En Çok Sevilen Multiplayer Mobil Oyunlar
Oyun

9 dk okuma

Teknolojinin gelişmesiyle cep telefonlarını pek çok farklı işlev için kullanmak mümkün hâle gelmiştir. Akıllı telefonlardan oynanan mobil oyunlar eğlence ve keyif dolu bir dünyaya kapı aralar. Bu bakımdan mobil oyun endüstrisi, gelişen teknoloji ve kullanıcı kitlesiyle çok oyunculu deneyimlere de odaklanır. Multiplayer mobil oyunlar sayesinde oyuncular dünya genelinde birbiriyle etkileşime geçip rekabet ve işbirliği içerisinde olur. Akıllı telefonların teknolojik özellikleri her an bu deneyimi yaşamınıza yardımcı olur. En iyi online mobil oyunlar benzersiz grafik, sürükleyici mekanik ve güncel içerikleriyle deneyimi üst noktaya çıkarır. Çok oyunculu oyunlar sayesinde arkadaşlarınızla eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Multiplayer mobil oyunlar desteklenen işletim sistemine göre android telefonlar ve iOS telefonlarda kullanılmaya uygundur. Online mobil araba ve korku oyunları gibi farklı kategoriler herkesin zevkine uygun olanı bulmasını sağlar.

Brawl Stars

Multiplayer mobil oyunlar arasında olan Brawl Stars, farklı modlara sahip bir savaş oyunudur. İşleyiş Brawler ismindeki karakteri kontrol ederek ilerler. Gem grab, showdown, bounty, heist, brawl ball ve siege gibi modlar oyun içinde keyifli bir akış sağlar. Aynı zamanda birbirinden farklı özelliklere sahip karakterler heyecanı arttırır. Sürekli güncellenen karakter, harita ve oyun modları sayesinde ilgi çekici bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Call of Duty Mobile

Oyun, dünya çapınca popüler olan Call of Duty mobile versiyonudur. Çok oyunculu modlar, sürükleyici hikayeler ve haritalar eğlenceli bir atmosfer sağlar. Örneğin takım ölüm maçı iki takım arasında geçen sürükleyici bir moddur. Battle royale ise büyük haritada hayatta kalmak için oynanan bölümdür. Çeşitli silah ve ekipmanlarla kaliteli bir oyun serüveni deneyimlemek mümkündür.

Roblox

Roblox, bir oyun olmanın yanı sıra geliştirme ve paylaşma platformudur. Roblox Studio’yu kullanarak kendi oyununuzu oluşturabilir ve bu platformda diğer oyuncularla paylaşabilirsiniz. Roblox, temelde birçok oyun ve deneyimi kapsar. Oyunlarda farklı oyuncularla etkileşime girip oyun içindeki öğeleri keşfedebilir ve görevleri tamamlayabilirsiniz.

League of Legends: Wild Rift

Riot Games tarafından geliştirilen League of Legends: Wild Rift online mobil oyunlar arasında bulunur. Oyunun mantığı takımlarla savaşlara katılıp rakip takımı yenmek ve haritadaki kuleleri korumaya çalışmaktır. Oyun esnasında geniş şampiyon kadrosundan birini seçebilirsiniz. 15-20 dakikalık tempolu oyun süreleri keyifli bir deneyim sağlar.

Unkilled

Popüler oyun geliştiricisi Madfinger tarafından geliştirilen Unkilled, zombi temalı bir hikayeye dayanır. Oyunun temel amacı zombi salgınına karşı hayatta kalmaktır. Çeşitli görev ve haritalar sayesinde diğer oyuncularla kooperatif görevler tamamlanır. Oyun içindeki çeşitli silah, ekipman ve karakterler oldukça sürükleyici ve eğlencelidir.

Critical Ops: Multiplayer FPS

Rekabetçi online mobil oyunlar arasında bulunan Critical Ops: Multiplayer FPS bir mücadeleyi içerir. Farklı oyuncularla teröristlere karşı savaşmak gerekir. Özel kuvvetlere veya terörist gruplarına katılarak verilen görevleri tamamlamak temel esastır. Online hayatta kalma oyunları mobil ile istediğiniz her yerde kıyasıya mücadelenin başrolünde olabilirsiniz.

Guns Royale: Mobile Team PvP

Battle Royale türündeki Guns Royale: Mobile Team PvP, multiplayer mobil oyunlar arasındadır. Oyuncular haritadaki diğer oyunculara karşı hayatta kalmaya çalışır. Stratejik şekilde hareket ederek düşmanları yenmek oyunun sürükleyici olmasını sağlar. Arkadaşlarınızla bir grup olarak karşı takımla mücadele edip onları alt edebilirsiniz.

Last Day on Earth: Dead War

Mobil platformlarda ücretsiz olarak sunulan Last Day on Earth: Dead War zombi temalı bir oyundur. Zombi salgınından sonra hayatta kalmaya çalışan karakteri yönetmek ana amaçtır. Oyunda çeşitli kaynakları toplayıp sığınaklar inşa ederek zombi saldırılarına karşı savunma kazanabilirsiniz. Aynı zamanda hayatta kalan diğer oyuncularla etkileşimde bulunup ticaret yapabilir ve klanlar kurabilirsiniz.

Command Conquer: Rivals X

Online mobil oyunlardan Command Conquer: Rivals X, rekâbeti esas alır. Gerçek zamanlı ve çok oyunculu deneyim ile rakipleriniz karşısında başarı elde edebilirsiniz. Geliştirilen stratejiler ile ittifak kurmak ve rakipleri fethetmek ana amaçtır. Aynı zamanda günlük görevleri tamamlayarak çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Ödüller kumandanları, silahları ve yetenekleri gelişmek için işlevseldir.

PUBG Mobile

En çok oynanan online mobil oyunlar listesindeki PUBG Mobile, savaş teması etrafındadır. Battle Royale türündeki oyunda hayatta kalmaya çalışmak esastır. Bir adaya düşen 100 oyuncunun her biri ölmemek için savaşır. Çeşitli silah, ekipman ve araçlar düşmanlarla mücadele etmek için işlevseldir. Solo, ikili veya dörtlü takımlar kurarak doyasıya eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

8 Ball Pool

Miniclip tarafından geliştirilen 8 Ball Pool popüler bir bilardo oyunudur. Temel olarak bilardo oyununun klasik 8 top kuralları esas alınır. Oyunu solo, arkadaşlarınızla ya da dünya genelindeki diğer oyuncularla oynayabilirsiniz. Turnuva ve özel etkinlikler oyunun mücadelesini artırır. Oyun içindeki başarı kazanabilir, seviye atlayabilir ve çeşitli ödüller elde edebilirsiniz. Basit arayüzü ve ilgi çekici sosyal özellikleriyle multiplayer mobil oyun arasında olan 8 Ball Pool sıkça tercih edilir.

Mobile Legends: Bang Bang

Moonton tarafından geliştirilen Mobile Legends: BangBang çok oyunculu savaş arenası oyunudur. Temel olarak iki savaş arasında gerçek zamanlı bir savaş yaşanır. Takımlar 5’er oyuncudan oluşur. Her oyuncu yani kahramanın kendi özgü yetenekleri, oynayış stili ve rolü vardır. Kahramanlar saldırı, destek, tank veya ormancı gibi çeşitli rollerle sınıflandırılır.

Clash Royale

Online mobil oyunlar arasında olan Clash Royale strateji esasına dayanır. Çok oyunculu arena ve stratejik kart oyunu keyifli bir mücadele sağlar. Oyunda kendi destenizi oluşturup buradaki kartları kullanarak rakip kulelere saldırabilirsiniz. Kartlar farklı özellik ve oyun tarzını da beraberinde getirir. Seviyeleri atlayarak yüksek arenalarda güçlü bir şekilde mücadele edebilirsiniz.

Clash of Clans

Multiplayer mobil oyunlar arasından oldukça popüler olan Clash of Clans, strateji ve savaş kategorisindedir. Oyun içerisinde kendi köyünüzü inşa edip kaynakları toplayabilirsiniz. Bunlarla bir ordu oluşturduktan sonra diğer oyunculara veya düşmanlara savaş düzenlenir. Stratejik oyunda savunma yapıları oluşturularak köyünüzü koruma altına alabilirsiniz. Oyundaki altın, elmas ve iksir gibi kaynaklar da köyleri geliştirmeye yardımcıdır. Rekabet, strateji planlama ve kaynak yönetimi gibi unsurlarla güzel bir oyun atmosferi oluşur.

FIFA Mobile

FIFA Mobile, akıllı telefonlarda oynanabilen bir futbol oyunudur. FIFA lisansı altında çeşitli futbol liglerini ve turnuvalarını içerir. Kendi takımınızı oluşturarak diğerleriyle kıyasıya mücadele edebilirsiniz. Oyunda farklı modlar da vardır. Gerçek zamanlı oyun modlarında dünya genelindeki diğer oyuncularla çevrimiçi şekilde maç yapabilirsiniz. Mobil futbol oyunları arasında popüler bir seçenek olan FIFA, bu alanda gelişmiş bir deneyim sağlar.

Kelimelik

Online mobil oyunlardan Kelimelik, Peak Games tarafından geliştirilen kelime bulmaca kategorisindedir. Oyun mekâniği tahta üzerindeki harf karolarını kullanarak kelime oluşturarak işler. Karolar üzerinde belli puanlar vardır. Oyuncular oluşturdukları kelimelere göre puan toplar. Oyun sonunda en yüksek puanı alan taraf oyunu kazanır. Kelimeliği arkadaşlarınızla, oyun içindeki kişilerle veya yapay zekâyla oynayabilirsiniz.

Rocket League Sideswipe

Rocket League Sideswipe, otomobillerin futbol oynadığı bir spor oyunudur. Oyuncular küçük bir araç kullanarak dev futbol topunu kontrol etmeye çalışır. Aynı zamanda hava hareketleri ve akrobatik yeteneklerle topu rakip takımın kalesine atmak ana hedeftir. Arkadaşlarınıza karşı ya da dünya genelindeki diğer oyuncularla mücadele edebilirsiniz.

scrolltotop svg