Ev Hediyesi Olarak Ne Alınır?
Ev & Yaşam

9 dk okuma

Yazıda sizler için seçtiğimiz ev hediyesi fikirleriyle sevdiklerinize armağan seçmek artık çok daha kolay. Ev hediyesi almak aslında oldukça detaylı bir iştir. Bundan dolayı kapsamlı düşünmelisiniz. Kişilerin zevkleri, yaşam tarzları veya evlerinin dekorasyonu hediyenizi seçerken en önemli etkenlerdendir. Rehber niteliğindeki bu yazıyı okuyarak yeni evi olmuş tanıdıklarınıza en uygun hediyeyi seçebilirsiniz.     

Ev Hediyesi Ne Zaman Alınır?

Ev hediyesi önerilerine geçmeden önce tercih edilecek eşyanın ne zaman alınacağına karar verilmelidir. Ev hediyeleri genellikle yeni bir taşınma işlemleri bittikten sonra alınır. Böylelikle ev halkın ihtiyaçlarına göre de kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Ancak bu genel geçer bir durum değildir. Çünkü sevdiklerinizi mutlu etmek için herhangi bir zaman dilimi gözetmenize gerek yoktur. Ev hediyesi almak için belirli bir zamana ihtiyaç duymadan doğrudan ev hediyesi fikirlerine göz atabilir, ardından dilediğiniz hediyeyi dilediğiniz anda satın alabilirsiniz.

Yeni Eve Taşınanlara Ev Hediyesi

Sevdikleriniz için ev hediyesi fikirleri arıyorsanız hem estetik hem de kullanışlı ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken ev hediyesi alacağınız kişinin ihtiyaç duyduğu bir ürünün olup olmamasını öğrenmektedir. İhtiyaçlara yönelik hediye seçimi yapabileceğiniz gibi alternatif ev hediyesi olarak; duvar saati, tencere seti, banyo takımı, dilsiz uşak, ayakkabılık gibi seçeneklerini tercihleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

İlk Kez Misafirliğe Giderken Ev Hediyesi Ne Alınır?

Bir yere ilk kez misafir olunuyorsa bu durum, nasıl bir ev hediyesi seçilmesi gerektiği endişe verici olabilir. Ancak bu endişe değişik ve güzel ev hediyesi fikirlerini inceledikten sonra büyük oranda azalacaktır. İlk kez misafirliğe giderken ev sahibinin neye ihtiyaç duyduğuna, neyi sevdiğine dair bir bilginiz yoksa uzun uzun düşünmek ya da alternatifler arasında kararsız kalmak yerine el yapımı hediyelere yönebilirsiniz. Turkcell Pasaj’da bulunan el yapımı hediyelerin içeriği birden fazla üründen oluşur. Böylelikle aldığınız kişiye birden fazla ürünü daha uygun fiyatlarda almış olursunuz.

Alınan Kişiye Göre Ev Hediyeleri Neler Olabilir?

Ev hediyesi tavsiyesi almadan önce alınan kişinin kim olacağına karar vermelisiniz. Evde birden tek kişi yaşamıyor olabilir. Bu yüzden hediyeyi ortak kullanıma uygun mu yoksa bir kişiye göre mi alacağınız önemlidir. Kişiye göre ev hediyesi alma karar verdiyseniz ikinizin arasındaki bağı ortaya çıkarak armağanlara yönelebilirsiniz. Hediye alınacak kişiyle aranızdaki bağın ne olduğu da hediyenin boyutu ve maneviyatını da doğrudan etkiler. Bu yüzden tanıdığınız birine aldığınız hediye ile arkadaşınıza seçeceğiniz eşyanın arasında hem maddi hem de manevi fark bulunur.

Sevgiliye Alınacak Yaratıcı Ev Hediyesi Fikirleri

Ev hediyesi fikirleri içinde en çok kararsız kalınan konuların başında sevgiliye ev hediyesi almak gelir. Bu husus neredeyse herkesin hayatında en az bir kere üzerinde durduğu konu olmuştur. Bu konuyu ferahlatmak ve aklınızda bir fikrin oluşması, mevcut fikrin de şekillenmesi için sevgilinizin evinde olmayıp eksikliğini hissettiği bir eşyayı öğrenmekle işe koyulabilirsiniz. Aranızdaki bağı güçlendirecek ve her gözüne iliştiğinde sizi hatırlatacak manevi ev hediyeleri için saksı çiçeği, dekoratif tablo ve biblolar, gamepad, mousepad veya kum saati gibi ürünlere göz atabilirsiniz. Ayrıca sevgilinize kullanışlı bir eşya satın almak istiyorsanız son zamanların gözde ürünlerinden olan fritözleri inceleyebilirsiniz.

Arkadaşa Ev Hediyesi Ne Alınır?

Arkadaşa ev hediyesi fikirleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Çünkü arkadaşlıklar, pek çok olaylar etrafında kurulur ve insanlar bu olaylar etrafında bir araya gelerek arkadaş olur. İşte tam da bu husus, arkadaşa alınacak ev hediyesinin belirlenmesini kolaylaştıran bir unsurdur. Arkadaşlarınız ile ortak ilgi alanlarına sahipseniz seçim yapmanız daha kolay hâle gelir. Arkadaşınıza eğlenceli ve unutamayacağı bir ev hediyesi almak için kutu oyunlarınına göz atabilirsiniz. Estetik bir ev hediyesi isterseniz şık bir vazo, dekoratif bir aydınlatma için zarif abajurlar tercih edebilir; kullanışlı bir hediye için ise tost makinesi, kahve makinesi gibi elektronik cihazlara yönelebilirsiniz.

Yeni Evlilere Ev Hediyesi Ne Alınır?

Çiftler, düğün arefesindeki telaşları ile ev için gerekli olan bazı eşyaları gözden kaçırabilirler ya da çeşitli nedenler ile bu eşyaları almayı ertelemiş olabilirler. Yeni evlilere ev hediyesi almak bu açıdan oldukça ince düşünülmüş bir hareket olur. Pratikliği ile ön plana çıkan robot süpürgeler ve airfryler, lezzetli yemekler için mini fırınlar, tava seti, orta sehpa, servis takımı kullanışlılık açısından beğenileri toplayan türk kahvesi makineleri ile tablet bilgisayarlar yeni evli çiftler için ideal hediye alternatifleri arasında sıralanabilir. Romantik bir ev hediyesi satın almak isterseniz şamdan takımları, kokulu mumlar, kanvas tablolara göz atabilirsiniz.

Kadınlar için Ev Hediyesi Fikirleri

Bir kadına alınabilecek en güzel ev hediyesi, işine yarayacak bir ev eşyası olabileceği gibi evinin bir köşesinde durdukça sizi hatırlatacak bir eşya da olabilir. Duvar süsleri, dekoratif aynalar, makyaj masası, puf, elektrikli saç şekillendirici, ütü gibi ürünler kadınlar için ev hediyelerine verilebilecek en iyi alternatiflerdir. Dilerseniz seçenekleri çoğaltıp, banyo paspas seti, fincan takımı gibi ürünlere de göz atabilirsiniz.

Erkekler için Ev Hediyesi Almak

Erkeğe ev hediyesi almak aslında sanıldığı kadar uğraştırıcı bir olay değildir. Erkek ev sahibine alınabilecek hediyelerin başında baskılı kupa takımları, oyun konsolu, kahvaltı takımı, çatal-bıçak seti, çamaşır sepeti, raf ve askılık gibi eşyalar yer alır. Alternatifleri çeşitlendirmek için ev sahibinin neleri sevdiğini göz önünde bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır.

Ev Tipine Göre Hediye Seçimi Nasıl Yapılır?

Ev hediyesi fikirlerini değerlendirirken ev sahibinin nasıl bir evde oturduğunu bilmek süreci hem kolaylaştırır hem de hızlandırır. Çünkü bu ölçüt oldukça belirleyicidir ve seçeneklerinizi daha verimli yapmanızı sağlar. Ev sahibinin evinin büyüklüğü alınacak hediyenin özelliğini belirmekle birlikte kullanışlılık açısından da oldukça önemlidir. Ev sahibi minimalist bir yaşamı benimsiyorsa büyük hediyelerden kaçınmalısınız. Eşyalar ile arası iyiyse hem gözüne hitap edecek hem de işine yarayacak keyifli bir ürün tercih edebilirsiniz.

 Apartman Dairesi için Ev Hediyesi Önerileri

Apartman dairesinde yaşayan bir ev sahibine alınabilecek en iyi hediyeler arasında nevresim takımları, bardak seti, temizlik seti, ikili bardak takımı gibi ürünler yer alır. Söz konusu ürünler hem uzun soluklu bir kullanım sunarken hem de ev sahibinin işini görecek eşyalar arasında yer alır. Ev sahibinin seveceğini düşünürseniz stor perdeler, işlemeli mutfak masası örtüleri ve sürahi takımlarını da seçenekler arasına ekleyebilirsiniz.

Yazlık Ev için Hediye Alternatifleri

Yazlık ev hediyesi almak için ev sahibinin ne sıklıkla evde kaldığını bilmek işinize yarayabilir. Uzun bir süre yazlık evde kalan ev sahibi için yemek takımı, mutfak perdesi gibi kullanışlı ürünleri tercih edebilirsiniz. Kısa süreli konaklamalar için ise tek kullanımlık banyo malzemeleri, elektrikli su ısıtıcı, çaydanlık, mini buzdolabı gibi ev eşyaları inceleyebilirsiniz. Ayrıca son dönemlerde de oldukça popüler hale gelen püsküllü el yapımı perdeler de ev sahibini mutlu edecek hediyeler arasında sıralanabilir.

scrolltotop svg