Dünyanın En İyi Valorant Oyuncuları
Oyun

9 dk okuma

Oyun oynamayı bir hobi ve vakit geçirme aracından daha fazlası olarak gören, kariyerini oyunculuk üzerine inşa ederek belli başlı oyunlarda uzmanlaşan oyuncular, 1990’ların sonlarından bu yana varlıklarını artarak sürdürüyor. Rekabetçi oyunlar arasında en sevilen yapımlardan biri olarak değerlendirilen ve Riot Games’in ustalık dönemi eseri şeklinde nitelendirilen Valorant’ta da uzmanlaşan, sayısız oyuncu bulunuyor. Ancak aralarından bazıları, bireysel yetenekleri ve takım oyununa olan yatkınlıkları sayesinde başarılarını, dâhil oldukları takımlarda da sergileyebiliyor. Hem dünyanın saygıdeğer Valorant takımlarında yer alan hem de oyundaki yeteneklerini maddi kazanca çevirebilmiş en iyi Valorant oyuncularına göz atalım.

TenZ (Tyson Ngo)

2001, Kanada doğumlu TenZ, Valorant’ın çıktığı 2020 yılından bu yana bu oyuna vakit ayırıyor ve şu an dünyanın en başarılı Valorant oyuncusu olarak gösteriliyor. Hâlihazırda Sentinels adlı takımda oynuyor. Daha önce yine çok prestijli bir Espor takımı olan Cloud9’da CS:GO mücadelelerinde bulunan oyuncunun favori Valorant ajanı Chamber.

yay (Jaccob Whiteaker)

1998, ABD doğumlu yay, altı senelik CS:GO kariyerinden sonra Valorant’a geçiş yapan profesyonel oyunculardan biri olarak biliniyor. OpTic Gaming takımının en önemli üyelerinden yay, TenZ gibi Chamber adlı ajanla oynamayı tercih ediyor. Bu yıl düzenlenen VCT 2022: Stage 1 Masters – Reykjavík karşılaşmasında takımının 200 bin dolarlık ödülü kazanmasına yardım eden başarılı oyuncunun yıllardır hak ettiği üne, Valorant sayesinde kavuştuğu ifade ediliyor.

Jinggg (Wang Jing Jie)

2003, Singapur doğumlu genç oyuncu, Paper Rex takımında üç farklı Valorant ajanını kullanarak karşılaşmalara katılıyor. Düşük çözünürlüklü ekranda (960p) yüksek yenileme hızıyla (240 Hz) müsabakalara katılmasıyla önceki iki profesyonel oyuncudan ayrılan Jinggg; Raze, Reyna ve Sage ajanlarını seçiyor.

Derke (Nikita Sirmitev)

2003 doğumlu Fin-Rus kökenli Derke, klavye ve mousepad’ini de kullandığı Fnatic’in Valorant takımında görev alıyor. Önceki yıllarda SkitLite ve KOVA Esports takımlarında CS:GO oyunu için mücadele veren profesyonel oyuncunun Valorant karşılaşmalarında seçtiği ajanlar Chamber ve Jett.

Zyppan (Pontus Eek)

2002, İsveç doğumlu Zyppan, geçen yılın sonundan beri başarıdan başarıya koşup havuzlarda biriken para ödüllerini toplayan FunPlus Phoenix takımında yer alıyor. Skye, Raze ve KAY/O adlı ajanlarla yarışmalara katılan oyuncunun Liquipedia sayfasında kullandığı ekipmanlarla ilgili herhangi bir detay görünmüyor.

Asuna (Peter Mazuryk)

2003 doğumlu Ukrayna kökenli ABD’li profesyonel oyuncu Asuna, 100 Thieves adlı takımda bulunuyor. Valorant’ın yayımlanmasıyla birlikte bilgi birikimi ve deneyimini bu oyuna aktararak Valorant’ın dünya çapında tanınan oyuncularından birine dönüşen Asuna; KAY/O, Raze ve Neon adlı ajanları kullanıyor.

ShahZam (Shahzeb Khan)

Kelime oyunu içeren takma adıyla olduğu kadar Valorant sahalarındaki hünerleriyle adından söz ettiren 1993 doğumlu ShahZam, Sentinels takımının en değerli oyuncuları arasında gösteriliyor. CS:GO oyunu üzerine kurduğu kariyeriyle daha önceki yıllarda Cloud9, OpTic ve Complexity Gaming takımlarında mücadele veren oyuncu, Valorant karşılaşmalarında Breach ve Sova’yı tercih ediyor.

ScreaM (Adil Benrlitom)

1994, Belçika doğumlu ve Fas asıllı Esporcu ScreaM, en prestijli takımlardan Team Liquid için çetin karşılaşmalara katılıyor. Uzun yıllar CS:GO oynayıp profesyonel oyunculuk yaşantısını bu oyun sayesinde var eden ScreaM, bu yıl takım olarak katıldığı üç önemli maçta kaybetmiş olsa da kendisi, Valorant’ın en iyi oyuncularından biri. ScreaM’in seçtiği ajanlar ise Raze, Jett ve Phoenix.

Wardell (Matthew Bowman Yu)

1998, Kanada doğumlu olan Wardell, listedeki diğer pek çok profesyonel oyuncunun izlediği yolu takip ederek CS:GO kariyerini, Valorant’ın yayınlanmasının ardından rafa kaldırıp kendini Valorant’a adayan isimler içinde bulunuyor. Geleneksel fare ayarlarından farklı ayarları tercih ederek rakiplerine karşı avantaj elde edebilen ve şu an Version1 adlı takımın kadrosunda yer alan oyuncu, Valorant müsabakalarında en çok Sage ve Jett ile sahaya çıkıyor.

FNS (Pujan Menta)

Listenin en yaşlı ve dolayısıyla en deneyimli oyuncusu 1992 doğumlu FNS, eski bir CS:GO oyuncusuyken Valorant’ın ortaya çıkışıyla hünerlerini bu alanda sergilemeye başlayanlar arasında bulunuyor. Kanadalı oyuncu, yay ile aynı takımda, OpTic Gaming’de bulunuyor. Favori ajanları Viper ve Breach olan FNS, takım olarak 2022’ye biraz tutuk başlayıp dört maçın birinde galibiyet alabilse de bu durum, FNS’nin sahadaki hünerlerine şapka çıkarılacağı gerçeğini değiştirmiyor.

nAts (Ayaz Akhmetshin)

2002, Rusya doğumlu nAts, Jinggg gibi düşük çözünürlüklü ama yüksek yenileme hızlı ekranlarda oynayarak rakiplerine zorlu anlar yaşatıyor. En son M3 Champions takımında boy gösteren ancak 22 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla takımdan ayrılan profesyonel Espor oyuncusu, 2021 yılında kazandığı ödüllerle efsane statüsünde yer alıyor. nAts; Viper, Astra ve Cypher ile oynamayı tercih ediyor.

cNed (Mehmet Yağız İpek)

Listedeki ilk ve tek Türk Valorant oyuncusu, 2002 doğumlu cNEd, 2021 yılından beri Acend adlı takımda oyunculuk kariyerine devam ediyor. Oldukça genç olmasına karşın listedeki diğer rakip ve kendinden yaşça büyük oyunculara kıyasla çok daha yüksek bir maddi kazanç elde eden oyuncunun kullandığı ekipmanlar da sıra dışı. 360 Hz yenileme hızına sahip monitörler kullanarak rakiplerini elimine eden cNed, Valorant Champions 2021 şampiyonasında, takımıyla birinciliği paylaşmış olmaktan gurur duyuyor. Mehmet Yağız İpek’e, Espor kariyerindeki başarılarının devamını diliyoruz.

SugarZ3ro (Shota Watanabe)

2003, Japonya doğumlu SugarZ3ro, hâlihazırda ZETA DIVISION adlı Valorant takımında meydanlara çıksa da kendisinin başarılı bir Rainbow Six Siege oyuncusu olduğu biliniyor. Valorant öncesinde Siege ile takımdaki arkadaşlarına destek olan profesyonel oyuncu; Omen, Brimstone ve Astra ile karşılaşmalara katılıyor.

Boaster (Jake Howlett)

1995, İngiltere doğumlu Boaster, Derke ile aynı takımda, Fnatic’te rakiplerine karşı amansız mücadeleler veriyor. CS:GO kariyerini, Valorant’ın yayınlanmasıyla sonlandırıp kendini, bu oyunun uzmanı olmaya vakfeden profesyonel oyuncu, kadrosunda bulunduğu takımın güç merkezi olarak tanımlanıyor. Full HD (1080p) çözünürlüklü ve 360 Hz yenileme hızına sahip monitörler kullanarak oyundaki ustalığını geliştiren oyuncu, maçlarda; Astra, Omen ve Viper ile rakiplerinin karşısına çıkıyor.

bang (Sean Bezerra)

Listenin en genç oyuncusu konumunda bulunan ve 2004 yılında doğan ABD’li profesyonel oyuncu bang, iki yıl içinde beş ayrı takım değiştirmesiyle dikkat çekiyor. Sırasıyla Phoenix1, Team Serenity, OTW Esports, TSM ve en son 100 Thieves adlı takımda -kiralık olarak- yer alarak Asuna ile sırt sırta veren bang, genç yaşının getirdiği üstün reflekslerini, her karşılaşmada gösteriyor. Omen, Brimstone ve Viper ile maçlarda düşmanlarını tek tek ortadan kaldırmayı bilen ve takımına motivasyon kazandıran bang’in geleceği aydınlık görünüyor.

Deryeon (Derrick Yee)

Oyuncular arasında en tanınan Espor oyuncularından biri olan Deryeon, 15 Ağustos 2022 tarihinde dağılan Bleed eSports saflarında sahaya çıkıyordu. Birincil düellocu pozisyonunda görev alan ve seçtiği; Raze, Chamber, Jett gibi karakterlerin potansiyellerini ortaya çıkarabilen genç yeteneğin, Asya Pasifik Espor sahnesinde tekrar boy göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

scrolltotop svg