Eğlencenin Tadını Çıkarın: Netflix Games Nedir?
Oyun

9 dk okuma

Dizi, film ve belgesellerin dijital dünyadaki en önemli adreslerinden biri olan Netflix, oyun dünyasında da ön plana çıkmayı başardı. Kullanıcılara Netflix profilleri ile bazı özel oyunlara erişim imkanı sunan platform üzerinden oyun oynamak da mümkündür. Netflix Games olarak adlandırılan bu özellik, ilk olarak 2022 yılında başlamıştı. Başlangıç aşamasında sınırlı bölgelerde kullanıma açılan Netflix’te oyun oynama deneyimi, günümüzde ise dünyanın her noktasından erişilebilir bir oyun platformu haline dönüştü.

Netflix Games, platform içinde aboneler için ücretsiz olarak sunulan bir dizi oyunla başladı. Basit kontrolleri ile ön plana çıkan Netflix oyunları, platformda yer alan diğer içeriklerle olan etkileşimleriyle de dikkat çekicidir. Netflix Games’in en önemli özelliği ise kullanıcılara herhangi bir ek abonelik talebi bulunmadan oyun kütüphanesindeki oyunlara erişim sağlama imkanı sunuyor olmasıdır. Herhangi bir ek ücret gerektirmeyen Netflix Games’in imkanlarından her abone rahatlıkla yararlanabilir.

Bunun yanı sıra platformun oyun bölümünde kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyen reklam gibi unsurlara da yer verilmemiştir. Dolayısıyla kesintisiz bir oyun deneyimi için oldukça idealdir. Tüm bu ayrıcalıklardan faydalanmak için kullanıcıların Netflix üyelik ücreti ödemeleri ve platformda bir profile sahip olmaları yeterlidir.

Netflix'teki Mevcut Oyunlar

Netflix Games, her geçen gün genişleyerek kütüphanesine yeni oyunlar ekleyen bir platformdur. Her abonenin erişebileceği bu oyun ekosisteminde mevcut olarak yeni ve en beğenilen oyunlardan bazıları da yer alıyor. iOS ve Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda oynanabilen bu mobil oyunlar, eğlenceli vakit geçirmeniz için idealdir.

Ayrıca Netflix oyun deneyimi, herhangi bir kesintiye neden olabilecek unsurları içermez. Reklamsız bir şekilde kullanıcılara sunulan bu oyunlara, dünyanın her noktasından erişim sağlamak mümkündür. Günümüzde Netflix’teki mevcut oyunlardan bazıları şu şekildedir:

  • Krispee Street
  • Poinpy
  • Heads Up!
  • Hextech Mayhem: A League of Legends Story
  • Relic Hunters: Rebels
  • Mahjong Solitaire
  • Moonlighter
  • Dragon Up
  • Before Your Eyes
  • Exploding Kittens
  • Into the Breach
  • Asphalt Xtreme
  • Bowling Ballers

Başlangıç aşamasında 55 farklı mobil oyunla oyun sektörüne giriş yapan Netflix, her geçen gün oyun kütüphanesindeki mobil oyun sayısını da artırıyor.

Dinamik Oyunlar: Netflix'te Oyun Oynamanın Avantajları Nelerdir?

Netflix Games, birçok açıdan kullanıcılara önemli avantajlar sağlayan video oyun platformudur. Netflix tarafından geliştirilen film ya da dizilerle etkileşim içerisinde olan bu oyunlar, benzersiz bir dünyanın kapılarını aralar. Bununla birlikte oyun kütüphanesi, sadece Netflix içerikleriyle paralel oyunları içermez. Aynı zamanda tamamen yenilikçi, modern ve dinamik oyunlar da platformda yer alır.

Mobil oyunların yanı sıra Netflix’te interaktif film içerikleri de mevcuttur. Bu doğrultuda Netflix, sadece oyun ve interaktif içerik bakımından vadettiği genişlik nedeniyle oyun tutkunlarına birçok önemli avantaj sunar. Bunların dışında Netflix Games dünyasını keşfetmenin ve platformda oyun oynamanın vadettiği avantajlar genel olarak şu şekildedir:

  • Herhangi bir ek üyelik ya da ücret gerektirmez.
  • Sadece geleneksel Netflix üyelikleri ile mobil oyunlara erişim sağlamak mümkündür.
  • Her geçen gün genişleyen oyun kütüphanesi sayesinde yenilikçi oyunlara erişmek çok kolaydır.
  • Diğer oyun platformlarındakinin aksine reklam ya da benzeri türden oyun deneyimini etkileyen unsurlar içermez.
  • Netflix üyeliği üzerinden mobil oyunlara erişim sağlanabilir. Böylelikle farklı cihazlarda dahi bulut teknolojisi sayesinde oyunlara kaldığınız yerden devam etmek mümkündür.
  • Her yaş grubuna hitap eden oyun türleri mevcuttur.
  • Bulmaca, rol yapma, kart, strateji, spor gibi en popüler oyun türlerinden geniş yelpazeli oyun çeşitliliği vardır.

Bunların yanı sıra Netflix Games, kolay kullanım özelliği ve pratik detaylarıyla da dikkat çekicidir. Ek işlem yapmadan internetsiz mobil oyunlar ile boş vakitlerinizi keyif ve eğlence ile değerlendirebilirsiniz.

Netflix Oyunları Nasıl Erişilir?

Dünyanın en önde gelen dijital platformlarından biri olan Netflix, bu özelliğini erişebilir olmaktan alır. Netflix Games de tıpkı platformda yer alan diğer tüm içerikler gibi son derece kolay erişilebilir düzeydedir. Mobil oyunlar Netflix deneyimini yaşamak için yapmanız gerekenler oldukça basittir.

  • İlk olarak Netflix aboneliği oluşturun ya da var olan aboneliğinizi kullanın.
  • Uygulamayı indirin ve abonelik bilgilerinizle giriş yapın.
  • Uygulamada yer alan ana ekran üzerinde “Oyunlar” bölümünü bulun ve buradan oyun seçin.
  • Arzu ettiğiniz oyunu seçin.
  • Son aşamada ise “Oyna” ya da “Oyunu İndir” seçeneklerinden birini seçerek oyun deneyimine başlayın.

Bu aşamaların ardından platformda yer alan tüm oyunlara erişim sağlamak mümkündür. Oyun deneyiminizi ikiye katlayacak geniş yelpazeli seçenekler ile boş zamanlarınızı mobil oyunlarla değerlendirebilirsiniz.

Bağımlılık Yapıcı: Popüler Netflix Oyunları

Netflix Games, bağımlılık yapıcı popüler oyunlarla arzu ettiğiniz deneyimi derinlikli olarak yaşamanızı sağlar. Platform tarafından geliştirilen oyunların yanı sıra klasikleşmiş mobil oyunlara da erişilebilir. Özellikle platform tarafından hazırlanan dizi ve filmlerin hikayesini tematik olarak işleyen de yine Netflix Games içerisinde oldukça popülerdir. Popüler Netflix oyunları, sadece bir mobil oyun deneyimi yaşamanızı sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda popüler dizi ve filmlerin hikayelerle dolu dünyasına da giriş yapma fırsatı sunar.

Stranger Things: 1984

Netflix'in popüler dizisi Stranger Things'in ikinci sezonuna dayanan bu oyun, retro tarzda bir macera oyunudur. Netflix Games üzerinden bu popüler oyuna ve dizinin ekosistemine dahil olmanız çok kolaydır. Bu oyunda Hawkins Kasabasında gizemli olayları çözmeye çalışırken Eleven, Lucas, Mike ve diğer karakterleri yönetme fırsatı bulursunuz. Stranger Things: 1984 dizinin atmosferini kusursuz şekilde yansıtıyor olması nedeniyle dikkat çekicidir. Daha sonra bu oyunun farklı versiyonları da seri halinde platform tarafından yayınlanmıştır. Serinin diğer oyunlarından bazıları, multiplayer mobil oyunlar arasındadır.

Moonlighter

Moonlighter, temel olarak Digital Sun tarafından geliştirilen ve ilk kez 2018 yılında oyun tutkunlarıyla buluşmuş bir oyundur. Netflix Games platformunda da yer alan oyun, sıra dışı bir deneyimin kapılarını aralar. Gündüz saatlerinden itibaren dükkanınızı açtığınız ve çeşitli türden macera eşyalarını satmaya çalıştığınız Moonlighter oyununda tehlikeli labirentlere giriş yaparak bazı ender eşyaları bulmanız gerekir.

Hades

Netflix Games içerisinde en beğenilen ve popüler oyunlardan biri de Supergiant Games tarafından geliştirilen ve popüler bir rogue-lite aksiyon RPG oyunlarından olan Hades’tir. Yunan mitolojisine dayanan derin hikayesiyle fark yaratan Hades oyunu, Yunan Tanrıları ile etkileşimi mümkün kılar. Aynı zamanda yeniden oynanabilen özelliğiyle dikkat çeken Hades, Supergiant Games'in karakteristik detaylarını da çok iyi yansıtır.

Poinpy

Netflix Games platformunda bir mobil oyun serisi olarak yer alan Poinpy, eğlence dolu içeriğiyle fark yaratmayı başarmıştır. Netflix’in popüler içeriklerden etkilenerek oluşturulan Poinpy oyunu, birden fazla temaya dayanır. Aynı zamanda basit kontrolleriyle ön plana çıkmayı başaran oyun, farklı temalarda oyun oynamak isteyenler için son derece ideal bir deneyim sunar.

Krispee Street

Netflix Games içerisinde yer alan ve platforma özgü oyunlardan bir diğeri olan Krispee Street, popüler web çizgi romanlarından uyarlanmıştır. Gizli nesne oyunları kategorisinde yer alan Krispee Street, yüzü aşkın sıra dışı karaktere ev sahipliği yapar. Son derece eğlenceli bir deneyim vadeden bu oyun, tek oyunculudur.

scrolltotop svg