Sihirdar Vadisinin Yordle’ları (LoL)
Oyun

9 dk okuma

League of Legends (LoL) oyuncularının her karışını ezbere bildikleri Sihirdar Vadisi; karizmatik, güçlü, devasa boyutlu şampiyonlar kadar çocuk boylarında ve gayet sevimli şampiyonlara da ev sahipliği yapıyor; yordle’lar gibi. Riot Games’in baş yapımcısı Paul ‘Pabro’ Bellezza’nın yaratıcı zihninden çıkan ve Star Wars evreni temalı rüyaları sayesinde hayat bulan yordle’lar, esasen bu evrenin ünlü karakterleri Yoda ve Yaddle’dan ilham alınarak tasarlanıyor. Oyun dünyası kadar oyuncular için de önem arz eden yordle’ları, yapıma daha fazla hâkim olmak adına tanımak gerekebiliyor.

Boyları Ufak Ama Etkileri Büyük Olan Yordle Karakterleri Tanıyalım

League of Legends evrenindeki en sıra dışı şampiyonlar içinde bulunan yordle’lar, iki ayaklı memeli görünüme sahip bir ruh ırkı olarak tanımlanıyor. Boyutları değişiklik göstermekle birlikte çocuk boyutlarında olan şampiyonların birçoğu, mistik yapısıyla dikkat çeken Bandle kentinde, bazıları ise Runeterra’da yaşıyor. Şimdilik 14 yordle şampiyonuna ev sahipliği yapan League of Legends oyunundaki tüm yordle’ları genel hatlarıyla tanımak ister misiniz?

Corki

LoL evreninde “Cesur Bombacı” olarak da tanınan ve Lulu, Teemo, Tristana gibi isimlerle arkadaş olan Corki, diğer tüm yordle’lar gibi Ruhlar Âlemi’nden geliyor. İlgi çekici bıyığıyla LoL evreninde kendine has bir karaktere dönüşen Corki, kendisini, uçan aygıtları kullanmaya ve geliştirmeye adadığından pilotluk yetenekleriyle de öne çıkıyor. ROFL Copter adlı aracının yanı sıra fosfor bombası, yangın bombası gibi silahlara sahip şampiyon, oyuncuların favori yordle’ları içinde yer alıyor.

Fizz

LoL kayıtlarına bakılırsa şu an yaklaşık 9998 yaşındaki yordle Fizz, kadim bir su uygarlığının gururlu ve aykırı savaşçıları arasında gösteriliyor. Hemen her yordle’ın yaptığı gibi kendi uygarlığına bağlı kalıp bu uygarlığı geliştirmeye çabalayan Fizz, uygarlığının ortadan kaldırılmasıyla yüzyıllar sürecek bir kış uykusuna dalıyor. Uykusundan uyandığında büyük bir kişilik değişimi yaşayan şampiyon, kendini, okyanuslardaki kötülerle savaşmaya adıyor. Su sihirleri ve su içi teleport yetenekleri, Fizz’i rakiplerinden ayrı bir konuma getiriyor.

Gnar

Eline geçirdiği her şeyi -kökünden sökülmüş devasa ağaçlar da dâhil olmak üzere- karşısındaki düşmanlara fırlatıp atma yeteneğine sahip Gnar, özellikle tehlikeden keyif almasıyla tanınıyor. Binlerce yıl boyunca Gerçek Buz’da donuk vaziyette kalan Freljordlu karakter, rakiplerini kolayca saf dışı bırakabilecek bumerang ve kaya gibi saldırı yetenekleriyle geliyor.

Heimerdinger

LoL evreninde “Saygıdeğer Mucit” olarak da tanınan ve bu tanımlamanın hakkını fazlasıyla veren Heimerdinger, bir yandan 317. yaşını kutlarken diğer yandan bir şeyleri tamir edip yepyeni cihazlar icat etmekle meşgul oluyor. Karşılaşmalarda, teknik yeterliliklerini kullanarak düşmanlarını epey zorlayan şampiyon, farklı farklı taretlerden roketatarlara kadar pek çok silahı envanterinde bulunduruyor.

Kennen

Sihirdar Vadisi, yalnızca savaşçılara ve mucitlere değil, aynı zamanda ruhani özelliklere sahip şampiyonlara da kucak açıyor. Kadim Kinkou Tarikatı’nın en uzun soluklu üyesi konumundaki Kennen da onlardan biri oluyor. Bilgeliği, mücadelecilikle aynı potada eriten ve Alacakaranlığın Gözü, Shen ile birlikte çalışan Kennen, elektrik sihri gibi yetenekleriyle düşmanlarını alt edebiliyor.

Kled

Noxus’un cesaretini ve öfkesini temsil eden, korkusuz savaşçı yordle Kled, farklı rütbeleri temsil eden takma isimlere sahip olsa da tüm bu takma isimler, onun ne denli yiğit bir cengâver olduğunu gösteriyor. Daima kendisine ait olanı alıp istediğini elde edene kadar mücadeleyi bırakmayan 1000 yaşındaki Kled, LoL evreninin en sevilen yordle şampiyonlarından biri olmayı başarıyor.

Lulu

Gerçekliği çarpıtacak kadar hünerli bir büyücü olan dişi yordle Lulu, peri arkadaşı Pix ile çeşitli illüzyonlar yaratması ve hayali yaratıklar ortaya çıkarabilmesiyle biliniyor. Tüm bu büyücülük yeteneklerini savaş sahalarına da taşımaktan çekinmeyen şampiyon, özellikle Fae Sihri ile rakiplerine zorlu zamanlar yaşatıyor.

Poppy

Sevimlilik konusunda Lulu ile yarışan ve en az 996 yaşında olan Poppy, kendisinin iki katı boyutundaki silahı Orlon Çekici ile kendisine yaklaşan düşmanlarının canını biraz yakıyor. İnatçı olmasıyla tanınan ve bu inatçılığını, bir söylence olarak görülen Demacia Kahramanı’nı yıllar boyunca arayarak kanıtlayan yordle Poppy, Orlon Çekici ve kalkanıyla rakiplerini epey ürkütüyor.

Rumble

Sahip olduğu işe yaramaz hurda yığınlarını kullanarak roketatarlar ve daha pek çok silah geliştirebilen öfkeli ama yetenekli genç mucit Rumble; alev püskürtme makinesi, elektrikli zıpkın, ekolayzer gibi silahlarını hiç çekinmeden düşmanlarına karşı kullanabiliyor. Tam ya da yaklaşık yaşı bilinemese de anlatılardan hareketle çok daha yaşlı olmadığı düşünülen Rumble, LoL oynarken tercih edilebilecek yordle şampiyonlarından biri oluyor.

Teemo

En zorlu anlarda bile neşesinden bir şey kaybetmemesiyle tanınan yordle Teemo, Bandle İzci Kuralları’na sonuna kadar riayet ederek daima ahlaklı da davranıyor. Ancak Teemo’nun bahse konu neşesi ve yüksek ahlakı, onun savaş meydanlarında rakiplerine karşı merhametli davranmasını sağlamıyor. Bilakis, organik silahlarını ve çeşitli zehirli araçlarını kullanarak düşmanlarına yüksek düzeyde hasar verebilen yordle şampiyon, tam da bu nedenle oyuncuların favori karakterlerinden biri hâline geliyor.

Tristana

Bazı başka yordle şampiyonlarla ya arkadaş olan ya da iş birliği yapan Tristana, hakkında çok şey duyduğu Runeterra Savaşları’nı araştırarak savaşçılık yeteneklerini, olabilecek en iyi mertebeye taşıyor. İyimser bir mizaca sahip yordle Tristana, silahları boomer ve patlayıcı şarj ile karşılaşmalarda rakiplerine karşı avantaj elde ederken oyuncuların da kendisini tekrar seçmeleri için makul bir gerekçe yaratmış oluyor.

Veigar

“Usta Veigar” ve “Efendi Veigar” şeklinde de anılan, yaklaşık 1098 yaşındaki şampiyon, LoL evreninin en meraklı büyücüleri arasına adını yazdırıyor. Bandle kentinde kendi hâlinde yaşarken ölümlülerin gerçekleştirdiği göksel büyüleri öğrenme isteği nedeniyle Ölümsüz Tabya’ya hapsedilen Veigar, bu yaşadığından sonra daha karanlık ve inatçı bir karaktere dönüşüyor. Kendisini az da olsa tanıyanlar, Veigar’ın kötücül bir yordle olduğunu düşünseler de şampiyonun, var olma mücadelesine yön veren ve hayata bakışını negatif biçimde şekillendiren bambaşka gerekçelerinin olduğu tahmin ediliyor. Tabii bu durum, onun kötü bir karakter olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Vex

Sevimli görüntüsünün altında derin bir kasvet barındıran ve tam da buradan hareketle kendisine “Kasvetçi” gibi takma isimler yakıştırılan yordle şampiyon Vex, yaşı tam olarak bilinmese de daima genç kalmaya çalışmasıyla dikkat çekiyor. Hâlihazırda Gölge Adalar’da, karanlık ve sislerin ortasında yaşamaktan memnun olan Vex, bulunduğu ortamın enerjisini anında düşürüp tüm renkleri soldurabiliyor. Tabii onun bu özelliği, karşılaşmalarda kendisini seçen LoL oyuncularının lehine oluyor. Gerek Karanlık Büyü gerekse yardımcısı Gölge ile rakiplerini canlarından bezdiren Vex, en ilginç yordle karakterleri içinde bulunuyor.

Ziggs

En çok tanınan, tercih edilen ve sevilen yordle şampiyonlarından Ziggs, istatistik listelerinin de ilk sıralarından ayrılmıyor. Jinx Jinx adlı bombacı ile tanıştıktan sonra büyük bombalara ve kısa fitillere ilgi duymaya başlayan mucit asistanı Ziggs, doğal olarak ilgi alanlarının sonucu niteliğindeki ürünleri, düşmanları üzerinde deniyor. Zıplayan Bomba, Mega Cehennem Bombası gibi ilginç silahları hiç çekinmeden rakiplerine yönlendiren şampiyon, bunun karşılığında kendisine ve bulunduğu takıma başarı getiriyor.

scrolltotop svg