Evden Çalışanların Hayatını Kolaylaştıran Ürünler
Dekorasyon

9 dk okuma

Günümüzde birçok çalışan ya da şirket, evden çalışma sistemini tercih ediyor. Bunun yanı sıra freelance çalışma sistemi belirleyen kişiler de ev ortamında kendi ofislerini oluşturuyor. Peki, evlerde ofiste bulabileceğimiz tüm imkanları sağlamak mümkün mü? Doğru, kullanışlı ve etkili ürünler ile bu sorunun cevabı doğrudan “Evet!” oluyor. Evden çalışanların hayatını kolaylaştıracak ve çok daha konforlu bir çalışma ortamı oluşturmaya yardımcı olacak ürünleri sizler için derledik.

Konforlu Bir Çalışma Ortamı İçin: Çalışma Masası ve Sandalyesi

Ofis hayatında çalışmaya konsantre olmayı kolaylaştıran en önemli etmenlerin başında, dik durmamızı sağlayan çalışma masaları ve proporsiyona uygun çalışma sandalyeleri geliyor. Bu sebeple evden çalıştığınız dönemde işinize çok daha rahat konsantre olmak ve çok daha konforlu bir çalışma ortamı oluşturmak için kullanışlı bir çalışma masası ve rahat bir sandalye edinebilirsiniz. Çalışma sandalyenizi bel yastığı ve oturma minderi ile destekleyerek olası bel ağrısı sorunlarının da önüne geçebilirsiniz. Çalışma masası ve sandalyesi edinerek kusursuz bir ev ofisi için ilk adımı attınız bile!

Kablosuz Kulaklıklar ile İş Görüşmelerinizi Pratik Hale Getirin

İş hayatınızda çok fazla telefonda konuşuyorsanız bir zaman sonra telefonlara otomatik olarak yanıt verebilme arzusuna kapılabilirsiniz. Kablosuz kulaklık çeşitleri ise bu noktada yardımınıza koşuyor ve hem kulaklarınızda ağırlık yapmıyor hem de başka bir işle ilgilenirken aynı zamanda telefona da kolayca yanıt verebilmenizi sağlıyor. Böylece evde kurduğunuz ofis ortamında da tıpkı dış ofiste olduğu gibi tek bir kulaklık ile kendi dünyanıza çekilebilirsiniz ve konuşmalarınızın her zaman size özel kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kablosuz Şarj Aletleri ile Dağınık Görünüme Son Verin

Bir işe konsantre olabilmenin yolu, her şeyin elinizin altında olması ve bir düzen içerisinde ilerlemesinden geçiyor. Ancak masa üzerindeki dağınık görünüm çoğu zaman iş konsantrasyonunu da dağıtıyor. Bu sebeple evden çalışan kişilerin hayatını kolaylaştıran ürünler arasında kablosuz şarj aletleri de yer alıyor. Kablosuz şarj aletleri sayesinde hem sürekli olarak bir şarj cihazı arama hem de kablolar arasında kaybolma durumu ortadan kalkmış oluyor. Kablosuz şarj aletleri aynı zamanda telefonunuz, kablosuz kulaklığınız ya da akıllı saatinizin şarjı tamamen bitmeden kolayca şark etmeye de imkan tanıyor.

Depolama Ürünleri ile Bilgileriniz Kaybolmasın

Çalışma hayatını kolaylaştıran home office ürünleri arasında depolama cihazları da kendisine yer buluyor. İş hayatının en önemli sorunlarından biri haline gelen depolama, bu cihazlar sayesinde kolayca çözülebiliyor. Bilgisayarınızda depolama alanı olmadığı için saklayamadığınız ama silmemeniz gereken dosyaları bu depolama cihazları ile kolayca saklayabilir ve kaybolmalarını engelleyebilirsiniz. Farklı boyutlara sahip ürünler arasından ihtiyacınıza en uygun olanları tercih edebilirsiniz. Eğer daha büyük dosyalar ile çalışmanız gereken bir mesleğe sahipseniz 500 GB ya da 1 TB’lık harici depolama cihazlarını tercih edebilirsiniz. 32 ya da 64 GB’lık USB bellek çeşitlerini ise daha küçük dosyaların depolanması için kullanabilirsiniz.

Duvar Panoları ve Düzenleyiciler ile Eksiksiz İş Planlaması

Not almadan çalışamayanlardan mısınız? O zaman duvar panoları tam size göre! İş ile ilgili notlarınızı aldıktan sonra duvar panolarına sabitleyerek her zaman gözünüzün önünde olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca hiçbir şey kaçırmamak için haftalık iş listenizi ve toplantı takviminizi de bu panoda bulundurarak ev ofisinizdeki iş planlamasını daha efektif bir hale getirebilirsiniz. Masa düzenleyicileri ise dosyalarınızı ya da toplantı notlarınızı düzenli bir şekilde saklamak için en ideal seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor. Düzenleyici çeşitleri sayesinde hem masanızın her zaman düzenli olmasını sağlayabilir hem de iş ile ilgili yazılı belgelerinizi kategorize ederek saklayabilirsiniz.

Laptop Soğutucular ile Bilgisayarınızdan Tam Verim Alın

Laptop bilgisayarlar uzun süre çalışma durumunda ısınarak kendilerini kapatabiliyor. Bu durum da hem konsantre olduğunuz bir işin yarıda kalmasına hem de kimi durumlarda üzerinde çalışılan bir dosyayı sonsuzluğa uğurlamaya ve mesaiye sıfırdan başlamaya sebep olabiliyor. Bilgisayarın altına yerleştirilen laptop soğutucular ise bilgisayara soğuk hava üfleyerek ısınma sorununun önüne geçiyor. Böylece bilgisayarın ısınarak kapanması ve yapılan işin yarıda kalması gibi tatsız durumlar da da ortadan kalkmış oluyor.

Hava Temizleyiciler ile Ferah Bir Çalışma Ortamı

Gün boyunca aynı ortam içerisinde bulunmak kimi zaman yorucu olabiliyor. Ofiste öğlen yemek için dışarı çıkılan saatler evden çalışma hayatında ortadan kalkıyor ve tüm gün neredeyse tek bir odanın içerisinde geçmiş oluyor. Bu sebeple de çalışma performansını artırmak için bu odanın hava kalitesi de önem arz ediyor. Evdeki çalışma ortamınızın her zaman ferah olması için hava temizleme cihazı edinebilir ve home office ortamını çok daha konforlu bir hale getirebilirsiniz.

Her Zaman Sıcak İçecekler İçin Termos Edinin

Çalışma saatleri sırasında kimi zaman vaktin nasıl geçtiği anlaşılmıyor ve keyifle içmek için alınan bir fincan kahvenin soğumuş olması da moralleri bozuyor. Kahve, çay ya da bitki çayı gibi sıcak içeceklerinizin uzun bir süre sıcak kalmasını arzu ediyorsanız termos çeşitleri arasından tercih yapabilirsiniz. Böylece uzun çalışma saatleri ya da kesintisiz çalışmanız gereken süreler boyunca sıcak içeceğinizi dilediğiniz an yudumlayabilir ve kendinizi tazeleyerek çalışmaya devam edebilirsiniz. Uzun saatler boyunca çalışmak, gün içerisinde su içmeyi unutmaya da sebep olabiliyor. Bu sebeple çalışma masasında her zaman bir su matarası bulundurmakta da fayda var. Bu sayede oldukça yoğun bir tempoda çalışsanız dahi mataranız gözünüzün önünde olduğu sürece vücudunuzun ihtiyaç duyduğu suyu da alabilirsiniz.

Cep Telefonu Tutucular ile Pratik Bir Kullanım İmkanı

Bilgisayar başında çalışırken bir gözümüzün telefonda olmasını da arzu ediyoruz. Ancak bir işe konsantre olduğumuzda aynı anda telefon ekranı ile de ilgilenmek kolay olmuyor. Telefon tutucuları bu noktada imdadımıza yetişiyor. Bilgisayarın hemen yanına konumlandırabileceğiniz cep telefonu tutucuları sayesinde hem bilgisayarda kaçırmamanız gereken işiniz ile ilgilenebilir hem de telefona gelen önemli bildirimleri kolayca takip edebilirsiniz. Cep telefonu tutucular aynı zamanda video konferanslar sırasında da pratik bir kullanım imkanı sunan eşyalar arasında yer alıyor. Bilgisayar ekranında tamamlamanız gereken işler varken cep telefonu tutucular sayesinde video konferansa telefon üzerinden bağlanabilir ve iki işi aynı anda tamamlayarak zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Acil Belge Çıktıları İçin Kablosuz Yazıcılar

Evden çalışan kişilerin hayatını kolaylaştıran ürünler arasında kablosuz yazıcılar da yer alıyor. İş ile ilgili acil bir çıktı almanız gereken durumlarda tıpkı ofislerde olduğu gibi evde de elinizin altında bir yazıcı olması çoğu zaman elzem bir durum olarak öne çıkabiliyor. Yazıcılar sayesinde çıktı almanız gerektiğinde dışarı çıkma zorunluluğunuz ortadan kalkıyor ve bu sayede de iş konsantrasyonunuz bölünmemiş oluyor. Özellikle ekstra bir kablo karışıklığı da yaratmayan ve çalışma ortamının düzenli olmasını sağlayan kablosuz yazıcılar, tam anlamıyla hayatınızı kurtaracak!

scrolltotop svg