Eski Telefonumu Nasıl Değerinde Satarım?
Mobil

8 dk okuma

Kullanmadığınız eski akıllı telefonunuzu Turkcell güvencesi ile satarak nakite dönüştürmeniz mümkün. Üstelik bu süreçte ikinci el telefon alanları tek tek dolaşarak fiyat almanız gerekmez. Telefonunuzu değerinin altında bir ücret karşılığında satmanız da söz konusu değildir. Evinizden dahi çıkmanıza gerek olmayan bu süreçte eksi telefonunuz sizden alınır ve değerlendirme yapılarak fiyatı belirlenir. Böylece eski telefonunuzu nakite çevirmek için zaman ve enerji harcamak zorunda kalmazsınız.

Eski Telefonumu Nasıl Satabilirim?

Tamamen Turkcell güvencesinde gerçekleşen süreçte satmak istediğiniz eski telefonunuza ilişkin bilgileri paylaşacağınız bir form doldurmanız gerekir. Marka ve modelini seçtiğiniz cihazınızın durumunu belirlemek için bir ön değerlendirme yapılmasını sağlayan bu formda yer alan bilgiler akıllı algoritmaya iletilir. Sadece 30 saniyede telefonunuz için bir ön değerlendirme yapan akıllı algoritma 30 saniye sonunda size bir ön teklif sunar. Bu noktada ön teklifi değerlendirerek cihazınızı satma veya satmama kararı verebilirsiniz.

Telefonunuzu satma kararı verirseniz, cihazınızın sizden alınması, kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulması ve asıl teklifin tarafınıza iletilmesi süreci başlar. Bu süreç sonunda size sunulan teklifi kabul ederseniz satış süreci tarafınıza yapılacak ödeme ile tamamlanır. 2. el telefonu hızlıca satarak nakite dönüştürme olanağı tanınıyor.

Turkcell Pasaj üzerinden gerçekleşen bu süreçte üye olma zorunluluğu olmadığından eski telefonunuzu satabilmek için Pasaj’a üye olmak zorunda değilsiniz. Satış sürecini başlatmak için eski telefonunuzun ön değerlendirme sayfasında yer alan marka ve modeller arasında yer alması yeterlidir. Karşınıza çıkacak listede yer alan akıllı telefon markaları ve modelleri arasından cihazınızı seçtikten sonra ön değerlendirme formunu doldurarak ilerleyebilirsiniz.

Eski Telefonumu Nereye Satabilirim?

Turkcell “Eski Telefonunu Nakite Dönüştür” kampanyası kapsamında size sunulan teklifi kabul ederseniz telefonunuzu EasyCep’e satabilirsiniz. Eski telefonunuzu satmaya karar verdiğinizde ise cihazınızı alıp fiziksel olarak bir yere teslim etmeniz gerekmez. Çünkü ikinci el telefonunuz EasyCep güvencesi ile kapınızdan alınır. Bu noktada EasyCep mağazasının bulunduğu illerden birinde yaşıyorsanız ekranda kurye seçeneği belirir. Kurye seçeneğini işaretlemeniz halinde 3 saat içinde EasyCep Müşteri Hizmetleri tarafından aranırsınız. Tamamen adres teyidi için yapılan bu arama sonucunda kurye müsait olduğunuz bir saatte gelip cihazı sizden teslim alır.

Bulunduğunuz ilde EasyCep mağazası bulunmuyor ise önünüze kargo seçeneği çıkar. Bu durumda ise EasyCep tarafından size iletilecek kargo kodunu kullanarak cihazınızı Aras Kargo ile tamamen ücretsiz olarak gönderebilirsiniz.

Kuryeye teslim etme veya kargolama süreçleri tamamen Easycep güvencesi altında gerçekleştiği için eski telefonunuzun transfer sürecinde kaybolması durumunda size sunulan ön teklif tutarı banka hesabınıza aktarılır. Ancak EasyCep, Türkiye’de faaliyet gösteren en güvenilir lojistik firmaları ile çalıştığı için telefonunuzun taşıma sırasında kaybolma ihtimali oldukça düşüktür.

Satmak istediğiniz eski telefonunuz EasyCep’e ulaştıktan sonra asıl değerlendirme süreci başlar. Tamamen uzman teknisyenler tarafından yürütülen bu süreçte telefonunuz hem donanımsal hem de yazılımsal açıdan detaylı bir şekilde değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda size asıl fiyat teklifi sunulur. Sunulan teklifi kabul ederseniz satış sürecinin tamamlanmasına bir adım daha yaklaşırsınız.

Eski Telefonum Kaç Para Eder?

EasyCep uzmanları, cihazınızı kapsamlı bir testten geçirir. Yapılan testlerde cihazın batarya sağlığı kontrol edilir, kozmetik durumu gözden geçirilir. Tüm testler tamamlandıktan sonra cihazın değeri belirlenir. Kısa mesaj ile size iletilen bu teklif, ön değerlendirme sonucunda sunulan tekliften yüksek veya düşük olabilir. Bunun nedeni kapsamlı testlerde cihazınızda daha önce beyan etmediğiniz kusurların belirlenmesi veya cihazın beklenenden çok daha iyi durumda olmasıdır.

Eski telefonunuzun kapsamlı testlere tabi tutulabilmesi için cihazınızdaki tüm oturumların kapatılmış olması gerekir. Başka bir ifadeyle mail, banka, sosyal medya hesaplarınızın tamamından çıkış yapmış olmanız gerekir. Herhangi bir uygulamada oturumunuz açık kalmış ise cihazınız asıl fiyat teklifi için incelenemez. Kişisel verilerinizin korunmasına özen gösteren EasyCep, böyle bir durumla karşılaşması halinde cihazınızı ücretsiz olarak adresinize geri gönderir.

Eski telefonunuzu asıl fiyat teklifi değerlendirmesine göndermeden önce içinde bulunan tüm kişisel verileri temizlemeniz gerekir. Ancak kişisel verilerinizin silinmediği tespit edilirse, testlerden önce cihazda bulunan tüm kişisel verilerin kalıcı olarak silinir. Söz konusu silme işleminin uygulanacağı, gönderim sırasında tarafınıza sunulan formda yer aldığı için önceden kabul ve beyan etmiş olursunuz.

EasyCep yenileme merkezinde gerçekleştirilen asıl fiyat teklifi değerlendirme sürecinde cihazınızın donanımsal, yazılımsal ve kozmetik açıdan zarar görme ihtimali yoktur. Tamamen EasyCep güvencesi altında, uçtan uca dijitalleştirilmiş bir sistem ile yapılan inceleme sürecinde herhangi bir tekil kişinin inisiyatifi söz konusu değildir. Bununla birlikte EasyCep yenileme merkezi kapalı devre kamera sistemi ile denetlenmekte olduğundan testler sırasında cihazınıza daha önce olmayan bir yazılımın yüklenmesi veya fiziksel zarar verilmesi söz konusu değildir.

Eski Telefonumu Satmaktan Vazgeçebilir miyim?

Ön teklifi kabul edip asıl teklif değerlendirmesine gönderdiğiniz 2. el telefonunuz için belirlenen son teklif SMS yoluyla tarafınıza iletilir. Size sunulan son teklifi kabul etmeyebilirsiniz. Çünkü, Eski Telefonunu Nakite Dönüştürme Kampanyası kapsamında değerlendirmeye gönderdiğiniz telefonunuzu satmak zorunda değilsiniz. Teklifi kabul etmemeniz ve satıştan vazgeçmeniz durumunda eski telefonunuz tamamen ücretsiz olarak adresinize geri gönderilir. Dolayısıyla bu süreçte fiziksel olarak herhangi bir yere gitmeniz veya cihazınızı istemediğiniz bir ücret karşılığında satmanız söz konusu değildir.

Satmayı düşündüğünüz eski telefonunuzu incelenmesi için Easycep’e gönderirken de herhangi bir ücret ödemediğiniz için bu süreçte hiç bir şekilde maddi kayba uğramamış olursunuz. Sürecin baştan sonra kadar ücretsiz olarak gerçekleşmesinin yanı sıra fiziksel olarak cihazınızı bir yere götürmeniz veya bir yerden teslim almanız da söz konusu değildir. Dolayısıyla eski telefonunuzu satma sürecinde zaman da kaybetmemiş, fiziksel olarak yorulmamış olursunuz.

Eski Telefonunu Satmaya Karar Verirsem Ödemeyi Nasıl Alırım?

Size sunulan asıl fiyat teklifini kabul etmeniz halinde eksi telefonunuzun ücreti 3 iş günü içinde IBAN kodunu paylaştığınız bankaya nakit olarak aktarılır. Ücretin tarafınıza gönderilmesi ile 2. el telefon satma süreciniz tamamlanmış olur.

scrolltotop svg