Enerjinizi Yenilemenize Yardımcı Feng Shui Yöntemiyle Ev Dekorasyonu Önerileri
Dekorasyon

9 dk okuma

Feng Shui felsefesini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu felsefeyi ev dekorasyonuna entegre ederek verimli bir yaşam alanı oluşturmak mümkündür. Örneğin salonda iletişimi, çalışma odasında huzuru veya mutfakta bereketi yakalayabilirsiniz. Feng Shui ev dekorasyonu ile istediğiniz enerjiyi çalıştırabilir ve hayatınızı mümkün olan en iyi dengeye getirebilirsiniz.

Enerji Akışını Anlamak: Feng Shui’nin Temelleri Nelerdir?

Feng Shui ev düzenleme tekniklerini doğru uygulamak için söz konusu felsefenin temellerini bilmek gerekir. Feng Shui, Çin kültüründen gelen eski bir yaşam felsefesidir. Amacı, çevrenin enerjisini dengelemektir. Bir ortamın kullanım amacına uygun frekanslar oluşturmaya çalışır. Bu sebeple ev dekorasyonu Feng Shui sistemine göre yapılabilir.

Feng Shui’nin dört temel unsuru vardır. İlki Çi ilkesidir. Çi, Çin kültürüne göre yaşam enerjisidir. Omurganız boyunca ilerleyen ve etrafınızda dönen yaşam enerjisi ne kadar sağlıklı akarsa mutluluk ve başarı gibi hayatî unsurların o derece iyi çalıştığına inanılır. Bu enerjinin serbestçe akması ve denge içinde olması, kişiye bütüncül bir sağlık sunar. Bulunduğumuz ortamın da bu enerji üzerinde etkisi vardır.

Felsefenin ikinci unsuru yin ve yangdir. Yin ve yang, uzak doğu felsefesinde dengenin sembolüdür. Zıtlıkların birliğini ve her unsurun karşıtını içinde taşıdığını ifade eder. Yin; pasif, karanlık ve yumuşak dişi enerjidir. Yang ise aktif, parlak ve sert eril enerjidir. Sağlıklı bir bireyin her iki enerjiye de ihtiyacı vardır. Yaşam alanlarının da bu iki enerjiyi mükemmel uyum içinde taşıması faydalıdır.

Üçüncü unsur beş element teorisidir. Çin felsefesindeki temel elementler ateş, su, ağaç, metal ve topraktır. Bildiğimiz dört elementten farklı olan bu gruptaki ağaç, canlı yaşamı simgeler. Metal ise minerallerin temsili sayılır. Bu elementlerin her birinin sembolü, rengi, yönü ve farklı etkileri mevcuttur. Ortamın kullanım amacına göre bu etkiler dengelemek gerekir. Örneğin mutfak zaten ateşin yandığı bir ortamdır. Mutfakta ateş elementinin rengi olan kırmızının kullanımının yangına davetiye çıkarabileceği söylenir.

Feng Shui’nin son unsuru bagua haritasıdır. Bu enerji haritasında zenginlik, kariyer, şöhret, sağlık, yaratıcılık, bilgelik, ebeveynlik ve seyahat olmak üzere sekiz farklı alan bulunur. Bulunduğunuz ortamda hangisinin enerjisini çalıştırmak isterseniz dekorasyonu ona göre güncellemeniz faydalı olabilir.

Odadan Odaya Geçiş: Evde Feng Shui Dekorasyon Önerileri

Feng Shui ev dekorasyonu oluştururken ilk adım her zaman temizliktir. Feng Shui, yalnızca hijyen anlamında değil, fazlalıkların atılması konusunda da temizliği önerir. Çünkü enerji, moleküller arasında aktarılır. Yani cansız nesnelerle de enerji alışverişi yapmanız mümkündür. Yaşamın devamı ve sağlığı için gerekli olan Çi enerjisi son derece kıymetli bulunduğundan boşa harcanması hoş karşılanmaz. Eşya kalabalığının kişinin ihtiyaç duyduğu enerjisini sömürdüğüne inanılır.

Bu sebeple aşırı enerji üreten cihazların Feng Shui ev planına göre yerleştirilmesi önerilir. Buzdolabı, fırın ve televizyon gibi büyük elektronik aletlerin yoğun bir enerji oluşturmamaları için birbirinden uzak yerleştirilmeleri gerekir. Ayrıca doğrudan karşılıklı kutuplarda bulunmaları da tavsiye edilmez.

Salonunuzda Feng Shui İle Pozitif Enerji

Feng Shui ev dekorasyonu ile salon düzenlerken bagua haritasından yardım alabilirsiniz. Bagua haritasına göre bir evin sol arka tarafı, sağlık ve aile alanıdır. Ön tarafı aile ve ebeveynlik alanıdır. İmkânınız varsa salonu bu konuma göre seçebilirsiniz. Eğer salonunuz belliyse ailenizle bir arada bulunacağınız oturma grubunu sol arkaya veya ön tarafa yerleştirebilirsiniz.

Feng Shui ev düzeninde beş elementten de faydalanmanız gerekir. Salonunuzdasağlamlık ve canlılık istiyorsanız toprak ve ağaç elementini çalıştırabilirsiniz. Toprak için güneybatı ve kuzeydoğudaki odaları değerlendirebilir, kahve tonlarından ve seramik objelerden yararlanabilirsiniz. Ağaç için ise doğu ve güneydoğu yönündeki odalara yerleşebilir, dikdörtgen eşyaları, canlı bitkileri ve yeşilin tonlarını kullanabilirsiniz. Turkcell Pasaj’da bulabileceğiniz aydınlatma ürünleri ile yarattığınız pozitif ortamı desteklemeniz mümkündür.

Feng Shui ile Huzurlu Bir Yatak Odası Yaratma

Feng Shui ev dekorasyonuna göre sağ ön taraf, yaratıcılık ve çocuklar alanıdır. Bu alanda yaratıma dair yüksek enerji bulunur. Çocuk sahibi olmak veya yeni fikirler üretmek isteyenler yatak odalarını evin sağ ön tarafından seçebilirler. Ya da yataklarını odanın sağ ön kısmına konumlandırabilirler. Bu alan, aynı zamanda eğlenceyi ve hayatın keyifli yönlerini çalıştırır. Böylece bireysel alanınızda huzuru yakalamanız mümkün olur.

Huzurlu bir yatak odası için su elementinden faydalanabilirsiniz. Kuzeydeki bir odayı seçebilir, deniz manzaralı fotoğraflar veya akvaryum gibi dekoratif eşyalar kullanabilirsiniz. Mavi ve siyah renkler de sizin için uygundur. Eğer partnerinizle tutkunuzu artıracak bir ortam arıyorsanız dekorasyona ateş elementini de ekleyebilirsiniz. Yatağınızı güneye yerleştirebilir, şömine ve mum gibi dekoratif eşyalardan faydalanabilir, odayı kırmızı detaylarla süsleyebilirsiniz.

Çalışma Odanızda Feng Shui Düzenlemeleri

Feng Shui ev dekorasyonuna göre çalışma odası düzenlerken yine bagua haritasından faydalanabilirsiniz. Bu haritaya göre kariyer ve yaşam yolu alanı evin ya da odanın girişidir. Girişi daima temiz tutabilir ve kapınıza hedef panosu asabilirsiniz. Eğer bu kariyer ile statü elde etmek istiyorsanız ödüllerinizi veya sertifikalarınızı odanın sağ ortasına koyabilirsiniz. Zenginlik ve bolluk için bu işten kazandığınız bir miktar parayı sol ortaya bırakabilirsiniz. Daha fazla öğrenmek için ise çalışma masanızı sol ön tarafa yerleştirmeniz mümkündür.

Çalışma odanızda enerjisini tercih edebileceğiniz element ise metaldir. Çünkü metal disiplin, bilişsel yetenekler, organizasyon ve akıl ile ilişkilendirilir. Metali çalıştırmak için batı ve kuzeybatı yönlerini seçebilir; yuvarlak formları, gümüş ve bakır objeleri; beyaz, gri ve altın renklerini kullanabilirsiniz.

Feng Shui İle Renklerin Gücünü Kullanmak

Feng Shui ev dekorasyonunda renkler önemli yer tutar. Bu renkler, elementlerle eşleştirilir ve bazı enerjileri harekete geçirebilir. Feng Shui ev renkleri kullanımı kısaca şöyledir:

  • Yeşil: Büyüme, sadelik, denge ve sağlıktır. Odaklanma ve huzur istenen alanlarda kullanılır.
  • Mavi: Sakinlik, huzur ve iletişimdir. Rahatlama ve zihinsel berraklık istenen alanlarda tercih edilir.
  • Sarı: Neşe, mutluluk, canlılık ve uyanıklık hâlidir. Yüksek enerji ve pozitiflik istenen odalarda kullanılır.
  • Kırmızı: Tutku, hareket ve şanstır. Fazla kullanımı enerjiyi negatif etkileyebilir.
  • Turuncu: Sıcaklık, sosyal etkileşim ve yaratıcılıktır. Keyifli olmak veya fikir üretmek istenen alanlarda kullanılır.
  • Kahverengi: Güven, sıcaklık ve sağlamlıktır. Stabilite istenen odalarda tercih edilir.
  • Mor: Ruhsal gelişim ve mistisizmdir. İçsel dinginlik aranan odalarda kullanılır.

Bu renklerin ara tonlarıyla farklı kombinasyonlar yapmanız mümkündür. Birden fazla rengi bir arada kullanarak aradığınız etkiyi yaratabilirsiniz. Örneğin evinizde ahşap mobilyalarla sağlamlık, yeşil bitkilerle denge, sarı ışıkla neşe, mavi badanayla huzur ve mor aksesuarlarla içsel dinginlik yakalamanız mümkündür.

Evde Negatif Enerjiyi Azaltmanın Yolları

Evde feng shui uygulaması ile negatif enerji azaltmanın ilk yolu düzen ve temizliktir. Ayrıca evin mutlaka bol güneş ışığı alması gerekir. Akşamları da doğal ışık yaratmak için Pasaj’daki akıllı ev çözümlerinden yardım almanız mümkündür. Aynı odada birbirini tetikleyecek renkler kullanılmamalı ve elektronik eşya kullanımı azaltılmalıdır. Kristal taşlar, tuz lambaları ve dikdörtgen aynalar da negatif enerjinin temizlenmesine yardımcı olabilir.

scrolltotop svg