Valorant Türk Ajanı Fade’in Hikayesi
Oyun

9 dk okuma

Oynaması ücretsiz oyunlar arasında en çok tercih edilen yapımlardan biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Valorant, Riot Games’in, birinci şahıs nişancı türü oyunlarla vakit geçirmekten hoşlanan oyunculara bir hediyesi olarak değerlendiriliyor. Çıkış yaptığı 2020’nin ortalarında, özellikle Counter-Strike: Global Offensive oyununun hem normal oyuncularını hem de Espor arenasında mücadeleden mücadeleye koşan profesyonel Espor oyuncularını kendine bağlayan yapım, aradan geçen iki yılı aşkın sürede popülerliğini katlayarak yoluna devam ediyor. Bunda etkili olan unsurların başında, oyuna kolay alışılabilmesi, haritaların rekabetçi karşılaşmalara uygun olarak tasarlanması ve tabii ki ajan sistemi geliyor. İlk etapta az sayıda ajanla oyuncuların karşısına çıkmış olsa da zaman içinde dünyanın farklı ülkelerinden kadın ve erkek ajanlarla zenginleşen Valorant ajan kadrosunun seçilebilir durumdaki 19. ajanı, Türkiye’den geliyor.

Gerçek adının Hazal Eyletmez olduğu açıklanan ajan Fade, Radyant olmasıyla dikkat çekiyor. Radyant, yakın gelecekteki Dünya’yı etkileyen mistik ve sırlı bir vakanın yaşanmasının ardından dünyanın farklı bölgelerindeki insanların bu olay sonrasında kazandığı yetenekler onları Radyant hâline getiriyor. Fade de kendisine bahşedilen bu yetenekle, sonraları kadrosuna katılacağı Valorant Protokolü çerçevesinde düşmanlarını birer birer alaşağı ediyor. Dilerseniz gelin Hazal Eyletmez, namıdiğer Fade’in hikâyesine göz atmaya başlayalım.

Önemsediği Kişi İçin Valorant ile Karşı Karşıya Gelen Ödül Avcısı: Fade

Riot Games’in, görünümünü Türkiye’ye özgü ayrıntılarla bezediği Türk Valorant ajanı Fade, el işaret parmağındaki nazar boncuğu detayından sağ elindeki yöresel kınalara, boynundaki kedi patisi dövmesinden bir gözünün mavi, diğer gözünün yeşil düzenlenmiş olmasına dek sayısız ayrıntıyla Fade’i bu topraklara özgü kılıyor. Düşmanlarının kâbuslarını kullanarak onları korku ve dehşetin pençesinde bırakıp saf dışı edebilen ajan, korkusuz bir ödül avcısı olarak tanımlanıyor. İlk Işık sonrasında doğaüstü yeteneklere kavuşan Fade’in hikâyesi ise bir kayıp üzerine inşa ediliyor.

Kendisi için önemli bir erkeğin kaçırılmasıyla çılgına dönen karakter, hummalı bir araştırma sürecine girişiyor. Kâbus görme yeteneklerinden yararlanarak arama işlemini farklı boyutlarda da sürdüren Fade, elde ettiği kâbusların kendisini, Valorant Protokolü’ne götürmesi ile sıra dışı bir maceraya atılmış oluyor. Sevdiği ve kendisi için önemli olan kişiyi Valorant Protokolü’nün kaçırdığını düşünen ve bu şüpheleri üzerine Protokol ile ismini belli etmeden iletişime geçen karakter, kaçırma eylemini Protokol’ün yapması durumunda Protokol’deki herkesin kimliğini ifşa edeceğini söylüyor. Hatta bununla da yetinmeyip Protokol’deki her ajanla teker teker iletişime geçip kendileri hakkındaki kişisel detayları, yine kendileriyle paylaşıyor. Fade’i takip eden ve genel olarak Fade’in yaptıklarıyla ilgilenen Valorant Protokolü, karakterin tehditkâr tavrından rahatsızlık duyarak onu yakalamak üzere İstanbul’a bir saldırı ekibi yönlendiriyor. Kendine özgü yetenekleri ile düşmanlarını kolayca alt edebilen Fade, Radyant özellikleri ile dikkat dağıtmayı ve kendisini yakalamak isteyenlere görünmeden kaçmayı denese de Valorant Protokolü’nün en ilginç üyesi/ajanı robot KAY/O tarafından yakalanıyor.

Gözaltına alındıktan sonra bir Valorant Protokolü üssüne getirilen Fade, yıllarını Valorant’a vermiş tecrübeli ajanların sorgulamalarına tabi tutuluyor. Kendisi için olumsuz gibi görünse de Fade’in gözaltına alınması, bazı olumlu gelişmelerinde beraberinde getiriyor. Zira yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Fade’in, kendisi için önemli kişinin kaçırma eylemini Valorant Protokolü’nün yapmadığını, böyle bir olaydan haberlerinin dahi olmadığını anlıyor. Bunun yanında diğer dünyalardan da haberdar olan karakter, Valorant’ın, kendisi ile uğraştığı esnada aslında gerçekleştirmesi gereken projeleri de askıya aldığını ve diğer dünyalardan birine yolculuk yapmaya hazırlandıklarını öğreniyor. Protokol’ün hareket kabiliyetlerinin ajanlarla sınırlı olduğunu ve bu nedenle her bir yeni ajanla Protokol’ün güç kazandığını fark eden Fade, Valorant’ın kıdemli ajanlarının kendisine ajanlık teklifini düşünmeye başlıyor. Ekibin Omega Dünya’ya yaptıkları seyahat esnasında yapılan bu teklif, karakter tarafından kabul ediliyor ve Hazal Eyletmez olarak hayatına devam eden ödül avcısı Radyant kadın, Fade kimliğiyle Protokol’ün bir parçası hâline geliyor.

Sert Bir Mizaca Sahip Olmasına Rağmen Yer Yer Esprili Bir Kişilik

Tasarım sürecinde oyuncuların sevebilecekleri türden bir karakter oluşturmaya odaklanan Riot Games, ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı İlayda Alişan’ın konuştuğu Fade’e sert bir kişilik kazandırıyor. İlayda Alişan’ın oyun içi konuşmalarından da anlaşılacağı üzere geçmişten gelen tecrübeler nedeniyle neşeli ve dışa dönük bir karakterden ziyade soğukkanlı, planlı hareket eden ve ciddi bir profil sergileyen Fade, her ne kadar ciddi bir mizaca sahip olsa da duruma göre başarılı espriler yapmaktan da kaçınmıyor. Maçlarda da kişiliğine dair ayrıntıları, yaptığı yorumlarla gösteren karakter, takım arkadaşlarının tatsız yorumlarının ardından hemen bir espri patlatarak atmosferi yumuşatmayı biliyor.

Beklenmedik bir anda oyunda saf dışı bırakıldığında esprili tavırlarını bir kenara bırakıp ciddiyeti ele alan Fade, takım arkadaşları tarafından hayata yeniden döndürüldüğünde biraz da doğal olarak isteksiz hareket edebiliyor. Radyant yetenekleriyle donatılmasının keyfini karşılaşmalarda çıkarıp hem kendisini hem de takım arkadaşlarını avantajlı hâle getiren ajan, bu yeteneklerini zaman zaman bir gurur kaynağı şeklinde görüp ilginç yorumlarda bulunabiliyor. Açık sözlülük konusunda da sınıfı geçen ve takım arkadaşlarını, karşılaşmalar esnasında takip edip tutumlarına göre olumlu ya da olumsuz yorumlarda bulunan ajan, takım içi sinerjiye büyük önem veriyor. Çok da sevmediği kâbus odaklı özel kabiliyetleri sebebiyle aynadaki benliğini sık sık gören ve bundan şikâyetçi olabilen Fade, kimi zaman yine aynadaki benliğine karşı acıma duygusu hissedebiliyor.

Fade Hem Modern Hem de Geleneksel Estetiği Bir Arada Bulunduruyor

Valorant takipçisi başta kadın oyuncular olmak üzere herkesin keyifle seçip oynadığı Fade, kadınsı yönü törpülenmemiş ama abartıdan uzak görünümü ile beğeni kazanıyor. Ruj ve göz farı rengini siyah tercih eden, dikdörtgen biçimli göz farıyla gözlerini daha da ön plana çıkaran karakter, siyahtan beyaza geçiş yapan saçlarıyla kendine has bir görünüm yakalıyor. Ankara ve Van kedilerinin ortak özelliği farklı renk göz özelliğiyle güçlendirilen Fade, boynunda ve ayakkabılarının tabanında taşıdığı pati izleriyle ayrı bir güzellik kazanıyor. Anadolu’da sıklıkla uygulanan kına temelli el dövmelerine sahip olan karakter, sol elindeki ve ceketinin fermuar başlığındaki nazar boncuğu ile Valorant oyununun Türk oyuncular tarafından daha da benimsenmesine katkıda bulunuyor.

Yetenek tarafında ise rakiplerine kök söktüren Fade; Musallat, Mıhla, Ecel, Gece Karanlığı gibi özelliklerle geliyor. Musallat, karakterin görüş menzili içinde yer alan düşmanları ortaya çıkarıyor ve tamamına dehşet izi uyguluyor. Mıhla, Fade’in yakınındaki düşmanları bulundukları yere sabitleyip onları sağır hâle getiriyor ve arka arkaya çürüme hasarı almalarını sağlıyor. Ecel, doğrudan düşmana ya da düşmanın bıraktığı izlere kilitlenerek hedefinin peşinden gidiyor. Gece Karanlığı ise duvarların içinden geçebilen bir kâbus enerjisinin ateşlenmesiyle aktive ediliyor. Düşmana ilerleyen enerji, düşmanın yerini açık edecek bir iz oluşturmakla birlikte etki ettiği rakibi sağır ederek çürüme hasarı almasını mümkün kılıyor.

scrolltotop svg