Birlikte Kullanıldıklarında Hayatınızı Kolaylaştıran Ürünler
Teknoloji

7 dk okuma

Üretilen bazı ürünler, birlikte çalışma özellikleriyle kullanıcılara fayda sağlıyor. Örneğin telefonlar ile televizyonlar, saatler ile telefon ve kulaklıklar birlikte kullanılabiliyor. Kablosuz ağlarla birbirine bağlanan cihazlar günlük hayatı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Ürünlerin markaları aynı olduğunda ise bir arada kullanılabilecek fonksiyon sayısı artıyor. Bu sayede müzik dinlemek, televizyon izlemek, spor yapmak ve daha fazlası eskiye nazaran daha eğlenceli ve pratik hâle geliyor.

Günlük hayatınızda sık sık kullandığınız telefon, televizyon, kulaklık, spor aleti, tartı ve daha birçok ürün bir arada kullanılabiliyor ve bu ürünler bir araya geldiğinde daha fazla fonksiyonla işlerinizi azaltıyor. İşte bir arada kullanılabilen ve işlerinizi kolaylaştıran ürünlerden bazıları:

1.    Apple TV ve iPhone Telefonunuzla İçerikleri Seyredin

Apple TV ve iPhone cihazlar bir arada kullanılabilen ürünler arasında. En iyi sinema deneyimini yaşayabileceğiniz Apple TV, yüksek görüntü kalitesiyle öne çıkıyor. Sevdiğiniz TV şovlarını, filmleri ve daha birçok etkinliği yüksek çözünürlükle izleyebilmeye olanak tanıyan Apple TV, iPhone akılı telefonlar ile eşlendiğinde ise daha fazlasını yapabilmenizi sağlıyor. Bağlantıyı kurabilmeniz için öncelikle iPhone’unuzu en son iOS sürümüne güncellemelisiniz. Ardından Apple kimliğinizle iCloud’a giriş yapmanız ve iki faktörlü kimlik doğrulamayla iCloud Anahtar Zinciri’ni etkinleştirmeniz gerekli. Tüm işlemleri yaptıktan sonra Bluetooth’u açın ve evinizdeki Wi-Fi ağına bağlanın.

Dolby Atmos ses teknolojisine ve 4K görüntü özelliğine sahip Apple TV ile gelişmiş iPhone’unuzu eşlediğinizde iPhone’daki Apple TV uygulaması üzerinden dilediğiniz içeriği seyredebilirsiniz. Televizyondan seyrederken iPhone’unuzu kumanda gibi de kullanabilirsiniz. Televizyon izlemeyi daha keyifli bir hâle getiren Apple TV ve iPhone eşleşmesiyle vaktinizi son derece verimli ve eğlenceli geçirebilirsiniz.

2.    Apple Watch ve AirPods ile Rahatça Müzik Dinleyin

Apple’ın birlikte kullanılabilen diğer ürünleri Apple Watch ve AirPods. Bluetooth ağıyla birbirine bağlanan bu iki teknolojik cihazı eşlemek için cihazlardaki Bluetooth bağlantısını açmanız ve eşleme moduna getirmeniz gerekiyor. İki cihazı birbiriyle eşleyerek birçok özellikten faydalanabilirsiniz.

Akıllı saatiniz ve kulaklığınız eşlendiğinde saatinizdeki müzik uygulamasından dilediğiniz şarkıyı açabilirsiniz. Dilerseniz müziği de durdurabilirsiniz. Telefonunuza gelen çağrıyı Apple Watch’tan yanıtladığınızda ses otomatik olarak AirPods’a gidiyor. Bu sayede çağrıları yanıtlamak da daha kolay hâle geliyor. Spor yaparken de akıllı saatin ve akıllı kulaklığın varlığı büyük fayda sunuyor. Müziği değiştirmek için telefonunuzla uğraşmanıza gerek kalmıyor. Saat üzerinden dilediğiniz ayarlamayı yapabilir; sporunuza ve müziğinize hiç ara vermeden devam edebilirsiniz.

3.    Samsung Telefon ve Samsung Galaxy Buds ile Gerçek Dinleme Deneyimi

Akıllı telefonlarla akıllı kulaklıkların bir arada kullanımı artık son derece yaygın. Samsung telefon ve Samsung Galaxy Buds da bu teknolojinin en iyi örnekleri arasında. Bluetooth eşleşmesiyle birbirine bağlanan bu iki cihaz, yapacaklarınızın sınırlarını ortadan kaldırıyor.

Samsung telefonunuzdan açtığınız müziği aktif saran ses teknolojisiyle Galaxy Buds’ınızda rahatça dinleyebilirsiniz. Çağrıları kulaklığınızla yanıtlayabilir; görüşmelerinizi telefonunuza hiç dokunmadan gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede günlük hayatınızı daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Aynı anda hem Samsung telefona hem de Galaxy Buds’a sahip olmanız dinleme deneyiminizi etkileyici bir boyuta ulaştırıyor. Telefonunuzu kullanarak yapabileceğiniz birçok işlem, kulaklık üzerinden rahatça gerçekleştirilebiliyor.

4.    Xiaomi Tartı ve Xiaomi Fitness Band

Xiaomi’nin son dönemlerde oldukça popüler olan tartısı ve akıllı bileklikleri bir arada kullanılabilen ürünler arasında. Hassas basınç sensörlü Xiaomi Tartı, Bluetooth bağlantısı üzerinden Xiaomi Fitness Band ile bağlantı kurabiliyor. Bu bağlantı sayesinde tartıya her çıktığınızda vücudunuza dair tüm bilgiler bileğinizde yer alan Mi Fit uygulamasına gidiyor.

Sağlığınıza dair tüm bilgileri kaydeden akıllı tartı, grafiksel bilgileri uygulamayla paylaşıyor. Bu sayede düzenli antrenmanlarınızın sonucunda vücudunuzdaki değişimleri daha rahat görebilirsiniz. Koşu, antrenman çıkışı, yürüyüş ve beslenmelerden sonra vücudunuzdaki tüm farklılıklar tartının kayıtlarına giriyor ve akıllı bilekliğinize aktarılıyor. Gelişiminizi, kilo dengenizi, vücut yağ oranınızı ve daha fazlasını görebileceğiniz Xiaomi Tartı ve Xiaomi Fitness Band ile kayıtları tutmak oldukça kolay hâle geliyor.

5.    Philips Hue Ampul ve Philips Hue Play

Philips Hue, Philips’in akıllı evler için geliştirdiği yenilikçi ürünler arasında. Bu akıllı ampul, yaşam alanınız için kişisel akıllı aydınlatma sistemi sunuyor. Günün her anını düşünen Philips Hue Ampul, gündüz, öğle, akşam ve gece ideal ışıklandırmayla ortamı aydınlatıyor. Göz rahatlığınıda ihmal etmeyen Philips Hue, enerji tasarruflu LED ışıklara sahip. Philips Hue aynı zamanda akıllı telefon uygulaması üzerinden de kontrol edilebiliyor ve ideal ışıklandırma ayarlanabiliyor.

Philips Hue Play, Hue ampulünüzü kullanabileceğiniz yenilikçi bir aydınlatma ürünü. Hue Play’i televizyonunuzun arkasına veya dilediğiniz yere konumlandırabilirsiniz. Dilerseniz yatay dilerseniz de dikey şekilde kullanabileceğiniz Hue Play, eğlence alanınızı bambaşka bir görünüme kavuşturuyor. Akıllı ışıklarla ortamı dekore edebilmenizi sağlayan Philips Hue Play, sıcak beyazdan soğuk ışığa kadar çok farklı seçeneklere sahip. Hue Play’de tıpkı Hue Ampul gibi akıllı telefon uygulamasından kontrol edilebiliyor.

Hue ampulleri ve Hue Play’i birlikte kullandığınızda yaşam alanınızda etkileyici bir ambiyans yaratabilirsiniz. Oturma odanızda partiler düzenleyebilir; film gecelerine özel aydınlatmalarla kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Işıkların sesle ve bluetoothla kontrol edilebilmesi de büyük kolaylık sağlıyor.

scrolltotop svg