Epilasyon Aleti Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sağlık & Bakım

9 dk okuma

Pürüzsüz bir cilt hayal ediyor ve bir türlü ulaşamıyorsanız epilasyon yönteminiz hatalı olabilir. Kadın ve erkeklerin hayali olan tüysüz, ipek gibi bir cilde ulaşmak için ilk adım epilasyondan geçer. Epilasyon yönteminiz, aletiniz ya da kullanım şekliniz yanlış olursa bu hayalin yerini korkunç bir gerçek alabilir: Batık ve sivilce!

Yanlış epilasyonun en büyük zararı, kısa sürede kaybolan pürüzsüzlükten çok daha fazlası olabilir. Hatalı uygulama leke ve yaralarla dolu bir cilde yol açabilir. Peki, hayal ettiğiniz pürüzsüz cilde ulaşmak için nasıl bir yol izlemeli, hangi aletleri tercih etmelisiniz? Sizin için tüm merak ettiklerinizi derledik.

Lazer Epilasyon Aletleri ve Kullanımları

Son dönemde gelişen teknoloji ile beraber epilasyon yöntemleri de oldukça fazlalaştı. Özellikle lazer epilasyon, kalıcılığı sayesinde uzun zamandır tüyleri kökünden alan işlemlere göre daha fazla merak ediliyor. Lazer epilasyon, uzun süre sadece güzellik merkezlerinde ve uzman ellerde yapıldığı için her daim birilerine ihtiyaç duyuldu. Bunun sebebi kullanılan cihazların ışık ayarına karar vermenin eğitim gerektirmesi idi.

Salonlarda kullanılan profesyonel cihazlar mahremiyete önem veren kişilerin istediği halde lazer epilasyondan uzak kalmasına neden oluyordu. İşte, bu sorunu çözmek için evde kendi başınıza kullanabileceğiniz lazer epilasyon ve IPL cihazları üretildi. Üstelik sadece ev konforunda mahremiyet sunmakla kalmıyor, uzun süreli atış sayısı ile yıllar boyunca kullanım imkânı sunuyor. Artık kendi evinizin salonunda kimseye ihtiyaç duymadan uygun bir ücrete kalıcı etki alabilirsiniz.

Philips BRI921/00 Lumea Advanced, Braun Silk Expert Pro 5 PL5347, Braun Silk Expert Pro 5 PL5124, Inface gibi farklı IPL epilasyon cihazları ile güzellik salonlarının performansını evinize taşıyın. IPL teknolojisi, profesyonel lazer cihazlarında olduğu gibi ışık teknolojisini kullanarak kıl kökü tahribatı yaratmayı hedefler. Bu cihazlar özellikleri açısından farklı olsa da ortak bir kullanım yöntemi vardır.

Kıllarınızı tıraş makinesi ve jilet ile kısalttıktan sonra ya da ağdadan birkaç gün sonra cilt yüzeyine direkt olarak uygulanır. Lazer epilasyon aleti kullanımı doğru cihazla evde tek başınıza oldukça kolaydır. Birçok ürünün derece ayarı ve otomatik cilt tanıma sensörü ile hangi güçte atış yapacağınızı belirlemek basittir. Ev konforunda düzenli olarak rahat bir şekilde uygulama yapabilir, birkaç ay içinde etkili sonuçları almaya başlayabilirsiniz.

Cosmetologist use laser. Woman with cosmetologist. Lady in a beauty studio.

Epilatör Çeşitleri ve Kullanımları

Epilasyon denince akla gelen ilk cihazlardan biri de tüyleri kökünden koparan başlıklara sahip epilatör modelleridir. Düzenli kullanımda kılları belli bir oranda azaltan ve incelten yöntemlerden biri olan bu cihazlar ağdanın uğraştırıcı ve yapışkan sorunlarının hiçbirini bünyesinde barındırmaz.

Gelişen teknoloji ve titiz tasarım detayları sayesinde epilasyon cihazları çok sayıda ürün çeşidi ile tüm beklentilere hitap etmeye başladı. Vücudun her bölgesine kullanıma uygun tek başlık, ek başlıklar ve ayarlar sunan oldukça geniş bir yelpazesi bulunur.

Yüz ve özel bölgelerdeki kıllardan kurtulmak istiyorsanız artık aynı başlığı kullanarak hijyeni tehlikeye atmak zorunda değilsiniz! Değiştirilebilir başlıklar sayesinde vücudun farklı yerleri için en ideal performansı sağlarken hijyeni koruyan modellere göz atabilirsiniz.

Burun içi, kulak içi, yüzdeki ayva tüyler, özel bölgeler ve vücudunuzun geri kalanı için kullanıma uygun birbirinden farklı epilasyon cihazları bulunur. Cihazlar kullanılan alanın genişliği ve eğimine uygun başlıkları ile en yüksek performansı vermek için tasarlanır. Uygun olmayan bölgede kullanım sırasında yaralanabilir ya da kıl artışı ile karşılaşabilirsiniz. Her daim elinizin altında kullanacağınız bölgeye uygun epilatör olmasını istiyorsanız kapsamlı setleri tavsiye ederiz.

Epilasyon Aleti Nasıl Kullanılır?

Epilasyon aleti kullanımı öncesinde cildinizin temiz olduğundan emin olmalısınız. Cilt yüzeyi ve tüylerin yağlı olması aletin başarısını düşürebilir. Temiz cilde modelin özelliğine göre ıslak ve kuru uygulama yapabilirsiniz. Duşta, duştan önce ya da sonra alınacak bölgeye uygun başlığı takmanız gerekir.

Epilasyonun en önemli kuralı, her daim kılın çıkış yönünün tersine uygulama yapılmasıdır. Örneğin, bacaklarınızdaki tüyler aşağı doğru uzuyorsa cihazın alttan yukarı doğru hareket ettirilmesi gerekir. Normal şartlarda kıllar yerçekimi etkisi ile aşağı doğru uzar. Önceden sağa, sola karışık bir şekilde epilasyon yaptıysanız yönler farklı olabilir. Bunun önüne geçmek ve hatalı uygulamayı düzeltme için her daim tek yönü takip etmelisiniz.

IPL cihazı, epilatör ve tıraş makinesi kullanımında ikinci kural dikey duruştur. Cihazın ağız kısmı cildinize 90° dik konumlandırılmalıdır. Ağız kısmı cilde tam oturmazsa kıllar kırılarak alınır ve pürüzsüzlük kısa sürebilir. En ideal kullanım için öncelikle ürünün kılavuzuna mutlaka göz atmalısınız.

Epilasyon Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Epilasyon aleti alırken öncelikle beklentilerinizi iyi belirlemelisiniz. Unutmayın ki IPL cihazı kılları uyutarak, epilatör kökünden alarak, tıraş makinesi ise deri üstünden kısaltarak pürüzsüzlük sağlar. Her yöntem farklı olduğundan kalıcılık ve uygulama süresi değişir. Anlık ve acısız çözümler için tıraş başlığı özellikli olanları, uzun vadeli etki için IPL cihazı ve epilatör tercih edilir.

Epilatörler arasından karar verirken fonksiyonel modellere yönelirseniz konforunuz da artar. Oynar başlıklarıyla vücudun eğimine uygun hareket eden modeller kullanım sırasında kılı en doğru açıda almanızı sağlayarak uzun süreli pürüzsüzlüğün kapısını aralar. Sabit başlıklarda dik açıyı korumak için ekstra çaba göstermek gerekir.

Sahip olduğunuz epilatörün hem ıslak hem de kuru kullanım özelliği varsa tüm sınırları ortadan kaldırırsınız. Kablosuz modeller duşta kullanımın yanı sıra evin istediğiniz alanında tüylerinizi alma özgürlüğü sunar. Braun Silk Epil 9 9710 SensoSmart, Braun Silk Epil 5 5610, Braun Silk Epil 9 Flex 9010 SensoSmart gibi kapsamlı modeller ile epilatörden beklediğiniz her şeyi bir arada bulabilirsiniz.

Cilt Tipine Uygun Epilasyon Yöntemleri

Kıllardan ömür boyu tamamıyla kurtulmak pek mümkün olmuyor. Profesyonel lazer cihazları bile böyle bir garanti veremiyor, en ufak hormon değişimi tüylenmeyi etkiliyorken pürüzsüzlük için en mantıklı yol doğru yönteme karar vermekten geçiyor. Peki, doğru yöntem herkes için mi geçerli? Cevap: Hayır!

Her insanın cilt hassasiyeti, kıl yapısı ve istekleri farklı iken tek bir doğrunun olması mümkün değil. Beyaz tenli, koyu renk kıllara sahip biri, IPL cihazlardan mükemmel verim alırken kızıl ve sarışınlar için bu geçerli değildir. Sarışınlar tıraş başlıklı epilatör kullandığı zaman kıllarda pek bir değişim olmamasına rağmen aynı durum gür, koyu renkli tüy yapısına sahip biri için felaket olabilir. Hassas ciltli birinin buna uygun başlığa sahip epilatör ve IPL cihazlarına yönelmesi kızarıklık ve sivilce sorununu önlemek için önemlidir. Her daim kendi cilt tipinizi ve isteklerinizi göz önüne alarak biraz da deneme yanılma ile en doğru yöntemi bulabilirsiniz.

Epilasyon Aletleri Fiyatları

Birbirinden etkileyici özellikleri ile ergenlikten itibaren her cinsiyetten insanın ihtiyacı olan epilatör modelleri, basit kullanımı ve hızlı sonuç vermesiyle denedikten sonra vazgeçilmeziniz olacak. Modelin özelliklerine ve markasına göre fiyatlar fazlasıyla değişkendir. Fonksiyon sayısı yükseldikçe değeri de eş oranlı artan modeller arasından bütçenize ve beklentinize uygun olanı mutlaka bulursunuz. Örneğin, “Ben fazla bir özellik aramam; tüyleri kökünden alsın, bütçeme de uygun olsun.” diyenlerdenseniz Philips BRE255/05 Satinelle Essential ve Braun Silk-Epil 3 3270 2’si 1 arada modelleri sizin ihtiyaçlarınızı tamamen karşılarken fiyatı ile de yüzünüzü güldürür.

Uzun süreli ve kusursuz pürüzsüzlük için her bütçeye uygun epilasyon aletlerinin özelliklerini ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

scrolltotop svg