2022-2023 Eğitim Dönemi İçin İhtiyaç Listesi
Ev & Yaşam

9 dk okuma

Sesli Dinle

2022-2023 Eğit....

/

Okulların açılması ile birlikte evlerde alışveriş telaşı da başlar. 2022-2023 yılı eğitim – öğretim dönemi için en güncel kırtasiye alışveriş listesini sizler için derledik. Çocuğunuzun çantasında olması gereken en önemli ürünler nelerdir? Kırtasiye ürünlerini seçerken hangi kriterlere dikkat etmeniz gerekir? Doğru bir okul alışveriş listesi nasıl hazırlanır? Bu zorlu süreçte hem ekonomik hem de kaliteli bir okul ihtiyaç listesi hazırlamak için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Okul İhtiyaç Listesi Nasıl Hazırlanır?

Okul alışverişinin titizlikle yapılması, çocuğunuzun konforlu bir eğitim hayatı geçirmesi açısından oldukça önemlidir. Çünkü uzun saatlerini okulda geçiren çocuklar neredeyse bütün gün bu kırtasiye ürünleri ile temas hâlinde olur. Aynı şekilde eve geldikten sonraki ders çalışma süreçlerinde de çocuğunuz yine bu malzemeleri kullanır. Bu nedenle 2022 yılı okul kırtasiye alışveriş listesi oluştururken pek çok farklı kriteri göz önünde bulundurmanız gerekir. İlk olarak liste hazırlamaya başlamadan önce çocuğunuzun okuyacağı sınıf için gerekli olan okul malzemelerini araştırmalısınız. Bu süreçte sınıf öğretmeninizden yardım alarak liste üzerinde gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Öğretmenlerin paylaştığı okul ihtiyaç listelerine ulaşarak bu listelerle alışverişinizi yönlendirebilirsiniz.

Kaliteli Kırtasiye Ürünü Nasıl Seçilir?

Yeni eğitim yılı için okul ihtiyaç listesi hazırlarken ilk olarak en temel malzemeler olan okul çantası, beslenme çantası ve suluktan başlayabilirsiniz. Çocuğunuz için okul çantası seçerken ergonomik ve sırt sağlığını koruyan ürünlere öncelik tanımalısınız. Öte yandan kaliteli kumaştan üretilen çantaları seçerek uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzun gideceği sınıfa uygun olarak tek gözlü ya da birden fazla fermuarlı bölmeye sahip olan çantalar arasından seçim yapabilirsiniz. Aynı şekilde beslenme ve suluk seçiminde de kaliteli materyallerden imal edilen ürünleri tercih etmeniz gerekir. Çanta, beslenme çantası ve su matarasını üçlü set hâlinde alarak hem tasarruf edebilir hem de takım yapabilirsiniz. Çocuğunuzun sevdiği bir çizgi film karakteri ya da animasyon figürü varsa o ürünlere yönelerek seçiminizi kolaylaştırabilirsiniz. Ancak ne olursa olsun tüm bu ürünleri alırken ilk dikkat etmeniz gereken nokta malzemelerin sağlıklı ve kaliteli materyallerden üretilmiş olmasıdır.

Kırtasiye Alışveriş Listesinin Olmazsa Olmaz Ürünleri Nelerdir?

Kendi kırtasiye listenizi hazırlarken ilk olarak evde bulunan malzemelerinizi kontrol ederek ihtiyacınız kadar ürün almaya özen göstermelisiniz. Bu tasarruf bilincini çocuklarınıza da aşılayarak yalnızca ihtiyacınız dâhilinde bütçe dostu bir alışveriş keyfi yaşayabilirsiniz. Yeni eğitim dönemi için ilk edinmeniz gereken ürünler kalem ve kalem çeşitleridir. Çocuğunuzun yaşına ve gelişimine uygun seçimler yapmanız bu süreçte oldukça önemlidir. Örneğin, birinci sınıfa giden bir çocuğunuz varsa kalın gövdeli ve sağlam uçlu kurşun kalemleri tercih ederek konforlu bir yazı deneyimi yaşamasını sağlayabilirsiniz. İnce uçlu veya versatil denen uçlu ve basmalı kalemler ise daha büyük sınıfa giden öğrenciler için ideal olur. Kurşun yazı kalemlerine ek olarak başlık atmak için kullanılan renkli kalemlerin de çocuğunuzun kalem kutusunda bulunması gerekir. Kırmızı, yeşil veya lacivert olarak üretilen bu kalemleri de alışveriş listenize ekleyebilirsiniz. Tüm bu kurşun kalem çeşitlerinden birden fazla satın alarak yedek ürünleri de evinizde ya da çocuğunuzun çantasında bulundurmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Pratik Kırtasiye Malzemesi Nasıl Belirlenir?

Okul ihtiyaç listesi içerisinde yer alması gereken diğer bir önemli ürün de kalem kutusudur. Renk renk ve farklı materyallerden üretilen bu kalem kutularını büyüklüklerine veya kapasitelerine göre değerlendirebilirsiniz. Okula yeni başlayan çocuklar için tek gözlü kalem kutular yeterli gelirken daha büyük sınıflara giden çocuklar için iki gözlü kalem kutular daha kullanışlı olabilir. Çocuğunuz kalem kutusunun tek bir gözüne; kalem, silgi ve kalemtıraşını koyarken diğer gözüne ise boya kalemlerini yerleştirebilir. Kırtasiye listesinin olmazsa olmaz ürünleri arasında boya kalemleri de ilk sıralarda gelir. Çocuğunuzun pastel, sulu, guaj, keçeli ve kuru boya çeşitlerinden hangilerine ihtiyacı olduğunu öğrenerek alışveriş listenize ekleyebilirsiniz. Farklı adet seçenekleri olan bu ürünleri sınıfına uygun olarak seçmeye özen göstererek resim derslerindeki yaratıcılığını destekleyebilirsiniz.

Kalemlerin yanında mutlaka yer alması gereken kırtasiye ürünlerinden bir diğeri de silgilerdir. Kaliteli ve kokusuz silgilerden birden fazla adet alarak kalemlerin yanına eklemelisiniz. Kalemtıraş da kalem kutusu olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alır. Özellikle ilkokul öğrencileri için hazneli kalemtıraşlar büyük kullanım kolaylığı sağlar. Arkasında açılan kalemin çöplerini saklayan bir hazne bulunan bu kalemtıraşları çocuğunuz ders esnasında da dilediği gibi kullanabilir. Özellikle el işi ve resim gibi yaratıcılık gerektiren derslerde kullanılmak üzere yapıştırıcı, makas ve el işi kağıtları da okul kırtasiye alışveriş listenizde bulunması gereken ürünler arasında yer alır. Yapıştırıcı seçerken sağlam bir yapışkanlık etkisi gösteren kaliteli malzemeleri tercih etmeniz önemlidir. Yine makas seçiminde dikkat etmeniz gereken nokta ise çocuğunuzun yaşına ve sınıfına uygun bir ürün olmasıdır. Daha küçük sınıflardaki çocuklarınız için ucu keskin olmayan küt makasları tercih ederek olası kazaların önüne geçebilirsiniz.

Kaliteli Okul Defteri Nasıl Anlaşılır?

Okul ihtiyaç listesinin en önemli kalemlerinden birisini de okul defterleri oluşturur. Çizgili, çizgisiz, kareli ve güzel yazı gibi türleri bulunan defterleri, çocuğunuzun derslerine uygun özelliklerde ve öğretmenin belirlediği sayfa sayılarına göre temin edebilirsiniz. Kaliteli bir defter alırken dikkat etmeniz gereken nokta ise çizgilerinin belirgin olması ve defter kenarında bulunan kırmızı kılavuz çizgileridir. Özellikle okumayı yeni öğrenen çocukların düzgün yazması için bu çizgiler büyük önem taşır. Siz de alışverişiniz sırasında bu bölümlere dikkat ederek kaliteli bir defter seçimi yapabilirsiniz. Yine defter seçimini etkileyen bir başka faktör ise telli veya telsiz olmasıdır. Bu durumda da öğretmenin isteği doğrultusunda seçim yapmanız en doğrusu olur. Örneğin, daha küçük sınıflara giden çocukların telli defter kullanmaları önerilmez. Yine büyük boy ve küçük boy gibi çeşitleri bulunan defterleri alırken ebatlarına çocuğunuzun öğretmeninin talepleri doğrultusunda karar vermeniz gerekir. Resim defteri ve güzel yazı defteri gibi özel türler için sınıf öğretmeni ile iletişime geçerek hangi özellikte bir defter istediğini öğrenerek doğru ürünü listenize ekleyebilirsiniz.

Okulda dersler esnasında yararlanabilecekleri kaynakların seçimi de önemlidir. Türkçe sözlük, deyimler sözlüğü, atlas gibi ürünleri seçerken baskı kalitelerine ve içeriklerinin kapsamına dikkat etmeniz gerekir.  2022 – 2023 yılı yeni eğitim dönemi için okul alışveriş listesi hazırlarken, yalnızca çocuğunuzun değil tüm sınıfın kullanabileceği ürünlere de yer verebilirsiniz. Örneğin, A4 fotokopi kağıdı tüm yıl boyunca en çok kullanılan okul ürünleri arasında yer alır. Alışveriş listenize bir top A4 kağıdı ekleyerek öğretmeninize gerektiği zaman kullanması için verebilirsiniz. Oldukça kapsamlı olan okul ihtiyaç listesindeki eksiklerinizi ve öğretmeninizin taleplerini belirledikten sonra alışverişinize başlayabilirsiniz. Yeni bir öğretim yılı için heyecan duyan çocuğunuzun çantasında mutlaka bulunması gereken ürünleri eksiksiz tamamlamak için kırtasiye listenizi gözden geçirebilir, unuttuğunuz ürünleri listeye ekleyebilirsiniz.  

scrolltotop svg