2021 Yılında En Çok Satılan 10 Telefon
Mobil

9 dk okuma

Akıllı cep telefonları, bir dönem teknolojik yeniliklerin izinden gitse de artık teknolojinin gündemini de seyrini de cep telefonları ve cep telefonu üreticileri belirliyor. Yarı iletken, ekran ve depolama birimi üretimi konusunda artık kendileriyle yarışan teknoloji markaları, her yeni dönem ortaya koydukları telefon modelleriyle teknoloji otoritelerini ve kullanıcıları şaşkına çeviriyor. Teknoloji cephesinde yaşanan kıyasıya rekabet, doğal olarak telefon satış sayılarına da yansıyor ve üstün teknolojilere sahip ürünler, listelerde üst sıralara yerleşiyor. Dilerseniz sözü uzatmayalım ve Counterpoint Research araştırma merkezinin verileri ışığında, 2021 yılında en çok satan cep telefonu modellerine birlikte bakalım.

Apple iPhone 12

Kullanıcılara sağladığı konfor ve beraberinde getirdiği işlevsellik sayesinde listenin ilerleyen aşamalarında da karşılaşacağınız Apple iPhone üyelerinin ilki ve listenin tepesindeki isim, Apple iPhone 12. Dünya çapında %2,9’luk satış elde eden model, Apple’ın 2020 yılında piyasaya çıkardığı ve yazılım bakımından bugün bile desteklediği bir telefon. 6,1 inçlik OLED ekranıyla renk başarımı konusunda iyi iş çıkaran; Apple A14 Bionic yonga seti ve ikili arka kamera kurulumuyla en çok satan akıllı telefon modellerinden biri olan iPhone 12, 20 Watt hızlı şarj desteğiyle de kullanıcıların favorisi hâline geldi.

Apple iPhone 12 Pro Max

2021’de dünya çapında en çok satan telefonlar listesinin ilk sırasındaki ismin, “büyük” kardeşi olarak nitelendirebileceğimiz Apple iPhone 12 Pro Max, yüzde 2,2’lik satış başarısıyla ikinci sırada. 6,7 inçlik ekranı, daha yüksek ekran çözünürlüğü, artırılmış bellek miktarı ve batarya kapasitesi gibi dahili donanım bileşenleri tarafında küçük kardeşinden ayrılan model, beraberinde getirdiği üçüncü arka kamerayla öne çıkıyor. Gerek gündüz gerekse gece çekimlerinde harikulade bir kayıt kalitesi sunan üçlü arka kamera kurulumu sayesinde telefon, doğru konumlandırma ve çekim modlarının kullanımıyla, profesyonel video kayıt süreçlerinin üstesinden tek başına gelebiliyor.

Apple iPhone 13

Dünyada en çok satan telefonlar listesi, Apple iPhone ailesi ile devam ediyor. Bu defa karşımızda, %2,1’lik satış başarısıyla üçüncü sıraya yerleşen Apple iPhone 13 var. 2020’de çıkan selefinden farklı olarak batarya kapasitesi artan, Apple A15 Bionic yonga seti ile güçlendirilen ve kamera çekim maharetleri yükseltilen model, özellikle mobil durumdayken içerik üretmek ve düzenlemek isteyenler için ideal. Oldukça güçlü işlemcisi ile video düzenleme işlemlerinin saniyeler içinde tamamlanmasını sağlayan akıllı telefon, artan ekran parlaklığıyla gün ışığında kullanım noktasında da sahiplerini memnun ediyor.

Apple iPhone 12 Pro

iOS platformunun yarattığı konforu, başka hiçbir yerde bulamayan teknoloji tutkunlarının tercihi olan ve bu sayede en çok satan telefon modelleri arasına adını yazdıran Apple iPhone 12 Pro, %2,1’lik satış oranıyla listenin dördüncü sırasında. Depolama ve RAM kapasitesi, ekran parlaklığı, gövde malzemesi gibi noktalarda standart iPhone 12’den ayrılan ve ondan daha üstün olan cihaz, aynı serinin Pro Max modelinde olduğu gibi ekstra geniş açılı çekimlerde görev alan üçüncü arka kamerasıyla fark yaratıyor. LIDAR ortam ışığı sensörüyle teknoloji dünyasına da ilham veren akıllı cep telefonu, ilerleyen dönemlerde hazırlanacak en çok alınan telefonlar listelerinde de kendine yer bulabilecek gibi.

Apple iPhone 11

iOS platformunu, daima güncel tutma konusunda kararlı olan Apple’ın eski telefon modellerine yıllarca yazılım desteği sağlaması, Apple iPhone 11 gibi çıkışının üzerinden yıllar geçen bir telefonun bile en çok satılan cep telefonu listesine girmesini sağlıyor. %2,0’lık satış düzeyine sahip modelin tasarımına, yeni iOS sürümlerine yükseltilebilen işletim sistemiyle yazılım tarafındaki işlevselliğine hayran kalan kullanıcılar, belli ki telefonu indirim dönemlerinde uygun fiyatlara edinerek ürünün dünya çapında satışını olumlu yönde etkilemişler.

Samsung Galaxy A12

2021’de dünya çapında en çok satan cep telefonu modelleri listesine girmeyi, %2,0’lık satış seviyesi ile başaran ilk Android işletim sistemli akıllı cep telefonu, bütçe dostu olması sayesinde ülkemizde de geniş bir kullanıcı kitlesi edinen Samsung Galaxy A12. Android dünyası için giriş seviyesindeki ürünlerden biri olan Galaxy A12, 6,5 inçlik PLS ekranıyla 1600 x 720 piksel çözünürlükte görüntüler sunuyor. 15 Watt hızlı şarj destekli 5000 mAh kapasiteli bataryasıyla tam şarj sonrasında uzun soluklu bir kullanım deneyimi vadeden model, sınıfına göre tatmin edici performans gösteren MediaTek Helio P35 yonga setine sahip. Kutusundan çıktıktan sonra Android 12 işletim sistemine güncellenebilen akıllı telefon, Samsung One UI Core arayüzüyle sınıfının gerekliliklerini yerine getirebileceğini gösteriyor.

Xiaomi Redmi 9A

En çok satılan akıllı telefon modelleri listesinin ilk Çinli üyesi de Xiaomi Redmi 9A oluyor. 2020 yılında kullanıcılarla buluşan ve 2021’in çok satan telefon listelerine %1,9’luk satış payıyla dâhil olan ürün, performans bakımından giriş sınıfında bulunsa da 6,53 inçlik IPS ekranı, 5000 mAh’lik bataryası gibi yönleriyle dikkat çekiyor. Android 11 işletim sistemi güncellemesi alan ve Xiaomi’ye özgü MIUI arayüzüyle keyifli bir kullanım sunan cihaz, multimedya takibi ve iletişim amacıyla değerlendirildiğinde, ihtiyaçlara pekâlâ yanıt veriyor.

Apple iPhone SE 2020

Listeye iki adet Android tabanlı telefon ekledikten sonra yeniden iOS platformuna, dolayısıyla iPhone serisine dönüyoruz. En çok satan akıllı telefonlar arasında yer alması hiç de şaşırtıcı olmayan ve Apple’ın “uygun fiyatlı iPhone sürümü” şeklinde değerlendirilen Apple iPhone SE 2020 (İkinci Nesil), %1,6’lık satış oranıyla listenin sekizinci sırasında. Çentikli ekran tasarımından ziyade geleneksel iPhone tasarımından hareketle üretilen ancak temel iç donanımı, iPhone 11 ile aynı olan akıllı telefon, hem klasik tasarımdan hem de iOS platformundan vazgeçemeyenlere özel.

Apple iPhone 13 Pro Max

Apple’ın şüphesiz şimdiye kadar geliştirdiği en başarılı telefon olma unvanını elinde bulunduran Apple iPhone 13 Pro Max, %1,3’lük satış düzeyi ile en çok satan telefon listesi sıralamasında dokuzuncu konumda. Donanım cephesinde Apple A15 Bionic, kamera tarafında Sensor-Shift OIS gibi teknolojik yeniliklere kucak açan cihaz, 6,7 inçlik geniş ekranı ve geniş kapasiteli bataryasıyla geniş bir kitlenin mobil iş istasyonuna dönüşmüş durumda.

Xiaomi Redmi 9

Listenin yedinci sırasındaki Redmi 9A ile benzer karakteristiklere sahip olsa da detaylara indiğimizde, ilgili modele kıyasla daha yüksek çözünürlüklü ekran ve daha güçlü donanım gibi ayrıntılarla 9A’dan ayrılan Xiaomi Redmi 9, %1,3’lük satış oranıyla listenin onuncu ve son sırasında bulunuyor. Uzak Doğu ve Hindistan pazarında büyük ilgi görmesi sayesinde küresel bazda büyük bir satış başarısı yakalayan ürün, bütçe dostu olmasıyla gelişmekte olan ülkelerdeki teknoloji tutkunlarının da ceplerine girdi. Xiaomi’nin Android 10 işletim sistemiyle kullanıcılara sunduğu ve internetle tanışmasının ardından Android 11 güncellemesini de alan akıllı cep telefonu, multimedya ve oyun meraklılarının, bütçelerini zorlamadan edinebilecekleri ürünlerden biri.

Siz de alanında uzman telefon modellerinden birine sahip olmak isterseniz avantajlı fiyat imkanları sunan Turkcell Pasaj’a göz atabilirsiniz!

scrolltotop svg