AirPods 3. Nesil ve AirPods Pro’nun Karşılaştırması
Satın Alma Rehberi

13 dk okuma

AirPods 3, diğer nesillerine göre gelişmiş özellikleri ve tasarımdaki estetiği ile AirPods Pro ile benzer özellikler taşıyor. Ancak her iki AirPods’un da kendine göre öne çıkan ve kullanıcısına avantaj sağlayan farklı teknolojileri bulunuyor. AirPods 3 ve AirPods Pro arasındaki farkları ve ortak noktaları tüm detaylarıyla sizler için derledik. Siz de yazımızın sonunda kullanım tercihlerinize göre son teknoloji cep telefonu aksesuarları arasından favoriniz olanı belirleyebilirsiniz.

AirPods 3. Nesil Özelliklerini Keşfedin!

AirPods 3. nesli ile tasarımdan ses teknolojisine, şarj süresinden fonksiyonel özelliklerine kadar birçok yeniliği bir arada sunuyor. Bluetooth kulaklıklar içerisinde yer alan AirPods 3. nesilin kullanıcısına vadettiği özellikler ise şöyledir:

  • Airpods 3 uzamsal ses teknolojisi her bir kulağın duyduğu frekansları üç boyutlu ortamda sinema benzeri bir ses deneyimi ile sunuyor.

  • Dinamik kafa izleme teknolojisiyle, birlikte uzamsal ses kafa hareketlerinize göre ses ayarını yapan özel bir algoritma sayesinde film veya video izlerken veya müzik dinlerken sesin tamamen etrafınızı sardığı hissi uyandırıyor.

  • Adaptif EQ teknolojisi sesi kulağınızın şekline göre ayarlayarak herkes için kişiselleştirilmiş bir ses deneyimi yaşatıyor.

  • MagSafe ve kablosuz şarj özelliği ile daha uzun pil ömrü ve daha hızlı şarj imkanı sağlıyor. AirPods 3, 6 saate kadar müzik dinleme, sadece 5 dakikalık bir şarj ile 1 saat müzik dinleme kapasitesine sahip.

  • Şarj kutusu ile kulaklıklar 4 sefer şarj edilebilirken kutu ile kullanımda performans süresi 30 saate kadar çıkıyor.

  • Su sporları dışında tüm spor aktivitelerinde kulaklık ve şarj kutusu tere ve suya dayanıklılığı ile kullanıcılara konfor sağlıyor.

  • Her bir kulaklık ucunda yer alan özel akustik ağ kaplı mikrofon rüzgar sesini minimuma indirerek telefon görüşmelerinizde ses kalitesini yükseltiyor.

  • Yeni AAC-ELD konuşma codec’i ile Dolby Atmos teknolojisi FaceTime aramalarında dahi en yüksek HD kalitesinde ses deneyimi sunuyor.

  • Kuvvet sensörü aramalarınızı ve telefon görüşmelerinizi bir arada kontrol edebilme konforunu getiriyor. Kuvvet sensörüne basarak şarkıları duraklatın, atlatın, çalın, aramalarınızı yanıtlayın ve sonlandırın.

  • Airpods 3 iCloud hesabınıza bağlı diğer cihazlar ile kolayca bağlantı kurabiliyor. Kulaklığınızı diğer Apple cihazlarınızın (iPhone, iPad, iPod touch veya Apple TV) yanına yaklaştırıp “bağlan” düğmesine basmanız yeterli.

  • İki çift AirPods arasında ses paylaşımı özelliği Apple cihazları ile dinlemekte olduğunuz şarkı ya da programları kolayca paylaşın.

  • Ten algılama sensörleri ile 3. nesil AirPods kulağınızı diğer yüzeylerden ayırt edebilme yeteneğine sahip. Böylece kulaklık kulağınızda takılı olmadığında otomatik olarak duraklatma moduna geçiyor.

  • Hüzmeleme özellikli mikrofon kullanıcının sesine odaklanarak benzersiz bir ses deneyimini destekliyor.

  • Hey Siri komutu ile dokunmadan sadece sesinizi kullanarak aramalar yapabilir, müzik dinleyebilir, yol tarifi alabilir, kısaca kişisel asistanınızı kulaklığınız üzerinden yönetebilirsiniz.

  • Bluetooth 5.0 teknolojisiyle gelen AirPods 3, kulaklığınız bluetooth kapsama alanı dışına çıktığında size uyarı veriyor. AirPods’unuzu bulmak için ondan bir ses çalmasını istemeniz yeterli.

  • Özel amplifikatörü ile müziği güçlü baslardan ince tizlere kadar her ayrıntısına kadar hissettiren eşsiz bir müzik dinleme deneyimi sunuyor.
airpods

AirPods 3 ve AirPods Pro Farkları Nelerdir?

AirPods 3 ve AirPods Pro arasındaki en belirgin fark, ANC yani aktif gürültü engelleme teknolojisi olarak öne çıkıyor. AirPods Pro ANC teknolojisine sahipken AirPods 3’te bu özellik bulunmuyor. Yine aynı şekilde dış sesleri duymaya yarayan şeffaf mod özelliği sadece AirPods Pro’da yer alıyor. Müzik dinleme şarj süresi açısından ise AirPods 3 Pro’ya göre daha uzun kullanım imkanı tanıyor. 3. nesil AirPods tek şarjla 6 saate kadar müzik dinleme süresine sahipken bu süre AirPods Pro için 4.5 saat olarak kullanılıyor.

Şarj kutusuyla dinleme süreleri de AirPods 3. nesilde 30 saate kadar çıkarken AirPods Pro’da bu süre 24 saat. Konuşma yükseltme özelliği yine sadece AirPods Pro’da yer alıyor. Dokunma işlemlerinde AirPods 3’te algılama sensörünü kullanırken AirPods Pro’da çift tıklama fonksiyonu yer alıyor. Basınç eşitleme için havalandırma sistemi ve konuşma yükseltme yine sadece Pro modele ait bir özellik. İki model kulaklık tasarımında da birbirinden ayrılıyor. Pro modelde kullanılan kulak içi kulaklıklar üç farklı boyda silikon uçlara sahip.

AirPods 3. Nesil ve AirPods Pro Ortak Özellikleri Nelerdir?

Her iki model de uzamsal ses teknolojisiyle müzik dinlerken, arama yaparken veya program izlerken üstün bir ses kalitesi sunuyor. H1 tipi kulaklık çipi, MagSafe şarj kutusu, hareketi ve konuşmayı algılayan ivmeölçer, kuvvet sensörü, hüzmeleme özellikli mikrofon ve iç kısım mikrofonu AirPods 3 ve AirPods Pro’da yer alan ortak özellikler arasında yer alıyor. Her iki modele ait tüm özelliklerin aralarındaki benzerlik ve farkları aşağıdaki tabloda detaylı olarak görebilirsiniz.

Özellikler                                                                   AirPods 3        Airpods Pro
Aktif gürültü engelleme                                             Yok                    Var
Şeffaf mod                                                                   Yok                    Var
Dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses                Var                     Var
Tere ve suya dayanıklılık                                              Var                    Var
Çip türü                                                                       H1 Çip                 H1 Çip
Hey Siri                                                                        Var                      Var
Tek Şarjla Dinleme Süresi                                         6 saat                 4,5 saat
Tek Şarjla Konuşma Süresi                                         4 saat               3,5 saat
Şarj kutusuyla dinleme süresi                     30 saate kadar  24 saatten fazla
Şarj kutusuyla konuşma süresi                    20 saate kadar  18 saate kadar
Otomatik geçiş                                                           Var                    Var
Şarj kutusu tipi                                                  MagSafe                 MagSafe
Basınç eşitleme için havalandırma sistemi                Yok                   Var
Bağlantı özelliği                                                      Bluetooth 5.0        Bluetooth 5.0
Adaptif EQ                                                                       Var                  Var
Yüksek gezinimli özel Apple sürücüsü                        Var                    Var
Yüksek dinamik aralıklı özel amflifikatör                        Var                  Var
Ten algılama sensörü                                                       Var                  Yok
Çift sensör                                                                         Yok                Var
Kuvvet sensörü                                                                 Var                  Var
Hareketi algılayan ivmeölçer                                            Var                   Var
Konuşmayı algılayan ivmeölçer                                       Var                   Var
Hüzmeleme özellikli çift mikrofon                                    Var                   Var
İç kısım mikrofonu                                                              Var                   Var
Konuşma yükseltme                                                          Yok                  Var
Uzunluk                                                                         30,70 mm         30,9mm
Genişlik                                                                         18,26 mm         21,8 mm
Derinlik                                                                          19,21 mm            24 mm
Ağırlık                                                                               4,28 gr              5,4 gr

airpods

AirPods 3 Hangi Cihazlarla Uyumludur?

AirPods 3’ü tüm özellikleri ile kullanabilmek en güncel iOS ve iPadOD sürümlerini gerektiriyor. Ancak daha eski yazılımların yüklü olduğu Apple cihazları ve Apple harici farklı markaların cihazlarıyla da belirli özellikler haricinde Bluetooth kulaklık olarak kullanılabiliyor. Aşağıda AirPods 3’ün tam kapasite kullanıma uygun olan Apple aygıtları listesini incelebilirsiniz.

Sistem Gereksinimleri

  • En yeni iOS sürümü yüklü iPhone ve iPod touch modelleri
  • En yeni iPad OS sürümü yüklü iPad modelleri
  • En yeni watchOS sürümü yüklü Apple Watch modelleri
  • En yeni macOS sürümü yüklü Mac modelleri
  • En yeni tvOS sürümü yüklü Apple TV modelleri

Uyumlu Olduğu Cihazlar

iPhone Modelleri:  iPhone 13 serisi, iPhone 12 serisi, iPhone 11 serisi, iPhone XS , iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 serisi, iPhone 7 serisi, iPhone 6 serisi, iPhone SE (1 ve 2. Nesil)

iPod Modelleri: iPod touch (7. nesil)

Mac Modelleri: MacBook (Retina, 12 inç, 2015 başı  – 2017), MacBook Air (11 inç, 2012 ortası  – 2015 başı), MacBook Air (13 inç, 2012 ortası  – 2017), MacBook Air (Retina, 13 inç, 2018 – 2020), MacBook Air (M1, 2020), MacBook Pro (Retina, 13 inç, 2012 sonu  – 2015 başı), MacBook Pro (Retina, 15 inç, 2012 ortası  – 2015 ortası), MacBook Pro (13 inç, 2012 ortası  – 2020), MacBook Pro (15 inç, 2012 ortası  – 2019), MacBook Pro (13 inç, 2020, iki bağlantı noktası), MacBook Pro (13 inç, 2020, dört bağlantı noktası), MacBook Pro (13 inç, M1, 2020), MacBook Pro (14 inç, 2021), MacBook Pro (16 inç, 2021), MacBook Pro (16 inç, 2019), iMac (21.5 inç, 2012 sonu  – 2017), iMac (27 inç, 2012 sonu  – 2013 sonu), iMac (Retina 4K, 21.5 inç, 2015 sonu  – 2019), iMac (Retina 5K, 27 inç, 2014 sonu  – 2020), iMac (24 inç, M1, 2021), iMac Pro (2017), Mac mini (2012 sonu – 2018 sonu), Mac mini (M1, 2020), Mac Pro (2013 sonu – 2019)

iPad Modelleri: iPad Pro 12.9 inç (1,2,3,4 ve 5. nesil), iPad Pro 11 inç (1,2 ve 3. nesil), iPad Pro 10.5 inç, iPad Pro 9.7 inç12, iPad (5,6,7,8 ve 9. nesil), iPad Air (3 ve 4. nesil), iPad Air 212, iPad mini (5 ve 6. nesil), iPad mini 412

Apple Watch Modelleri: Apple Watch Series (1,2,3,4,5,6 ve7), Apple Watch SE

Apple TV Modelleri: Apple TV 4K, Apple TV HD12

scrolltotop svg