2023’te En Çok Tercih Edilen El Konsolu Modelleri Nelerdir?
Oyun

8 dk okuma

Oyun tarihinin başından beri konsollar en çok kullanılan cihazlar arasında yer alır. El oyun konsolu Sony gibi önde gelen teknoloji firmaları tarafından farklı isimler altında üretilmiştir. Geçmişten günümüze çeşitli özelliklere sahip el oyun konsolları piyasaya sürülmüş, kullanımda olan modeller gelişen teknolojiyle birlikte güncellenmiştir. 2023 yılında hem en yeni ve yüksek sistem gereksinimlerine sahip olanlar da, retro oyunlara yönelik olan daha basit seçenekler de vardır.

Görüntü Kalitesinin En Üst Seviyesini Sunan Nintendo Switch Oled

Nintendo Switch çıktığından beri en oyun konsol modelleri arasında popülerliğini korumayı başarmıştır. Özel oyunları, taşınabilirliği ve yüksek kalitesiyle oyuncuların beğenisini kazanan Nintendo Switch’in en yeni modellerinden birisi de Switch OLED’dir. Genellikle LCD ekrana sahip olan Switch seçenekleri arasında OLED ekranıyla dikkat çeken bu model kullanıcılara en yüksek görüntü kalitesini vadeder.

OLED ekranları tercih sebebi kılan unsur renkleri daha güzel göstermeleri ve kaliteli bir görüntü sunmalarıdır. Dokunmatik bir ekrana sahip olan bu Nintendo Switch modeli en üst segment görüntüyü hızlı tepki süresiyle birleştirerek oyunları bir adım öteye taşır. OLED modeli diğer klasik Switch modelleriyle genel olarak aynı donanıma, özelliklere ve boyutlara sahiptir. Switch satın almayı düşünüp yüksek kalite görüntü isteyenlere hitap eder.

Nintendo Switch OLED modeli, 7 inç ekran ve 64 GB depolamayla piyasaya sürülmüştür. Depolama alanının diğer Switch modellerinin iki katı olmasıyla dikkat çeken model ses sistemiyle de öne çıkar. İyileştirilen hoparlörleriyle oyunlardaki tüm sesleri net biçimde oyuncuya sunan bu konsol televizyona bağlanarak da kullanılabilir. El oyun konsolu tavsiyesi isteyenlerin mutlaka göz atması gereken modellerden birisi olan Nintendo Switch OLED çeşitli özellikleriyle her türden oyuncu kitlesine hitap eden modeller arasında öne çıkar. Oyun için yeni bir cihaz almak isteyenler en çok tercih edilen el konsollarından birisi olan Switch OLED’e mutlaka göz atmalıdır.

Gittiğiniz Her Yere Taşıyabileceğiniz Nintendo Lite

2019 yılında piyasaya sürülen Nintendo Switch Lite modelleri ilk bakışta tatlı görünümleriyle dikkat çeker. En çok tercih edilen el konsolları arasında yer alan ve gri, mavi, turkuaz, mercan pembesi ve sarı renk seçeneklerine sahip olan bu model kolay taşınabilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Oyuncuların hiç zorlanmadan her yere götürebilecekleri Nintendo Switch Lite ile eğlenceye ara vermeleri gerekmez, diledikleri mekanda oyunların dünyasına dalabilirler.

Çeşitli çevrimdışı oyunlara ek olarak sosyalleşmeye olanak tanıyan çevrimiçi oyunları olan Nintendo Switch Lite, mini el oyun konsolu seçenekleri arasında uygun fiyatlı olmasıyla da dikkat çeker. Nintendo Lite, PC ya da konsol oyunları arasında yer alan popüler çoğu oyunu da destekler. Diğer Switch seçeneklerine kıyasla hem daha hafif hem de daha bütçe dostu bir model olarak piyasaya sürülen bu konsol ile çoğu oyunu oynayabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Nintendo Switch Lite 32 GB depolama alanı, wi-fi desteği ve sadece 450 gramlık hafif kasasıyla taşınabilir oyun konsolu önerileri arasında iyi bir seçenektir. Hem göze hitap eden hem de eşsiz bir oyun deneyimi sunan bu konsol çeşitli oyuncu kitlelerine hitap eder. Macera oyunlarını sevenlerden çiftçilik oyunlarına ilgi duyanlara kadar herkes Nintendo Switch Lite ile eğlenceli vakit geçirebilir.

Yılın En Çok Dikkat Çeken El Konsolu: Steam Deck

Amerikalı Valve şirketine ait olan Steam yıllardır en çok kullanılan çevrimiçi oyun platformlarından birisidir. Seneler içerisinde hem sadık bir kitle kazanmayı başarmış hem de güvenilirliğiyle kendini kanıtlamış olan Steam platformu faaliyetlerini genişleterek sanal gerçeklik gözlüğü ve oyun konsolu sektörüne girmiştir. Steam Deck 2022 yılında bu şekilde piyasaya sürülmüştür. Çıktıktan sonra kısa zaman içerisinde en çok tercih edilen el konsolları arasında kendisine yer edinen Steam Deck, gelişmiş özellikleriyle beğeni kazanmıştır.

Steam Deck ile Steam kütüphanesinde yer alan tüm oyunları oynamak mümkündür. Çok kişili oyunlardan macera oyunlarına kadar her oyunda yüksek performans gösteren bu el konsolu özellikleri ile de dikkat çeker. AMD marka grafik kartıyla donatılmış olan Steam Deck, Bluetooth özelliğine ve dokunmatik ekrana da sahiptir. Sahip olduğu 16 GB RAM ile kasma ve donma yaşamadan oyun açabilen Steam Deck yaklaşık 700 gramdır.

Bu özelliklere ek olarak Steam Deck’in OLED modeli de satışa sunulmuştur lakin OLED modellerin sistem özellikleri de klasik seçenekten farklıdır. OLED ekrana sahip modellerden alırken kullanıcılar 512 GB ya da 1 TB hafıza seçenekleri arasından tercih yapabilir. LED ekranlı Steam Deck’lerde ise sadece 256 GB seçeneği vardır. LCD ekranlı modeller bütçe dostu olmalarıyla, OLED ekranlı çeşitler ise görüntü kalitesi arayanlara hitap etmeleriyle öne çıkar. Steam Deck tüm modelleriyle birlikte en çok tercih edilen el konsolları arasında yer alır.

Windows 11 İşletim Sistemine Sahip İlk El Konsolu: Asus ROG Ally

Sistem özellikleriyle oyuncuların ilgisini çeken Asus ROG Ally, yeni oyunlara ilgi duyanlar için iyi bir seçenektir. 7 inç ekranı ve 600 gramlık kasası sayesinde kolaylıkla taşınabilen Asus ROG Ally el oyun konsol modelleri arasında Windows işletim sistemiyle çalışan nadir cihazlardandır. Bu özelliği sayesinde Asus ROG Ally ile bilgisayarlarda oynanan çoğu oyunu oynamak mümkündür. Cihazda ayrıca kolaylıkla internete girebilir, basit işlerinizi yapabilir ya da video izleyebilirsiniz.

En çok tercih edilen el konsolları arasında yer alan ve güçlü bir sistemle taşınabilir, şık bir kasayı birleştiren Asus ROG Ally parmak izi sensörü gibi ek özelliklere de sahiptir. USB ile bağlantıya izin veren Asus ROG Ally 1080p görüntü sunmasıyla da dikkat çeker.

Sıra Dışı Tasarımıyla Dikkat Çeken Playdate

2022 senesinin Nisan ayında oyuncularla buluşan Playdate el oyun konsolları arasında ilginç tasarımıyla öne çıkar. Çevirme koluna sahip olmasıyla ve sarı rengiyle dikkat çeken Playdate aynı zamanda en çok kullanılan el konsolları arasında en ilginç olan modellerden biridir. Bağımsız geliştiricilerin oyunlarına ilgi duyanlara hitap eden Playdate, sınırlı sayıda üretilir ve belirli zamanlarda satışa sunulur. Bu el konsolu çıktığı tarihten beri her satışa sunulduğunda dakikalar içerisinde tükendiğinden modele talebin yoğun olduğunu söylemek mümkündür.

Sağ tarafındaki çevirme kolunu oyunlara entegre eden Playdate, açık kaynak koduna sahiptir. Böylelikle bu el konsoluna yönelik oyun geliştirmek isteyen herkes bunu yapabilir. En çok tercih edilen el konsolları arasındaki yerini ilginç tasarımı ve ilgi çekici görüntüsü sayesinde sağlamlaştıran Playdate her hafta güncellemeyle yeni oyunlar alır.

Klasik Oyunları Oynayabileceğiniz SUP El Konsolu

Retro oyunlara ilgi duyanlara hitap eden SUP markası en çok tercih edilen el konsolları arasında bütçe dostu bir seçim olarak dikkat çeker. Genellikle el oyun konsolu oyunları yeni piyasaya sürülenler olsa da bu konsoldaki oyunların hepsi hafızalarda yer etmiş ve beğeni kazanmış eski oyunlardır. Tetris, pacman gibi eski oyunlara ilgi duyanlar SUP el konsoluna bir şans verebilir.

scrolltotop svg