Dinlediğiniz Müzik Türüne Göre En Uygun Bluetooth Hoparlör Seçimi
Satın Alma Rehberi

7 dk okuma

Hayatınızın her anına eşlik eden müzik parçalarını kulaklıklarla dinlemekten hoşlanıyor olsanız da aynı eserleri bambaşka bir keyifle dinlemenin yolu, hoparlörlerden geçiyor. Raf tipi hoparlörlere ayırabilecek alanınız yoksa veya evinizin her odasında, hoparlörle müzik dinleme keyfini deneyimlemeyi hedefliyorsanız, Bluetooth hoparlör modelleri, sizin için en iyi çözüm oluyor. Teknoloji markalarının itinayla tasarlayıp geliştirdiği ürünler, sundukları teknik olanaklara göre müzik türlerinde farklı ses karakterleri ve derinlikleri sağlayabiliyor. Peki, müzik türlerine göre Bluetooth hoparlör seçimi nasıl yapılmalı ve Bluetooth hoparlör seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, gelin bu konulara birlikte bakalım.

Mini Bluetooth Hoparlör Çeşitleri Birçok Müzik Türü için Uygun

Teknoloji ve müzik tutkunlarının son yıllardaki favori teknolojik ekipmanlarından biri, küçük boyutlu Bluetooth hoparlör modelleri oluyor. Tercihinize bağlı olarak avuç içine sığabilecek ebatlara sahip olabilen, biraz daha güçlü ses çıkışı bekliyorsanız fiziksel ölçüleri daha da artabilen mini Bluetooth hoparlör çeşitleri, birçok müzik türünün takibi için uygunluk gösteriyor. Özellikle podcast yayınlarını takip ediyor, buna ek olarak folk ve akustik müzik türlerine ilgi duyuyor, klasik müzikle de aranızı iyi tutuyorsanız, içinde tek ya da çift ses sürücüsü bulunan çözümler, beklentilerinizi karşılamayı başarıyor. Bluetooth hoparlör tavsiyeleri listelerinde de sıklıkla karşınıza çıkabilecek olan ve Turkcell Pasaj’dan alabileceğiniz JBL Go 3 gibi ultra kompakt ürünler, bir sürücü ve bir pasif radyatör içererek düşük frekanslı sesleri de belirli bir oranda oluşturabiliyor. Böylece müzik parçalarındaki tiz, orta ve düşük frekansları, hoparlörün kabiliyetleri çerçevesinde duyarak müziğinize keyifle eşlik etmeniz mümkün oluyor. Bu tür teknik özelliklerle gelen Bluetooth hoparlör fiyatları, genellikle erişilebilir aralıklarda kalıyor.

Pop ve Rock Müzik İçin Birbirinden Başarılı Bluetooth Hoparlör Modelleri

Aynı anda birden fazla enstrümanın ve vokalin yer aldığı, ritmik müzikler için de seçebileceğiniz pek çok ürün bulunuyor. Pop ve rock müzik türlerine göre Bluetooth hoparlör çeşitleri söz konusu olduğunda çift sürücülü ve pasif radyatör destekli çözümler, sizlerin daha iyi bir müzik deneyimi yaşamanıza yardım edebiliyor. Rock ve metal müzik tutkunlarının genellikle gitar amfileriyle tanıdığı, dünyaca ünlü marka Marshall’ın, Turkcell Pasaj aracılığıyla edinebileceğiniz Marshall Emberton modeli, gerek ses çıkış gücü gerekse sunduğu sesin zenginliğiyle alışveriş listelerine girmeye hak kazanıyor. Taşınabilirlikten taviz vermeden iki adet ses sürücüsüyle güçlendirilen ve pasif radyatörle desteklenen model, Bluetooth hoparlör tavsiye listelerinde başı çekiyor. Eğer almayı planladığınız taşınabilir hoparlörün, batarya kapasitesinin çok yüksek olmasını ve zaman zaman hoparlörünüz yardımıyla telefonunuzu şarj etmeyi hedefliyorsanız, ses kalitesi bakımından sizleri üzmeyecek JBL Charge 4, geniş tek sürücüsü, çift pasif radyatörü ve 7800 mAh kapasiteli dev bataryasıyla sizi bekliyor. Geniş kapasiteli bataryası, modelin, Bluetooth hoparlör tavsiyeleri içerisinde daima adının anılmasını sağlıyor.

En İyi Bluetooth Hoparlör Çeşitleriyle Ev ve Bahçe Partileri Yapın

Elektronik ve dans müzikleriyle aranız iyiyse, müzik zevkinizi konuşturup evinizde gerçekleştireceğiniz partilerde kusursuz bir atmosfer yaratmayı amaçlıyorsanız, daha dikkatli Bluetooth hoparlör seçimi yapmanız gerekiyor. Kendi başınıza müzik dinlemek için değerlendirebileceğiniz, görece küçük boyutlu Bluetooth hoparlör modelleri, dar bir alanı, yarattığı sesle doldurabiliyor ancak geniş bir oda veya açık alanlara, böylesi ürünlerin nefesi yetmiyor. İşte tam bu noktada, hacim açısından daha büyük, daha geniş sürücüler içeren ve yüksek ses çıkış gücü sunan amfilerle desteklenen en iyi Bluetooth hoparlör modelleri devreye giriyor. Ses çözümleriyle sektöre yön veren markalardan Harman Kardon’un, çift woofer, çift tweeter ve çift pasif radyatörle zenginleştirdiği, 100 Watt’lık ses çıkış gücüne sahip, ikonik tasarımlı Harman Kardon GO + Play, partilerinizin vazgeçilmezi hâline geliyor. En yüksek ses seviyesindeyken bile temiz ve dengeli sesler sunan, yine ses kalitesi bakımından orta segment stüdyo referans monitör hoparlörlerle yarışabilecek olan GO + Play, Bluetooth hoparlör tavsiyeleri listelerinde rahatlıkla kendine yer buluyor. Daha yüksek ses çıkış gücüne ve daha uzun çalma süresine sahip JBL Partybox 100 ise kusursuz partiler için biçilmiş kaftan olarak değerlendiriliyor. 160 Watt’lık ses çıkışı ve 12 saate kadar çalma süresiyle dikkat çeken model; Techno, T-Rap gibi müzik türlerine göre Bluetooth hoparlör çeşitleri için uygun bir çözüm oluyor.

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji markalarının beğeninize sunduğu ürünler; boyut, tasarım, bağlantı özelliği, ses çıkış gücü, batarya kapasitesi gibi konularda birbirlerinden ayrılıyor. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı ve Bluetooth hoparlörleri hangi koşullarda kullanacağınızı, satın alım öncesinde belirlemeniz, vakit ayırabilirseniz Bluetooth hoparlör tavsiye listelerini incelemeniz gerekiyor.

Müzik türlerine göre Bluetooth hoparlör çeşitleri çerçevesinde bir ürün edinmek istiyorsanız, ilgili modellerin sürücü sayılarını ve kabin genişliklerini dikkate almanız öneriliyor. Farklı müzik türlerini aynı cihazdan dinleyecekseniz, en azından çift sürücülü ve orta boyutlu kabinli modellere yönelmeniz, genel itibariyle iyi sesler elde etmenize zemin hazırlıyor. Taşınabilirlik noktasında herhangi bir sorununuz bulunmuyorsa, Harman Kardon gibi ses kalitesi odaklı markaların çözümleri sizleri bekliyor. Ancak markanın geliştirdiği Bluetooth hoparlör fiyatları, genellikle yüksek aralıklarda seyrediyor.

Dinleme sürecinin uzun olması sizin için daha önemliyse, geniş bataryalı ve evrensel USB portlarıyla şarj edilebilen, böylece taşınabilir şarj cihazlarıyla da rahatlıkla şarj edebileceğiniz ürünlere yönelmeniz tavsiye ediliyor. Bunlara ek olarak hoparlörlerin suya ve toza karşı dayanıklı olması gibi unsurlar da Bluetooth hoparlör seçerken dikkat edilmesi gerekenler kapsamında yer alıyor.

scrolltotop svg