Ramazanda Vakit Geçirmenizi Sağlayacak En İyi Mobil Oyunlar
Ev & Yaşam

9 dk okuma

Günümüzde birçok oyun, özenle hazırlanmış kurgusu, ilgi çekici hikayesi, benzersiz karakterleri ve sürükleyici oyun mekaniği sayesinde zamanın nasıl geçtiğini unutturuyor. Tabletlerin ve akıllı cep telefonlarının her yıl giderek daha güçlü hale gelmesiyle PC ve konsol oyunları da artık birçok mobil cihaz üzerinden oynanabiliyor. Konsol ve PC etkileşimli deneyimlerin mobil platformlara aktarılması oyun tutkunlarının farklı cihazlar ile diledikleri oyunu oynayabilmelerine imkân tanıyor. Telefondan veya tabletten oyun oynamak Ramazan’da vakit geçirmek için yapılabilecek en eğlenceli aktiviteler arasında yer alıyor. Gelin, Ramazan ayında oynanabilecek en sürükleyici 10 mobil oyuna yakından göz atalım.

1. Dead Cells

Son yılların en iyi indie oyunları arasında gösterilen Dead Cells, diğer oyun platformlarının yanı sıra mobil cihazlar üzerinden de oynanabiliyor. Metroidvania tarzı oyun mekaniği ile dikkat çeken yapım hem hikayesi hem de kendine özgü oynanış şekli ile öne çıkıyor. Dead Cells’de oyuncular zindanlara hapsolmuş vahşi canavarlarla ve zorlu savaşçılarla mücadele ediyor. Karakterin her ölümden sonra yeni yetenekler geliştirmesi ve daha önce geçtiği yollardan tekrar geçmesi gerekiyor. Yeni zindanlar keşfettikçe birbirinden özgün silahlara ve tekniklere ulaşmak oyunun sürükleyiciliğini ve aksiyonunu da geliştiriyor. Dead Cells’de bonus hediyeler kazanmak ve çeşitli portallardan geçerek farklı noktalara ışınlanmak da mümkün oluyor.

2. Call of Duty: Mobile

Son zamanların en iddialı mobil FPS oyunlarından biri olan Call of Duty: Mobile, savaş oyunları tutkunları için benzersiz bir seçim olarak öne çıkıyor. Oyun içinde hem geleneksel bir FPS çevrim içi PvP modu hem de çok oyunculu bir savaş rotası bulunuyor. Activision tarafından sunulan oyun, tıpkı PC versiyonunda olduğu gibi oldukça geniş bir harita üzerinden hareket etmeye ve sıra dışı saldırı stratejileri planlamaya olanak tanıyor. Sağlam ve pürüzsüz bir şekilde ilerleyen oyun mekaniği, oynanışı daha da sürükleyici hale getiriyor. İsteğe bağlı olarak güncellenebilen silahlar ve koruma ekipmanları da karakterleri dilediğiniz gibi özelleştirebilmenizi sağlıyor.

3. Oxenfree

Hikaye odaklı olarak ilerleyen Oxenfree, atmosferik ve sinematik ortamıyla büyülüyor. Oyunun ana karakteri olan Alex, ürkütücü bir adada kendini doğaüstü bir gizemin içinde buluyor. Oyun, Alex’in diğer karakterlerle serbest şekilde konuşmalar yapabileceği keşif ve dinamik temalı diyaloglardan oluşuyor. Night School Studio tarafından özenle hazırlanan oyun; inandırıcı karakterleri, sürükleyici hikayesi, karanlık ve gizemli ortamı sayesinde benzersiz bir deneyim vadediyor. Indie yapımlardan hoşlananların keyifle bağ kurabileceği Oxenfree, korku tarzı sinematik oyun tutkunlarının da ilgisini çekmeyi başarıyor.

4. Gris

Elle çizilmiş bir animasyon filmi gibi özenli ve sıra dışı bir estetiğe sahip olan Gris, macera tarzı oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor. Yeni nesil bir bulmaca-platform oyunu olan yapımda Gris isimli bir kızın hikayesi ele alınıyor. Kendi dünyasında gerçekliği arayan Gris, zorlu bir yolculuğa adım atıyor, beklenmedik zorluklarla karşılaşıyor ve karmaşık bulmacaları çözüme kavuşturuyor. Gris’in doğaüstü güçleri ve özel yeteneklere sahip elbisesi ise bu sıra dışı macerada onun en büyük yardımcısı oluyor. Bölümler ilerledikçe Gris de yeni güçlere ve daha korkusuz bir karaktere sahip oluyor. Aksiyona göre değişen mükemmel müzikler, ses detayları ve göz alıcı manzaralar da oyunun artıları arasında yer alıyor.

5. PUBG Mobile

Lightspeed & Quantum Studios tarafından geliştirilen PUBG Mobile, en popüler mobil oyunlar arasında yer alıyor. Macera, uçaktan atlayan oyuncuların farklı tehlikeleri barındıran geniş bir araziye paraşütle iniş yapmasıyla başlıyor. Oyuncuların iniş yaptıktan hemen sonra güvenli bölgelere geçiş yapması ve olabilecek en iyi cephaneleri hızlı bir şekilde almaları gerekiyor. Bu süreçten sonra takımlar kendi stratejilerine uygun olarak saha içinde ilerleyebiliyor ve rakipleri ile kıyasıya bir şekilde mücadele edebiliyor. Oyun dışı kalan karakterlerin silahları, zırhları, araçları ve diğer ekipmanları ise diğer oyuncular tarafından toplanabiliyor.Bunun yanı sıra, ekipmanlarınızı geliştirmek için oyun içerisinde UC para birimi mevcut. PUBG Mobile 60 UC kodu alarak ekipmanlarınızı geliştirip karakterinizi savaşlarda bir adım öne taşıyabilirsiniz.  Sürükleyici ve eğlenceli bir oyun olan PUBG Mobile, yeni nesil tabletler ve akıllı cep telefonları üzerinden akıcı bir şekilde oynanabiliyor.

6. Threes!

Yüklemesi ve oynaması inanılmaz derecede kolay olan Threes, bulmaca tarzı ve sürükleyici oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor. Sayı tabanlı bir oyun olan Threes, oyuncuların farklı sayıları eşleştirmek için ekran üzerinde dört eksende hareket etmesine izin veriyor. Tamamen üçün katlarını eşleştirmeyle ilgili olan oyunun eğlenceli yapısı, hoş görselleri ve erişilebilirliği, onu üst düzey puzzle deneyimlerinden biri haline getiriyor. Oyun içindeki puanlama sistemi sayesinde kısa süreli bulmacaları tamamlamak veya saatlerce işlem yapıp en yüksek puanları hedeflemek mümkün oluyor.

7. Tetris

1980’li yılların en olağanüstü oyunlarından biri olan Tetris, günümüzde de ilgiyle ve keyifle oynanıyor. The Tetris Company’nin izniyle sunulan yeni nesil oyun, aradan kırk yıl geçmesine rağmen güncelliğini korumayı başarıyor. Çubuk, kare, z veya t şeklindeki yapboz parçalarını farklı yönlerde kaydırmak ve puzzle blokları oluşturmak, oyunun en eğlenceli yönleri arasında yer alıyor. Yıkılan blokların sayısı arttıkça ve seviye olarak ilerledikçe oyun tutkunlarının da daha hızlı ve seri bir şekilde yapboz parçalarını yerleştirmesi gerekiyor. Özel ses efektleri ve animasyonlar ile zenginleştirilen oyun, tablet ve telefonların geniş ekranı üzerinden akıcı bir şekilde oynanabiliyor.

8. Monument Valley

Hikâye temelli bir bulmaca oyunu olan Monument Valley, son yılların en etkileyici mobil oyunları arasında adından söz ettiriyor. Sanatsal sahne tasarımı, ikonik karakterleri ve sıra dışı hikayesi ile öne çıkan oyun, puzzle tutkunlarının ilgisini üzerine çekiyor. Oyunda baş karakter Ida için doğru yolları sıralamak, yeni köprüler kurmak ve harika işlenmiş yapıları döndürerek bulmacaları çözmek gerekiyor. Özenle kurgulanmış görevler, bulmacaları çözüme kavuşturdukça daha da ilgi çekici hale geliyor.

9. Stardew Valley

ConcernedApe tarafından geliştirilen Stardew Valley, son yılların en iyi mobil oyunları arasında yer alıyor. Minimalist bir çiftlik simülasyonu olan oyunda ekin ekmek, tarla sürmek, mahsulleri hasat etmek ve tarlayı yeni sebzeler için yeniden planlamak mümkün oluyor. Aynı zamanda modern bir RPG oyunu olan Stardew Valley, kırsal hayatta zaman geçirmek isteyen herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Oyunda etkileşim içinde tamamlanabilecek onlarca farklı görev bulunuyor. Oyuncular tarımsal etkinliklerin yanı sıra balık tutmak, hayvanlar için ahır kurmak ve yapı düzenlemelerini üstlenmek gibi oldukça eğlenceli ve sürükleyici işlerle de uğraşabiliyor.

10. Pin Out

Pinball oyununun yeni nesil bir versiyonu olarak sunulan Pin Out, sürükleyici oyun mekaniği ve eğlenceli görevleri ile dikkat çekiyor. Oyun alanında yer alan ikili rampalar, topu platformun içine ya da uzak noktalarına ulaştırabilmeye olanak tanıyor. Rampaların en uygun konumunda hamle yaparak topu hızlandırmak, en uzak yerlere fırlatmak ve sonraki hedefe geçmek oldukça eğlenceli bir deneyime dönüşüyor. En zor vurulan noktalara konumlandırılan bonus noktaları sayesinde ekstra zaman ve puan kazanmak da mümkün oluyor.

Apple telefonlar ve Android telefonlar için Turkcell Pasaj ayrıcalıklarından yararlanabilir, taksitli ödeme seçenekleriyle alışveriş yapabilir, birbirinden eğlenceli mobil oyunları yüksek performansla oynamaya hemen başlayabilirsiniz.

scrolltotop svg