En Güzel 10 Süper Kahraman Filmi
Film Önerileri

7 dk okuma

Patty Jenkins İmzalı Wonder Woman

Süper kahraman isimleri arasında adeta bir yıldız gibi parlayan Wonder Woman serisi, türünün nadir örneklerinden sayılıyor. Bir kadın süper kahramanı konu edinen filmin yönetmen koltuğunda da yine bir kadın oturuyor: Patty Jenkins. İlk film, Amazon prensesi Diana’nın hikayesine odaklanıyor. Kusursuz bir savaşçı olarak yetişen ve eğitim alan Diana, yaşadığı adadan dışarı çıkmaya karar verir. Çünkü dış dünyada önüne geçebileceği bir savaş hüküm sürmektedir. Dünyayı değiştirmek için yola çıkan Diana güçlerini kullanarak kendi kaderini de keşfeder. Serinin ikinci filmi ise 2020 yılında gösterime girdi.

Deadpool’la Marvel Evrenine Mizahi Bakış

İlk süper kahraman filmlerinden bu yana gittikçe yükselen bir çıta sergileyen Marvel evreninin en ilginç karakteri Deadpool ile tanışmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Daha çok anti kahraman olarak ün salan Deadpool, sinema seyircisini güldürmeyi de başarıyor. Ünlü oyuncu Ryan Reynolds tarafından canlandırılan Deadpool özellikle yetişkin izleyicilerin ilgisini çekiyor. Terminatör filmlerinden tanınan yönetmen Tim Miller’ın usta rejisi ile buluşan bu karakterin dünyası, sinemaya oldukça renkli bir şekilde yansıyor. Filmin hikayesine dönecek olursak, kanserle mücadele eden Wade Wilson maskeli bir kişilik yaratır. Kendine yeni bir benlik bulan Wilson’ın yeni adı Deadpool’dur. Gerçeğe yakın dertleri ile diğer süper kahramanlardan ayrılan Deadpool’un ilk filmi 2016 yılında seyirciyle buluştu.

DC Films Efsanesi Batman  

Süper kahramanların en ünlülerinden olan Batman’i konu edinen pek çok film çekildi. Ancak 2008 yılında vizyona giren The Dark Knight, Batman serisinin en iyi örneği olmayı başardı. Tüm zamanların en iyi süper kahraman film önerileri içerisinde de daima ilk sıralarda yer alan The Dark Knight, efsanevi Joker karakterini de ekrana getiriyor. Türkçeye Kara Şövalye olarak çevrilen filmin yönetmeni ise Christopher Nolan. Gotham’ın karanlık dünyasında bir banka soygunu yaşanır ve hırsızların çok daha büyük planları vardır. Joker’in Batman’i ortadan kaldırma çabasını aktaran film görsel efektleriyle de büyük beğeni topluyor.

Aile Boyu Süper Kahramanlar: The Incredibles

7’den 70’e herkesin severek izleyeceği bir süper kahraman filmi arıyorsanız The Incredibles huzurlarınızda! Kayıp Balık Nemo’nun yaratıcıları tarafından tasarlanan bu film, animasyon türünün de en iyi örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Mr. Incredible adıyla tanınan Bob Parr insanlık uğruna kötülükle savaşmaktan yorgun düşer ve emekli olmaya karar verir. Düzenli hayata alışkın olmayan Mr. Incredible yeni bir sınav vermek zorunda kalır: Eski hayatına geri mi dönecek, yoksa emekliliğin tadını mı sürecek? Serinin ilk filmi 2004 yılında yayınlandı.

En Sevilen Marvel Filmi: The Avengers 

Marvel’ın en çarpıcı karakterleri ve gelmiş geçmiş en ünlü süper kahraman isimleri tek filmde toplanıyor.  Thor’dan Demir Adam’a, Kaptan Amerika’dan Hulk’a kadar en önemli çizgi roman karakterlerini bir arada izlemeniz mümkün. Yenilmezler serisi tüm filmleriyle seyirciden tam puan almayı da başarıyor. Serinin oyuncu kadrosu da efsanevi isimlerle dolu. Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson ve Samuel L. Jackson’ın üstün oyunculuklarının hayat verdiği The Avengers serisi, görsel efektleriyle de sayısız ödüle layık görüldü. Evde projeksiyon eşliğinde gerçek bir sinema akşamı yaşamak için The Avengers en ideal filmlerden biri.

En Çok Bilinen İlk Süper Kahraman: Süpermen

İlk süper kahramanlar Phantom ve Shade olsa da tüm dünyada ün salan ve süper kahraman filmlerinin yükselişe geçmesini sağlayan isim Süpermen’dir. Bugüne kadar sayısız kez beyaz perdeye uyarlanan Süpermen hikayelerinde ünlü oyuncular da yer aldı. Yapılan filmler arasında en çok beğeni alan ise 2006 yılında vizyona giren Süpermen Dönüyor oldu. Bryan Singer’in yönettiği filmde Süpermen rolünü başarılı oyuncu Brandon Routh üstleniyor. Kevin Spacey ise hikayenin kötü adamı olarak göz dolduruyor.

Sakar Süper Kahraman Örümcek Adam 

Spiderman, nam-ı diğer Örümcek Adam sinemanın en sevdiği süper kahramanlar arasında yer alıyor. Bugüne kadar pek çok kez filmlere konu olan Spiderman’in en sevilen yönetmeni ise Sam Raimi oluyor. Raimi tarafından çekilen üç filmde Örümcek Adam’ı genç oyuncu Tobey Maguire canlandırıyor. Hikaye kendi halinde yaşayan Peter Parker’ın bir örümcek tarafından ısırılması ile başlıyor. Örümcek hisleri oluşmaya başlayan Parker kendini bambaşka bir dünya içinde buluyor ve sayısız kez kahramanlık yapmak zorunda kalıyor. Tüm Örümcek Adam filmlerinden keyif alacağınız kesin, ancak Sam Raimi tarafından çekilen üç filme hayran olabilirsiniz.

Son Yılların En Gözde Filmi: Joker

Gerçek hayata yakın bir hikaye izlemek isterseniz Joker filmi sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Joker karakterini canlandıran ünlü oyuncu Joaquin Phoenix bu rolüyle en iyi erkek oyuncu Oscar’ını almayı da başarıyor. Usta oyuncu Robert De Niro’nun da yer aldığı film 2019 yılında vizyona girdi ve o günden bu yana tüm dünyada güçlü bir hayran kitlesi oluşturdu. Komedyenlikte başarıyı yakalayamayan Arthur Fleck’in hayatını konu edinen Joker, psikolojik gerilim türünün de iyi örneklerinden biri.

Şimdiden Kült Statüsünde: V For Vendetta

V For Vendetta yakın zamanda çekilmiş olmasına rağmen şimdiden kült filmler listesine adını yazdırıyor. Anarşist unsurlar barındıran hikaye aktivist filmler arasında da gösteriliyor. Filmin baş karakteri V, diğer süper kahramanlar gibi üstün özellikler barındırmıyor. Ancak yine de kitleleri etkileyebilecek bir güce sahip. Başrolünde Natalie Portman’ın yer aldığı film, Alan Moore’un romanından sinemaya uyarlanıyor. Yasaklarla ve katı kurallarla yönetilen bir halkın ayaklanmasını anlatan V For Vendetta ile henüz tanışmadıysanız şimdi tam zamanı olabilir.

Aksiyonla Dolu X-Men Serisi

Mutant dolu fantastik hikayeleri sevenlerin vazgeçilmezi olan X-Men, evde size bir sinema şöleni yaşatabilir. Serinin en sevilen filmi ise 2014 yılında vizyona giren X-Men: Days Of Future Past. Geçmiş Günler Gelecek adıyla Türkçeye çevrilen filmin aksiyon dozu da bir hayli yüksek. Mutantların giderek güçlendiği bu filmde Wolverine karakterini Hugh Jackman canlandırıyor.

scrolltotop svg