Tabletlerde Kullanılabilecek Dijital Çizim Programları Nelerdir?
Slider

10 dk okuma

Teknolojinin sınırları zorlayan değişimi pek çok kişinin, her geçen gün işlerini daha kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirmesine imkan tanır. Özellikle yaratıcılık gerektiren alanlarda geliştirilen yeni teknolojiler sayesinde artık kısa sürede ortaya başarılı çalışmalar çıkarmak mümkün. Bunlardan biri de tablet çizim programları. Eskiden sadece grafik tabletler üzerinden yapılabilen çizimler şimdi tablet ekranlarına taşınarak bu konuda çok daha kreatif sonuçlar alınmasını sağlar.

Tablette çizim programları hem iOS hem de Android tabanlı cihazlarda kullanılan özel versiyonları ile öne çıkar. Uygulama mağazalarından satın alabileceğiniz uygulamalar, basit çizimler ve tasarımlar için oldukça ideal. Bu uygulamalar aracılığıyla tablet üzerinde dilediğiniz desen, renk ve fırça boyutunu seçerek hayalinizdeki tasarımı dakikalar içerisinde oluşturabilirsiniz. Peki, tablet üzerinde kullanılan çizim programları neler? Gelin hem iOS hem de Android üzerinde kullanılabilen bazı çizim programlarını ve özelliklerini birlikte keşfedelim.

Tabletlerde Dijital Çizim Uygulamaları / Programları

Dijital ortamda çizim yapmanıza imkan tanıyan programlar; grafik tasarım, mimarlık, moda ve dijital sanat gibi alanlarda çalışanlar için birbirinden özel seçenekler sunar. Tablette çizim programları sayesinde hem iş hem de hobi amaçlı çalışmalarınızda harika görseller oluşturarak kendi alanınızda dikkat çeken tasarımlara imza atabilirsiniz. Üstelik bu programların bazılarını satın almadan önce deneme sürümlerini deneyebilir ve buna göre program seçimi yapabilirsiniz. Programların bazıları yetişkinlerin yanı sıra çocuklara yönelik araçlar da sunarak ailece çizim yapmanıza ve keyifli anlar geçirmenize yardımcı olur. Ayrıca işletim sistemine göre seçeceğiniz programları dilerseniz diğer cihazlarınıza da senkronize ederek çalışmalarınıza farklı dijital araçlarınız üzerinden devam edebilir, dilediğiniz gibi çalışma şansı yakalayabilirsiniz.

Android Tabletlerde Çizim Yapmak için Hangi Programlar Kullanılabilir?

Android tabanlı tablet resim çizme programı çeşitleri, söz konusu işletim sistemi ile uyumlu olup tabletiniz üzerinden dilediğiniz tasarım içeriklerini oluşturmanıza yardım eder. İşte Android tabletlerde kullanabileceğiniz bazı çizim programları:

Sketchbook

Google Play üzerinden tabletinize indirip hemen kullanabileceğiniz programlardan biri, Sketchbook. Bu program hem çizime yeni başlayanlar hem de bu konuda profesyonel olanlar için uygun. 3 adet katmanlı fırça ve 6 adet karıştırma modu ile birlikte sunulan uygulama ile çizimlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz uygulama içi satın alma seçenekleri ile fırça sayınızı 160’ın üzerine çıkararak profesyonel tasarımlar oluşturmanız mümkün.

MediBang Paint

Eğer çizgi roman işiyle uğraşıyorsanız MediBang Paint programı ile birbirinden yaratıcı dijital çizgiler ve resimler oluşturabilirsiniz. Program üzerinde 100’den fazla fırça, arka plan ve doku seçeneği kullanıcıların hizmetine sunulur. Ayrıca bu uygulamada tüm araçları satın alma yapmadan ücretsiz bir şekilde kullanmanız mümkün.

PaperColor

Android üzerindeki tablet çizim programları arasında bulunan PaperColor, gerçek yaşamda kullanılan çizimlere benzer tasarımlar yaratmanıza yardımcı olan bir uygulama. Program içerisindeki cetvel, silgi ve fırçaları kullanarak ilgi çekici görseller çizebilir, dilerseniz oluşturduğunuz tasarıma kapak ve metin ekleyerek çalışmalarınızı farklı alanlarda kullanabilirsiniz.

ArtFlow

Android üzerinden ulaşabileceğiniz ArtFlow, hem yetişkinler hem de çocuklar için uygun olan programlar arasında. Programda yineleme ve geri alma özelliklerinden kolayca yararlanarak tasarımlarınızı düzenleyebilirsiniz. Ayrıca programda size sunulan 70’ten fazla çizim aracı ve fırça yardımıyla görsel anlamda zengin içerikler üretebilir, galerinizde bulunan görselleri içeri aktararak çeşitli düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

Ibis Paint X

Android tabletinizle keyifli çizimler yapabileceğiniz ve eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Ibis Paint X uygulaması ile hayalinizdeki çizimleri tablet ekranında kolayca oluşturabilirsiniz. Ücretsiz özelliklerin yanında uygulama içi satın almaların da bulunduğu program, çizim yaptığınız esnada uygulamalarınızı kaydetmenize ve bu süreci arkadaşlarınızla paylaşmanıza imkan verir.

Krita

Android tabanlı tabletlerle uyumlu olan Krita, nitelikli çizim örnekleri gerçekleştirmek için değişik renk aralıkları, katmanlar ve fırçalarla kullanıcılarına birbirinden özel seçenekler sunar. Hem profesyonel hem de başlangıç seviyesindeki kullanıcılara uygun olan Krita, özelleştirme tercihleri ile de aklınızdaki çizimleri gerçeğe dönüştürmenize imkan tanır. Program, özel çizim asistanına sahip olup size kusursuz çizimler yapmanız konusunda önemli bir destek sağlar.

iPad için Çizim Programları Nelerdir?

iPad’iniz üzerinde Apple Pencil yardımıyla harikalar yaratabileceğiniz uygulamalar o kadar fazla ki! Her biri farklı özellikleriyle öne çıkan programlar sayesinde kendinizi çizim dünyasının renkli atmosferine kaptırarak sıra dışı çalışmalar oluşturabilirsiniz. İşte iOS tabanlı tabletlerde kullanabileceğiniz bazı çizim programları:

Affinity Designer

Serif Labs tarafından geliştirilen Affinity Designer programı, masaüstü sürümünde yer alan tüm özellikleri iPad’lerde de kullanmaya olanak tanır. Bu uygulama profesyonel grafik tasarımcıları ve çizerler için önemli çizim araçlarına sahip. Gelişmiş ızgara seçenekleri, vektörler ve kılavuzlarla zenginleştirilen program göz alıcı illüstrasyonların yanı sıra UI ve UX tasarımı gibi profesyonel ölçekte çizimler yapmaya da yardımcı olur.

ProCreate

Tablette çizim programları denince akla gelen programlardan biri de ProCreate. Bu uygulama hem profesyoneller hem de çizime yeni başlayanlar için kullanışlı özellikler içerir. Apple kaleminizle pek çok uygulama özelliğini etkinleştirebilir, tabletinizi tam bir tuvale çevirebilirsiniz. Programda 200’den fazla kalem ve fırça bulunur. Uygulamanın sunduğu diğer araçları da inceleyerek eğlenceli resimler oluşturabilirsiniz.

Adobe Fresco

Adobe Fresco, vektör ve çizim araçlarıyla öne çıkan ve iPad kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği uygulamalardan biri. Kullanıcı arayüzünde Photoshop’u baz alan program dosyaların Photoshop’a aktarılmasına izin verir. Özel suluboya fırçaları ile benzersiz çizimler gerçekleştirebileceğiniz programı Creative Cloud üyeliğiniz üzerinden indirip kullanabilirsiniz. Uygulama üzerinde yer alan ücretsiz araçları deneyerek çizim yaptıktan sonra isterseniz uygulama içi satın alma araçlarını kullanabilir, daha nitelikli resimler yapabilirsiniz.

Astropad Studio

Astropad Studio, çizime yeni başlayanlar ve profesyonel grafik tasarımcıları için geliştirilmiş programlardan biri. Apple Pencil ile kolay bir şekilde kullanabileceğiniz ve nitelikli çizimler yaratabileceğiniz programı, dilerseniz iMac cihazlarınızla ve Photoshop gibi uygulamalarla senkronize edebilir ve yaratıcı araçları birlikte kullanarak programın daha fazla özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Adobe Illustrator Draw

Eğer eskiz yapmaktan hoşlanıyorsanız o halde Adobe Illustrator Draw programını mutlaka denemelisiniz. Sanatsal yeteneklerinizi geliştirmeniz için size kapsamlı bir araç seti sunan program, hızlı arayüzü ile kaliteli çalışmalar yapmanıza izin verir. Creative Cloud aboneliği ile tabletinize indirebileceğiniz uygulamanın Creative Sync işlevi bulunur. Bu özellik sayesinde dilerseniz programı masaüstünüzde de kullanarak çalışmalarınıza bilgisayar üzerinden devam edebilirsiniz.

Clip Studio Paint

En çok tercih edilen 3D tasarım programlarından biri olan Clip Studio Paint, hem yeni başlayanlar hem de illüstratörler tarafından rahatlıkla kullanılabilen bir program. Çeşitli seviyelerde araçlara sahip olan Clip Studio Paint; 3D animasyon, çizgi roman ve çeşitli modelleme çizimleri yapmaya olanak tanır. Uygulamanın konsept sanatı ve animasyon tasarımı özellikleri ise profesyonellerin en fazla tercih ettiği araçlar arasında bulunur. Program üzerinde yarattığınız animasyonları dilerseniz gif ve video şeklinde dışarı aktarmanız da mümkün.

Siz de Android ve iOS işletim sistemleriyle uyumlu çizim programlarını inceleyerek ihtiyacınıza ve zevkinize en uygun uygulamaları belirleyebilir, aklınızdaki yaratıcı tasarımları gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Çizim programlarını kullanmak için tablet satın almak isterseniz Turkcell Pasaj üzerindeki modellere hemen göz atabilir, siparişinizi kolayca oluşturabilirsiniz.

scrolltotop svg