Doğal Yüz Şekillendirme Yöntemi Microcurrent Nedir?
Cilt Bakımı

10 dk okuma

Cildin gerginleşmesine ve daha genç görünmesine destek olan pek çok cilt sıkılaştırma yöntemi vardır. Kozmetik ürünlerden çeşitli yüz egzersizlerine kadar farklı yöntemlerden yararlanarak yüzünüzün daha sıkı bir doku kazanmasını sağlayabilirsiniz. Teknolojik gelişmelerden ilham alınarak tasarlanmış cilt sıkılaştırma cihazları da bu açıdan oldukça pratik ve etkilidir.

Microcurrent Nedir?

Günümüz teknolojisi ve yenilikleriyle pek çok estetik müdahale ile gergin, canlı ve genç görünen bir cilt dokusu elde edilebiliyor. Cildin doğal biyolojik süreçlerini destekleyen microcurrent teknolojisi ise hem estetik uygulamalardan hem de yüz masajının etkilerinden yararlanır. Bu teknolojiden yararlanarak cildinizde aynı zamanda yüz yogası, botoks, dolgu, face gym ve spa gibi uygulamalarının etkilerini de gözlemleyebilirsiniz. Doğal bir yüz şekillendirme yöntemi olan microcurrent, cildinize bir anlamda egzersiz yaptırmış olur. Cerrahi olmayan bu teknik, akımın kasları uyarmasına yardımcı olur. Yüz ve boyun kasları kasılıp gevşeyerek uyarılır ve daha fazla çalışır. Bu sayede cildinizde gergin, sağlıklı ve doğal bir ışıltı kazanmış bir doku elde edebilirsiniz. Microcurrent akımları vücuttaki sinirlerin birbiriyle bağlantı kurmasını sağlayan elektrik akımı gibidir. Cildinize küçük dozlarda sinyaller ve elektrik akımları göndererek yüz kaslarınızın güçlenmesini ve sarkmalara karşı direnç göstermesini amaçlar.

Microcurrent Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Microcurrent teknolojisi, cildiniz için yok yönlü faydalı etkilere sahiptir. Cildin kolajen üretimini ve elastikiyetini destekleyen bu teknoloji, cildin sıkılaşmasına katkıda bulunur. Olumsuz hava koşulları, hava kirliliği, güneşten gelen zararlı ışınlar ve artan yaş gibi faktörler cilt bariyerini savunmasız hale getirebilir. Bu da sarkma ve kırışıklık oluşumu gibi etkilerin artmasına neden olur. Microcurrent teknolojisi, yüz kaslarının uyarılması ve çalışması için hücrelerdeki ATP yani enerji üretimini destekler. Hücrelerin enerji üretmesi ile birlikte hücre yenilenmesi, bölünmesi ve onarımı da desteklenmiş olur. Bunun sonucunda cildin kolajen üretimi doğal süreçlerden yararlanılarak artırılır. Cilde esneklik ve canlılık kazandıran kolajen, yüzdeki dokunun daha sıkı görünmesine katkıda bulunur.

Microcurrent teknolojisinin sunduğu düşük voltajlı ve kontrollü elektrik akımları, yüz kaslarının daha gergin durmasını sağlar. Düzenli olarak uygulanan microcurrent akımları, cildin doğal uygulamalarla şekillenmesine yardımcı olur. Yüz hatları belirginleşerek kaş hattı daha yukarıya kaldırılabilir. Microcurrent teknolojisi, çene kontürüne keskin bir hat kazandırmaya ve elmacık kemiklerini belirginleştirmeye de yardımcı olabilir. Cildin üst ve alt katmanlarına etki eden microcurrent akımları, cilt hücrelerinin yenilenmesinde rol oynar. Böylece yaşlanma belirtileri, kırışıklıklar ve ince çizgiler gözle görülebilir şekilde azalmaya başlar. Yaşlanma sürecine dair izlerin oluşması geciktirilerek doğal ışıltılar kazanmış bir cilt dokusu elde edilebilir.

Microcurrent Yönteminin Cilde Etkisi

Ödem olarak da bilinen lenf sıvısı, cilt altı dokularda birikerek bu tür olumsuz etkiler yaratabilir. Bu durumda yüzünüz olduğundan daha mat ve şiş görünebilir. Tüm bunların nedeni lenf drenaj sisteminin işlevini yerine getirememesi olabilir. Microcurrent teknolojisinin en önemli avantajlarından biri de ciltteki ödemin azalmasını sağlamasıdır. Microcurrent akımları yüz kaslarının kasılmasını sağlayarak ödemin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır. Düzenli uygulamalar sonrasında yüzünüz toparlanmış ve belirgin hatlara sahip bir görünüme kavuşur. Sonuç olarak daha genç ve sağlıklı görünen bir yüz yapısına kavuşabilirsiniz.

Cildinizde tamamen acısız bir şekilde botoks, dolgu ve lifting etkisi yaratan bu yöntem, doğal bir yüz şekillendirme uygulamasıdır. Cilt dokularına ulaşan elektrik akımları acı hissine neden olacak kadar güçlü değildir. Ayrıca akımla birlikte yüz kaslarının kasılıp gevşemesi cildinizde spa etkisi oluşturduğu için yüzde rahatlama hissi de yaşanır. Hiçbir yan etkisi bulunmayan microcurrent tekniği pürüzsüz, esnek ve canlı bir yüz dokusuna sahip olmak isteyen herkesin yararlanabileceği bir uygulamadır.

Microcurrent Uygulamaları ve Tamamlayıcı Bakımlar

Microcurrent cihazlarını kullanırken cilt bakımı sürecinde bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Böylece cildinizin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlayabilir ve microcurrent teknolojisinden en iyi şekilde verim alabilirsiniz. Microcurrent cihazları ile cilt sıkılaştırma uygulamaları yaparken cilt bariyerini korumayı sağlayan bakım kürleri tercih edilebilir. Bu açıdan cildi tahriş etmeyen yatıştırıcı kozmetik ürünleri idealdir. Ayrıca yüksek düzeyde nemlendirme özelliğine sahip losyon, krem ve serumlar da kullanılabilir. Hyaluronik asit ve niasinamid gibi içeriklerle desteklenen bakım ürünlerini tercih ederek cildinizin sıkılaşma sürecini hızlandırabilirsiniz. Hassas cildinizi adeta bir koruma kalkanı gibi koruyan güneş bakım ürünleri de bu açıdan oldukça önemlidir. Yüksek koruma faktörüne sahip yüz güneş ürünlerinden yararlanarak cildinizin sıkılaşma sürecini destekleyebilirsiniz. Microcurrent uygulamaları yaparken peeling gibi çok fazla kimyasal içeren ve cilt bariyerini tahriş edebilecek ürünlerden uzak durmalısınız.

Ev Konforunda Microcurrent Deneyimi

Microcurrent cihazı, yaşlanma karşıtı bir cilt bakım deneyimi sunar. Portatif cihaz tasarımlarından yararlanarak ev konforunda cilt sıkılaştırma uygulamaları yapabilirsiniz. Foreo Bear Akıllı Microcurrent Yüz Sıkılaştırma Cihazı pratik bir cilt sıkılaştırma deneyimiyle buluşturabilir. Yüz ve boyun bölgesindeki 69 kası uyararak çalıştırmak için özel olarak tasarlanmış bu cihaz, kişiselleştirilebilir özelliklere sahiptir. Bu sayede cildinizin ihtiyacına uygun bir bakım rutini belirleyebilirsiniz. Yüz bakım egzersizlerinden yararlanarak cilt sarkması problemini kontrol altına alabilir ve cildinizdeki yaşlanma belirtilerini geciktirebilirsiniz. Mikro akım olarak da bilinen microcurrent ve T-Sonic titreşimler, güvenli bir kullanım sunar. Düşük voltajda ve kontrollü olarak cildinize aktarılan akımlar, yüz ve boyun kasları üzerinde spa etkisi bırakır. Böylece cihazı her kullandığınızda yüz bölgesinde egzersiz etkisi yaratabilirsiniz.

Düzenli kullanımda yüz ve boyun bölgesinde olumlu etkiler gözlemleyeceğiniz Foreo Bear,  5 farklı yoğunluğa sahip iki adet mikro akım küresine sahiptir. Bu mikro akım küreleri cilt hücrelerinin yenilenmesine ve onarılmasına yardımcı olarak kırışıklıkları azaltabilir. Cildin üst katmanındaki yaşlanma belirtilerinin silinmesini sağlarken aynı zamanda gergin ve sıkı görünen bir cilt dokusuna kavuşmanızı sağlar. Foreo Bear’ın patentli T- Sonic titreşimleri kan dolaşımını artırmak için tasarlanmıştır. Artan kan dolaşımı toksinlerin yok edilmesini ve cildin pürüzsüz bir doku kazanmasını kolaylaştırır. Böylece daha yumuşak ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Foreo Bear Akıllı Microcurrent Yüz Sıkılaştırma Cihazı, akıllı telefonlarla senkronize edilebilir. Senkronizasyon ile birlikte cihazı kişisel tercihlerinize göre ayarlayabilir ve pek çok egzersizden yararlanabilirsiniz. Yönlendirmeli egzersizler ile cildinizde yaratmak istediğiniz değişiklikleri pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz ipuçlarına ulaşabilirsiniz. Cihazda yer alan Anti-Shock System güvenli bir cilt sıkılaştırma deneyimi sunar. Gelişmiş sensörler cildinizin mikro akımlara dayanıklılığını ölçerek düşük voltajda akımlar iletir. Cildin doğal süreçlerinden ilham alınarak geliştirilen microcurrent teknolojisi elastin onarımı, kolajen üretimi ve cilt sıkılaşmasını destekler. Yüz ve boyun bölgesinin kıvrımlarıyla uyumlu ergonomik başlıklar, cilt kıvrımlarına mükemmel şekilde oturur. Ciltte spa etkisi yaratan mikro akımlar ve hijyenik silikonlar, pratik cilt sıkılaştırma uygulamaları yapmanıza yardımcı olur. Microcurrent cihazınızdan etkili sonuçlar almak için her uygulama öncesinde iletken jel, krem ve serum kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu ürünler cildiniz tarafından iyice emilene kadar masaj yapmalı ve cihazı bu masajdan sonra kullanmalısınız. Siz de cilt sıkılaştırma ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinerek cildinize en iyi şekilde bakmak için gereken her şeye sahip olabilirsiniz.

scrolltotop svg