GeForce NOW GAME+ (Game Plus) Avantajları Nelerdir?
Oyun

10 dk okuma

Dünyanın önde gelen grafik işlemcisi üreticilerinden biri olan ve ürün gamını yalnızca donanım birimleri değil, yazılım altyapıları ve yapay zekâ çözümleriyle de destekleyen NVIDIA’nın, Turkcell ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde ortaya çıkan GeForce NOW GAME+, geleneksel oyun oynama alışkanlıklarınızı tepeden tırnağa değiştiriyor.

GeForce NOW GAME+ Nedir?

Hayatınızın hemen her alanında kullanmaya başladığınız bulut temelli teknoloji çözümlerinin, oyun dünyasındaki iz düşümü olarak tanımlayabileceğimiz GeForce NOW GAME+, NVIDIA’nın küresel çapta hizmete soktuğu GeForce NOW sisteminin Türkiye ayağındaki servisidir. GeForce NOW Powered by GAME+ aracılığıyla favori oyunlarınızı, hâlihazırda sahip olduğunuz bilgisayar, GeForce NOW destekli televizyon, akıllı cihaz ve oyun konsolları üzerinden oynamanız mümkün oluyor. NVIDIA’nın, yüksek performanslı ve oyun süreçleri için özel olarak konfigüre edilen uzak bilgisayarlarında çalışan oyununuza ait görüntüler, herhangi bir kayıp ya da gecikme olmaksızın size iletilirken gamepad, klavye ve fare gibi giriş aygıtları ile gerçekleştirdiğiniz tüm giriş verileri, gerçek zamanlı olarak ekranınıza yansıyarak oyunlarınızı, âdeta yerel bilgisayarınızda çalıştırıyormuş gibi oynayabiliyorsunuz.

GeForce NOW GAME+ için hazırlanan sayfada belirtilen internet altyapısına sahip olduğunuz takdirde Steam, Epic Games Store, EA Play, Ubisoft Connect gibi popüler oyun dağıtım platformlarından satın alıp oyun kütüphanenize eklediğiniz yapımları, GeForce NOW GAME+ ile oynayabilirsiniz. Bu oyunların arasında, rekabetçi oyunlar arasında büyük ses getiren Fortnite’tan gerek sistem eriten görselleri gerekse hikâyesiyle 2022’ye damga vuran A Plague Tale: Requiem’e kadar sayısız oyun bulunuyor. Daha önce satın alıp oyun kütüphanenize eklemiş olduğunuz yapımların GeForce NOW Powered by GAME+ servisinde bulunup bulunmadığını tüm oyunların listelendiği sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Oyunlarınızı Neden GeForce NOW GAME+ ile Oynamalısınız?

Bir oyuncu olarak hayatınızda sayısız defa oyun esnasında FPS (saniyedeki kare sayısı) düşüşleriyle karşı karşıya kalmışsınızdır. Kimi zaman işlemcinin çoğu zamansa ekran kartının oyunlarda yeterli performans gösterememesi nedeniyle yaşadığınız bu tatsız durum, yeni nesil oyunlardaki ray tracing (gerçek zamanlı ışın izleme) özelliğini etkinleştirdiğinizde daha da can sıkıcı hâle gelebilir. Tabii sahip olduğunuz bilgisayarın ekran kartı ray tracing etkilerini görebilmenize imkân tanımayan, nispeten daha eski bir bilgisayarsa, oyun geliştiricilerin, bütünlüklü bir deneyim yaşamanız adına oyunlara kazandırdıkları bu görsel şölenden maalesef mahrum kalabilirsiniz.

Güncel donanım ve oyuncu bilgisayarlarının bugünkü fiyatlarını göz önüne aldığınızda; 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 11+1 aylık paketlerine, oldukça cüzi ücretler karşılığında abone olabileceğiniz GeForce NOW Powered by GAME+, NVIDIA’nın uzakta çalışan güçlü bilgisayarları aracılığıyla en yeni oyunları, en üstün görseller eşliğinde, FPS düşüşleriyle karşılaşmadan oynamanızı sağlar. Stabil kare/saniye oranlarıyla oyun oynamanın ne denli önemli olduğunu bilen ve yüksek performanslı bilgisayarları, size tahsis eden NVIDIA, “Avantajlı Premium” abonelik paketleriyle hem daha uygun fiyatlarla hem de RTX (ray tracing) desteğiyle oyun oynamanıza olanak veriyor.

İş amaçlı kullandığınız laptopınızda, eski nesil masaüstü bilgisayarınızda, tabletinizde ve televizyonunuzda; Control, Cyberpunk 2077, HITMAN 3 gibi ray tracing destekli AAA (yüksek prodüksiyonlu) oyunları keyifle ve kare/saniye düşüşleriyle karşılaşmadan tecrübe edebilmenizi mümkün kılan servisin oyun kütüphanesi dinamik olarak zenginleştiriliyor. Böylece oyun dünyasında ses getiren yapımları, kendi oyun kütüphanenize ekledikten sonra GeForce NOW GAME+ vakit kaybetmeden ve ilgili oyunlar, gündemdeki yerlerini korurken bitirmeniz olanaklı hâle geliyor. Ayrıca zamandan, mekândan ve platformdan bağımsız olarak arkadaşlarınızla birlikte oynadığınız çevrim içi çok oyunculu yapımları, dilediğiniz gibi takip etmeniz kolaylaşıyor.

GeForce NOW GAME+ Plus Avantajları

Teknoloji ve oyun otoriteleri tarafından oyun konsollarının ve oyuncu bilgisayarlarının, yakın gelecekteki öneminin, bugünküne göre daha düşük olacağı ve abonelik sistemi ile uzaktaki bilgisayarlarla oyun oynamanın daha uygun bir çözüm hâline geleceği düşünülüyor. Bu noktada, yakın geleceğin teknolojisini bugünden sizlerle buluşturan GeForce NOW GAME+ servisi, popüler müzik ve film/dizi akış hizmetlerinin bir benzerini, oyun düzleminde sizinle buluşturuyor. Size platform özgürlüğü sunmasının yanında diğer pek çok avantajı bulunan GeForce NOW GAME+ sisteminin gözden kaçabilen avantajlarından bazılarını, birkaç başlıkta aktarmak isteriz.

Oyun ve Donanım Sürücü Güncellemeleriyle Uğraşmayın

Bilgisayarınızla ya da oyun konsolunuzla oyun oynadığınız dönemlerde tam oyuna gireceğiniz esnada, oyunlara gelen güncellemelerin, oyun oynamanızı engellediğini deneyimlemiş olabilirsiniz. Benzer şekilde ekran kartı sürücüleri de ekran kartlarının, yeni çıkan oyunlarla sorunsuz çalışabilmesi adına beklenmedik anlarda güncelleme istediğini görmüşsünüzdür. GeForce NOW Powered by GAME+, yaşadığınız bu güncelleme işlemleriyle uğraşmanızı gerektirmez. Oyununuzu açtığınız zaman doğrudan oynamaya başlayabilir ve dilediğiniz zaman oyununuzu kaydedip bir sonraki oturumda kaldığınız yerden oynamaya devam edebilirsiniz.

“Hangi Donanımı ya da Bilgisayarı Seçmeliyim?” Sorularını Geride Bırakın

Gündelik yaşantınızda işlerinizi sorunsuz yürütebildiğiniz bilgisayarı, sadece oyun oynayabilmek adına emekliye ayırmak ve yeni bilgisayar ya da donanım bileşenlerine astronomik bütçeler ayırmanıza, GeForce NOW GAME+ ile artık gerek yok. Windows 7 işletim sistemini çalıştırabilen, 4 GB sistem belleği (RAM) bulunan, 2,0 GHz frekansında çalışabilen çift çekirdekli bir işlemciye sahip, yıllar öncesinin bilgisayarları dahi en güncel oyunları GeForce NOW GAME+ sayesinde full HD (1080P) çözünürlükte ve sabit 60 FPS hızında çalıştırabilir. Benzer şekilde Chromebook modelleri, Android ya da iOS işletim sistemli cihazlar, GeForce NOW destekli yeni nesil televizyonlar ve oyun konsollarıyla oyunlarınızı akıcı ve sürükleyici biçimde oynayabilirsiniz.

Uzun Saatler Boyunca Oyun Oynadığınız için Elektrik Faturanız Kabarmasın

İşiniz ya da hobiniz gereği satın aldığınız yüksek performanslı bilgisayarınız, tam yükte çalışmaya başladığında oldukça yüksek miktarda elektrik sarf eder. Özellikle yeni nesil işlemciler ve ekran kartları, birlikte ve tam yükte çalıştıklarında (tercih edilen modele bağlı olarak) 500+ watttan daha fazla elektrik tüketebilir. Geniş bir odayı ısıtabilecek elektrikli sobaların 1000+ watt, elektrikli fırınların 700+ watt civarı elektrik tükettiği düşünüldüğünde, güçlü bir oyun bilgisayarının oyun esnasında ciddi oranda güç tükettiğini görebilirsiniz. GeForce NOW Powered By GAME+ Plus avantajları içinde sayılabilecek durumlardan biri, tam da bu noktada ortaya çıkar. Oyunlar için gerekli olan grafik/fizik hesaplamalarının tamamı, NVIDIA’ya ait uzak bilgisayarlarda gerçekleştirildiği için yerel bilgisayarlar, yalnızca GeForce NOW uygulamasını doğru şekilde yürütebilmek için çalışır. Bu esnada tüketilen elektrik miktarı ise yerel bilgisayarda oyun oynama ile kıyaslanmayacak kadar düşüktür.

Bilgisayarınızdan Uzak Olduğunuz için Çevrim İçi Maçları Kaçırmayın

Arkadaşlarınızla birlikte oynamaktan keyif aldığınız aksiyon oyunlarındaki “raid” görevlerini, çevrim içi karşılaşmaları ve daha nicesini, sadece bilgisayarınızdan uzak olduğunuz için kaçırmak istemiyorsanız, GeForce NOW GAME+ servisine dâhil olabilirsiniz. Bu sayede evinizden uzakta olsanız da yeterli internet hızına sahip olduğunuz anda akıllı telefonunuzdan ya da tabletinizden önemli online karşılaşmalara katılabilir, GeForce NOW yardımıyla arkadaşlarınızla unutulmaz oyun seansları yaşayabilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanındaki oyuncular gibi Türkiye’deki oyun tutkunlarının da favorisi hâline gelen GeForce NOW Powered By GAME+ hizmetinin avantajları saymakla bitmiyor. Eğer bu servisle henüz tanışmadıysanız ulaşılabilir fiyatlar üzerinden Game+ “Geforce Now Powered By Game +1 Aylık Abonelik” ile ilk sürecinizi başlatabilir, en sevdiğiniz oyunları, oyun bilgisayarı kullanmadan da keyifle oynayabilirsiniz.

scrolltotop svg