Hayatınızı Kolaylaştıracak 10 Adet Akıllı Bebek Ürünü
Aile

7 dk okuma

Teknolojiyle beraber her alanı etkileyen akıllı ürünler bebek bakımında da karşınıza çıkıyor. Ebeveynlerin hayatını kolaylaştıran akıllı bebek ürünleri, eskiden saatler süren işleri birkaç dakikada, hatta birkaç saniyede yapabiliyor. Teknolojik bebek ürünleri, bebeği bir odada tek başına bırakırken endişelenmenin önüne geçiyor. Siz onun odasına uzak başka bir odadayken bebeğinizin ne yaptığını görebilir, uykusunu izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra termometreler, oyuncaklar, küvetler, beşikler ve daha fazlası, işlerinizi kolaylaştırmak için tasarlanıyor. Sizin için hayatınızı kolaylaştıracak 10 bebek ürününü sıraladık ve bu ürünlerin özelliklerini teker teker açıkladık!

İşlerinizi Kolaylaştıracak 10 Farklı Akıllı Bebek Ürünüyle Tanışın

Akıllı bebek ürünleri sayesinde daha az efor sarf ederek bebeğinizle daha fazla ilgilenebilir; onun her anından haberdarken birçok farklı işi de yapabilirsiniz. Onun için ideal banyo suyunu ayarlamak, onu takip etmek, odasını ideal sıcaklığa getirmek, uyumasını sağlamak artık çok kolay.

1.    Bebek Telsizi

Annelerin işini kolaylaştıran akıllı bebek ürünlerinin en önemlilerinden biri bebek telsizi. Bebek telsizleri, bebeğiniz odasında mışıl mışıl uyurken sizin içiniz rahat bir şekilde diğer işlerini halledebilmenizi sağlıyor. Bebek telsiziyle onun en ufak mırıltısını duyabilir, duyduğunuz an hemen yanına koşabilirsiniz. Geniş kapsama alanlı bebek telsizleri, kablosuz bağlantı özelliğine sahip olduklarından her alanda kolayca kullanılabiliyor. Son derece hassas olan ürünler, seslerin kusursuz bir biçimde size aktarılmasını sağlıyor.

2.    Bebek Kamerası

Bebek kamerası da tıpkı telsizler gibi güvenlik açısından büyük kolaylık sağlayan ürünlerden biri. Bebeğiniz odasında uyurken onu takip edebilmenize olanak tanıyan bebek kamerası, aynı zamanda siz evde yokken çocuklarınızın neler yaptığını görebilmenize de yardımcı oluyor. Bebeğiniz bakıcısıyla birlikte oyun oynarken neler yaptıklarını görebilir, onun için her türlü önlemi bebek kamerası ile rahatlıkla alabilirsiniz.

3.    Akıllı Bebek Monitörü

Akıllı bebek monitörleri ile fonksiyonel kamerayı bebeğinizi rahatça görebileceğiniz bir alana yerleştirebilir; monitör üzerinden takip yapabilirsiniz. Bebeğinizi oldukça net bir şekilde gösteren akıllı bebek monitörü ürünleri akıllı evlerle uyumlu çalışabiliyor. Videolar akıllı telefonlara ve bilgisayarlara aktarılabiliyor. Bu sayede bebeğinizin keyifli anlarını yıllar sonra bile izleyebilirsiniz. Akıllı bebek monitörleri, birden fazla odayı kontrol edebilmenize de olanak tanıyor. Bu sayede birden fazla çocuğunuz varsa onları da rahatlıkla takip edebilirsiniz. Uzun pil ömrü, Wi-Fi ile uzaktan erişim imkanı, gece görüşü, yatay ve dikey hareketler de dahil olmak üzere birçok özellik akıllı bebek monitörleriyle anne babalara sunuluyor.

4.    Bebek Banyo Suyu Termometresi

Daha önceleri bebekler için banyo suyunu hazırlamak oldukça zordu. Dirsekle veya bilekten suyun sıcaklığını kontrol etmek gibi zorlu işlemler bebek banyo suyu termometresi ile ortadan kalktı. Suyun çok soğuk veya çok sıcak olmasıyla uğraşmadan termometreler ile su sıcaklığını kolayca kontrol edebilirsiniz. Böylece onun hassas cildi için dakikalarca su sıcaklığı ayarlamanıza gerek kalmıyor. Bebek banyo suyu termometreleri, oyuncağa benzer görünümleriyle bebekler için bir banyo oyuncağı da olabiliyor.

5.    Akıllı Oyuncaklar

Çocukların kontrolünü sağlamak için geliştirilen akıllı bebek ürünleriyle birlikte gelişimleri için akıllı oyuncaklar da üretiliyor. Akıllı oyuncaklar, çocukların zihinsel ve psikomotor gelişimlerini destekliyor. Elektronik akıllı oyuncaklar, bebeklerin birleştirme şekillerine göre birçok proje geliştirebilmelerini sağlıyor. Yaratıcılığı, yansıtıcı düşünmeyi ve daha fazlasını geliştiren bu ürünler, renk kodlarına göre bir araya getirilebiliyor.

6.    Akıllı Bebek Küveti

Anne babalar en çok bebeklerini banyo yaptırırken zorlanabiliyor. Akıllı bebek ürünlerinden biri olan küvetler de işte bu zorluğu ortadan kaldırmak için tasarlanıyor. Akıllı bebek küveti, bebeğinizin rahatlığı için ergonomik bir şekilde üretiliyor. Suyun sıcaklığını sürekli takip eden küvetler, gerekli ayarlamaları yapabilmenizi sağlıyor. Dijital tartı özelliğine sahip olan ürünler, bebeğinizin kilosunu sürekli takip edebilmenize de yardımcı oluyor. Bazı ürünler, büyüyebilme özellikleriyle bebeklik döneminin sonrasında da rahatlıkla kullanılabiliyor.

7.    Elektrikli Sallanan Beşik

Bebeği uyutmak da ebeveynlerin saatlerini alan işler arasında. Elektrikli sallanan beşik ise bu zorluğu ortadan tamamıyla kaldırıyor. Zaman ayarlı panelle istediğiniz sürenin sonunda çalışmayı durduran elektrikli sallanan beşikler, bebeklerin rahat uyumaları için özel olarak tasarlanıyor. Böylece hem bebeğiniz rahat ediyor hem de siz onu içiniz rahat uyutabiliyorsunuz.

8.    Sterilizatör

Bebeklerin gün içinde en çok ihtiyaç duydukları ürünler emzikler ve biberonlar. Bu kadar sık kullanılmalarından dolayı doğru bir şekilde sterilize edilmeleri gerekiyor. Sterilizatör ise işte tam bunun için anne babaların imdadına koşuyor. Biberonları ve emzikleri hızlıca steril hâle getiren ürünler, zamandan tasarruf edebilmenize olanak tanıyor. Aynı zamanda bebek maması tabakları, çatal kaşıklar ve daha fazlası, bu ürünlerle tertemiz hâle geliyor ve mikroplardan yüzde 100’e yakın oranda arınıyor.

9.    Göğüs Pompası

Özellikle çalışan anneler, bebeklerinin anne sütünden faydalanabilmeleri için göğüs pompasına ihtiyaç duyuyor. Yalnızca çalışanlar için değil; o gün dışarıya çıkması gereken anneler de göğüs pompası kullanarak bebekleri için süt sağabiliyor. Göğüs pompası ile bebekler anne sütünden her zaman faydalanabiliyor.

10. Bebek Odası Termometresi

Hassas bir bünyeye sahip olan bebekler için her odanın ideal ısıda olması önemli. Bunun takibini yapmak için ise bebek odası termometreleri var. Bebek odası termometresi bebeğin çok terlemeden veya üşümeden, konforlu bir odada kalabilmesini sağlıyor. Termometreyle bebeğinizin odasının derecesini görebilir, havalandırmayı buna göre gerçekleştirebilirsiniz. Böylece bebeğiniz daha derin ve keyifli uyuyabiliyor.

scrolltotop svg