F1 2022 Oyunu Detaylı İncelemeler
Oyun

9 dk okuma

Formula 1’deki yeni sezon, tamamen yeni kuralların getirilmesiyle sporu bir adım öteye taşıdı. Peki bu, F1 22’nin de büyük bir değişim geçirdiği anlamına geliyor mu? Şimdiye kadar F1 oyunları için yıllık bir sürüm bekleniyordu. Ancak EA Sports ve Codemasters arasındaki yeni ortaklıkla, 2022 sürümü farklı bir şey olacağına söz verdi ve gerçek hayattaki yeni nesil F1 arabalarına uyması için nesiller arası bir güncelleme olarak ilan edildi.

Yarış kalitesi, motor sporları premier sınıfına tam olarak uymadığı için FIA, Liberty Media ve takımlar bu yıl yeni kurallar getirmeye karar verdi. Bu yeni kuralları içeren güncelleme paketi, Formula 1 araçlarının kirli havadan daha az etkilenmesini ve dolayısıyla birbirini daha iyi takip etmesini sağlıyor. Ancak yan etki olarak, artık birçok takım arabanın şiddetli bir şekilde zıplaması adı verilen yunuslama mevcut değil. Bununla birlikte yarışlarda işinize yarayacak ve oyunu daha keyifli hale getirecek pek çok özellik mevcut. Gelin bu özelliklere birlikte göz atalım.

F1 Sürücüsü Gibi Yaşamak

Geçen yıl, hayranlara eğlenceli “Brake Point” (fren noktası) modu uygulandı. Bu yıl, daha çok pist dışındaki sürücülerin hayatlarına odaklanan ve neredeyse tüm odağı görsellere çeviren bir F1 Life mevcut. Yeni mod, içerik olarak F1 2022 oynamayı değiştirmese de oldukça konuşulan bir güncelleme. F1 22’ye bu yeni özelliğin eklenmesi hemen göze çarpan bir değişiklik. Ana menüye indiğinizde hemen kendi şoförünüzün kendi villasındaki kanepede uzandığını görebilirsiniz. F1 Life ile bir Formula 1 sürücüsünün yaşamının bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. Sürücünün görünümünü değiştirebilir, yarış kıyafetini ve günlük kıyafetleri ayarlayabilir ve evinizi süper arabalarla doldurabilirsiniz.

Oyun içinde makul bir mobilya koleksiyonu ve diğer dekorlarla donatabileceğiniz kendi eviniz var.Oldukça hızlı bir şekilde kilidini açabileceğiniz yeni süper arabalar için altı yer ayrılmıştır. Zaferlerinizi ve açtığınız kilitleri göstermek için diğer oyuncuların evinizi ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz, ancak daha fazlası şimdilik mümkün değil. Bu yenilik yarış dışı güncellemelerin de habercisi olabilir.

Codemasters mevcut pistlerde ve fiziksel olarak bazı iyi yükseltmeler yapabildi. Elbette yol tutuşunda birçok değişiklik getiren yeni arabalar da var. Ayrıca, bazı pistlerde (İspanya, Avustralya ve Abu Dabi) güncellemeler sağlandı, Avustralya yeni LIDAR verileriyle (pistlerin lazer taraması) gerçekten iyileştirilerek yükseklik farkları ve yol yüzeyi çok daha iyi hale getirildi. Önceki bölüme yapılan bu güzel eklemeler, F1 2022 oyunu için iyi bir zemin hazırlamış görünüyor.

Geliştirilmiş Fizik ve Lastik Modeli

F1 2022 sezonunun arabaları aşırı savrulmaya karşı daha hassas ve özellikle asistlere özen gösterilmiş görünüyor. Çekiş kontrolünün, virajdan çıktığınızda denge sağlama açısından aracınızın hızı üzerinde önemli bir etkisi var. Bunu kapattığınızda, diğer tüm virajları rahat geçebilmek için gaz pedalına hassas bir şekilde basmanız gerekebilir. Öte yandan, hız artışı size tur başına sadece bir saniye veya daha fazlasını verecektir, bu nedenle en hızlı zamanlarda iyi sürmeyi öğrenmek gerçekten işe yarar. Soğuk ve sıcak lastikler arasında daha net bir fark var ve bunların ısınması da geçen yıla göre gözle görülür şekilde farklı.

Codemasters oyuna yunus balığı sokmamaya karar verdiği için oyuncular rahat bir nefes alabilir. Bununla birlikte, dijital arabalar yeni kurallar göz önünde bulundurularak inşa edilmiştir. Sonuç olarak, artık diğer arabalara yakın sürebilirsiniz, ancak yavaş virajlarda direksiyonu kullanmak daha zordur.

Ayrıca tüm arabaların gerçek muadillerinden aynı özenle kopyalanmaması da dikkat çekici. Örneğin, tasarımları gerçek hayatta oldukça farklıyken Red Bull Racing ve Mercedes otomobilleri hala Liberty Media showcar’ın kendisine benzemeye devam ediyor. Simülasyon kısmını daha az önemseyen oyuncular için artık Broadcast modunda pit stopları, formasyon turlarını ve güvenlik aracının arkasındaki turları izleyebilirsiniz. Bu şekilde, bu parçaları kendiniz yapmak zorunda kalmazsınız ve AI sizin için direksiyonu devralırken güzel kamera görüntülerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Sürükleyici modda, bunun kontrolünü elinizde tutarsınız, bu da yarışlar sırasında hoş bir taktiktir.

İstatistikler ve Değişmeyen Mevsimler

Sezonları sadece yarışlara odaklanarak veya Takımım modunda tüm takım yönetimi özellikleriyle oynayabilirsiniz. Normal mevsimler de eşli oynanabilir. Artık kariyeriniz için üç farklı başlangıç ​​noktası seçebilirsiniz. Bu, geliştirme bütçenizi ve otomobilin ilk sezonlarda nasıl geliştiğini etkiler. Hala on sezon boyunca yarışabilirsiniz, ancak bu süre zarfında şampiyonada çok fazla değişiklik olmaz.

Geçen sezon Sprint Elemeleri tanıtılmıştı ve bu yıl F1 22’de boy görünüyorlar. Başlangıç ​​gridini belirlemek için yapılan bu daha kısa yarışlar güzel bir ekleme ama bunun dışında sezonların gidişatı üzerinde çok büyük bir etkisi yok. Gerçekten bir tam sezon yarışmak istiyorsanız bu ekleme elbette kaçırılamaz.

F1 Oyunundaki Sokak Arabaları?

Çarpıcı bir yama, bazı yarışlar için karşılaştığınız süper araba mücadelelerinde kendini belli eder. Bu sürüm ile gelen özelliğin ise PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 ve PS5 ile oynanabilen F1 ile çok az doğrudan bağlantısı var gibi görünüyor ki bu mod oyunun geri kalanının tamamen dışında. F1 Life’da satın aldığınız süper arabaları drift veya minimum hız mücadelelerinde kullanabilirsiniz. Arabaların kendileri oldukça iyi yönlendiriliyor. Bu arabaları açık tekerlekli bir yarış simülatöründe çalıştırmak da eklenenler arasında. Arabalar da son derece ayrıntılı görünüyor ve özellikle VR’da bu rüya araçlarda sürüş yapmak ve iç detayların ayrıntılarını görmek mükemmel bir deneyim olabilir.

VR Güncellemesi

Codemasters’ın, oyunun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için çok çaba sarf ettiği biliniyor. Çünkü F1 fanları yıllardır sanal gerçeklikte yarışmayı bekliyordu ve artık hazır. Bu sayede F1 2022 sürümü VR kullanıcılarını da memnun edecek gibi görünüyor. Kendinizi daha önce hiç olmadığı gibi Formula 1 dünyasına tamamen kaptırabilirsiniz. VR, çoğu sistem için hala oldukça üst düzey özelliklere sahip, ancak çoğu VR kullanıcısı, her şeyin düzgün çalışmasını sağlamak için oyunu kısar ve neyse ki F1 2022’de bunu yapmak için birçok seçenek vardır. Tüm bunlarla birlikte VR’de yarışırken sürüş deneyimi gerçekten mükemmel görünüyor. Yarışlar sırasındaki arayüz minimaldir ve sizi daha önce hiç olmadığı kadar F1 dünyasına çeker.

F1 2022’de Daha Fazla Gerçekçilik

Güvenlik aracının arkasında sürerken formasyon turu ve pit stop sırasında kontrolü elinizde tutmayı seçebilirsiniz. Ayrıca artık sprint yarışları da oyuna eklendiği için daha çok seçeneğiniz mevcut. Dünyayı sarsan eklemeler değiller, ancak yarışın her yönünü daha fazla kontrol etmenizi sağlar. Örneğin bir pit stop sırasında ceza sahasına girerken zamanı iyi ayarlamalısınız, aksi takdirde değerli zaman ve pozisyonları kaybedebilirsiniz. Tercih etmiyorsanız her zaman bu seçenekleri kapatma seçeneğiniz vardır.

Codemasters ayrıca Formula 1’deki birçok tanınmış kişinin yardımına da başvurdu. Diğerleri arasında Will Buxton, David Croft ve Olav Mol’un seslerini zaten duyabiliyordunuz, ama şimdi Natalie Pinkham ve Marc Priestley’i de duyabilirsiniz. İkinci yenilik ise mühendis McLaren şimdi F1 22’nin yeni yarış mühendisi.

scrolltotop svg