Çocuğu Okula Yeni Başlayacak Anneler için Hayat Kurtaran Ürünler
Aile

9 dk okuma

Eğitim kurumlarında yeni bir dönem başlarken anneler okul alışverişi için plan yapmaya başlar. Çocuğunuz ilk kez okula başlıyorsa onun için en sağlıklı ve en kaliteli ürünü seçmeye odaklanırsınız. Peki bu süreçte doğru ürünü seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Kaliteden ödün vermeden çocuğunuzun seveceği kırtasiye ürününü nasıl bulursunuz? Çalışma odası hazırlarken hangi kriterlere dikkat edilmelidir? Bu gibi soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Çocuğunuz için okul alışverişine çıkarken tüm bu hayat kurtaran tüyolardan faydalanıp en doğru ürünleri seçebilirsiniz. Bütçe dostu bir alışveriş için dikkat etmeniz gereken kriterleri de sizler için araştırdık.

Okul Alışveriş Listesi Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Çocuğunuz okulda ya da evde sürekli kullanacağı kırtasiye ürünlerini seçmek için derin bir araştırmaya girmiş olabilirsiniz. İlk olarak çocuğunuzun okulda kullanacağı malzemelerden oluşan bir liste hazırlayarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bu süreçte çocuğunuzun hangi sınıfa gideceği okul alışverişi listenizi etkileyen faktörler arasında yer alır. Okul öncesi eğitim alan anaokulu öğrencisi ile ilköğretim de eğitim gören çocukların ihtiyaçları birbirinden oldukça farklıdır. Özellikle çocuğunuz ilkokul birinci sınıfa başlıyorsa alışverişte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Okumayı ve yazmayı öğrenmeye başlayacak olan birinci sınıf öğrencilerinin kolay bir eğitim süreci geçirmeleri için kullanacakları okul ekipmanlarının uygunluğu oldukça önemlidir.

En Çok Kullanılan Okul Malzemeleri Neler?

Okul ürünleri alırken en çok hassasiyet göstermeniz gereken husus, tercih edeceğiniz malzemelerin üretim materyalleridir. Bütün gün çocuğunuzun direkt temas edeceği kalem, çanta, kalemlik, suluk, boya ve defter gibi okul ekipmanlarının kaliteli materyaller kullanılarak imal edilmiş olduğundan emin olmalısınız. Çocukların sınıfta ellerinden düşürmediği en önemli okul ürünü kalemlerdir. İlkokula yeni başlayan çocukların yazı yazma süreçlerinde elleri ile daha iyi kavrayabilmeleri için kalın gövdeli kurşun kalemleri tercih edebilirsiniz. Ucu ve gövdesi bilindik kurşun kalemlerden daha geniş olan bu ürünler, ergonomik bir tutuş sağlayarak çocuğunuzun elini yormaz. Yine kurşun kalemlerin yanı sıra renk renk pastel ve sulu boyalar da okul çantasında bulunması gereken malzemeler arasındadır. Bu ürünleri seçerken daha ekonomik olan kalem setlerine göz atarak bütçenize uygun bir okul alışverişi yapabilirsiniz. Keçeli kalemler de kalem kutularında yer verilmesi gereken seçenekler arasındadır.

Çocuğunuzun ilgisini çekmek için üzerinde sevdiği çizgi film figürlerinin ya da animasyon karakterlerinin yer aldığı kalem çeşitlerini alabilirsiniz. Kalem kutu seçerken de ürünün tek gözlü mü yoksa iki yada üç bölmeli mi olacağına karar vermeniz gerekir. Çocuğunuzun okulda kullandığı kalem sayısına göre bu seçimi yapabilirsiniz. Dilerseniz okul çantası ile uyumlu bir kalem kutu tercih ederek görsel bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Öte yandan çocuğunuzun sevdiği figürlerin yer aldığı bir kalemlik seçerek de ilgisini çekebilirsiniz.

Okul Çantası Seçiminde Hangi Kriterlere Özen Göstermelisiniz?

Okul alışverişi sırasında renk renk ve farklı desenlerde üretilen okul çantaları arasından doğru seçimi yapmak sizin için çok mu zor görünüyor? Hem çocuğunuzun sağlığını koruyacak hem de bütün okul malzemelerinin sığacağı bir çanta bulmak için pek çok farklı kritere özen göstermeniz gerekir. İşte en doğru okul sırt çantasını seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar:

  • Çocuğunuzun fiziksel ölçülerine uygun ebatlarda bir çanta seçerek olası sağlık problemlerinin önüne geçebilirsiniz.
  • Ders kitaplarının ve defterlerinin sayısına göre çocuğunuzun okul çantasının kaç bölmeli olacağına karar verebilirsiniz.
  • Çanta seçimi yaparken kayışlarının sağlamlığından ve bu askıların kaliteli materyallerden üretildiğinden emin olmalısınız.
  • Çocuğunuzun sırtında ağırlık taşımasını istemiyorsanız, elde sürüklenebilen tekerlekli valiz tipi çantaları da tercih edebilirsiniz.
  • Kolay aşınmayan, kalın kumaştan, su geçirmez malzemelerle üretilen çantaları seçerek uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Dilerseniz okul çantası, beslenme çantası ve suluk bir arada olan setleri tercih ederek tek bir alışverişle ihtiyacınız olan üç ürüne ulaşabilirsiniz. Yine bu okul ürününde de sevilen karakterlerin resimlerinin basılı olduğu çantalara öncelik vererek çocuğunuzu mutlu edebilirsiniz. Ancak bu noktada çantanın üzerinde yer alan baskıların kalitesine ve kullanılan boyaların sağlıklı olup olmadığına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Çocukların genellikle boyunlarına asarak kullandığı beslenme çantaları ve sulukları seçerken de kayış bölümlerine ekstra hassasiyet göstermeniz gerekir. Yumuşak ve sağlıklı iplerden imal edilen ürünleri tercih ederek taşıma sırasında çocuğunuzun boynunun zedelenmesinin önüne geçebilirsiniz. Kaliteli sırt çantası modellerine göz atarak çocuğunuz için en uygun ürünü seçip bu önemli kalemi listenizden eksiltebilirsiniz.

Okul Alışverişinin Olmazsa Olmazları Nelerdir?

Çanta, kalem ve boyaların yanı sıra defterler de okul alışveriş listesinin ilk sıralarında yerini alır. Boy boy defterler okulda işleyeceği derslere göre birbirlerinden ayrılır. İlkokula yeni başlayan çocuğunuz için kaliteli kağıttan üretilen bir güzel yazı defteri edinebilirsiniz. Yine çizgili veya kareli defter çeşitleri de okumayı öğrendikten sonraki süreçte işleyeceği dersler için çocuğunuzun çantasında bulunmalıdır. Tüm bu defterlere uygun kaliteli ve sağlam defter kaplama kağıtları da temin edilecek okul ürünleri arasında yer vermeniz gereken malzemelerdendir. Okul defterlerini ve kitaplarını olası yıpranmalara, yırtılmalara ve ıslanmalara karşı koruyan bu kaplama kağıtlarını çocuğunuzun sevdiği renklerde ve motiflerde tercih edebilirsiniz. Kapladığınız okul malzemelerinin üzerine yapıştırmak için çok sayıda isim etiketi de almanız gerekir. Çocuğunuzun adını, soyadını, sınıfını ve numarasını bu kağıtlara yazarak bu ürünlerin, sınıf arkadaşlarının malzemeleriyle karışmasını engelleyebilirsiniz.

Çalışma Alanında Kullanılabilecek Ürünler Nelerdir?

Okul hayatının yanı sıra eve geldikten sonra ders çalışması için de çocuğunuza uygun ve sağlıklı bir ortam hazırlamalısınız. Kendine ait bir odası varsa buraya uygun bir masa tercih etmeniz çok önemlidir. Bu masayı odanın en fazla ışık alan köşesine yerleştirerek sağlıklı bir ders çalışma alanı yaratabilirsiniz. Çalışma masasının, çocuğunuzun tüm kitaplarının, defterlerinin ve kırtasiye malzemelerinin sığacağı büyüklükte olması önemlidir. Bu masaya uyum sağlayan ergonomik ve rahat bir çalışma sandalyesi de okul alışverişi sırasında edinebileceğiniz ürünler arasında yer alır. Tekerlekli, rahat dönebilen, bel ve boyun desteğine sahip bir çalışma sandalyesinde oturan çocuğunuzun uzun süreler konforlu bir ders çalışma süreci yaşayabilir. Eğer çocuğunuzun odası yeterli ışık almıyorsa çalışma masasının üzerine portatif bir masa lambası yerleştirerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ergonomik oynar başlığa sahip masa aydınlatma ürünleri pratik bir kullanım sağladığı için her yaştan çocuğa uygun özelliktedir.

Yeni eğitim öğretim dönemi başlarken okul için en sağlıklı ve kaliteli ürünlere karar verme sürecinizde çocuğunuzun beğenilerini de göz ardı etmemelisiniz. Birlikte, hazırladığınız alışveriş listesinin üzerinden geçerek onun zevklerine yönelik eklemeler de yapabilirsiniz. Kendi beğendiği ürünleri odasında ya da çantasında gören çocuğunuzun okula daha istekli gider, derslerini hevesle tamamlar. Öğretmeni ile iletişime geçerek de alışveriş listenizi şekillendirebilir, unuttuğunuz bir malzeme varsa ekleme yapabilirsiniz. Sadece okulda olduğu saatlerde değil evde de uygun bir çalışma ortamı yaratacak ürünlere alışverişinizde yer vermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Kaliteden ödün vermeden, çocuğunuzun sağlıklı gelişimini ön planda tutarak okul alışverişini tamamlayarak okul günlerine tam donanımlı bir biçimde hazırlanabilirsiniz.

scrolltotop svg