Evlenmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmler
Film Önerileri

9 dk okuma

Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında pek çok ilgi çekici yapım yer alır. Evliğe vurguda bulunan bu tür yapımlar, genellikle komedi öğelerine sahiptir. Bu sayede izlerken kendinizi çok daha keyifli hissetmenizi sağlar. Phyllida Lloyd’un yönetmenliğini yaptığı Mamma Mia’dan evlilik süreci ve sonrasını komik bir dille anlatan Kocan Kadar Konuş: Diriliş’e kadar pek çok film; çok özel bir teknolojiye sahip televizyonlar ile muhteşem bir izleme deneyimi vadeder. İşte evlilik öncesi izlenmesi gereken filmler listesi!

Mamma Mia!

Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında yer alan Mamma Mia, bir tür müzikaldir. Filmin başrolünde yer alan Sophie son derece güzeldir. Babasız büyümüş olan Sophie, babasının kimliğini keşfetmek ister. Sophie’nin annesi çapkın bir kadındır. Bu nedenle kızının babasının kim olduğunu o da bilmez. Meryl Streep, Amanda Seyfried gibi oyuncuların yer aldığı bu çok özel film; izlerken büyük bir keyif almanızı sağlayacak.

Hadi İnşallah

Yönetmenliğini Ali Taner Baltacı’nın yaptığı Hadi İnşallah, romantik-komedi türündeki bir Türk yapımıdır. Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında yer alan yapım, internet fenomeni Pucca’nın ilk kitabı olan Küçük Aptalın Büyük Dünyası’ndan uyarlanmıştır. Filmde Pucca, erkek arkadaşı tarafından terk edilir. Bu nedenle Ankara’dan İzmir’e gider. Bu süreçte Pucca son derece mutsuzdur ve kendisini yemek yemeye adar.

Fakat bu süreçte babasının aracılık ettiği bir iş görüşmesine gider. Her ne kadar Pucca çalışmak istemese de iş görüşmesine gitmek durumundadır. İş görüşmesinde karşısına çıkan Pekmez, Pucca’nın fikrinin değişmesine neden olur. Pucca, Pekmez lakaplı yakışıklı genç için zorlu bir mücadeleye girer.

Kocan Kadar Konuş: Diriliş

Kocan Kadar Konuş yapımın devam filmi olan Kocan Kadar Konuş: Diriliş 2015 yılında izleyicilerle buluştu. Yönetmenliğini Kıvanç Baruönü’nün yaptığı filmin başrollerinde Murat Yıldırım ve Ezgi Mola oynadı. Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler listesinde kendisine yer bulan film, Efsun ve Sinan’ın düğün sürecini konu ediniyor. İlk filmde evlenme kararı olan çift, Efsun’un hiç de tahmin etmediği bir şekilde ilerleyen evlilik sürecinde kendilerini bulur. Efsun’un ve Sinan’ın ailesinin yaşadığı çatışmalar başta olmak üzere birçok sorunu komik bir dille anlatan filmi izlerken kendinizi bambaşka bir dünyada bulacaksınız.

Düğün Dernek

Komedi unsurlarının yoğun bir şekilde yer aldığı Düğün Dernek, evlilik sürecini çok daha keyifli bir şekilde geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Evlenmeden önce izlenecek filmler listesinde kendisine yer bulan yapım, Sivas’taki bir köy düğününü konu alır. Sivas’ın bir köyünde yaşayan İsmail’in oğlu Tarık yurt dışından köyüne dönüş yapar. Tarık’ın Letonya’da olduğu süre boyunca Marika adlı bir kız ile ilişkisi vardır. Letonya’da çalışmaya devam edebilmesi için Tarık’ın Marika ile evlenmesi gerekir. Aniden alınan evlilik kararı, İsmail’i şaşırtır ve hiç beklenmedik olaylar, tam da bu karardan sonra ortaya çıkar.

Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda

2013 yılında vizyona giren Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, Didem’in, sevgilisi Cem’i evliliğe iknam etmesini konu alır. Didem, kızlar grubundaki tek bekar olarak kalmaktan korku duyar. Bu nedenle Cem’i evliliğe yönlendirmek için çabalar. Fakat beklediği olmayacak ve Cem, yeni filminde başrol olarak oynayan Gözde ile tanışarak filmine odaklanacaktır. Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında bulunan Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda, süreç içinde yaşanan ve komedi unsurlarını barındıran olayların etrafında şekillenir.

Teklif – The Proposal

Profesyonel ses sistemleri ile eşsiz bir izleme deneyimine ulaşabileceğiniz The Proposal ya da Teklif, vizesinin süresi dolduğu için Amerika’dan sınır dışı edilmekle karşı karşıya kalan bir yöneticinin yaşadıklarını merkeze alıyor. Bir yayınevinde genel yayın yönetmeni olarak çalışan Margaret, asistanı Andrew ile geçici olarak nişanlanmaya karar verir. Fakat bunun için nişanlısını ikna etmesi gerekir. Yönetmenliğini Anne Fletcher’in, yapımcılığını ise David Hoberman ile Todd Lieberman’ın yaptığı Teklif, evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler listesinde kendisine yer buluyor.

Gelinlerin Savaşı – Bride Wars

Komedi unsurlarının yoğun bir şekilde yer aldığı Bride Wars ya da Gelinlerin Savaşı, 2009 yılında izleyicilerle buluştur. Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler arasında bulunan yapım, Liv ve Emma’nın yanlışlıkla aynı günde evlenecek olmalarını konu edinir. İki arkadaş da gelin olacakları günün gelmesini bekler. Evlenecekleri gün için birlikte hazırlanırken düğünün yapılacağı mekandaki vahim hata, iki arkadaşı karşı karşıya getirir. Başrollerinde Kate Hudson ve Anne Hathaway’ın yer aldığı film sayesinde oldukça eğlenceli bir zaman geçirecek ve evlilik sürecinde yaşananlara farklı bir açıdan bakma şansı elde edeceksiniz.

Kaçak Gelin – Runaway Bride

Evlilik filmleri listesinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Kaçak Gelin, son derece eski bir yapımdır. Başrollerinde Jullia Roberts ve Richard Gere’nin bulunduğu yapım, Maggie’nin düğünden kaçma huyuna odaklanır. Karşısındaki insan ne kadar yakışıklı olursa olsun Maggie, her seferinde düğünden kaçar ve merasimin tamamlanmasını engeller. Oldukça ilgi çekici alışkanlığı ile gözlerin üzerinde olduğu Maggie, bir gün haberci Ike Graham’ın radarına takılır. Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler listesinin en özel yapımlarından biri olan Kaçak Gelin ya da Runawat Bride ile kendinizi oldukça ilgi çekici bir dünyada bulacaksınız.

Vay Kaynanam Vay – Monster-in-Law

3 Haziran 2005 tarihinde viyona giren bir komedi filmidir. Yönetmenliğini Robert Luketic’in yapmış olduğu film, evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler listesinde bulunuyor. Uzun süredir doğru insanı hayatına almaya çalışan Charlotte, bu konuda başarıya ulaştığını düşünür. O doğru insan Kevin’dir fakat annesi, Charlotte için ideal kayınvalide olmayabilir. Haber spikerliğinden emekli olan kadının korkusu, oğlunu yitirecek olmaktır. Bu nedenle kötü bir kayınvalide olabilmek için elinden gelen her şeyi yapar.

Kevin’in annesi Viola, bu süreçte asistanı Ruby’nin desteğini alır. İkili, Charlotte’nin evlilikten vazgeçmesini sağlamak ister. Viola ile Ruby ve Charlotte, karşı karşıya gelir. Mücadeleyi kimin kazanacağı ise son derece önemlidir. Başrollerinde Harriet Samsom Harris, Christina Masterson ve Mark Moses’in oynadığı film, komedi unsurlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Gelinin Babası – Father of the Bride

Evlenmeden önce izlenmesi gereken filmler listesinin son üyesi Father of the Bride ya da Gelinin Babası’dır. 1991 yapımlı bir komedi filmi olan Gelinin Babası; Steve Martin, Diano Keaton, Martin Short gibi zengin bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Hayatını normal bir şekilde sürdüren George Banks’ın 21 yaşındaki kızının evlenmeye karar vermesi, babanın büyük bir strese girmesine yol açacaktır. Çünkü George, kızı Annie olmadan hayatın nasıl geçeceğini dahi düşünemez.

Annie’nin evleneceği adam olan Brian McKenzie’yi de pek sevmeyen George, kendisini büyük bir ikilem içerisinde hisseder. Kızı için sevinmeli midir yoksa kendisi için üzülmeli midir? Telaşlı ve bir o kadar da komik bir sürece odaklanan Gelinin Babası, evlilik ile alakalı filmler listesinde kendisine çok özel bir yer edinir. Filmi media player ile oldukça keyifli bir şekilde izleme şansına sahip olabilir, boş zamanınıza hareketlilik katabilirsiniz.

scrolltotop svg