Bebek Mama Sandalyeleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Aile

9 dk okuma

Bebeğinizin anne sütünden ek gıdaya geçmesi ile beraber beslenme şekli önemli ölçüde değişir. Meraklı, hareketli, bazen neşeli bazen de huzursuz olan bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için onu beslemeniz de bu noktadan itibaren zorlaşabilir. Eskiden acıktığında ağlayan ve anne sütünü hemen içmeye başlayan çocuk artık huzursuzluk çıkarabilir ve mamasını etrafa saçarak oynamak isteyebilir. Tam da bu zaman diliminden itibaren mama sandalyesi onu sabitleyen kurtarıcı ürününüz olur.

Bebeğin beslenmesi sırasında aksilik yaşanmaması için dik oturmasını, sabit bir yerde kalmasını sağlamak mama sandalyesi modelini doğru olarak seçtiğinizde kolay olur. Siz yemeğini hazırlarken o mutfakta sizi seyrederek eğlenebilir ya da yüksek modellerle yemek saatlerinde masanıza katılabilir. Evinizin en küçük ferdi olan bebeğinizin gelişime katkıda bulunurken sizin de ebeveynlik sorumluluğunuzu hafifletecek olan modelleri derledik.

Mama Sandalyesi Nedir?

Bebeğinizin oturmaya başladığı dönemden itibaren kullanılan bir üründür. Sadece yemek yerken değil, farklı zamanlarda vakit geçirirken de kullanılabilen işlevsel bir eşyadır.

Mama Sandalyesi Ne Zaman Kullanılır?

Mama sandalyesi bebeğin beslenme saatlerinde ya da gözünüzün önünde olmasını istediğiniz zamanlarda kullanılabilir. Sadece beslenme saati ile ürünü sınırlamak yanlıştır. Oyun zamanlarında, siz iş yaparken gözünüzün önünde olmasını isteyebilirsiniz. O sandalyesinde otururken oyuncakları ile keyifli bir şekilde oynayabilir ve güvende olduğunu göz önünde bir yere koyarak takip edebilirsiniz. Küçük çocukların sürekli bir yetişkine ihtiyaç duyması ve yalnız bırakılmaması gerektiği için bu ürün sayesinde siz de işlerinizi içiniz rahat bir şekilde halledebilirsiniz.

Mama Sandalyesi Kaç Aylıkken Kullanılır?

Bebeğiniz 6. ayından itibaren muhtemelen dik bir şekilde oturabilecek ve ek gıdaya geçişi desteklemek için mama sandalyesi kullanmaya başlayabilirsiniz, ancak bazı çocuklarda bu süre 5-7 ay arasında da değişebilir.

Mama sandalyesinin kullanım süresi de yılları bulabilir. Bebeğiniz 6 aylıkken aldığınız sandalyeyi 3 yaşına kadar genellikle kullanabilirsiniz. 15 kg gibi farklı sınırlaması olan modeller arasından seçim yaparak özelliğine göre uzun süre kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun artık sandalyenin oturma bölümüne sığmadığını fark ettiğinizde ise masada sandalyeye oturarak yemeye başlamasının zamanı gelmiş demektir.

Bebek Mama Sandalyesi ile Kullanılabilecek Ürünler

Mama sandalyesi seçimi yaptıktan sonra işlevselliğini artırmak için sandalyeye minder, kılıf gibi aksesuarlar satın alabilirsiniz. Bebeğinizin hareketliliğini göz önüne alarak güvenliği için kırılmaz malzemeden tabak, çatal, kaşık ve bardak kullanmanız gerekir. Anne sütüne devam ediyorsanız göğüs pompası, ek mamalar için ısıtıcı ürünleri de sepetinize ekleyerek konforunuzu artırabilirsiniz.

Mama Sandalyesi Tavsiyeleri

Temizliğin doğru yapılması bebeğin beslenmesi ile direkt ilişkili olan mama sandalyeleri için çok önemlidir. Ürünü kullanmaya başladıktan sonra o mamanın asla tabakta kalmadığını, tüm tepsiye yayıldığını görebilirsiniz. Bu durumda endişelenmemek için temizlikte organik temizleyici ve ıslak mendilleri kullanabilirsiniz. Beslenme saatinde kullanılan gereçleri ve biberonları hijyenik hale getirmek için sterilizatör modellerinden yararlanabilirsiniz.

Mama Sandalyesinin Önemi Nedir?

Mama sandalyesi seçmeden önce neden ihtiyacınız olduğunu anlamanız doğru karar verirken size yardımcı olur. Hayat boyu devam eden öğrenme davranışı bebeklerde çok daha hızlı gerçekleşir. Dünyaya geleli henüz birkaç ay olan bebek, bir noktadan sonra çevresinde gördüğü anne ve babasının davranışlarını hafızasına kaydedip taklit etmeye başlar.

Taklit etme davranışının getirilerinden biri de hayati öneme sahip beslenmenin öğrenilmesidir. Nasıl ki yetişkinler masada oturarak, tabak ve çatal-kaşık kullanarak yemek yiyorsa bebeklerin de bunu öğrenmesi gerekir. Bu davranış biçimini çocuğunuza kazandırmanın en kolay yolu, mama sandalyesi kullanmaktır.

Ürünün tepsisi masa, oturma alanı da sandalye görevi görür. Yemek saatlerinde masada sizinle beraber oturan çocuk çatal ve kaşığı nasıl kullandığınıza, hangi besini nasıl tükettiğinize dikkat eder ve bunu kendi başına yapmaya çalışır. İzleme yoluyla öğrendiklerini deneyerek motor becerilerini geliştirir.

Bu süreçte bebeği normal bir sandalyeye oturtmak mümkün değildir. Sürekli hareket eden ve oturmayı yeni öğrenen çocuk normal sandalyelerden düşebilir ya da masadan kalkabilir. Mama sandalyeleri güvenli yapısı ile siz çıkarmadan çocuğun kendi başına kalkmasına engel olacak şekilde tasarlanır. Çocuğunuz sallansa ve inmeye çalışsa da ürün sabit kalır ve çocuğunuzu olduğu yerde tutmaya devam eder.

Bebek Mama Sandalyesi Nasıl Seçilir?

Bebeğiniz için mama sandalyesi seçimi yaparken bir sürü farklı alternatif arasından hangisinin size uygun olduğuna karar vermekte zorlanabilirsiniz. Bu durumda bazı ipuçları aradığınız özellikleri karşılayan yüksek verime sahip modeli bulmanıza yardım eder.

Her daim salonun ortasında fazlalık gibi duran bir mama sandalyesi dekorasyonunuzu bozabilir. Bunu engellemek için taşınabilir modellere yönelebilirsiniz. Hafif ve kompakt modelleri kolayca başka bir odaya götürebilir, beslenme ve oyun saatlerinde yerini değiştirebilirsiniz.

Katlanabilir modeller açıldığı ve kapandığı zaman farklı boyutlara sahip olur. Kapattığınız zaman küçülen alanı sayesinde kapı arkası, dolap gibi alanlara gizleyerek kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Özellikle dar mekânlarda katlanır modeller küçülen boyutları ile size avantaj sağlar.

Bebeğiniz büyüdükçe mama sandalye işlevini yitirmesin, uzun bir süre rahatlıkla kullanılsın istiyorsanız da ayarlanabilir tasarımlar tam size göredir. Yükseklik, sırt desteği ve tepsisi ayarlanabilen modelleri büyüterek uzun süre güvenle kullanabilirsiniz.

Portatif ve arabanın bagajında gittiğiniz yere taşıyabileceğiniz bir model mi arıyorsunuz? Sandalye gibi yükseltilerin üstüne yerleştirilerek kullanılan ergonomik tasarımlar tüm beklentinizi karşılar. Kompakt tasarımları ile taşıması kolay olan ürünü dilediğiniz yere koyarak yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

“Benim çocuğum masamda otursun, sandalyesi hep yerinde dursun.” diyorsanız da yüksek yapılı ve ağır modellere yönelebilirsiniz. Bu sayede masanın etrafında ailenizin her ferdi gibi bebeğinizin de kendine ait bir sandalyesi olacak.

Mama sandalyesi seçimi sırasında modelin yanı sıra dikkat etmeniz gereken diğer bir konu da kalitedir. Çocuğunuz kıpırdadığı zaman kırılma ve çatlama oluşmayacak yüksek performanslı bir materyalden üretilen modellere yönelmeniz tavsiye edilir.

Malzeme seçiminde sağlığa zararlı ağır kimyasallar içermeyen, hafif ama güçlü materyaller ilk tercihiniz olmalıdır. Bu sayede diş çıkarırken her bulduğunu ağzına götüren meraklı çocuğunuz sandalyesini ısırsa bile endişe etmeniz gerekmez.

Mama Sandalyesi Modelleri Neler?

Katlanır, demonte ve sabit kullanım için üretilen birbirinden farklı mama sandalyesi modelleri arasından ihtiyacınız olanı ararken kafanız karışmasın. Her biri farklı amaçlara hitap ettiğinden önemli olan sizin beklentinizdir.

Uygun fiyatlı, taşınabilir bir model arıyorsanız katlanabilir plastik pratik mama sandalyesi tasarımları işinizi görür. Arabada saklamak için katlandığı zaman neredeyse hiç yer kaplamayan masaya takılan modellere de göz atabilirsiniz.

Bebeğinizi sadece beslenme saatlerinde oturtmak için değil, daha kapsamlı bir model arıyorsanız ürünlerde koltuk rahatlığı da bulabilirsiniz. Oturma alanı ve sırt bölümünde minder döşeli, yumuşak kumaştan üretilen modeller bebeğiniz için bir koltuk görevi görüp boş zamanlarını geçirdiği bir alana dönüşür. Çıkarılabilir tepsi oyuncakları sayesinde saatlerce sıkılmadan eğlenebilir. Tekerlekli modeller özellikle taşıma sırasında kolaylık sağladığından sizin için avantajlı olacaktır. Anne & Bebek & Oyuncak ürünlerini inceleyerek kendinize uygun modeli hemen bulabilirsiniz.

scrolltotop svg