Anneler Günü İçin Mutluluk Veren Hediye Önerileri
Ev & Yaşam

14 dk okuma

Anneler Günü’nün gelmesi ile hem çocuklar hem de eşler tarafından hediye arayışı başlar. Mayıs ayının ikinci pazarında kutlanan Anneler Günü’nde annelere verilecek hediyelerin onları mutlu etmesi arzulanır. Bunun yanı sıra hediye araştırırken annelerin işine yarayacak ve daimi kullanabileceği hediyeler de düşünülür. Her yıl Anneler Günü hediye fikirleri arayanlar için birbirinden farklı seçenekleri bu yazıda inceleyebilir, annenize unutulmaz bir hediye verebilirsiniz. Ayrıca hediye seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı kısa başlıkları da yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

Anneler Günü Hediyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Annenizi sevdiğinizi gösterecek sembolik bir hediye seçmeden önce bazı kriterleri değerlendirebilir ve kararınızı buna göre verebilirsiniz.

  • Annenizin neye ihtiyacı olduğunu düşünebilir ve buna uygun bir hediye seçebilirsiniz. Hobisi olan alanda ona yardımcı olacak bir hediye seçebileceğiniz gibi ev içerisinde işine yarayacak bir elektronik aleti de hediye edebilirsiniz.
  • Bütçenizi belirleyerek Anneler Günü hediyeleri alabilirsiniz. Belirleyeceğiniz aralık sayesinde aramalarınızı daraltabilirsiniz. Bütçeniz düşük olsa bile annenizi mutlu edecek bir hediye bulabilirsiniz. Bu yüzden yaratıcılığınızı sınırlamayın.
  • Alacağınız hediyenin paketini de düşünün. Anneniz sizin onu ne kadar sevdiğinizi bilse de hediyenin yanı sıra özenilmiş bir hediye paketi de mutlu olmasına vesile olacaktır.
  • Son gün değil öncesinde Anneler Günü hediyeleri için araştırmanızı yapmalısınız. Çok yakın zamanda alınacak bir hediye detaylı düşünmenize ve araştırma yapmanıza zaman tanımayabilir.

Anneler Günü Hediye Önerileri

Birçok farklı Anneler Günü hediye fikirleri vardır. Bunlar arasından seçim yaparken annenizi veya eşinizi düşünerek karar verebilirsiniz. Neyi daha çok seveceğini, neye ihtiyacı olduğunu göz önüne alarak tercih edebileceğiniz birbirinden farklı hediye önerilerini incelemeye başlayın.

Unutulmayacak Anları ve Değişmeyen Duyguları Birleştirin

Fotoğraf Albümü

Anneler Günü hediye önerisi için akla gelenlerden bir tanesi de fotoğraf albümü olur. Klasik bir hediye olarak düşünmeyip annenizin mutlu olacağına emin olabilirsiniz. Bebekliğinizden başlayarak beraber olduğunuz fotoğraflardan en beğendiklerinizi bastırarak güzel bir albüm içerisine koyabilirsiniz. Her fotoğrafın yanına yazacağınız ufak notlar da annenizin duygulandırır. Bu hediye fikri anneler tarafından uzun yıllar saklanacak hediye fikirleri arasındadır.

Fotoğraf Çerçevesi

Annenizin her baktığında mutluluk duyacağı hediyelerden biri olarak fotoğraf çerçevesini düşünebilirsiniz. Ailenizin en mutlu olduğu anları seçerek fotoğrafları bastırabilir, evin dekorasyonuna uygun bir çerçeve ile Anneler Günü’nde takdim edebilirsiniz.

Mektup

Anneler Günü hediye önerileri ararken farklı ve annenizi duygulandıracak bir fikir arıyorsanız bu hediyeyi denemelisiniz. Annenize olan tüm duygularınızı içtenlikle yazacağınız, birlikte olan bir fotoğrafınızı içerisine ekleyeceğiniz mektup ile annenizi mutlu edebilirsiniz. Ömür boyu saklayacağı bir hediyeyi hazırlamak için güzel bir mektup kâğıdı ve kalem almanız yeterli.

Fotoğraf Yazıcısı

Cep telefonu ile anı fotoğraflamayı seven bir anneniz var ise alacağınız fotoğraf yazıcısı ile mutlu olduğu anları ölümsüzleştirmesini sağlayabilirsiniz. Mini fotoğraf yazıcıları sayesinde anneniz teknolojiyi her yerde kullanabilir. Neredeyse cep telefonu boyutunda olan fotoğraf yazıcısını anneniz yanından hiç ayırmayacaktır.

Mutfakta Geçireceği Zamanı Keyifli Kılın

Airfryer

Son dönemde birçok mutfağa giriş yapan Airfryer ile annenizin mutfaktaki işini kolaylaştırmasına yardımcı olabilirsiniz. Farklı fiyat ve markalar arasından bütçenize ve ürün özelliklerine göre bir seçim yapabilirsiniz. Hediye edeceğiniz Airfryer, annenizin mutfakta yemek yaparken geçirdiği zamanı azaltacağı için kendisine daha fazla vakit ayırma imkânı bulacaktır.

Mutfak Önlüğü

Annenizin yaptığı yemekleri ne kadar çok sevdiğinizi bir kere daha belirtmek istiyorsanız farklı tasarımlarda sunulan mutfak önlüklerini seçebilirsiniz. Her yemek yapımında anneniz hem hediyeniz ile mutlu olacak hem de mutfakta olmaktan keyif alacaktır.

Hediyenizi Kişiselleştirin

Kişisel Kolye

Annenizin zarifliğine zariflik katacak bir model alabileceğiniz gibi kolyeyi kişiselleştirebilirsiniz. Baş harfi kolyede olabileceği gibi doğduğu ay yetişen çiçeği bularak doğum ayı çiçeği kolyesi de alabilirsiniz. Yeni anne adaylarına ise anne sütünden veya bebek saçından yapılan anne sütü kolyesi hediye edebilirsiniz. Sizin ve annenizin isminin bir arada olduğu isimli kolyeler de tercih edilebilir.

Masa Lambası

Annenizin evdeki veya iş yerindeki çalışma masasında kullanabileceği kişisel bir masa lambası hem işini görür hem de her baktığında sizi hatırlamasını sağlar. Fotoğrafı karikatür haline getiren dizaynların yanı sıra altına güzel sözlerinizi ekleyeceğiniz bir tasarım da seçebilirsiniz.

Biblo

Birçok anne biblo vb. süs eşyalarını severek kullanır. Bibloları annenizin sevdiği çiçek, hayvan gibi simgelerden seçebileceğiniz gibi dilerseniz bu hediyeyi de kişiselleştirebilirsiniz. Annenizin fotoğrafını karikatür haline getirebileceğiniz gibi yaptığı meslek ile alakalı bir biblo sipariş verebilirsiniz.

Annenizin Rahatlığı Yakalamasını Sağlayın

Masaj & Spa Paketi

Çalışma hayatı, ev işleri ve günlük yaşam koşulları derken anneler hem stresli hem de yorucu günler geçirir. Hediye edeceğiniz masaj ve SPA paketi ile yenilenmesini, rahatlamasını ve enerji depolamasını sağlayabilirsiniz.

Masaj Aleti

Hediye edeceğiniz masaj paketinin yanı sıra anneniz masajı seviyor ve buna sürekli ihtiyaç duyuyorsa evde yapabileceği masaj aletlerinden bütçenize en uygunu bulabilirsiniz. Bu sayede her yorulduğunda hediyeniz ile kendini rahatlatabilir.

Portatif El Isıtıcısı

Çok üşüyen anneler için portatif el ısıtıcı da hem ilginç hem düşünülmüş hediye olabilir. “Yanında olup elini tutamadığım zamanlarda seni ısıtacak bir hediye” anlamını taşıyan bu farklı fikirle annenizi gülümsetirken soğuk havalarda ısınmasını sağlayabilirsiniz.

Hobilerine Destek Olun

Hobi Malzemesi

Hobileri ile zaman geçirmekten keyif alan anneniz varsa edindiği hobiye ait bir hediye alabilirsiniz. Örgü, ahşap boyama, resim, puzzle, müzik, mandala, kanaviçe ve daha fazlası olabilir. İlgi alanına göre ihtiyacı olan eşyayı siz hediye edebilirsiniz. Sürekli olarak ilgilendiği bir hobisi olmayan anneler için ise kurs üyeliği yapabilirsiniz. Resim kursu veya pasta kursu bunlara sadece birkaç örnek. Neyi daha çok seveceğini siz daha iyi bilirsiniz.

Kitap

Kitapsever annenize kitap almak belki size klasik bir hediye gibi gelebilir ama bunu anlamlı kılmak sizin elinizde. Yaşınız kadar kitap alıp geçen süre için annenize bir kere daha teşekkür edebilirsiniz. İmkânınız varsa sevdiği yazara kitabı imzalatmanız ise annenizi çok mutlu edecek bir hediye vermenizi sağlar. Yine sevdiği bir yazarın okumadığı kitaplarını da tamamlayarak boş vakitlerini keyifli hale getirmesine yardımcı olabilirsiniz.

Anne Adaylarını veya Yeni Anneleri Mutlu Edin

Bebek Bakım Çantası

Anne adaylarına veya yeni anne olmuşlara ilk Anneler Günü hediyesi alacak babalar için de farklı fikirler vardır. Bunlardan biri bebek bakım çantasıdır. Annelerin bebekleri ile dışarı çıktığı zaman gerekli tüm eşyaları içerisine koyabileceği, pratik ve işlevsel bebek bakım çantası ile işini kolaylaştırabilirsiniz.

Anne & Bebek Tişörtü

Yeni anne olmuşlar veya olacak kişiler için hediye olarak kombin tişört tercih edebilirsiniz. Özel olarak anne ve bebek isimlerini yazdırabileceğiniz gibi “mama” ve “baby” baskılı tişörtleri alabilirsiniz. Eğer bebeğiniz annesine daha çok benziyorsa “ctrl+c” ve “ctrl+v” gibi esprili bir tişört ile eşinizin gülümsemesini sağlayabilirsiniz.

El Döküm Kiti

Annenizle ellerinizin hiç ayrılmayacağını el döküm kiti ile bir kere daha ifade edebilirsiniz. Kiti kolayca hazırlayıp annenizle ellerinizi içine koyarak heykelini oluşturabilirsiniz. İstediğiniz renkte boyayarak heykelinizi renklendirebilirsiniz. Bu hediye yeni anneler için de seçilecek hediyelerden biri. Bebeğinizin ayak veya elini kalıcı bir anı haline getirebilirsiniz.

Keyifli Zaman Geçirmesini Sağlayın

Tatil

Annenizi mutluluktan havalara uçurmak istiyorsanız bunu gerçek anlamda yerine getirebilirsiniz. Daha önce görmediği, “bir ara gidelim de görelim” dediği bir yere uçak bileti alabilir, annenizi hayallerine kavuşturabilirsiniz. Bütçenizde sınır tanımıyorsanız bu yurt dışı seyahati olabileceği gibi beş yıldızlı otel rezervasyonu da olabilir. Sakin ve kafa dinlemeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız da Ege kıyılarında bir sahil kasabasından yer ayırtabilirsiniz.

Seyahat Haritası

Gezmeyi ve yeni kültürlerle tanışmayı seven annelere seyahat haritası hediye edilebilir. Renkli raptiyeler ile vereceğiniz haritada anneniz gittiği yerleri işaretleyip yeni yerler için kendini motive edebilir. Gidilecek veya öncelikli yerleri de işaretleyerek seyahat planlarını buna göre yapmak annenizi oldukça mutlu edecektir.

Etkinlik Bileti

Anneler Günü etkinlikler yaparak da değerlendirilebilecek bir gün. Şehrinizdeki mayıs ayının ikinci haftasına yakın etkinlikleri araştırabilir, biletinizi alabilirsiniz. Bu annenizin sevdiği sanatçının konseri olabileceği gibi sinema veya tiyatro bileti de olabilir.

Hediye Çeki

Annenizin en sevdiği markaların bir tanesinden bütçeniz kadar hediye çeki alabilirsiniz. Vereceğiniz bu hediye ile anneniz beğendiği şeyi kendisi alabilirken aynı zamanda keyifli bir gün geçirebilir.

Birçok Farklı Hediyeyi Bir Araya Getirin

Bakım Seti

Kişisel bakımına özen gösteren anneler için Anneler Günü hediyesi olarak bakım seti oluşturabilirsiniz. Kullandığı ürünleri şık kutu içerisine koyarak hediye edebilirsiniz. Parfüm, deodorant, ruj, bakım kremi, şampuan veya duş jeli bunlardan bazılarıdır. İçerisine duygularınızı ifade eden kısa notlar da ekleyebilirsiniz.

Kahve Hediye Seti

Kahve tutkunu anneniz varsa onu mutlu edecek hediyelerden biri de farklı kahve aromaları, şekerlemeler ve kupa ile doldurulmuş hediye kutusu olabilir. Hazır olarak satılan setlerden alabileceğiniz gibi kendiniz de oluşturabilirsiniz. Kahvesini içebileceği bir kupa, sevdiği tatta çikolata, farklı dünya kahveleri veya Türk kahvesi, french press ve termos gibi kahve ile ilgili birçok seçeneği ekleyebilirsiniz.

Çalışma Kutusu

Annenize yapacağınız setlerden biri de çalışma hayatında işini kolaylaştıracak parçalardan oluşan kutu olabilir. Kalem, defter, isimlik, fincan gibi parçaları ismine özel hale getirebilirsiniz. Mum, çiçek ve biblo gibi iş yerindeki masasında kullanabileceği eşyaları da kutu içerisine koyabilirsiniz. Dopdolu bu hediye kutusu ile anneniz gün boyu kendini mutlu hissedecektir.

Hediye Kutusunu Kendiniz Hazırlayın

Annenize alacağınız hediyeyi seçtiyseniz sıra geldi vereceğiniz hediye paketine. Hediyeyi seçerken gösterdiğiniz özeni paketi için de gösterebilirsiniz. Annenizi mutlu edecek hediyeyi daha da anlamlı hale getirmek için birçok şekilde paket yapabilirsiniz. Hacim olarak büyük bir hediye seçtiyseniz ve kendi paketi varsa bunu süslü hale getirmek sizin elinizde. Kraft kâğıdı zarifliği ve sadeliği ile öne çıkan seçeneklerden biridir. Üzerine not yapıştırarak annenize verebilirsiniz. Kurdele ise yine kutu üzerine eklenecekler arasında olabilir.

Paket üzerine kurumuş çiçek, tarçın veya kurumuş meyve de ekleyerek hediyenize hoş bir koku ekleyebilirsiniz. Annenizin ve sizin fotoğrafını yapıştırmak ise değerlendirilebilecek bir diğer alternatif. Kendi kutunuzu kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için biraz karton, yapıştırıcı ve makasa ihtiyacınız var. Hediyenizin boyutuna göre farklı şekillerde oluşturacağınız kutu için biraz video izlemeniz size oldukça yardımcı olacaktır.

Karar verdiğiniz hediye ve gösterdiğiniz özen annenizi mutlu edecek ve duygulandıracaktır. İster küçük ister büyük bir hediye tercihi yapın ekleyeceğiniz küçük bir not, ufak bir dokunuşunuz annenizin sizin onu ne kadar sevdiğinizi anlamaya yetecektir.

scrolltotop svg