Travel Sistem Bebek Arabası Nedir? Farkı Nedir? 
Aile

9 dk okuma

Bebeğiniz henüz dünyaya gelmeden önce büyük bir heyecanla onun için alışveriş yapmaya başladıysanız karşınıza bir sürü farklı bebek arabası modeli çıkmış olabilir. Bebek arabası seçiminde kalite kadar önemli olan unsurlardan biri de onunla neler yapabileceğinizdir. Peki, alışverişleriniz sırasında karşınıza çıkan travel bebek arabasının farkı nedir? Gelin bu önemli seçim öncesinde modelin ne olduğuna, özelliklerine ve avantajlarına göz atalım.

Travel Sistem Bebek Arabası Nedir?

İngilizce bir kelime olan “Travel” seyahat ve gezme gibi farklı anlamlara gelir. Travel sistem bebek arabaları diğer modellerden farklı olarak tam da adı ile bağlantılı olan işleve hizmet eder. Gezmek! Standart bebek arabası, puset ve araba koltuğu genellikle tek bir amaca yönelik kullanıma uygunken travel sistemli modeller farklı olarak birden fazla işleve hizmet eder.

Bebek oto koltuğu, puset, ana kucağı ve araba olarak kullanıma uygun olan parçaların bir araya gelmesiyle üretilmiştir. Sökerek ve parçaları ayarlayarak bebeğinizi her daim tek bir ürünle gezdirebilmenizi sağlar. Araba, ev ve sokak için ayrı ürünler almaktansa tek ürünle çocuğunuzun tüm ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlayan çok işlevli bu ürünü seçmeden önce bazı ipuçlarına dikkat etmek yararınızadır.

Bebeğiniz için araba seçerken karşınıza en çok çıkan ve çoğunlukla diğer ebeveynlerin de önerdiği modellerin başında birden fazla görev için üretilen travel sistem bebek arabası gelir. Peki, arabayla sokakta gezmek dışında bu ürünlerle ne yapılır?

Ekstra Bir Pusete Gerek Kalmaz

Bebeğinizi beslerken ya da evde sizinle oturmasını istediğiniz zaman genellikle bir pusete yerleştirmeniz gerekir. Özellikle henüz oturmayı öğrenmemiş küçük çocuklarda puset yatay açısı ile işinizi oldukça kolay bir hale getirir. Arabadan eve taşırken, misafirlikte ya da bir kafede kahvenizi içerken puset ile bebeğinizi güvenli bir alana yerleştirebilir, huzurlu ve rahat olmasını sağlayabilirsiniz. Her seferinde ayrı bir puset taşımak zor olabileceği için travel sistemin bu özelliği işinize yarayabilir.

Ana Kucağı ve Puset Bir Arada!

Özellikle çocukların uyumasına yardımcı olan ana kucağı ile bir araya gelen puset parçalarına sahip modeller bebeğinizin rahatlık seviyesini en üst düzeye çıkarır. Puset ve ana kucağının hareketli yapısının yanı sıra güneşliği de varsa her mevsim güvenle kullanabilirsiniz.

Oto Koltuğu Aramakla Uğraşmayın

Çocuk oto koltuğuna gerek kalmaz. Yasalarla belli bir yaşın altındaki çocuklar için kullanımı zorunlu kılınan oto koltukları mecburiyetin yanı sıra bebeğinizin güvenliği için de mutlaka alışveriş listenize eklemeniz gereken bir üründür. Ayrı bir ürün istemiyorsanız oto koltuğu özellikli travel sistem bebek arabaları arasından seçim yapabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz arabada uyuyakaldığında koltuktan kaldırırken onun rahatının bozulması gerekmez. Puseti ile arabadan çıkararak rahatlıkla eve taşıyabilirsiniz. Siz tüm işi yaparken o konforlu yatağında uyumaya devam ettiği için endişelenmeniz de gerekmez.

Travel Sistem Bebek Arabası Özellikleri Nelerdir?

İster ilk çocuğunuz olsun ister 2., 3., 4… Eğer elinizde bazı bebek eşyaları yoksa mutlaka alışveriş yapmanız gerekir. Bebek eşyaları da kumaşından plastiğine, üretiminden paketlemesine bir sürü farklı detayda kullanılan sağlıklı malzeme ve kaliteli işçiliği nedeniyle pek de bütçe dostu sayılmaz. Çok fazla alışveriş yapmaya ihtiyacınız varken (ve daha çok olacakken) aldığınız üründen maksimum verim beklemeniz oldukça insani bir durumdur. Travel sistem bebek arabası kullanımı birden fazla amacı ile size bu konuda fayda sağlar dedik. Peki, başka ne gibi özelliklere sahiptir?

Çocuğunuzla Birlikte Büyür

Çocuğunuz henüz doğmadan aldığınız bir arabanın onunla büyüyeceğini bilmek sizi ekonomik açıdan oldukça rahat hissettirecektir. Ayarlanabilir sırt ve diğer parçalar sayesinde bebeğiniz büyüdükçe onun boyuna göre arabayı büyütebilirsiniz.

Çocuğunuzun doğduğu ilk andan itibaren bu modelleri kullanmaya başlayabilir, yeni doğandan 15 kg olduğu yaklaşık 4 yaş civarına kadar rahatlıkla dört sene kullanmaya devam edebilirsiniz. Tabii modele göre kullanım aralığı ve kapasite; çocuğun gelişim hızına göre yaş aralığı değişebilir.

Çoğu modelde ayarlanabilir sırt desteği bulunduğu için oto koltuğu ve puset olarak kullanım sırasında bundan faydalanabilirsiniz. Ayarlama sayesinde çocuğunuzu beslerken ya da oyun sırasında sırtını oturması için dik konuma getirebilir, konforlu uyuması için yatay pozisyona saniyeler içinde çevirebilirsiniz.

Yolculuk, Seyahat ve Gezilerin Vazgeçilmezi Olur

Kapsamlı bir bebek arabası modeli olduğundan genellikle alışveriş sepeti, bebek çantası taşıma haznesi olarak kullanılan bölüm geniş ve iyi düşünülmüştür. Ne de olsa tek ürünle bebeklikten çocukluğa geçiş döneminde tüm seyahat ihtiyacınızı karşılamak için üretiliyorlar!

Tenteli modeller en güneşli havalarda, rüzgârlı, soğuk ve yağmurlu günlerde bebeğinizi koruyarak içinizin rahat etmesini sağlar. Tente açılma mesafesi, güneş koruyucu UV özelliği, tamamen kapanma gibi farklı fonksiyonlar modele göre değişse de hepsinde en azından yarım tenteyi bulabilirsiniz. Açık havada çocuğunuzla vakit geçirirken ya da taşıma sırasında en çok işinize yarayacak özelliklerden biri bu olur.

Bebek oto koltuklarında çoğunlukla tavsiye edilen 5 noktalı emniyet kemerlerine sahip olan modelleri de bulabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz bir kaza olmasa da ani fren ve sarsılmalarda en az hasarı alır. Özellikle süspansiyonlu modeller sarsıntıyı daha çok emer. Koltuk altları, omuzlar ve bacak arasından geçen kemerler onu sıkı sıkıya güvende tutar.

Travel Sistem Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Heyecan ve hevesle bebek alışverişi yaparken bazı ufak detaylar ne kadar araştırırsanız araştırın yine de gözden kaçabilir. Özellikle ilk çocuksa birçok kişiden farklı fikirler duyduğunuz için kafanız karışabilir ve karar vermekte zorlanabilirsiniz. En iyi travel sistem bebek arabası hangisi ve neye dikkat etmelisiniz gelin hep birlikte inceleyelim.

Kaliteye Dikkat!

İlk tavsiye! En iyi bebek arabası tüm ihtiyaçlarınızı karşılarken kaliteden ödün vermeyendir. Marka ya da modelden ziyade işlevlerine, kalitesine ve bütçenize uygunluğuna odaklanmalısınız. Ama unutmayın ki 3-4 sene boyunca kullanacağınız bir ürün olacak yani sınırları biraz zorlayarak en idealini almaya çalışmanızı tavsiye ederiz. Güvenilirlik için bir kalite standardı olan EN 1888 Avrupa standartlarına uygun modeller önerilir.

Kolay Temizlenebilirlik

Bebek ve çocuklar altına kaçırma, bezin sızdırması ya da yiyecekleri bulaştırma gibi davranışlar sergileyebilir. Bebeğinizin hijyenik bir ortamda seyahat etmesini istiyorsanız silinebilir ve yıkanabilir kumaşa sahip modellere yönelmek akıllıca olur.

Ağırlık ve Boyut Seçimi Önemli!

Travel sistem bebek arabası tavsiye ederken kullanıcının potansiyelini de göz önüne almak gerekir. Ufak tefek biri için ağır bir arabanın kullanması oldukça zor olur ve tüm bebek bakımı yorgunluğu ikiye katlanabilir. Gücünüzü, boyunuzu ve kilonuzu da seçim yaparken göz önüne almalı hatta arabanızın genişliğini ve bagaj kapasitesini bile düşünmelisiniz. En rahat kullanım için tek başına ana kucağını taşımak, bebek arabasını tek hareketle kapatmak için ağırlık ve özellik seçimi yapabilirsiniz.

Özgür Hareket İmkanı Arayın

Çift yönlü kullanım da kullanım sırasında sizi rahatlatacak özelliklerden biridir. Tekerlekleri sınırlı olmayan yani 360 derece dönebilen modeller tıpkı çift yönlü kullanım gibi hareket özgürlüğü veren tasarımlardır. Arabayı yönlendirmek, bebeği yerleştirmek bu ürünlerle basittir. Tabii siz bebeği yerleştirirken yuvarlanan tekerlekler yüzünden kaçan bir araba istemiyorsanız fren sistemi ve tekerlek kilidini de araba seçerken dikkate alabilirsiniz.

scrolltotop svg