En İyi Batarya Performansına Sahip Akıllı Telefonlar
Android

9 dk okuma

Akıllı telefonlar günümüzde herkesin sahip olduğu, vazgeçilmez ürünler arasında yer alır. Hayatımızda büyük önem taşıyan, iş ile alakalı görevlerden eğlenceye kadar çoğu alanda kullandığımız akıllı telefonlar son derece gelişmiş özelliklere sahiptir. Net bir görüntü sunan kamera, akıcı bir deneyim için hızlı işlemci gibi donanımlarla geliştirilen akıllı telefonların öne çıkan diğer bir özelliği ise bataryadır. Telefonunuzu uzun saatler kullanmanızı sağlayan bataryalar, farklı modeller arasından tercih yaparken en çok dikkat edilen unsurlar arasında da yer alır.

Açılımı mili amper saat olan mAh, cep telefonlarının bataryalarının kapasitesini belirlemede kullanılan ölçü birimidir. Basitçe bu değer ne kadar yüksekse bataryanın o kadar yüksek kapasiteye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Buna ek olarak cep telefonlarının işletim sisteminden donanım elemanlarının ne kadar güç kullandığına kadar çoğu unsur batarya kullanım süresi üzerinde etkilidir. Bu tür unsurları değerlendirerek en iyi batarya performansına sahip telefonlar arasından ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Huawei Nova Y70

Çin’in lider teknoloji markalarından birisi olan Huawei’nin ürettiği Nova Y70 isimli model en iyi pil performansı olan telefonlar arasında yer alır. 4000 mAh pili sayesinde bu model hem günlük ihtiyaçlar için telefon kullananların hem de iş için telefonu elinden düşürmeyenlerin beklentilerine uygundur. Şık tasarımıyla da dikkat çeken bu model, sosyal medya, mesajlaşma, oyun gibi bir akıllı telefondan beklenen her şeyi yapmanıza olanak tanır ve uzun pil ömrüyle sizi sık sık şarja takma derdinden kurtarır.  

En iyi bataryalı telefonlar arasında dikkat çeken özelliklere sahip olan Huawei Nova Y70’in en beğenilen diğer bir özelliği ise hızlı şarjdır. Bunun sayesinde telefonunuzu kısa sürede şarj edebilir, kaldığınız yerden kullanmaya devam edebilirsiniz. Yoğun temposu olanlar ya da eğlenceye ara vermek istemeyenler için büyük önem taşıyan hızlı şarj, aynı zamanda bu modeli batarya en uzun giden akıllı telefonlardan birisi hâline getirir.

Tecno Pova Neo 2

Yoğun bir gün boyunca bile enerji endişesi olmadan kullanıcılarına güven vermesiyle öne çıkan Techo Pova Neo 2, performans ve kullanım kolaylığıyla da dikkat çeker. Etkileyici 7000 mAh kapasiteli bataryasıyla bu model kullanıcılara neredeyse şarj aletinin ne olduğunu unutturacak kadar uzun süreli kullanıma uygundur. Günlük kullanımda 2-3 gün şarja takma ihtiyacı hissetmeden kullanabileceğiniz bu model, en iyi batarya performansına sahip telefonlardan birisidir.

Samsung Galaxy M34 5G

Şık bir tasarım ve özenle seçilmiş donanımıyla kullanıcıların beğenisini kazanan Samsung Galaxy M34 5G, pil ömrü konusunda da oldukça iddialı. Hem yoğun kullanıma hem de günlük işlere uygun olan bu model şıklık ve yüksek performansı bir arada görmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alır. En iyi pil performansı olan android telefonlar arasında yer alan M34 5G, 5000 mAh batarya kapasitesiyle uzun pil ömrü sunar.

Bu model, 1.5-2 gün boyunca şarj ihtiyacı olmadan kullanılmaya uygundur. Telefonda oyun oynamak gibi şarjı hızlı bitiren aktivitelerde bulunan kullanıcılar ise M34 5G modelini günde bir kez şarj ederek rahatlıkla kullanabilir. Hızlı şarj özelliğine sahip olan bu model aynı zamanda bataryasının kısa sürede tamamen dolu hâle gelmesiyle dikkat çeker. Yüksek performans, şıklık ve uzun süreli kullanım arayanlar için M34 5G en iyi bataryalı telefonlar arasında mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir seçenektir.

Redmi Note 13 Pro 5G

Batarya performansı en iyi telefonlar arasında bütçe dostu olmasıyla da öne çıkan Redmi Note 13 Pro 5G, günlük kullanıma son derece uygun bir cihaz olarak bilinir. Kamerası, geniş ekranı ve şık tasarımıyla bu telefon tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazırdır. Uzun yıllar kullanım göz önünde bulundurularak tasarlanan Note 13 Pro 5G modeli 5000 mAh batarya kapasitesiyle uzun süreli kullanım sağlar. En iyi bataryalı telefonlar arasında yer alan bu modeli 1,5 gün şarja takmadan kullanmanız mümkündür.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung markasının yeni amiral gemisi cep telefonlarından olan Galaxy S24 Ultra modeline markanın ustalık eseri demek de mümkündür. En yeni teknolojiyle donatılmış kamerasından yüksek çözünürlüklü ekranına kadar her alanda öne çıkan bu model ile Samsung, akıllı telefonların sınırlarını zorlar. Telefondan yüksek beklentileri olan kullanıcılara da hitap eden bu model, 1,5-2 günlük kullanım göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Hızlı şarj, kablosuz şarj gibi özelliklere sahip olan cihazın batarya kapasitesi 5000 mAh olarak öne çıkar. Telefonu elinden düşürmeyenler ve yüksek performans arayanlar için biçilmiş kaftan olan Galaxy S24 Ultra, en iyi bataryalı telefonlar arasında yer alır.

iPhone 15 Pro Max

Apple markasının ikonikleşmiş iPhone serisinin en yeni ve en yüksek modeli olan 15 Pro Max’te bir akıllı telefondan beklenebilecek her özelliği bulmak mümkündür. Seçkin bir deneyim sunan iPhone 15 Pro Max, en iyi bataryalı telefonlar arasında aynı zamanda en pahalı olanlardan birisidir. Son teknoloji donanımdan faydalanılarak üretilen ve hem görsel hem de işlevsellik açısından öne çıkan bu model, gelişmiş pil ömrü sayesinde yaptığınız işlerde kesintisiz bir kullanım vadeder.

Ürünün internet sitesinde yer alan bilgilere göre iPhone 15 Pro Max, 4352 mAh pil kapasitesi sayesinde 29 saate varan kesintisiz video oynatma deneyimi sunar ve bu özelliği sayesinde en iyi bataryalı iPhone olarak bilinir. Günlük kullanımda bu telefon modelini 1,5-2 gün hiç şarja takmadan kullanabilmeniz mümkündür. Tabii ki de bu kullanım süresi kişiden kişiye değişebilir. Uzun süreli kullanıma uygun yüksek pil kapasiteli bir cihaz arıyorsanız Apple telefonlar arasında en iyi donanıma sahip olan bu modele göz atabilirsiniz.

Honor Magic 6 Lite

Android telefonlar arasında sıklıkla tercih edilen bir marka olan Honor’un Magic 6 Lite modeli performansı ve göze hitap eden tasarımıyla öne çıkar. Sofistike tasarım detaylarıyla süslenmiş olan bu modelin pil ömrü de onu en iyi bataryalı telefonlar arasına sokmaya yeterlidir. Uzun bir pil ömrüne sahip olan bu modelin bataryası 4800 mAh kapasiteye sahiptir. Böylelikle cep telefonunuzu uzun bir süre şarj etmeden kullanabilirsiniz.

OPPO Reno 6 5G

Performans odaklı tasarımlarıyla bilinen OPPO markasının Reno 6 5G modeli kamerasından bataryasına kadar kaliteli malzemelerle donatılmıştır. Oyun, video gibi eğlence ihtiyaçlarınızı hiçbir donma ya da kasma problemi yaşamadan size sunmasıyla bilinen bu model batarya ömrü sayesinde en iyi bataryalı telefonlar arasında yer alır. 4300 mAh kapasiteli bataryasıyla OPPO Reno 6 5G modeli güçlü, hızlı bir telefon kullanırken şarj etme derdinden de kurtulmak isteyenler için idealdir. 

OPPO Reno 8 5G

4500 mAh batarya kapasitesiyle uzun süreli kullanıma uygun olan OPPO Reno 8 5G, sıkıntısız bir telefon deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihidir. Akıcı menüsü ve yüksek oyun performansıyla bilinen bu telefonu uzun saatler şarja takmadan kullanabilir, hızlı şarj desteği ile kısa sürede şarj edebilirsiniz.

Asus ROG Phone 6

Listedeki telefonlardan en yüksek batarya kapasitelerinden birine sahip olan Asus ROG Phone 6, 6000 mAh ile uzun pil ömrü sunar. Yoğun oyun oynamayla bile 1.5-2 gün boyunca şarj ihtiyacı olmadan kullanabileceğiniz bu model kesintisiz bir telefon deneyimi sunar. Güçlü performansı ve akıcı kullanımıyla da öne çıkan Asus ROG Phone 6, cep telefonu alacak olanların mutlaka göz atması gereken modeller arasında yer alır.

scrolltotop svg