Football Manager 2023 İnceleme
Oyun

9 dk okuma

Kasım ve aralık aylarında genellikle uzun süredir devam eden PC ve konsol oyunları için güncelleme gelir ve yeni bir sezon başlar. Football Manager da bu tür oyunlardan biridir ve dünya çapında pek çok fanı vardır. Futbol yönetim oyunlarının çoğu futbol takımları ve oyuncular için sahte isimler belirler ve oyun içi satın alımlarla kötü bir deneyim sağlar. Ancak Football Manager’da her şey daha gerçekçidir. Her isim, stadyum, oyuncu, ve logo tamamen gerçekleri ile birebirdir. FM23, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve diğer UEFA yarışmalarındaki beraberlikleri ve maçları tam olarak ‘gerçek anlaşma’ gibi göstererek UEFA lisansını da kazanmıştır. Bu nedenle oyun daha keyiflidir ve gerçek karşılaşmalarla ligde oynama fırsatı verir.

FM23 ise pek çok yeniliği beraberinde getiren güncellemelerle birlikte çok daha farklı bir oyun deneyimi yaşatacak gibi görünüyor. Örneğin AA Gent forvet oyuncusu Tarık Tissoudali,  sezon başında aylarca oynamadığı için oyun içinde de seçilemiyor. Buffalolar ise oyuna yıldız forvetleri ile yeniden dahil oluyor. Siz de bu heyecanı yaşamak isterseniz Football Manager 2023 inceleme hakkında daha fazla bilgi için rehberimize göz atabilirsiniz.

Football Manager 2023

PS5, XBOX Series X/S, XBOX One, Game Pass ve Windows 10’da oynanabilen Football Manager 2023 her zaman farklı bir olmayı başaran video oyunlarından biridir. Futbolcular, takımlar, ligler ve şampiyonalar ile gerçekçi bir futbol dünyası yaratan FM 2023, futbolcularla anlaşmalar yapmanıza dahi izin veren bir oyundur. Bu sayede arkadaşlarınızla rakip takımlar oluşturarak gerçek futbol dünyasının alternatiflerini yaratabilir ve kendi evreninizde futbolcularınızı geliştirmeye devam edebilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızla rekabet etmeye devam etmek için farklı futbolcularla anlaşmalar yapabilir ve takım oluştururken gerçek oyuncuların yanı sıra farklı isimlerin de kadroya dahil olmasını sağlayabilirsiniz. Çünkü Football Manager 2023 sadece karşılaşmalar düzenleyebileceğiniz bir oyun değil, aynı zamanda tüm süreci yönetmenize izin veren bir menajerlik oyunu.

Football Manager 2023 Yenilikler

FM23 geliştiricileri her yeni sürümde sizi gerçek futbol menajerinin hayatına daha da yaklaştıracak gibi görünüyor. Bu yıl yenilikler arasında takımınızın nerede yeterince güçlü olduğunu ve oyuna nereden girmeniz gerektiğini hızlı bir şekilde görebileceğiniz bir ‘takım planlayıcısı’ da var. Geliştirme merkezi, oyuncularınızın arasında kaç tane gelişmekte olan yetenek olduğunu, kimlerin kariyerlerinin zirvesine yakın olduğunu ve kimin için emekliliğin yaklaştığını keşfetmenizi sağlar.

  • Geliştirme Merkezi: Takımınıza dahil edebileceğiniz genç oyuncuları artık bu ekran sayesinde seçebileceksiniz. deneyim kazandırarak gelişimlerine katkıda bulunabilir ve oyuncularınızdan birini seçerek mentorluk sistemi ile oyuncu adayını eğitmesini isteyebilirsiniz. Bununla birlikte deneyim kazanmaları için kiralayabilir ve teknik heyetten gelen geri bildirimlerle gelişmelerine katkı sağlayabilirsiniz.
  • Takım Diyalogları: Mobil seride takım konuşmaları gerçekleştirebilecek ve devre arasında ya da karşılaşma sonunda moral konuşması yapabilirsiniz. Bu sayede ister yapıcı ister eleştirel bir konuşma yaparak yönetim konusunda daha net bir duruş sergilemeniz mümkün. Ayrıca devre aralarında oyuncularınızı tek tek övebilir ve müükemmell bir motivasyon konuşmasına imza atabilirsiniz. Bununla birlikte en heyecan verici yenilik ise konuşma sonrası oyuncu tepkilerini görebileceğiniz bir ekran olması
  • Yeni Menajer Profili: Menajer profiliniz eskiden daha fazla detay içerecek ve hakkınızda yapılan analizler bulunacak. Profilinizi açtığınızda karşınıza takım konuşması tarzı, kazanılan maç, beraberlik, kaybedilen maç, stil, diziliş, uzmanlık gibi daha spesifik alanlar bulunacak. Bununla birlikte hakkınızda transferden anlayıp anlamadığınızı, mali olarak tutumunuzu, kazandığınız kupaları gibi olumlu yönlerinizi gösterirken aynı zamanda deneyimsiz olduğunuz alanları da görmenize izin verecek. Kısaca artı ve eksilerinizi eksiksiz bir şekilde ekranda görebileceksiniz. Ayrıca sadece iOS 15 için geçerli olsa da menajer profilinize kendi fotoğrafınız ekleyebilirsiniz.
  • Oyuncu Transferleri: Diğer kulüplerin sizinle iletişime geçtiklerinde daha gerçekçi davranmalarını sağlayan transfer güncellemeleri içinde kira müzakereleri de mevcut. Böylece daha gerçekçi teklifler alabilir ve teklifleriniz konusunda net geri bildirimler sağlar. Bununla birlikte artık oyuncularınızla aranızdaki ilişki onların hırsları ile doğru orantılı olarak değişebilir. Yurt dışı takımlarında oynama hevesi olan bir oyuncunun maaş artışı yerine istediği takımda oynamak istemesi gibi tercihler ortaya çıkabilir.
  • UEFA Kulüp Karşılaşmaları: Klasik salı, çarşamba ve perşembe günlerinde yapılan UEFA karşılaşmaları artık mobilde de oynanabilecek. Bu sayede bu gerçekçi maçları telefonunuz ya da tabletinizde de oynayabilir gece aktivitelerine dönüştürebilirsiniz. Eklenen bir diğer özellik ise UEFA Kulüp Turnuvaları kuralarının canlı yapılması.
  • FMFC: Özel üye kulübü olarak adlandırılan FMFC bu yıl ilk kez mobilde kullanılabilir hale gelecek. Oyuna telefonunuz ya da tabletinizden giriş yaptıktan sonra özel olarak seçebileceğiniz üç challenge bulunuyor. Bunlar ise “Çoluk Çocukla Bir Şey Kazanamazsın”, “Kapitalizmin Tehlikeleri” ve  “İstenmeyen Adam” meydan okumaları. Ücretsiz olarak sunulan bu karşılaşmalar için küçük bir milli takım oluşturmanız mümkün.

Tüm bu yeniliklere ek olarak FM2023 Mobile versiyonunda geçici menajerlerin yer alması da gündemde yer alan konulardan biri. Ayrıca futbol yetkilileri hakemlere sezon başındayken talimat verebilecek.

Football Manager 2023 Sistem Gereksinimleri

FM 2023 güncellemeleri ile birlikte sistem gereksinimleri de açıklandı. Bir önceki versiyondan çok farklı olmasa da bu oyunu gecikmesiz ve oldukça net bir şekilde sahip olmanız gereken minimum RAM ve grafik kart özellikleri mevcut.  Örneğin Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarınız için en az Windows 10 yüklü olmalıdır. İdeal işletim sistemi Windows 10/11- 64 bittir. Oyunun akıcılığını ve çalıştırılmasını sağlamak amacıyla minimum bellek ise 4 GB olmalıdır. Depolama için 7 GB yeterlidir. Ekranda gereksinimleri 1024×768 piksel olarak belirlendiği için önceki ile aynıdır. Net bir oyun deneyimi için grafik kart gereksinimleri Intel GMA X4500, AMD/ATI Mobility Radeon HD 3650 veya NVIDIA GeForce 9600M GT ekran kartlarıyla eşdeğer olabilir. Sürücüleri ise DirectX 11 olarak güncellenmelidir. Çünkü oyunların hatasız çalışabilmesi için sürücülerin güncel olması oldukça önemlidir. En önemlisi ise işlemcidir. Football Manager resmi sitesinde belirtilen işlemciler AMD Athlon 64 X2 ve Intel Core 2’dir. Tabii ki her sistem ürününde olduğu gibi belirtilenlerin daha üzerindeki parçalarla oynayabilir daha iyi bir performans elde edebilirsiniz.

Football Manager 2023 Steam’de Ne Kadar?

Pek çok platformda satışa sunulan Football Manager 2023 Steam’da da yerini alan oyunlardan biri. Steam Sega ile anlaşmalı olduğu için dönemsel kampanyalarla desteklenen FM 2023, oyunseverlerle uygun fiyatlara sunulacak gibi görünüyor. FM23 Steam’in yanı sıra konsollar için de ayrıca sunulacak. Henüz konsol oyunları yayınlanmadığı için net bir fiyat söz konusu değil, ancak PC, XBOX ve PS5 için özel olarak satışa sunulduğunda Turkcell Pasaj ayrıcalıkları ile sahip olmanız mümkün. Siz de futbol konusunda iddialı olduğunuzu düşünüyor ve mükemmel takımlar kurarak rakiplerinizi birer birer alt edebileceğinizi düşünüyorsanız son derece gerçekçi ve eğlenceli FM23 işe becerilerinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

scrolltotop svg