Tüm Zamanların En Çok Oynanan Mobil Oyunları
Oyun

9 dk okuma

Mobil oyunlar, taşınabilir cihazlar olan akıllı telefonlar, tabletler, el tipi oyun konsolları ve diğer mobil cihazlar için geliştirilen oyunlardır. Mobil oyunlar genel olarak kolay bir oynanışa ve kısa oyun seanslarına sahiptir. Bu sayede işe giderken veya boş zamanlarınızda telefonunuz ile kısa bir eğlence yakalayabilirsiniz. En çok oynanan mobil oyunlar genellikle bulmaca oyunları, hızlı refleks gerektiren oyunlar ve spor oyunlarından oluşur. Yarış, kart ve strateji oyunları da en çok oynanan mobil oyun türlerine dâhildir. Candy Crush Saga, Subway Surfers, Temple Run ve Angry Birds, dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından birkaçıdır. Dünyada ve Türkiye’de en çok oynanan mobil oyunlarıyla ilgili detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

mobil oyun

“Free Fire”: Savaş Alanında Hayatta Kalma Sanatı

Free Fire popüler bir mobil battle royale savaş oyunudur. En çok oynanan mobil oyun türlerinden olan battle royale türündeki oyunlarda oyuncular bir adaya uçaktan paraşütle atlar ve diğer oyuncularla karşı karşıya gelir. Gerçekleşen mücadele sonucunda sona kalan oyuncu veya ekip, kazanmış olur. Free Fire da bu oyun mantığına sahiptir. Free Fire çeşitli haritaları bünyesinde barındırır. Bu haritalar farklı coğrafi özelliklerde oluşturulmuştur. Bu sayede her haritada farklı stratejiler geliştirebilirsiniz. En çok oynanan mobil oyunlardan olan Free Fire, bir takım ile oynanabileceği gibi solo olarak da oynanabilir. Oyunda geniş bir silah ve ekipman yelpazesi yer alır. Daralan bir oyun alanına sahip olan Free Fire, dinamik bir oyun deneyimi de sunar. Free Fire bu yönleri ile oyunculara heyecan dolu bir oyun deneyimi yaşatmayı vadeder.

“PUBG Mobile”: Adrenalin Dolu Hayatta Kalma Mücadelesi

PUBG Mobile en çok oynanan mobil savaş oyunlarından biridir. Battle Royale türünün en popüler temsilcisi olan PUBG Mobile hemen hemen her platformda yer alan bir oyundur. Apple ve Android telefonların çoğunda oynanabilen PUBG Mobile farklı boyutlarda, temalarda ve coğrafi özelliklerde haritalara sahiptir. Solo ve takım olarak da oynanabilen PUBG Mobile bünyesinde araba, motosiklet gibi araçları da barındırır. Bu sayede oyuncular daralan oyun alanından hızlıca kaçabilir veya silah ve ekipmanları hızlıca toplayabilir. Etkileyici grafikleri ve sesleri ile dikkat çeken PUBG Mobile oyun içi sesli sohbet gibi özellikleriyle en çok oynanan mobil oyunlardan birisi oluyor. Yüksek grafik kalitesi sebebi ile telefon bataryasını fazla kullanan PUBG Mobile’ı uzun süre boyunca kesintisiz olarak oynamak istiyorsanız powerbank satın alabilirsiniz.

“Call of Duty: Mobile”: Klasik Savaş Oyunu

Call of Duty serisini mobil ortama taşıyan Call of Duty: Mobile birinci şahıs nişancı (FPS) türünde bir oyundur. Farklı oyun modlarını bir arada sunan Call of Duty: Mobile rekabetçi bir oyun deneyimi vadediyor. Oyun, Call Of Duty’nin klasikleşmiş modlarına ek olarak battle royale seçeneğine de bulunur. Call of Duty serisinin ikonikleşen klasik haritalarını da oyunculara sunan oyun, oldukça geniş bir silah ve ekipman envanterine sahiptir. Call of Duty: Mobile bunlara ek olarak rütbe sistemiyle sizinle aynı seviyedeki kişilerle karşılaşabilirsiniz. Oyuncular, rütbe atladıkça daha yüksek seviyelere erişir ve çeşitli ödüller kazanır. Call of Duty: Mobile internet bağlantısının olmadığı durumlarda çevrimdışı olarak da oynanabilir. Oyunda, tek oyunculu hikâye modu da yer alır. Düzenli olarak güncellenen oyunda, oynanışı çeşitlendirmek için farklı etkinlikler bulunur.

mobil savaş oyunları

“Candy Crush Saga”: Renkli Şekerlerin Bağımlılık Yapan Dünyası

Candy Crush Saga en çok oynanan mobil oyunlardan biridir. Eşleştirme-bulmaca türünde olan Candy Crush Saga’da oyuncular, renkli şekerleri eşleştirerek bulmacaları tamamlar ve bir sonraki seviyeye atlar. Oyundaki ana amaç birbirine yakın olan en az üç tane aynı renkteki şekeri eşleştirerek patlatmaktır. Candy Crush Saga yüzlerce seviyeye sahiptir, seviyeler ilerledikçe bulmacaların karmaşıklığı ve zorluğu da aynı oranda artar. Oyunda daha büyük ve etkili eşleştirme yapmak için özel şekerler ve güçlendirmeler yer alır. Oyun Facebook entegrasyonu özelliğine sahiptir. Bu sayede oyuncular, arkadaşlarının ilerlemelerini görebilir, onlarla rekabet edebilir. Bağımlılık yapan oynanışı ile dikkat çeken Candy Crush Saga oyunculara günlük olarak ödül de sunar. 

“Clash Royale”: Strateji ve Hızı Birleştirme Gerektiren Dünya

En çok oynanan mobil strateji oyunlarından olan Clash Royale’de, kart toplama ve kule savunması yaparsınız. Oyun bu yönü ile oyuncuların hızlı refleks göstermesini ve doğru stratejileri uygulamasını gerektirir. Clash Royale’de oyuncular, kendi kart destelerini oluşturup rakiplerine karşı savaşır ve kulelerini korur. Oyundaki kartlar asker, büyü ve yapı gibi elementleri içerir. Bu kartlar ile kendi kulelerini savunan oyuncular aynı zamanda rakip kulelere de saldırabilir. Oyuncuların mağlup olmaması için dengeli bir saldırı-savunma stratejisi belirlemesi gerekir. En çok oynanan mobil oyunlardan olan Clash Royale oyunculara gerçek zamanlı savaş deneyimi sunar. Oyuncular bu sayede anlık olarak tepki verir ve strateji yapar. Oyuncular farklı arenalarda savaşabilir ve yükselebilir. Bu sayede daha yüksek seviyeli oyuncularla karşılaşabilirler. Oyunda düzenli olarak turnuvalar da düzenlenir. Bu turnuvalar oyunculara özel yetenek ve kartları kazandırabilir.

“Among Us”: Eğlenceli ve İhanet Dolu Bir Gemi

En çok oynanan mobil RPG oyunlarından olan Among Us, birden fazla kişiyle oynanır. Among Us oyununda oyuncular, bir uzay gemisinin mürettebatını temsil eder. Gemideki görevleri tamamlamak için bir araya gelen oyuncuların içinde ‘’Impostor’’ adı verilen ihanet eden oyuncular da yer alır. Diğer oyuncular Impostor’ın kim olduğunu çözmeye çalışır.

mobil oyun

“Subway Surfer”: Raylarda Bitmeyen Bir Macera

Subway Surfers oldukça popüler bir sonsuz koşu oyunudur. Oyuncular bir grafiti sanatçısının güvenlik görevlisinden kaçışını temsil eder. Bu sonsuz koşu macerasında oyuncular karşılarına çıkan engelleri aşmaya çalışır. Oyuncular kaçış esnasında karşılarına çıkan bonusları, puanları ve ödülleri de toplayarak oynanışı daha detaylı bir hâle getirebilir.

“Homescapes ve Gardenscapes”: Evi ve Bahçeyi Yeniden Tasarlamak

Homescapes ve Gardenscapes benzer oynanışa sahip olan iki farklı oyundur. Oyuncular, Homescapes oyununda evlerini, Gardenscapes oyununda ise bahçelerini yeniden tasarlar ve restore eder. Oyuncular görevleri tamamlayarak yıldız kazanır. Bu yıldızlar ile evin veya bahçenin farklı yerlerini yeniden tasarlayabilirler. Oyunda mobilya seçimi, bitki ve çiçek seçimi, duvar kağıdı seçimi gibi pek çok özellik sunulur.

“Roblox”: Sınırsız Yaratıcılığın Platformu

En çok oynanan mobil oyunlardan olan Roblox, diğerlerine göre oldukça farklıdır. Oyuncular, kendi oyunlarını oluşturabilir, oynayabilir ve paylaşabilir. Dijital evrende sınırsız yaratıcılık sunan Roblox, oyuncuların interaktif bir oyun oluşturmasını mümkün kılar. Roblox, daha gelişmiş oyunlar için scripting ve kodlama desteği de verir. Aynı zamanda oyuncular, oluşturdukları oyunları ve materyalleri satışa da sunabilir. Düzenli olarak turnuva düzenleyen Roblox, topluluğuna da oldukça önem verir.

“Pokémon GO”: Pokémon Ustaları Sokaklarda

Pokémon GO artırılmış gerçeklik (VR) sunan bir mobil oyundur. Oyuncular gerçek dünyayı keşfederken sanal Pokémon’ları yakalar, eğitir ve savaştırır. Pokémon GO, popüler anime serisinin evrenini gerçek dünyaya taşır. Böylelikle oyuncuların hem gerçek hem de sanal dünya ile etkileşim kurmasını mümkün hâle getirir.

scrolltotop svg