Samsung’un Yeni Modellerine Yakın Markaj: Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4
Android

10 dk okuma

Samsung’un yeni nesil iki şık katlanabilir telefonu, sunduğu özelliklerle piyasada dikkatleri üzerinde toplar. Kendi içinde çeşitli farklılıklara sahip olan modeller, sunduğu özelliklerle piyasada standartların üzerinde kalmayı başarır. Samsung Galaxy Z Flip 4, diğer modele göre daha kompakt bir dizayna sahiptir. Geçmiş zamanın esintilerini taşıması, eski modellerle benzerlik gösteren katlanabilir tasarımı ve şık görünümüyle birçok kişi tarafından tercih edilir. Samsung Galaxy Z Fold 4 ise biraz daha farklı bir konsepte sahiptir. Z Fold 4, Samsung’un çok görevler için özel olarak tasarladığı bir modelidir. Tablet boyutunda bir ekrana kavuşabilmesi ve çoklu görev çubuklarına sahip olması, modeli diğer telefonlardan farklı bir yerde konumlandırır. Her iki model de kendi içinde orijinal bir dokuya sahip olduğu için teknoloji severlerin yakından takip ettiği telefonlar arasında bulunur. Heyecan verici tasarımlarının yanı sıra teknik detaylarıyla da bir bütün haline gelen modeller, orijinal bir cihaz arayışında olan kişiler için iyi bir seçenek haline gelir. Hangi telefonun daha iyi olduğu ise tamamen kullanıcının cihazı ne amaçla kullanacağına göre değişkenlik gösterir. Her ikisi de kendi sınıfının üst düzey modelleri arasında bulunan telefonlar, her açıdan geliştirilmiş özellikleriyle öne çıkar. Orijinal görünümü sayesinde cihazlar Android telefonlar arasında dikkatleri üzerinde toplar. Ürünlerin özelliklerini daha yakından incelemek ve uygun fiyata benzersiz cihazlara sahip olmak istiyorsanız Turkcell Pasaj’daki seçenekleri incelemeye başlayabilirsiniz.

Çarpıcı Tasarımlarıyla Dikkat Çeken Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4

Her ne kadar tasarım tek başına bir telefonu başarılı kılan bir detay olmasa da bu iki model eşsiz görünümleriyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarır. İki farklı ekrana sahip olan özel mimarisiyle öne çıkan modeller, çarpıcı ve cesur bir telefon isteyen kişilere hitap eder. Akıllı telefon piyasası içinde etkileyici mühendisliği ile öne çıkan cihazlar, görsel olarak güçlü olmalarının yanı sıra kullanım deneyimini iyileştirmesiyle de öne çıkar. Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 modellerinin tasarım detayları kısaca şu şekilde özetlenebilir:

  • Her iki modelde de katlanma işlevini yerine getiren menteşe yeniden tasarlanır. Samsung Galaxy Z Flip 3 ve Samsung Galaxy Z Fold 3 ile kıyaslandığında daha hafif bir menteşe kullanılır. Bu fark, en çok Samsung Galaxy Z Fold 4’te hissedilir. Selefi gibi Samsung Galaxy Z Flip 3 de cebe kolay bir şekilde sığarken Fold’un önceki modeli bu konuda biraz başarısız kalabilir. Bununla beraber Samsung Galaxy Z Flip 4 tasarım bakımından inceltilmiş olduğu için her yere daha kolay bir şekilde sığdırılabilir.
  • Samsung Galaxy Z Flip 4, selefiyle kıyaslandığında biraz daha dar bir yapıdadır. 0.3 mm daha ince olan cihaz, tek elde daha rahat bir şekilde tutulabilir. Bununla beraber 187 gram ağırlığıyla selefinden 4 gram daha fazladır. Yine de piyasadaki çoğu telefondan daha hafif olduğu için Samsung Z Flip 4 yorumlar ve incelemelerinden olumlu geri bildirimler almayı başarır.
  • Samsung Z Fold 4 de Flip 4 gibi selefinden daha ince bir yapıdadır. 6.3 mm ile önceki modelinden 0.1 mm daha ince olan model, 8 gram daha hafifletilmiştir.
  • Açılır katlanabilir yapılarına rağmen güçlü menteşesi ve kaliteli ekranlarıyla öne çıkan modeller, kullanıcılarına uzun süreli bir kullanım sağlamayı başarır. Her iki telefonun da kenarları yuvarlatılmış olduğu için zarif bir görünüme sahiptir.
  • İki model de tasarım açısından seleflerinden çok farklı olmasa da daha kompakt ve daha rahat bir kullanım sunar. Camın ortasındaki katlanma yerinin daha az görünür hale gelmesi de ürünlerin sağladığı avantajlar arasında bulunur.
  • Samsung Galazy Z Fold 4 renk çeşitliliğiyle kullanıcılarının beğenisini kazanır. Graygreen, beige ve phantom black ismi verilen renkler, cihaza ayrı bir hava kazandırır. Ayrıca her renkle uyumlu bir hale getirilen menteşe, cihazlarla bir bütün haline gelir.
  • Aynı zamanda Samsung Z Flip 4 renk seçenekleriyle Fold 4’te olduğu gibi kullanıcılarından olumlu geri dönüşler alır. Blue, bora purple, graphite ve pink gold olmak üzere dört farklı alternatif içerir. Telefonla başarılı bir şekilde bütünleşen tonlar, farklı tarzlara sahip kullanıcılara hitap eder.
  • Hem Samsung Z Flip 4 hem de Samsung Z Fold 4 tasarım konusunda kalite standartlarını karşılamayı başarır. İki cihazda da kapak camdan ve çerçeve alüminyumdan üretilir. Kaliteli malzemeler, cihazların görünümünü artırırken aynı zamanda elde daha hoş bir his sunar.  

Her iki model de tasarım söz konusu olduğunda piyasadaki çoğu cihazdan ayrılır. Şık ve zarif bir telefon arayışı içindeyseniz Turkcell Pasaj’dan modellere göz atmaya başlayabilirsiniz.

Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 Teknik Detayları Nelerdir?

Tasarımın yanı sıra Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 teknik özellikleri ile de dikkatleri üzerinde toplar.

  • Her iki model de çift hat desteğiyle beraber gelir. Telefonlardaki Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisine 3.2 GHz hızında Octa Core çekirdek yapısı eşlik eder. 4 nm teknolojisiyle üretilen CPU, veri transferini hızlı bir şekilde gerçekleştirerek takılma gibi istenmeyen durumların yaşanma olasılığını düşürür.
  • Galaxy Z Fold 4 RAM söz konusu olduğunda Galaxy Z Flip 4’ten ayrılır. Galaxy Z Flip 4 RAM olarak 8 GB kapasiteye sahipken Z Fold 4 12 GB’lık dahili bellek hafızası içerir. Her ikisi de yüksek olsa da Galaxy Z Fold 4 daha çok uygulamayı daha akıcı bir şekilde çalıştırır.
  • Cihazların boyutları ve dolayısıyla tükettikleri güç farklı olduğu için pillerinin boyutu da aynı değildir. Galaxy Z Fold 4 batarya boyutu 4400 mAh iken Z Flip 4’te 3700 mAh’tır. Yine de her iki modelde de 25W gücünde hızlı şarj desteği bulunur. Bununla beraber Z Fold 4’te 15W gücünde kablosuz şarj desteği bulunurken Z Flip 4 10W gücündedir.

Hem Samsung Z Fold 4 hem de Samsung Z Flip 4 tasarım ile beraber teknik açıdan da geliştirilmiş modellerdir. Telefonunuzun gücüne önem veriyorsanız Turkcell Pasaj’dan Samsung Z Flip 4 ve Samsung Z Fold 4 fiyat seçeneklerini inceleyebilir, bütçenizi zorlamadan kaliteli telefonlara sahip olabilirsiniz.

Gelişmiş Kamera ve Ekran Özellikleriyle Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4

Hem Samsung Galaxy Z Flip 4 hem de Samsung Galaxy Z Fold 4 ekran özellikleriyle öne çıkar. Modellerin ekran boyutları farklı olsa da her ikisi de şık görünümleriyle ortak paydada buluşur. Samsung Android telefonlar söz konusu olduğunda bu iki model, kullanıcılarını heyecanlandıracak özellikler sunar.

6.7 inç olan Galaxy Z Flip 4 ekran boyutu çoğu kullanıcı için oldukça yeterlidir. Yüksek çözünürlüğü destekleyen Super AMOLED teknolojisi, telefonun daha kaliteli bir görünüm almasını sağlar. Cihazın öbür ekranı ise 1.9 inç boyutundadır ve Always-on Display özelliği sayesinde telefonu açmadan bildirimleri görmenize yardımcı olur.

Galaxy Z Fold 4’ün ana ekranı Flip’ten daha küçüktür. 6.2 inç boyutundaki ekran Flip’te olduğu gibi Super AMOLED teknolojisiyle üretilir. Corning Gorilla Glass Victus+ koruması Flip ile aynı özellikleri taşır. Bununla beraber açıldığında kullanıcılarına 7.6 inç boyutunda Dynamic AMOLED teknolojisine sahip olan ikinci bir ekran sunar. Tablet görünümündeki ikinci ekranda da ilk ekran gibi 120 Hz ekran yenileme hızına sahiptir.

Galaxy Z Flip 4 kamera özellikleriyle de kullanıcılarının beklentilerini karşılar. Arka taraftaki iki kamerası da 12 MP çözünürlüğündedir. Ana kamera RAW kayıt yapabildiği için profesyonel olarak çekim yapan kişilere hitap eder. Ön kamerada ise 10 MP çözünürlüğünde, 2160p video çekimi yapabilen ve F/2.4 diyafram aralığında bir lens bulunur.

Aynı şekilde Galaxy Z Fold 4 kamera detaylarıyla öne çıkar. Ön kamerası selefine göre daha iyi hale getirilir. 50 MP çözünürlüğündeki ana kamera, 4320p Ultra HD 8K çözünürlüğünde video çekimi yapar. İkinci kamerasında 12 MP ve üçüncü kamerasında 10 MP çözünürlüğünde lensler bulunur.

Galaxy Z Fold 4, iki tane ön kamera içerir. Birinci ön kamera 10 MP ve ikincisi 4 MP çözünürlüğündedir. HDR ve dijital görüntü sabitleyici içeren kameralar, ekrana gömülüdür.

Başarılı tasarımı ve geliştirilmiş kamerasıyla öne çıkan Samsung Galaxy Z Flip4 ve Galaxy Z Fold4 pek çok kişi tarafından tercih edilir. Turkcell Pasaj üzerinden modelleri inceleyebilirsiniz.  

scrolltotop svg