaliyetlerinizi gündemin gerisinde kalmadan sürdürebilirsiniz.

Aynı zamanda film ve dizi gibi yayınlarla birlikte spor müsabakalarının naklen verildiği platformlar da mevcut. Platformların içinde film, diziyle birlikte doğaya ilgisi olanlar için belgesel kanalları, çocuklar için çizgi filmler, animasyonlar bulmak mümkün. Dijital platformlar üyelik sistemi ile çalışır. Platforma göre 3, 6 ya da 12 aylık üyelik yayın paketleri tercih edebilir, dilediğiniz zaman üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

scrolltotop svg