Dyson Airwrap Nasıl Kullanılır? Nasıl Temizlenir?
Saç Bakımı

9 dk okuma

Kabarmış saçlar ya da karışmış buklelere son veren Dyson AirWrap son derece pratik kullanımı ile tüm kullanıcılarının profesyonel bir kuaföre dönüşmesine yardımcı olan bir cihazdır. Yeni bir saç modeli için kısa sürede etkili performans gösteren AirWrap Styler’ın V9 motoru, Coanda etkisi olarak bilinen ataşman çevresinde dönen bir hava akımı oluşturmak için yüksek hava basıncı sağlar. Saçlarınız, şekillendirme aletinin etrafına sarıldığı için ekstra çaba sarf etmenize gerek kalmaz. Ayrıca saçlarınızın cihaza sıkışma ihtimali ortadan kalkar ve güvenli kullanım sunar. Bu sayede dakikalar içerisinde istediğiniz saç modeline sahip olabilir ve Dyson AirWrap’in tüm özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Daha iyi sonuçlar elde etmeniz için ataşmanlarının kullanımı ve temizliğine dair her şeyi içeren Dyson AirWrap rehberimize göz atabilirsiniz.

Dyson AirWrap Nasıl Kullanılır?

Hava ve ısı kombinasyonu ile saç şekillendirme yapan Dyson AirWrap ısının saçlarınıza temas etmesine izin vermeden çalışır. Dyson Supersonic saç kurutma makinesi gibi AirWrap Styler da akıllı bir termometre içerir ve sıcaklığı saniyede kırk kez ölçer. Bu sayede saçlarınız, elleriniz ya da alnınız şekillendirme esnasında zarar görmez.

Dyson AirWrap temelde çoklu şekillendirme cihazıdır ve her saç modeli için ideal bir aparata sahiptir. Temel, güçlü, hafif motora sahip saptır. İstediğiniz görünüm için kullanabileceğiniz en pratik saç şekillendirme cihazları arasında yer alır. Dyson AirWrap setleri altı başlık içerir. Şekillendirme öncesi kurutma makinesi, iki farklı kalınlıkta kıvırma aparatı, daha dolgun saçlar veya yumuşak görünüm oluşturmak için yuvarlak bir hacimlendirme fırçası ve son olarak biri hacimli parlak saçlar diğeri ise ince ve kalın saçları kabartmadan düzleştirmek için iki fırça mevcuttur. Farklı Dyson AirWrap setlerinde kurutucu başlık modeli değişebilir. Biri düzleştirici etkisine sahip kurutucu iken diğeri ön şekillendirme için hava akımı sağlayan kurutucu başlıktır.

Dyson AirWrap’in Çalıştırılması

Dyson AirWrap’in gövdesinde üç pratik düğme bulunur. Tüm ayarlar buradan kontrol edilir ve cihaz bu düğmeler yardımı ile açılıp-kapanır. Ortada bulunan açma-kapama düğmesi basılı tutulup yukarı kaydırıldığında kullanım esnasında soğuk hava verir. Bu sayede saçlarınıza soğuk şok uygulayabilir, yaptığınız buklelerin soğuması ve şeklini uzun süre koruması için bu düğmeyi kullanabilirsiniz. Cihazın sol tarafında yer alan düğme ise üfleme ayarıdır. Her ataşman için farklı yoğunluğa ihtiyacınız olabileceği için bu kısımdan hemen ayarlayabilirsiniz. Solda yer alan düğme ise ısı ayarıdır. Soğuk, orta ve yüksek ısı olmak üzere üç ısı sunar ve en yüksek sıcaklık 150 derecedir. Diğer şekillendirme cihazlarına göre oldukça düşük bir ısı sunan Dyson AirWrap hem kendiniz hem de çevreniz için oldukça güvenlidir. Cihazın ataşmanları el yakmayacak derecelerde ısınırken gövdesinde herhangi bir ısı değişimi olmaz. Bu sayede kullanım esnasında buklelerinizi yaparken yanma veya yakma riski olmadan cihazı dilediğiniz yere bırakabilirsiniz. Ayrıca set içerisinde gelen ısıya dayanıklı kaydırmaz altlığı kullanabilirsiniz.

Ön Şekillendirme veya Saç Kurutma

Şekillendirme öncesi fön makinesi ıslak saçı nemli tutar ve şekillendirmeye hazır hale getirir. Çünkü Dyson Airwrap’in %80 kuru saçta kullanılması gerekir ve bu yüzden saçlarınız yine de biraz kuru olmalıdır. Şekillendirme öncesi saç kurutma makinesi, saçın nemli kalmasını sağlar, ancak daha uzun uygularsanız saçınızı tamamen kurutabilir.

Bukle ve Şekillendirme Başlıkları

Tüm başlık ve fırçalar, gövdeye bir kilitleme mekanizması sayesinde oldukça kolay bir şekilde takılıp-çıkarılabilir. Takmak için biraz kuvvet uygulamanız yeterlidir ve tıklama sesi duyduğunuzda başlık yerleşmiş demektir. Çıkarırken ise gövdede bulunan düğmeyi aşağı çekerek başlığı serbest bırakabilirsiniz. Dyson AirWrap Complete uzun saç şekillendirici set içinde yer alan kıvırma aparatları 30 mm ve 40 mm genişliğindedir. Coanda teknolojisi ile çalışan bu başlıklar saçı kendiliğinden kavrayarak kıvırma başlıklarının etrafına dolar. Bu sayede zahmet etmeden mükemmel buklelere sahip olabilirsiniz. geniş bukleler için 40 mm başlığı tercih edebilir daha kıvırcık bir görünüm isterseniz daha ince olan 30 mm balışığı kullanabilirsiniz. Bu başlıklardan ikişer adet vardır ve böylece kıvırma yönlerini saçlarınızın sağ ve sol tarafına göre ayarlayabilirsiniz.

Kıvırma işlemi için saçlarınızın nemli olması önemlidir. Bunun için saçlarınızı spreyle ıslatabilir ya da deniz tuzu spreyi kullanabilirsiniz. Dyson Airwrap’i en yüksek ve en sıcak ayara getirip güç düğmesini yukarı kaydırarak saçınızı sıcak hava ile 5 saniye, ardından soğuk hava ile 3 saniye kıvırmanız yeterlidir. Her bukle için bu işlemi tekrar ederek tüm saçınızın dakikalar içerisinde kuaförden yeni çıkmış gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Daha fazla kalıcılık için saç tipinize göre sabitleyici sprey tercih edebilirsiniz. Kurutma dahil ortalama olarak 20 dakikada tüm saçlarınızı şekillendirmeniz mümkün.

Yumuşak Düzleştirme Fırçası

Fönlenmiş pürüzsüz saçlar için geliştirilen fırça yumuşak kıllara sahiptir. Saçlarınızı kuruya yakın bir hale getirdikten sonra bu fırça işle devam ederek düz, hacimli ve doğal saçlar elde edebilirsiniz. Daha hacimli bir görünüm için ise saçlarınızı yukarı doğru tarayıp alt kısımdan fönlemeye başlayabilirsiniz. Başka bir yöntemde ise saçlarınızın hepsini öne eğerek taradıktan sonra fönleme yapabilirsiniz. Bu oldukça hacimli bir saça sahip olmanız için etkili bir yöntemdir.

Sert Düzleştirme Fırçası

Bu fırça, kabarmaya meyilli asi saçları kontrol etmek ve yumuşatmak için yapılmıştır. Bukleler ve kabarık saç görünümü istemediğinizde bu fırçayı tercih etmeniz ve ısının en yüksek ayarını seçerek fönleme işlemi yapmanız tavsiye edilir.

Yuvarlak Hacimlendirici Fırça

Hacimlendirici fırça, adından anlaşılacağı üzere daha fazla hacim vermek için havayı saç boyunca yönlendirir. Saç telleri kurudukça gerilir, hacimli ve düz bir saç elde etmeniz için her bir saç telini gergin tutar ve aynı anda ısı uygular.

Dyson AirWrap Filtre Temizleme

Dyson’ın hemen her ürünü emiş gücü ile öne çıkar ve AirWrap bunlardan yalnızca biridir. Saçlarınızı anında şekillendiren ve profesyonel bir görünüm sağlayan bu cihaz hava akımı ile çalışır. Hava akımının süzülüp geçmesi ve saçlarınızı temiz bir hava ile şekillendirmeniz için cihazda bir filtre bulunur. Bu nedenle hava akımının geçtiği filtre toz gibi havada bulunan  partiküller nedeniyle kirlenir. Bulunduğunuz ortamın hava kalitesine göre belirli aralıklarla bu filtrenin temizlenmesi gerekir. Ancak bu oldukça basit bir işlemdir. Havanın çekildiği yerde manyetik açma kapama mekanizmasına sahip olan filtre çıkarıldığında topladığı tozlar rahatlıkla görülebilir. Set içinde yer alan toz fırçasını kullanarak filtreyi temizleyebilir ve her zaman ilk günkü kullanmaya devam edebilirsiniz. Bununla birlikte her zaman açıp kapatarak filtreyi kontrol etmeniz gerekmez. Filtre dolduğunda ya da hava akımı yavaşladığında filtre temizleme uyarısı alırsınız. Bu sayede filtrede biriken toz ve partikülleri cihazdan arındırabilir ve Dyson AirWrap’inizin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Ayrıca Dyson cihazların gövde malzemesi son derece dayanıklı ve pürüzsüzdür, bu sayede nemli bir bez yardımı ile cihazın ana hatlarını temizleyebilir, fırçaları yıkayabilirsiniz.

scrolltotop svg