League of Legends Oyun Pini Aktifleştirme Nasıl Yapılır?
Oyun

9 dk okuma

League of Legends 2009 yılında yayınlandığı günden beri kendi hayran kitlesini oluşturan dünyanın en popüler çevrim içi oyunlarından biridir. Efsaneler Ligi olarak Türkçeye geçen yapım Riot Games şirketi tarafından geliştirildikten sonra büyük bir hızla yayılarak kitlelerin en sevdiği oyunlardan biri haline gelir. Sihirdar Vadisi, Uğursuz Konak ve Sonsuz Uçurum adlı üç farklı haritada yarışan ekipler karşı takımın ana binasını (Nexus) yok etmek için kıyasıya savaş verir. Düşük güçle savaşa başlayan oyuncular eşya ve deneyim puanı (XP) topladıkça güçlenir. Tabi Riot Points sahibiyseniz bu eşya ve deneyime sahip olmak çok daha kolay olur.

Riot Pin Nedir?

League of Legends oyununda sanal mağaza ve dükkândan alışveriş yapmanızı sağlayan dijital para birimine Riot Points kısaca RP adı verilir. Adını üreticisi olan Riot Games şirketinden alan dijital para birimini yüklemek için Riot Point pin (e-pin) satılır. e-pin olarak yaygınlaşan dijital para birimi Electronic Personal Identification Number (Kişisel Elektronik Numara) kelimesinin baş harflerinden oluşur.

Tek kullanımlık özel bir kod olarak tasarlanan Riot e-pin numaraları kişiseldir. Diğer bir deyişle başkaları ile paylaşılmamalıdır. Çünkü bir kere kullanılan kodun 2. kez kullanım hakkı bulunmaz. Riot Pin kodları çeşitleri nedeniyle farklı fiyatlara sahiptir. RP oranına göre fiyatlar değişir. 200, 850, 1600, 3150, 5800 ve 9200 RP gibi farklı oranlarda satışa sunulur. Riot Pin kodu standart oyun paralarından farklı olarak Valorant yapımında da kullanılabilir. League of Legends oyununda yapımın kısaltılmış haliyle LOL e-pin şeklinde satılır.

Riot Puanı Nasıl Alınır ve Aktifleştirilir?

LOL oyununda Riot Puanı almak istiyorsanız Turkcell Pasaj Dijital Ürün Kodları arasından satın alabilirsiniz. Oyun şirketi tarafından oyun içi para satışına izin verilen güvenilir bir kaynak olan Turkcell bu konuda kafanızda soru işareti olmadan güvenebileceğiniz bir satıcıdır. Ürünü satın aldıktan sonra SMS ya da e-posta yolu ile size dijital kod iletilir. Bu kodun kullanım öncesi sisteme yüklenerek aktif hale getirilmesi gerekir. Sistemde kodun üzerine tanımlı RP miktarını kendi adınıza yüklemeden önce size gelen bilgileri kimseyle paylaşmamanız önemlidir. Riot Pin kodu elinize ulaştıktan sonra iki farklı yöntemle aktif hale getirebilirsiniz.

Oyun içinden yükleme yapmak diğer bir adıyla League Of Legends İstemcisi üzerinden aktifleştirmek ilk seçenektir. Oyuna giriş yaparak kullanıcı adı ve şifre bilgileriniz ile oturum açmalısınız. Ardından “Mağaza” butonuna tıkladığınız zaman sağ üst köşede “Hesap” butonu çıkar. Arkasında çark resmi bulunan “Hesap” butonuna tıklama yapınca karşınıza “Kodları Kullan” seçeneğinin bulunduğu farklı butonlar çıkar. Kodları kullanmak için açılan pencereye size gelen e-pin dizilimi eksiksiz ve tıpatıp aynı şekilde yazılır. “Gönder” butonuna tıkladığınız zaman e-pin üzerine tanımlı miktar hesabınıza yüklenmiş olur.

İkinci yükleme yönteminde internet tarayıcısı üzerinden https://shop.riotgames.com/tr-tr/redeem/ adresine giriş yapılır. “Riot Kodu Kullanımı” yazısının altında ve sayfanın ortasında bulunan “Kodu Gir” kutucuğuna elinizdeki e-pin birebir aynı şekilde yazılır. Ardından hemen altındaki “Kodu Kullan” yazılı butona basılır ve yükleme işlemi tamamlanır. Bu işlem farklı olarak cep telefonu tarayıcısından da yapılabilir.

LOL RP Kodu Kaç Haneli Olur?

LOL e-pin 16 haneli bir kod şeklinde sayı ve harf kombinasyonlarından oluşan kişisel bir koddur. Riot Pin kodu özgün dizilim için özel olarak üretilir. Kodu satın aldığınız zaman karşınıza “RA-5CTFCJCL6HDTT2 (örnektir denemeyiniz)” tarzında tire (-) işaretleri ile ayrılmış bir kombinasyon çıkar. Oyun içi para yüklemek için kod girişi yaparken büyük bir titizlik ile kombinasyonun doğru olduğundan emin olmalısınız. Daha önce kullanılan bir kodu girmek ya da üst üste yanlış kod girmek oyundan engellenmeye (ban yemek) neden olabilir.

LOL RP Pin Kodu Ne İşe Yarar?

Bilgisayar oyunları arasında popülerliği nam salan ve birçok arkadaş grubunun birbiri ile oynadığı LOL içerisinde Riot Puan kullanmak birçok açıdan avantajlıdır. Oyuncunun normal şartlarda erişmesi zor olan nadir eşyalara sahip olması, mağazada satılan ve dikkat çeken kostümleri satın alması ve ihtiyaç duyduğu eşyalara anında erişebilmesini sağlar. Oyuna ayıracak yeterince zamanınız yoksa ya da hızlı ilerleme kaydetmek istiyorsanız LOL e-pin kodları ile mağazadan yapacağınız alışverişler size çok fayda sağlar. Şampiyon karakterinizin rakip takımı kısa sürede alt etmesini istiyorsanız Riot Pin kodu ile ihtiyacınız olan teçhizatları çantanıza ekleyebilirsiniz. Çevrede eşya toplamak ve deneyim puanı kazanarak güçlenmek için dolaşıp gereksiz savaşlara girmeden direkt rakibinizin üzerine saldıracak güce sahip olursunuz. Üstelik bu kodların dijital ortamda sunulması satın almayı ve kullanımı kolaylaştırır. Gecenin bir yarısında oyun oynarken daha fazlasını arzularsanız RP pin kodu alarak Şampiyonu anında güçlendirebilirsiniz.

LOL Riot Pin Kodu ile Neler Yapabilirsiniz?

League of Legends oyununda kullanılan RP ile alabileceğiniz birçok farklı ürün vardır. Bu ürünlerin bazıları sizin gelişiminizi hızlandırırken bazıları tarzınızın daha havalı olmasına yardımcı olarak zevke hitap eder. Gelişiminiz konusunda yardımcı olan ürünler mağazadan satın alınan gelişme kartlarıdır. IP Boost ve EXP Boost olarak bilinen bu kartlar düşük güçte başlayan Şampiyon`un kısa sürede üst seviye kuvvete ulaşmasını sağlar. LOL oyununda Boost seviyeyi yükseltmek için karakterin kendi kendine oynaması ve güçlenmesini sağlar. Oyuncunun sırasını yükselterek öne geçirir. EXP ise deneyim puanıdır ve uzun süre uğraş vererek kazanacağınız deneyimi size otomatik olarak ekler.

İlerleme için kullanılan kartların yanı sıra karakterinize şık ve fantastik kostümler de satın alabilirsiniz. Kahramanın daha iyi ve diğer oyunculardan farklı görünmesi için özel olarak satılan ve tasarımcı elinden çıkmış kostümler ile dikkat çekebilirsiniz. Kahramanınıza totem kostümleri alarak kazanmak için kendinize motivasyon sağlayabilirsiniz. Ayrıca hareket, dans, jest ve mimikler de mağazada satılır. Karakterinizin görünümünü iyileştirmek için bunlar da oldukça iyi seçeneklerdir. Ayrıca Şampiyon`un saldırıları için yeni özellikler alabilir, kolay ulaşılmayan seviyede ödüller kazanmanın yolunu bulabilirsiniz.

League Of Legends Oyun Pini Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Öncelikli olarak güvenilir bir yerden kod almaya ve kimse ile paylaşmamaya dikkat etmeniz gerektiğini öğrendiniz. Bunun dışında da bazı güvenlik önlemleri vardır. Riot Point Pinleri başkaları tarafından ulaşılamaz olması için büyük bir özenle saklanır ve hesabınıza eklendiği zaman güvenilir olması için tek seferde sınırlı yükleme yapılabilir. Bu nedenle büyük miktarda RP almak istiyorsanız tek seferde satın almak aktivasyon kolaylığı sağlar. Ayrıca satın aldığınız kodlar sisteme tanımlandıktan sonra bir son kullanma tarihi yoktur. Fakat satın alma işleminden sonra en fazla bir yıl içerisinde (tercihen hemen) aktif hale getirilmesi istenir. Çünkü satılan RP e-pin son kullanma tarihi 1 (bir) yıldır. Sisteme yükledikten sonra hemen kullanmayı düşünmüyorsanız belli aralıklar ile RP kod envanterinizi takip ederek eksilme olup olmadığını kontrol etmeniz tavsiye edilir.

Siz de şimdi League Of Legends oynarken Şampiyon karakterinizi tarzınıza uygun giydirmek ve rakibinizi kısa sürede alt etmek istiyorsanız Turkcell Pasaj güvencesi ile League of Legends RP kodlarına ulaşarak ilerlemenizi başka bir boyuta taşıyabilirsiniz.

scrolltotop svg